fluber Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Teraz, Cardi napisał: Skąd wiesz jakie były pytania, skoro wyłączyłeś debatę po 17h na SORze? Stąd: https://wiadomosci.wp.pl/wybory-parlamentarne-2019-debata-w-tvn24-6432986133218945a Pierwszy raz w Internecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Tak, dzisiaj wszedłem pierwszy raz. Dzień dobry wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 14 minut temu, Lucas napisał: Coś Ci nie pyklo, bo w moich ocenach debat tylko raz wygrała opcja, na którą będę głosował, a podałeś za każdym razem mojego ulubionego zawodnika. Od kilkunastu lat ten sam schemat: po każdej debacie "moi" ulubieńcy wygrali. Nawet na minutę nie włączyłem żadnej z debat. Zero konkretów, ogólniki, hasełka wyborcze i chaotyczna pewnie Monika Olejnik - nuda. Ileż można wspominać o tym, że Polacy zremisowali na Wembley w 1973 roku = jak długo będzie grać Maryla Rodowicz = jak długo Olejnik będzie wystawiana do debat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 10 minut temu, DeltaCenter napisał: Od kilkunastu lat ten sam schemat: po każdej debacie "moi" ulubieńcy wygrali. Nawet na minutę nie włączyłem żadnej z debat. No tylko, że ja z tych trzech debat, o których pisałem za każdym razem wskazałem zwycięzcę z innego ugrupowania, wiec naprawdę nie wiem o co ci chodzi A debaty w TVN i Polsacie mają dość sensowne formuły, podobnie jak RMF, więc jeśli ktoś lubi to warto obejrzeć czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Czy którakolwiek z debat pomogła Wam zmienić wybór głosowania na partię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 5 minut temu, Koelner napisał: Czy którakolwiek z debat pomogła Wam zmienić wybór głosowania na partię? Debaty raczej przekonują niezdecydowanych do pójścia na wybory/zostania w domu, ewentualnie miękki elektorat No i te z Polsatu i TVN nie są w otwartych kanałach (internet, Polsat News, TVN24), więc niestety mały zasięg osób mniej zaangażowanych politycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 33 minuty temu, Lucas napisał: No tylko, że ja z tych trzech debat, o których pisałem za każdym razem wskazałem zwycięzcę z innego ugrupowania, wiec naprawdę nie wiem o co ci chodzi A debaty w TVN i Polsacie mają dość sensowne formuły, podobnie jak RMF, więc jeśli ktoś lubi to warto obejrzeć czasem A jakaś różnica jest między PO, SLD a PSL? Ja żadnej nie widzę. Ale za to na twojej liśćie przedstawiciele PiS w poszczególnych stacjach TV odpowiednio na: przedostatniej, ostatniej, ostatniej pozycji. Wszystko się zgadza 34 minuty temu, Lucas napisał: A debaty w TVN i Polsacie mają dość sensowne formuły, okeeeeeeeejjjjj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 1 minutę temu, DeltaCenter napisał: okeeeeeeeejjjjj No okej, w porównaniu do TVP to formuła jest sensowna, nikt się nie wpierdala równo z gongiem, riposta w każdej kolejce a nie raz na całą debatę i 2 pytania z działu a nie jedno. Znacząca różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 3 minuty temu, DeltaCenter napisał: okeeeeeeeejjjjj A chociaż oglądałeś? Choćby było dużo więcej czasu na wypowiedź, a nie jedna "riposta" na całą debatę XD Chociaż uważam, że najlepsze debaty RMF zorganizowało. Zwłaszcza segment, gdzie debatujący zadaja pytania rywalom. Lewica, KO i PSL różnią się zasadniczo. Choćby w podejściu do związków partnerskich, adopcji dzieci przez pary homoseksualne, podejścia do ekologii, ordynacji wyborczej (PSL to JOWy w tej kampanii przez Kukiza) czy kwestii ingerencji państwa w rynek pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: No okej, w porównaniu do TVP to formuła jest sensowna, nikt się nie wpierdala równo z gongiem, riposta w każdej kolejce a nie raz na całą debatę i 2 pytania z działu a nie jedno. Znacząca różnica. Ja wiem że ostatnio fajna zgoda jest między Konfederacją a TVN-em coś jakby nagle Legia bratała się z Kolejorzem. Cmok, Cmok Najlepszy cytat, lukrowanie rzeczywiatości w natemat.pl Podczas debaty w TVP zwycięzcą powszechnie okrzyknięty został reprezentujący KO Borys Budka, " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Bo Budka w tej debacie w TVP wypadł bardzo dobrze, a nawet już po debacie wygrywa sprawy w sądzie z TVP ;] A ta zgoda TVN z Konfederacja jest taka sama jak Polsatu z Konfederacja, w odróżnieniu od TVP nie ignorują jednego z 5 ogólnokrajowych komitetów. I generalnie rozmawiamy o formule debat, a Ty wyskakujesz o zgodzie TVN Konfederacja Najlepsza formula to RMF, bo są segmenty blokowe, najdłuższe debaty i wzajemne pytania do siebie Potem Polsat, bo znów podział na segmenty (dzięki temu partie mogą wystawić swoich ekspertów w danej dziedzinie), a wcześniej jeszcze rozmowa z liderem (był już Kaczyński i Schetyna, będzie lider każdego z 5 ugrupowań) Następnie TVN, bo tylko jedna debata, ale chociaż dali im trochę porozmawiac Najgorzej właśnie TVP, bo zrobili debatę sprinterska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 6 minut temu, Lucas napisał: Lewica, KO i PSL różnią się zasadniczo. Choćby w podejściu do związków partnerskich, adopcji dzieci przez pary homoseksualne, podejścia do ekologii, ordynacji wyborczej Uwierz mi, że przerabiałem już to w Irlandii. Tam też w tych sprawach te wszystkie główne partie: LP, FF, FG i SF "RÓŻNIŁY SIĘ". Zaufaj mi że udający Konserwatystów Kosiniak, Poncyljusz, Misio I nawet Wilk z Konfeferacji przyklepneliby postulaty lgbt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Teraz, DeltaCenter napisał: Uwierz mi, że przerabiałem już to w Irlandii. Tam też w tych sprawach te wszystkie główne partie: LP, FF, FG i SF "RÓŻNIŁY SIĘ". Zaufaj mi że udający Konserwatystów Kosiniak, Poncyljusz, Misio I nawet Wilk z Konfeferacji przyklepneliby postulaty lgbt. Gdyby to co mówisz było prawdą czułbym się, że żyjemy w nornalniejszym społeczeństwie. Niestety tak nie jest. A z Wilkiem zdarzyło mi się kiedyś napić i no nie widzę szans, żeby to klepnal, tak samo jak naradowcy w konfederacji Już prędzej zrobiłby to aktualny premier, jeśli opłacałoby się to politycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 7 minut temu, Lucas napisał: debacie wygrywa sprawy w sądzie z TVP ;] To debaty wygrywa się dziś w sądach. Kurde, czyli vasquez miał rację co do stanu praworządności w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Teraz, DeltaCenter napisał: To debaty wygrywa się dziś w sądach. Kurde, czyli vasquez miał rację co do stanu praworządności w Polsce. Bo w TVP próbowano zakłamywać jego występ i wszystkich przekonać o świętym występie Sasina. Jak się okazało niezależny sąd stwierdził (nie pierwszy raz w tej kampanii), że TVP przegielo granice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) 4 minuty temu, Lucas napisał: Gdyby to co mówisz było prawdą czułbym się, że żyjemy w nornalniejszym społeczeństwie. Niestety tak nie jest. Mokry sen lewicy nieprzerwanie od 1917 roku, żeby nie było głosów przeciwnych. Coś jak ( @vasquez@darkonza) "wolne wybory" w 1947 roku. Edytowane 8 Października 2019 przez DeltaCenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 W sytuacji, gdy z 5 ogólnokrajowych list mamy: 1 partie lewicowa 1 partie centrum 3 partie konserwatywne To bardzo ciekawe co piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 2 minuty temu, Lucas napisał: Jak się okazało niezależny sąd stwierdził (nie pierwszy raz w tej kampanii), że TVP przegielo granice. Stwierdził, że Budka wygrał debatę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Teraz, DeltaCenter napisał: Stwierdził, że Budka wygrał debatę? Stwierdził, że TVP kłamało. Zgrabnie omijasz wątek formuły debat. Prawie tak jak Budka w Polsacie, gdy nie potrafił odpowiedzieć na kwestie adopcji dzieci przez pary nieheteronormatyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 7 godzin temu, DeltaCenter napisał: Ja wiem że ostatnio fajna zgoda jest między Konfederacją a TVN-em coś jakby nagle Legia bratała się z Kolejorzem. Cmok, Cmok Chwalisz debatę TVN - zgoda Konfederacji z TVNem. Chwalisz debatę TVP - oho, jak Konfederacja wejdzie do sejmu to widać gdzie będzie koalicja. Nie chwalisz niczyjej debaty - folklor i margines polityczny. Fajnie, fajnie Cmok, Cmok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi