Skocz do zawartości

With the first pick in the 2015 NBA draft...

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją drogą, ciekawe, jak brak workoutu Townsa wpłynie na wybór Lakers w sytuacji, w której np. Russell zachwyci.

Julius, pocisz się już?

Towns najwyraźniej nie chce trafić do Sixers... :( boi się, że się na workoucie połamie i Hinkie go zgarnie z trójką, jak Noela i Embiida ;]

A tak poważnie - nie spinam się.

Myślę, że Towns tak, czy tak idzie w top2 i brak workoutu w Lakers tego nie zmieni. 

Russella chciałbym bardzo, ale też jakoś mocno się nie nastawiam - tak jak pisałem wcześniej - na tą chwilę jego wybór wydaje się być zbyt oczywisty->coś musi się spi*****ić. Poza tym jak gościa lubię, to troche mnie ten jego atletyzm martwi. Wsiądzie na niego Beverly, czy Tony Allen i może mieć turbo problemy w tej lidze...

Będzie co ma być, czasu jeszcze trochę jest.

Jeżeli wiem już coś o Hinkiem to tyle, że nigdy nie spełniają się przedraftowe przewidywania expertów, a Sam dzierży w łapach tyle opcji że ojp i nie zawaha się ich użyć. Może w odpowiednich okolicznościach przetrejdować każdego ze składu obecnego + trejdować up and down z użyciem picków Philly, Lakers, Miami, OKC, + 2nd rounderami.

Może być np tak, że jeśli Lakers będą wiedzieli, że chcemy Russella, a z 1 pójdzie Towns wezmą go i zażądają zwrotu swojego picku i Okafora za oddanie go...

Niemniej... Hinkie bardzo ceni sobie tajemniczość przed draftem i 99% predictionsów i przecieków przeddraftowych była nietrafiona.

Edytowane przez Julius

Poza tym jak gościa lubię, to troche mnie ten jego atletyzm martwi. Wsiądzie na niego Beverly, czy Tony Allen i może mieć turbo problemy w tej lidze..

Myślę,że ten cały atletyzm jest trochę przewartościowany.Nie trzeba mieć budowy Jamesa,czy Westbrooka,żeby być kozakiem,np.Durant,Curry.Idealny przykład na atletyczny hype to Aaron Gordon.Wszyscy eksperci,scouci na tym bazowali i jak widać sam atletyzm nie gra...A poza tym w rok bardzo ładnie wyżyłowaliście Noela,więc nie wiem o co się martwisz.Przy dobrych układach po paru latach będziecie mieć mix Ellisa,Rondo i Knighta :P

Ciekaw jestem czy Hinkie oddalby pick LAL za Russella. Gdyby to sie udalo, to bylaby niezla robota ze strony Mitcha i spory fart. Towns moze chcialby spasc do picku NYK, bo to ich kibic i urodzil sie chyba w okolicach NY. Ale nie ma szans, ze gosc zleci tak nisko. Okafor tez pojdzie w top3. Nie wierze ze tak latwo puszcza go wszystkie trzy ekipy. Wbrew temu co myslalem na poczatku Mitch ma spore pole do popisu z naszym wyborem.

Myślę,że ten cały atletyzm jest trochę przewartościowany.Nie trzeba mieć budowy Jamesa,czy Westbrooka,żeby być kozakiem,np.Durant,Curry.Idealny przykład na atletyczny hype to Aaron Gordon.Wszyscy eksperci,scouci na tym bazowali i jak widać sam atletyzm nie gra...A poza tym w rok bardzo ładnie wyżyłowaliście Noela,więc nie wiem o co się martwisz.Przy dobrych układach po paru latach będziecie mieć mix Ellisa,Rondo i Knighta :tongue:

akurat Durant  jest atletycznym freakiem jak mało kto w lidze 

Towns będzie gadał tylko z Minny i Lakers, nie widzę w tym zagrywki pod zjazd do picku Knicks, szczególnie że po drodze są jeszcze 76ers. 

Ciekaw jestem czy Hinkie oddalby pick LAL za Russella.

Pick LAL oddałby z pocałowaniem w rękę, ale sam. O naszym picku plus tegoroczną #3 nie ma co gadać, a chyba o to niektórym chodzi. Zejdźmy na ziemię. 

Nie wiem, na co niektórzy kibice Lakers liczą...

Że Hinkie jest tak napalony na Russella, że odda za niego #3 i jeszcze nasz pick, który prawdopodobnie znowu będzie w loterii? Oleje to z uśmiechem na ustach. Weźmie wtedy Okafora/Townsa i będzie miał ogromne pole do popisu, bo za Noela/Embiida/Okafora/Townsa może wziąć coś pewnego nawet na dużej umowie, a nie kota w worku, który może być równie dobrze kolejnym OJ Mayo.

Mitch weźmie wolnego C lub Russella, albo odda pick za gracza, takie ma pole do popisu z tym wyborem. 

Mich za Russella mógłby wyciągnać #3 + pick Miami myslę - pod warunkiem, że Hinkie faktycznie chce Russella. 

Genralnie dealujące kimś z trójki Noel/Okafor/Embiid ma bardzo duże pole do popisu. Kto wie, czy nie udałoby się z jakimiś tam dodatkami wymienić np. Okafora na Bradleya Beala, mógłby pocisnąć np. po Oladipo, który mimo wszystko byłby lepszym fitm niż Payton, czy wcześniej MCW... Jest opcja Lawsona - dla mnie troche za wcześnie na taki myk z kolei

Z drugiej strony - z tego co jest na rynku pod kątem wiek+skill+klub moglby go oddać nie ma za wielu grajków w lidze. Mozliwe, że tą trójkę na jeden sezon by też zachował i poszukał opcji podczas kolejnego offseason/deadline/drafcie2016

Idąc twoim tokiem rozumowania, powinniśmy z najwyższym pickiem brać rolesa, który potrafi tylko jedną rzecz, ale jest w niej świetny.

Lyles to wszechstronność - wyszkolenie sf w ciele pf - iq, passing, praca nóg.

Mudiay swoje zdolności grania picków miał na razie okazję pokazać tylko w słabiutkiej lidze chińskiej. Czy atletyzm Jrue Holidaya/Tyreke Evansa pozwoli mu na tyle w NBA? Mam pewne wątpliwości.

Edytowane przez Jendras

zakladajac ze kariera zalezy od zdrowia i charakteru co przeklada sie na ciezka prace a to przeklada sie na umiejetnosci to wypadkowa tego bedzie albo atletyzm off the charts albo bball skills 

patrze na ten draft i uwazam ze jest mega naladowany w sensie gleboki ale mam pewne watpliwosci do tego kto jest najlepszym zawodnikiem tego draftu i jaki jest jego sufit 

kim bedzie KAT - swietna obrona, bdobry atak - ok ale czy to bedzie poziom game changingu na poziomie Cousinsa ?czy to bedzie Rasheed supreme czy tez prime Rasheed ?  

kim bedzie Okafor - chudszy, troche bardziej atletyczny ZBo/AJefferson - na ktorym oprze sie atak ale nie obrone 

kim bedzie Russell - Baron/Cp3 playmaking bez tej szybkosci i atletyki ale czy z tym killer instynktem ? 

kim bedzie Winslow - Bernard? Harden? bruising super altetyczne skrzydlo 

kim bedzie Kristaps - czy trafi na swojego Holgera/Nelliego, czy bedzie po prostu mega Gallinarim ? 

kuzwa czy gdzies tu jest jakas niespodzianka z serii Oubre - mozliwe, Stanley - mniej mozliwe ale solidny moze byc, Looney - MarionoLove, Turner - wildcard, RJ - Reggie Miller time, Ronde Hollis - Shane BAttier/Ron Artest all business type, czy moze Montrezl - poor man Ben Wallace w obronie, rich man Ben Wallace w ataku

tak wogole spojrzcie na nbadraft.net i przewidywania - scouting juz nie jest zagadka , chyba jedyne od czego zalezy kariera zawodnika to od managementu, trenera i w/w charakteru i ciezkiej pracy - czyli kim chcesz w lidze byc bo zakladam ze kazdy wie co wybiera biorac pod uwage trafnosc scout raportow

lepsze pytanie jest takie czy Knicks wymieniaja pick za Lawson, Chandler, Faried - malo trojkotowy zestaw

czy Denver wymieniaja Lawsona za pick Kings

i kto jest jeszcze wymieniany z big time playerow

Noah do Knicks ? Deron i JJ do Kings ?

Suns testują Rakeema. Jedyny sensowny manewr Suns od 3 miesięcy. Jeśli będzie dostępny a Franka już nie będzie i zamiast niego wezmą Looneya przykładowo - to sprzedaję nerkę, jadę do Arizony przeciepywać mexyków przez kanały tak długo, aż zarobię na katapultę. A potem z impetem w nieskazitelną grzywkę Jeffa.

Also, Earl Watson został asystentem Hornego. Wcześniej przez rok był asystentem w Austin Spurs które było pierwsze w czymśtam. Generalnie szał.

Krzyś buduje masę, 104 kg wyyebało na wadze. Chce byś fitter i stronger. Also, Magic go chcą co mnie z deka obawą napawa.

Maciora z quintanarono urodziła 25 małych świniorów.