Skocz do zawarto艣ci

Sezon 2006/07 Jazz

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

Ju偶 jutro (poj臋cie wzgl臋dne) to co tygrysy lubi膮 najbardziej. Wczoraj co prawda w艂a艣ciwa inauguracja dla ca艂ej NBA i wielki blama偶 mistrz贸w z Miami. Dzi艣 za to dzie艅 drugi i sezon rozpocznaj膮 Mistrzowie stanu UTAH <roftl> ;d

Na poczatek kilka newralgicznych punkt贸w.

Z kim gramy : Z niezwykle (pono膰) silnymi Rockets, bowiem Bonzi Wells pusci艂 fam臋 偶e przyszed艂 tam w offsezonie 偶eby 艣wi臋ci膰 triumfy. :lol: Czy偶by pomyli艂 teamy <loool2>

Jak tam sytuacja w Jazz?

- Na liscie inactive jest Powell , Brown i Chase. Pono膰 mo偶na tam miesza膰 nawet przed samym meczem ale nic nie wskazuje na to 偶eby kt贸rys z pan贸w wykopsa艂 kogo艣 z S12.

- zagra pewnie wyobijany podczas meczu w presezon Derek "Rybok - The Last Acktion - 3'er Master" Fisher. Jestem ciekawy jego roli w zespole.

- zesp贸艂 Derona Williamsa -a co z Kirim, Boozem, Harpem i Memo- w pre by艂 liderem!, ale przed rokiem liderem by艂 r贸wnie偶 Humphires :x -

"On jest o sto procent lepszy od momentu gdy przyby艂 tutaj przed rokiem" powiedzia艂 Sloan o Deronie. Krzepi..

- CJ Miles, Ronnie Brewer obaj dynamiczni i szybcy. Gdyby艣my mieli filie np w Konferencji Wschodniej to by ch艂opaki sporo pogra艂y a tak Giricek i Harpring b臋d膮 rz膮dzi膰 i dzieli膰 dw贸jk膮 .. tak mi si臋 przynajmniej wydaje. Obaj s膮 kontuzjogenni wi臋c pewnie i rukasy dostan膮 czas na ogranie.

- kosz , zabezpieczenie 艣rodka, opanowanie trumny. Hm jest to spory mankament Jazz. Kira to wci膮偶 chudzielec i on jednak lepiej daje rad臋 sobie blokami z pomocy ni偶 jeden na jeden. Memo, Booz i Kira to goscie biegajacy znacznie szybciej niz przeci臋tne "misie" w NBA dlatego w ofensywie mo偶na ten mankament nadrobi膰. Ale kosztem tracenia 120 punkt贸w albo gra膰 non stop akcje 24 sekundowe.

Bardzo chcia艂bym 偶eby Rafael "Hoffa" Araujo, czy Paul Millsap byli specjalistami od obrony, a tak wszystko w r臋kach DERONA;/

Ciekawe kto pokryje JAJO w dzisiejszym meczu?

Get Loud Be Proud!:P

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

No w艂a艣nie te偶 nie wiem jak to b臋dzie :? Niby wszystko jest ok, no mo偶e poza trzustk膮 Fisha, ale jaki艣 taki niespokojny jestem. Wydaje mi si臋, 偶e niestety nie ma w naszej ekipie zbilansowania, ale nie tyle nawet mi臋dzy atakiem i obron膮, co mi臋dzy zapa艂em a pracowito艣ci膮. Mamy bowiem w szeregach potencjalnych gwiazdor贸w, ale mamy ma艂o utalentowanych wyrobnik贸w. Jeden Matt nie wystarczy. Tymczsem ani Gira, ani Collins ani nawet Memo, nie s膮 graczami kompletnymi na tym 艣rednim poziomie. Nie m贸wi臋 wszechstronnymi, bo od tego jest AK, nie m贸wi臋 dominuj膮cymi na deskach i w "pomalowanym" bo tu rz膮dzi Boozer, ale w艂a艣nie takich zimnokrwistych, nie popuszczaj膮cych nikomu wyjadaczy.

Ale c贸偶, zobaczymy... Ja ju偶 si臋 ciesz臋 na nowy sezon i jestem ciekaw co zrobi膮 dzi艣 z Jajem i jego ekip膮 :P

Odno艣nik do komentarza

Jazz wygrali 107:97 z Rockets. A bohaterem wieczoru zosta艂 Derek Fisher dzi臋ki udanej ko艅c贸wce.

Jeden Matt nie wystarczy. Tymczsem ani Gira, ani Collins ani nawet Memo, nie s膮 graczami kompletnymi

masz kupe racji, tote偶 Sloan Giry nawet nie wpu艣ci艂 do gry, Jarron gra艂 nieiwiele a Memo razi艂 nieskutecznosci膮. Ale i tak solidnie napunktowa艂 a偶 17.

Nie m贸wi臋 wszechstronnymi, bo od tego jest AK

dzi艣 AK47 chyba zapomnia艂 o meczu. 5 punkt贸w , 1 blok. No za takie statsy to tylko Araujo mo偶e sbiera膰 poklask a nie nasza "rosyjska machina destrukcji".:D

nie m贸wi臋 dominuj膮cymi na deskach i w "pomalowanym" bo tu rz膮dzi Boozer, ale w艂a艣nie takich zimnokrwistych, nie popuszczaj膮cych nikomu wyjadaczy.

no Bozio dzi艣 poszala艂 19 zbi贸rek , 24 punkty. Rewelacyjne statsy to ma艂o powiedziane. A co do zimnokrwistych to Fish nam dzis zape艂ni艂 owe braki. Komplement贸w pod adresem tego zawodnika nie spos贸b sobie odm贸wi膰. 呕eby tylko zn贸w sobie czegos nie zrobi艂.

CJ od pierwszego meczu taka dyspozycja 12 punkt贸w 4/5. Czy my potrzebujemy lepszej dw贸jki? W takiej dyspozycji napewno nie.

Deron(28,10) i Bozio(24,19) double-double. Czy艣my Utah by艂a juz klasow膮 dru偶yn膮? bardzo mi si臋 podoba ten kierunek i stawianie na obu tych zawodnik贸w. Oby nie zawodzili.

Przy takiej dyspozycji Bozia pod koszem na licho nam liczy膰 na cuda od Araujo, niech ten lepiej "wyTrybi" ten sezon na 艂awce <wink> i nie przeszkadza w grze. Cho膰 troche przep艂acane mamy teraz rezerwy bo 4mln Gira 3 Hoffa. Ciekawe jak to u艂o偶y Sloan w kolejnych spotkaniach.

Udany meczyk i wyst臋py gwiazdor贸w rewelacyjne. Czego wiecej mozna chcie膰?:) Jazz na Mistrz贸w (Dywizji) !!!

Odno艣nik do komentarza

Na mnie po pierwszym meczu najwi臋ksze wra偶enie zrobi艂a ... 艂awka. Fisher, Brewer (zrobi艂 nawet alley-oopa :) ), Collins, Millsap i Harpring. S膮 to niby tylko czterej zawodnicy, ale jacy! I w艂a艣nie tego nam brakowa艂o w poprzednich trzech latach - tej偶e 艂awki. Starting lineup mieli艣my zawsze na poziomie, ale brakowa艂o tej kropki nad 'i'. No i teraz j膮 mamy w postaci tych i jeszcze innych niez艂ych graczy. Przecie偶 Giricek nie gra艂 - nasz ubieg艂oroczny starter (ch贸cby przez 30 mecz贸w). A wynik sam za siebie m贸wi. Wszyscy m贸wili, 偶e Houston to jedna z tych, kt贸re teraz wr贸ca do PO. No i tu ju偶 pierwsza niespodzianka... Pora偶ka. A z kim? No w艂a艣nie z dru偶yn膮, kt贸rej nikt nie zauwa偶a. To jest UTAH JAZZ. My艣l臋, 偶e w tym sezonie bardzo realny przy odrobinie szcz臋艣cia, kt贸rego nigdy nam nie za du偶o, mo偶emy zaj艣膰 bardzo daleko tj. wygranie dywizji i 2 runda PO i po walce odpadni臋cie z gry. Je艣li mieliby艣my walczy膰 o mistrzostwo musielibysmy wzmocni膰 si臋 jeszcze opd koszem i nabra膰 wi臋kszej solidno艣ci. Wtedy Final Games s膮 na wyci膮gniecie reszty. Ale na to jeszcze mamy troch臋 czasu, spokojnie... Najpierw trzeba wzbudzi膰 szacunek u innych dru偶yn i ma艂ymi kroczkami d膮偶y膰 do wybanych cel贸w. Wreszcie rozpocz膮艂 si臋 ju偶 naprawd臋 proces powstawania dru偶yny. Zacz臋艂o si臋 od wyboru z 3. pickiem rozgrywaj膮cego Derona Williamsa. Po erze Stocktona, nie by艂o zawodnika prowadz膮cego gr臋. Arroyo (by艂 nawet niez艂y, ale to brakowa艂o ogrania i innych tam), Lopez, McLeod, Palacio, Livingston... Je艣li zaczyna艂 si臋 tak sk艂ad, a przecie偶 dalej nie by艂o znacznie lepiej!, no to trudno oczekiwa膰 by艂o sukces贸w. Poza tym 艣wietny ruch z podpisaniem kontrkatu z Boozerem, mistrzem Okurem, a inni ju偶 czekali na takie w艂a艣nie ruchy. No i my艣l臋, 偶e w tym sezonie wszystko si臋 na nowo zacznie. Nie jest to r贸wnie偶 zachwyt pierwszym meczem zwyci臋skim, ale obiektywne (mam nadziej臋 :wink: ) i perspektywiczne patrzenie szans dru偶yny Jazzman贸w. Ch臋tnie zobaczy艂bym walcz膮c膮 do ko艅ca o wynik dru偶yn臋 Utah o zwyci臋stwo w nast臋pnym meczu z Phoenix i jesczcze w innych meczach

GO JAZZ!!!

Odno艣nik do komentarza

艂adna viktoria,ale mimo wszystko wlej臋 troche kwasu w ten temat.fakt mecz z Rakietami wygrany w艂adnym stylu.ale popatrzmy obiektywnie gdzie jest jak艣 srodkowy kt贸ry by broni艂 dost臋pu do kosza.je艣li dojdzie do zmiany za chorwata to trzeba szuka膰 艣rodkowego.Okur to nie jest center z prawdziwego zda偶enia,wi臋c trzeba bedzie szukac kogo艣 kto by wspiera艂 Booza i Turka pod koszem.mam nadzieje KOC co艣 wymy艣li by wzmocni膰 Jazzmen贸w.to tyle po pierwszym meczy.

Odno艣nik do komentarza

Czytaj膮c wypowied藕 Sloana na temat Giricka te偶 miewam w膮tpliwo艣ci na temat jego przydatno艣ci w dru偶ynie. W zwi膮zku z tym, wchodzi艂aby transakcja z Gir膮. Wiadomo jest jeszcze za wcze艣nie, ale pospekulowa膰, pogdyba膰 zawsze mo偶na :wink: . Jak pisa艂em poprzednio, gdyby艣my mieli centra z pierwszego zdarzenia to mistrzostwo (NBA!) z jeszcze paroma szczeg贸艂ami jest w naszym zasi臋gu. Zgadzam si臋 z Pikim, 偶e transakcja z Gordanem mo偶e wyj艣膰 nam na dobre gdyby艣my dostali za niego jakiego艣 centra. Nawet starego. Ale takiego blockera, porz膮dnego blockera! Takieego, kt贸ry by wchodzi艂 i blokowa艂 :lol: Tylko ze swieczka szukac takich...Moze Mutombo :roll:

Tak czy siak w naszej dru偶ynie dobrze si臋 dzieje, nawet je艣li siedzi Giricek na 艂awce. Dzisiaj co艣 czuje, 偶e Phoenix poczuje po raz drugi gorycz pora偶ki w tym sezonie.

Odno艣nik do komentarza

No w艂a艣nie - my艣l臋, 偶e ze swoj膮 etyk膮 pracy i chimeryczno艣ci膮 (przecie偶 wylecia艂 z Vancouver i Magic) Gordan nie ma czego szuka膰 w Jazz :!: Przecie偶 Sloan widzi jak dysponowani s膮 艣wietnie, jak pal膮 si臋 do gry Miles i Brewer, a przecie偶 jest jeszcze Fish, gdzie艣 tam na zapleczu Jazz b艂膮kaj膮 si臋 Brown i Chase, kt贸rzy jaja dadz膮 sobie obci膮膰 za mo偶liwo艣膰 gry, a na SG mo偶e gra膰 Harp jakby co, bo te偶 umie... Wi臋c Panowie, niestety, chyba dni naszego ba艂ka艅skiego pupila s膮 policzone. Ostatnie takie teksty to Jerry puszcza艂 przy Arrroyo, BTW karl malone a nie Araujo :wink:

Ale co do centra, to hmm - nie wiem - mo偶e Swift z Sonics, ale ci nie p贸jd膮 na wymian臋, mo偶e Kendrick Perkins z Bostonu, mo偶e Steve Hunter z 76'ers :roll: :?:

Bo problem jest taki: wszycy piszecie CENTER, CENTER - ale sk膮d go wzi膮膰 :?: Zawodnik贸w pokroju Giricka jest w NBA w choler臋 i to lepszych, a du偶ymi jest problem i nawet je艣li mo偶na kogo艣 wytarga膰, to kolesi na miar臋 w/w czyli w 1/2 warto艣ci Chorwata :?

Odno艣nik do komentarza

co do centr贸w to Hunter widzi mi sie w Jazz,ale za np Araujo. Gira pokaza艂 dzi艣 偶e moze sie przydac,fakt chimeryczny zawodnik,ale gdy chce to potrafi...wracaj膮c do centra to Hunter umie blokowa膰 a to 偶e Araujo ko艅czy sie kontrakt mo偶e by膰 np dla 76 pozytywnym bod藕cem by pochandlowa膰 z Jazz. co艣 mi sie wydaje ze brazylijczyk nie dostanie wielkiej szansy na pokazanie sie.cho膰 taka kupa mi臋艣ni 偶eby umia艂a blokowa膰 by艂a by idealna do stylu obronnego Jazmen贸w.ale mam nadzieje 偶e i tak dostane szanse,czasem taki zawodnik potrafi zaskoczy膰. osobi艣cie koja偶y on mi sie z Austinem,ale jak narazie daleko mu do niego. dzisiejsze zwyci臋stwo nad Suns pokazuje 偶e mo偶emy by膰 gro藕ni dla ka偶dego i dobrze

Odno艣nik do komentarza

Ale co do centra, to hmm - nie wiem - mo偶e Swift z Sonics

Swift ma zerwane wiezadlo w kolanie i caly sezon z glowy , ryzykownie bylo by go zatrudniac nie wiadomo jak sie bedzie spisywal po kontuzji. Do list zyczen dopisuje Nesterovica , La Frentza i moze jeszcze A.Foyla pytanie czy Toronto i Portland poszliby na to. Jak by dodac im do Giricka nie przydatnego Araujo moze by sie zgodzili. Mlodzi obroncy nam rosna , pod koszem obejdziemy sie bez brazylijczyka. Wymiana tych dwoch panow na jednego solidnego srodkowego nie zaszkodzi druzynie. Nawet bylbym gotow oddac Collinsa jak by bylo trzeba.

P.S "chinski" torrent z Houston juz mi sie sciagnol , zasiadam do ogladania :)

Odno艣nik do komentarza

no po dzisiejszym meczu to chyba CJ i Ronnie powinni sypa膰 p艂aki r贸偶 przed stopami Giry i tyra膰 z jego baga偶em wsz臋dzie( cho膰 co zaskakuj膮ce jak na warunki w NBA pono膰 w Utah tak dalej jest ).

W tym momencie jestem daleki od oddawania Giry cho膰 ile偶 Booz mo偶e tak gra膰, i co bedzie jak komu艣 si臋 przytrafi kontuzja. Jarron to mo偶e zagrac jedno spotkanie dobrze na miesi膮c.

Przygl膮daj膮c si臋 propozycja Luki :: Zaza wykr臋ca niez艂e statsy ale jako艣 nie mia艂em okazji zobaczy膰 zadnych jego manewr贸w, zagra艅, szybko艣ci i nawet nie wiem jak wygl膮da. Z wymienionych przez Maksia osobliwo艣ci;] NBA to najbardziej pasow艂by mi Foyle. A sam bym to pewnie szuka艂bym kogo艣 ala Haywood czy Etan Thomas(dzi艣 6 blok贸w) obaj ze stolilcy USA.

Pozostawmy jednak wszystko KOC'owi, znaj膮c 偶ycie nie mo偶na liczy膰 na nic wi臋cej ni偶 Kandi czy Reaf, ale wcale nie m贸wi臋 偶e to z艂y wyb贸r. Poprostu dominujemy na innych pozycjach.

Odno艣nik do komentarza

dok艂adnie ja te偶 bym chorwata sie nie pozbywa艂,to weteran kt贸ry jest przydatny-jednak:) jak cos pozby艂 bym sie Aruyo i tak jak pisze przedm贸wca za np Floyea, to taki 艣rodkowy jaki jest potrzebny Jazz, umie blokowa膰 ,zbiera膰, do robienia zas艂on sie naddaje bo to kawa艂 ch艂oapa pod wzgl臋dam masy. w ofensywie nie藕le dzia艂a Okur,wiec nie trzeba kogo艣 kto dominowa艂 by z obu stron parkietu. potrzeba weterana kt贸ry by kierowa艂 defensyw膮 i mia艂 autorytet u m艂odych.wydaje si臋 偶e Floye by艂by idealny do tego.

Odno艣nik do komentarza

hhmm..skoro Ostry by艂 autorytetem to dlaczego Floye nie jest? z tego co koja偶e to by艂 filarem defensywy wojownik贸w. kolejnym plusem by艂o by to 偶e gra艂 razem z Fischerem.fajnie jak by uda艂o sie go zamieni膰 za Aruyo.mieliby艣my naprawd臋 g艂eboki i ciekawy sk艂ad.Mutombo to ju偶 zabytek,a nie weteran :D

Odno艣nik do komentarza

hhmm..skoro Ostry by艂 autorytetem to dlaczego Floye nie jest? z tego co koja偶e to by艂 filarem defensywy wojownik贸w. kolejnym plusem by艂o by to 偶e gra艂 razem z Fischerem.fajnie jak by uda艂o sie go zamieni膰 za Aruyo.mieliby艣my naprawd臋 g艂eboki i ciekawy sk艂ad.Mutombo to ju偶 zabytek,a nie weteran Very Happy

Wiesz Ostry sw贸j autorytet budowa艂 latami, z reszt膮 nie mo偶na por贸wnywa膰 z nim 偶adnego zawodnika, by艂a to legenda Jazzman贸w, specyficzny koszykarz! Wiesz to zale偶y kogo my szukamy czy autorytetu spo艣r贸d zaowdnik贸w czy po prostu koszykarza o umiej臋tno艣ciach czysto koszykarskich. Mutombo autorytetem by艂by wielkim, no ale po 40 latku wielkich rzeczy spodziewa膰 si臋 po prostu nie mo偶emy. Z tym Dikembe to na pocz膮tku by艂 偶art, ale je艣li chodzi o atrybuty mentalne tego goscia to nie podlegaj膮 one dyskusji i w tej kategorii nie mo偶e si臋 r贸wna膰 z nim ... :lol: nawet Foyle.

Odno艣nik do komentarza

prawda jest taka ze Foyle poza wielkim kontraktem nic w NBA nie osi膮gn膮艂, za to Motombo to je艣li si臋 nie myl臋 4 ktortny DPotY w Nuggets i Hawks. I cho膰 z tego co wiem nikt nie wie ile ma tak naprawde lat, (pono膰 mo偶e i 45) to wci膮偶 przydatna "bestia". Zdecydowanie wi臋cej by艂by m贸g艂 dawac druzynie ni偶 np emeryt Parrish swego czasu w Bulls , kt贸ry w艂a艣ciwie raz tyklo zagra艂 i zdoby艂 12 punkt贸w. I te wysokie kontrakty 20 milionowe ju偶 grubo po 30stce wcale nie by艂y przesadzone poprostu za zas艂ugi mu si臋 to nale偶a艂o.

A wracajac do Foyla to statystycznie m贸g艂by lekko pod Ostrego podchodzi膰. Ale jest sporo ni偶szy nasz Ostry to bodaj 218 a ten zaledwie 208. Za to wagowo to zbli偶ony jest chyba do Oliviera Millera:P (no przesadzam z tym wypominaniem 125 kilo) A z ciekawszych statystyk Foyle dopiero przed rokiem zacz膮艂 regularnie grywa膰 w S5. To tak偶e ma wymiar w tym jaki膮 pozycj臋 w zespole i by膰 moze autorytet ten zawodnik przedstawia. Ma za sob膮 juz 9 sezon贸w, ma艂o rzuca z gry ale z pod kosza to i nawet skutecznie. Z wolnych 50% w karierze, czyli lipnie.., ale blokowac potrafi i tego nam w艂a艣nie brakuje - najwy偶sza srednia blok贸w w sezonie 2,7 , srednia z kariery 1,8. Czyli by艂by przydatny jakby przyszed艂 na free albo za tandem Powella i Chase :P

Odno艣nik do komentarza

Z tego co widzimy to po pierwszych pi臋ciu meczach do wymiany nadaje si臋 na razie Kirilenko! :evil:

Oczywi艣cie by艂 to 偶art.. :lol:

Chocia偶 jego postawa daje du偶o do my艣lenia. Jedynie w czym si臋 spe艂nia to bloki, kt贸re s膮 na sta艂ym poziomie. Ale reszta to s艂abiutko. Mia艂 by膰 to sezon prze艂omowy dla Utah... no i wszystko idzie w tym kierunku, mia艂 wr贸ci膰 Kirilenko do All-Star, no i ...Co艣 nie wida膰 tej jego formy, a i bardzo daleko do niej, a przy okazji do DPOTY. Wiadomo, 偶e z dobrymi wynikami druzyny (ktora gra caly czas na sta艂ym poziomie) leca troche gorsze indywidualne, ale przecie偶 dru偶yna poprawila swoje wyniki to tez AK nie powinien opuszczac z tonu. Prawda, ze w druzynie sie troche pozmienialo i on juz nie pelni takiej roli jak w poprzednich sezonach. Wszystko byloby ok, nawet przy poziomie z innych lat. No, ale az tak bardzo spadly jego notowania? Ilosc punktow zdobytych spad艂a o prawie polowe, zbiorki minimalnie, tak samo jak asysty, przechwyty. Bloki tez zmalaly, chociaz obezny poziom nie jest taki jeszcze zly.

Takze szkoda troche Brewera ze siedzi na lawce. W ostatnim meczu mogl naprawde pojawic sie na boisku, ale Sloan go nie wybral. W innych spotkaniach gral okolo 5 minut, cos kolo tego. Zastanawiam sie co jest powodem tego. Mozliwe ze nie pracuje na treningach tak jak by tego oczekiwal od niego trener,ale jak to jemu nie zalezalo na pokazaniu sie trenerowi? Raczej nie. Badz ma jakis lekki uraz, o ktorym nikt nic nie wie. :roll: No bo co szkodzi艂o mu sprawdzic jego w meczu z Nets. Jest tez prawdopodobne, ze nie gral bo dobrze sie spisywal Fisher i Giricek. Ze wzgeldu na dwa z rzedu slabe mecze Miles'a to wlasnie on w jakis sposob wedrze sie do skladu na parenascie minut.

Odno艣nik do komentarza

Panowie i Panie mamy na liczniku 6 - 1.

Booz - mam nadzieje ze kontuzja go nei zmorzy - pewny AllStar. Deron Willimas - mecz 偶ycia 27 pnkt贸w i 15 asyst ,a dzie艅 wcze艣niej mia艂 26 punkt贸w 14 asyst lol tendencja wzrostowa > ciekawe jak zagra we wtorek :] do tego zbi贸rkei przechwyty , ma艂o strat. Ostatnio Nash mia艂 a偶 10. Deron MIP - sezon trwa d艂ugo ale narazie bardzo mo偶liwe ze podejdzie pod t膮 nagrod臋.

Optymizm optymizmem , forma form膮, dobra gra zastepc贸w Millsap, Cj, Harp. Ale kontuzje zwnou zmorzy艂y naszych europejskich chuderlak贸w Kirilenko - kontuzja chyba kilkutygodniowa, Gira to samo. Jedynie Memo jest jakby szerszy i kolejny raz mo偶艂iwe z臋 przed艂uzy swoj膮 seri臋 Ironmana.

Mimo dobrych wynik贸w , znwou wi臋c smutno nad Wielkim S艂onym Jeziorem. Teraz przekonamy si臋 o potencjale naszego g艂臋bokiego sk艂adu. Millsap narazie nie zawodzi. Derek nieco obni偶y艂 loty. Harp pod nieobecno艣膰 Giry zawodizc nie mo偶e, bo na Milesa, czy Brewera nie mozna jeszcze zrzuca膰 pe艂nej odpowiedzialnosci za wynik. Dzi艣 Michel Redd ustrzeli艂 57 punkt贸w przeciw Utah ale i tak Millwauke przegrali, bo pozostali zawodnicy zagrali poni偶ej swojego poziomu.

Mam 艣wiadomo艣膰, 偶e choc Jazzmani te偶 zagrali fajnie to z silniejszym przeciwnikiem pewnie nie uda艂o by si臋 tego meczu wygra膰. Przeciwnikom kontuzje wyra藕nie u艂atwiaj膮 spraw臋 z rozpracowywywaniem taktyki na Utah , wej艣膰 nie musza sie obawia膰 gdy nie ma Kiry, wymusi膰 kilka fauli na Boozie, Memo zmusi膰 do oddawania szybkich rzut贸w, Derona te偶 podm臋czy膰. Nie jest to a偶 takie trudne. Licz臋 wi臋c, w kolejnych meczach jeszcze bardziej na nasz膮 m艂odzierz.

Odno艣nik do komentarza

cholera!! strasznie szkoda 偶e AK i Gira s膮 niedysponowani.akurat jak sie rozpedzili to trafi艂y sie kontuzje. nie wiem ile potrwa rechabilitacja tych dw贸ch pan贸w,ale mam nadzieje ze kr贸tko i szybko sie pojawi膮 na parkiecie. ciekawe czy Jerry da wko艅cu szanse Brewerowi no i Aruyo? mo偶e uda sie olbrzymiemu brazyljanowi za艂apa膰 wko艅cu jak sie gra w NBA :wink: i pokazac 偶e nie potrzeba szukac jakiego艣 艣rodkowego(cho膰 w c贸da nie wie偶臋,ale my艣le 偶e powinien dosta膰 jak膮艣 szans臋).ale to co wyprawiaj膮 Buzio z D-Willem to a偶 艂ezka sie kr臋ci w oku i przypomina mi sie pewna para kt贸ra tak cieszy艂a swoj膮 gr膮 kilka lat temu.no i kolejne zaskoczenie to muj imiennik :) te偶 ch艂opak pokazuje 偶e centymetry to nie wszystko. 偶eby reszta te偶 tak gra艂a to jedziemy po tytu艂:)

Odno艣nik do komentarza

Jak by dodac im do Giricka nie przydatnego Araujo moze by sie zgodzili.

my艣l臋, 偶e to jest bardzo ciekawa opcja dla innych dru偶yn....w sumie zarabiaj膮 6,5 ba艅ki, wi臋c kogo艣 dobrego mo偶naby za nich wyci膮gna膰, a s膮 atrakcyjni, bo nie do艣膰, 偶e Giricek gra teraz nie藕le i jego trade value mocno wzros艂a, to maj膮 krotkie kontrakty (Giricka wygasa po nast臋pnym sezonie, a Araujo jak wiemy ju偶 po tym) wi臋c jak艣 dru偶yna mog艂aby sobie wyczy艣ci膰 salary pozyskuj膮c ich za jakiego艣 solidnego ale przep艂aconego centra (np. wspomniani Nesterovic czy Foyle), kt贸ry nam by si臋 przyda艂
Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.