Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeeeeeezu Chryste, przecież Liroy przy tym człowieku wygląda jak rocket scientist. Ktokolwiek odpowiada za PR w kropce nowoczesnej powinien dać mu bana na wystąpienia publiczne i social media.

Oh wait... przecież to ich lider.

W dniu 7.05.2016 o 07:12, josephnba napisał(a):

nie zrozumiałem wrzucenia tego do topicku o polityce

Przecież to Donald Tusk :nevreness: Choć rzeczywiście trochę nieaktualne, w ciągu ostatniego roku Donald znacząco się poprawił :nevreness:

Widziałem dzisiaj wywiad z wiceprezydentem Warszawy na temat sposobu liczenia manifestantów na demonstracjach. Powiedział, że mają doświadczenie i, że mierzą to w ten sposób, że przyjmują jedną osobę na metr kwadratowy,a potem z danych geodezyjnych określają powierzchnię, która zajęli manifestanci. Wynika z tego, że marsz KOD "My Naród" w lutym miał jakieś 8 kilometrów długości :nevreness:

W dniu 23.04.2016 o 15:26, lorak napisał(a):

to zes wymyslil przyklad. naprawde mam ci wyjasniac czym rozni sie sytuacja, gdy zasadzi sie na ciebie kilku egzekutorow, najprawdopodobniej po specjalistycznm szkoleniu wojskowym, a gdy sprobuje cie obrabowac kilku dresow z bramy uzbrojonych w noze?

Nie rozumiem o czym mówisz. Papała został zabity przez jednego człowieka, z bliskiej odległości i z zaskoczenia. Niczym to się nie różniło od zabójstw z użyciem broni dokonywanych na zwykłych ludziach.

W dniu 23.04.2016 o 17:17, Luki napisał(a):

@ Artlan, darkonza, Reikai

Dlaczego chcecie popadać ze skrajności w skrajność w sprawie, w której wszelkie dane wskazują na to, że obydwie skrajności są złe? Liberalizacja dostępu do broni na wzór czeski w Polsce nie oznaczałaby, że dresy spod budki mogłyby kupić sobie spluwę (tym bardziej żule z meliny) i straszyć nim bezbronnych mieszkańców miast. Przede wszystkim tego typu ludzie raczej nie spełnialiby któregoś z wymogów o którym pisałem. Po drugie, broń to nie jest tania sprawa i nie sądzę żeby osiedlowe janusze mogły sobie na nią pozwolić. No i trzecia rzecz - zabić człowieka, a nawet do niego strzelić nie jest łatwo (chodzi mi o psychologiczną sferę decyzji). Jeżeli myślicie, że po liberalizacji prawa w tej kwestii osiedlowi pakerzy by do siebie strzelali to chyba nie znacie ich mentalności. :smile:

Nie wiem jak jest w Czechach, ale domyślam się, że chodzi ci o przesłanki typu niekaralność, ukończonie ileś tam lat i ewentualnie jakieś testy psychologiczne, które najczęściej są formalnością. W takiej sytuacji jak najbardziej przeciętny dresik mógłby kupić sobie broń. A nawet gdyby nie miał takiej możliwości to miałby rodziców czy kolegów, którzy mieliby broń, więc mógłby ją ukraść albo pożyczyć.

Właśnie obejrzałem maxa z jego materiałem o nacjonalizmie z USA

Oczywiście było o mr.tupeciku

Facet obiecuję cuda, zrobi porządek z isis ale nie powie jak

Będzie rozmawiał z Rosją z pozycji siły i tylko z tskiej pozycji albo się obrazi

USA będą znów potęgą (widać teraz nie są)

Liczyc się będzie dobro Amerykanów w pierwszej kolejności (tak jakby teraz było inaczej)

Generalnie trump nawciskal bajek i populistycznych bredni, i mi to w sumke wisi, bo każdy polityk to k****, z tym że bez honoru. Nie powiedział nic rzeczowego, poza tym ze "budowalem domy więc wiem jak zarządzać"

Najgorsze ze Hilary to dla Polski jest tak naprawdę równoznaczne z utrzymaniem obecnej sytuacji, więc może warto zaryzykować z blondasem?

Dziwi mnie natomiast kolonko, który ssie wszystko co donald powie i wierzy w to jak dzieci w św mikolaja

A co ciekawe tak samo bezkrytycznie wierzył naszej prawicy i pial z zachwytu

A o taki same bajki, czasem nawet bardziej wyważone krytykuje/krytykował ugrupowania środka czy lewej strony (również te z USA)

Trump to niewykształcony, zidiociały narcyz, który cały swój majątek zawdzięcza ojcu. Nie ma jednej rzeczy, za którą tego typa możnaby podziwiać. A powiedzieć to powie wszystko co tylko będzie dla niego opłacalne.

Ameryka jest dość specyficzna teraz pod względem polityki bo z tej, nazwijmy to pierwszej ligi polityków są same miernoty i reprezentanci interesów korporacji. Tzw. prawica w USA nie ma nic wspólnego z wartościami prawicy, właściwie jedyni znani ludzie, którzy są/byli jako tako naprawdę prawicowi to Rand Paul i jego ojciec Ron Paul. Cały establishment republikański i demokratyczny to jest jakiś żart. 

Jeżeli chodzi o interes Polski to w starciu Trump v Hilary bez wątpienia lepsza byłaby Hilary. Trump raczej by się wycofywał z Europy i dogadywał z Putinem. Obstawiam, że o Polsce nigdy nie słyszał i w czasie swojej prezydentury nigdy by tu nawet nie przyjechał. 

@Artlan - no i co w związku z tym, że :przeciętny dresik" mógłby mieć broń? Uważasz, że przeciętny dresik byłby automatycznie zainteresowany mordowaniem ludzie tą bronią?

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.