Skocz do zawartości

Brooklyn Nets 2014/15

Wyparlo

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyny pick jaki posiada BRK to ten od Bostonu na rok... 2017 ;] 

Boston has the right to swap its 2017 1st round pick for Brooklyn's 2017 1st round pick; if Boston exercises this swap right, then Boston will convey its 2017 2nd round pick to Brooklyn protected for selections 31-45 (if this pick falls within its protected range and is therefore not conveyed, then Boston's obligation to Brooklyn will be extinguished) [boston-Brooklyn, 7/12/2013]; this potential pick conveyance is the same as the one described in "2017 first round draft pick from Brooklyn" on Boston Credits
Edytowane przez Ballas

Patrząc na to, co robi BRK aż chce się napisać "a miało być tak pięknie" :tongue:  Nowa ekstra hala, full kasy, znane nazwiska w składzie... po co im picki? O ile zeszłoroczny wynik jest jak najbardziej do przyjęcia, tak brak awansu do ósemki z takim składem (tyle kosztującym!) to wstyd i rozczarowanie.

Chociaż jak się patrzy np. na ich Fejsa to tego nie widać. Zabawa trwa w najlepsze :D

Edytowane przez andy13

Patrząc na ostatni mecz Nets pomyślałem, że może to nie jest tak, że oni po prostu nie mają sportowej złości. Kolesie są tak przepłaceni, że w sumie wcześniejsze wakacje pewnie ich ucieszą, a nie zmartwią :tongue: Taki np. Deron ma jeszcze 2 lata lukratywnego kontraktu przed sobą. Piękna sprawa, gra zawodowo w kosza, ma fun, a hajs ciężko zliczyć... Jakieś PO, po co się męczyć, jeszcze znów bolesna kontuzja się trafi... Inaczej nie umiem sobie wyjaśnić podejścia Nets. Przecież po ASG pokazali, że potrafią grać nawet nie najgorzej :onthego:  Wiadomo, że mistrza nie zrobią i tego nikt chyba nie oczekiwał, ale żeby w takim składzie być na #11 w Konferencji... :hopelessness:

Edytowane przez andy13

To może małe podsumowanie tego roku:

- nie chcieli zgodzić się na warunki Kidda, wiec ten poszedł do gorszego Bucks i tam zamienia wodę w wino 

- zatrudnili Hollinasa, który miał zrobić u nich zajebistą obronę i wziąć w obroty leniwe gwiazdy. Ten zastał tam dziadostwo i nie bawił się z Williamsami tylko posadził ich na ławkę, za co mu cześć trzeba oddać, bo się nie cackał

- Pozyskali Jarretta Jacka co chyba jako jedyne wyszło im na +

- Hornets i Pelicans chcieli Iso Joe, ale King powiedział nie

- Kings chcieli Williamsa i lepszego Plumlee i King też powiedział nie. Szkoda młodego, ale zszedłby kontrakt D-Willa ważny do sezonu 2016/2017

- Thunder chcieli Lopeza i po raz trzeci King powiedział nie

- mogli oddać ich wszystkich, wyczyścić kasę i zacząć od nowa, ale nie zrobili tego.

- King jednak oddał Garnetta za Younga, co jest mądrym posunięciem jak chcesz młodszego pod koszem, ale zabierasz kogoś od pilnowania syfu w szatni. Sądząc po wypowiedziach np: Milesa KG był tam potrzebny.

- Young z pewnością nie zostanie w drużynie po sezonie

- nie mają na razie kasy by podpisać kogoś liczącego się aż do 2016/2017

- nie mają picków w drafcie

- nie ma chemii w zespole 

- podobno chcą zwolnić Hollinsa

- Car Michaił chciał sprzedać drużynę, ale nie wyszło

Coś pominąłem lub źle napisałem? 

Szkoda, bo pomimo, że uważam ich za cyganów co rozbili tabor w Nowym Jorku, to życzę im dobrze, bo derby w Wielkim Jabłku zawsze się przydadzą.

Zły los przeszedł z Madison Square Garden do Barclays Center, bo do tej pory to Knicks odwalali taki Meksyk... 

Nets z Kiddem, Jeffersonem i Carterem/Martinem zawsze na propsie jak to młodzież mówi...

Young ma ETO na kolejny sezon, a zarobi 10,3mln raczej nie zrezygnuje i poczeka rok. Jedyna nadzieja na wysokie salary, a za rok też spadną umowy Lopeza i Johnsona.

Niestety fani w NYC nie mogą się doczekać drużyny na mistrzostwo, jeszcze sobie poczekają

Na stronie Nets można przeczytać: King and Hollins Vow to Make the Nets Younger, More Athletic and More Consistent. Kurcze. Na moje to odmładzanie powinni zacząć właśnie od od Kinga. Nie wiem skąd takie zaufanie do tego faceta. Póki co same wtopy zalicza :/

Edytowane przez andy13

Przy wymianie Favorsa pisałem, że mi się to nie podoba, że Billy tworzy stary zespół max na pierwszą/drugą rundę i nie myśli o przyszłości. Przy wymianie po JJ/Wallace'a to samo. Wymiana z Celtics to śmiech na sali, a wielu widziało nas w roli contendera (Niektórzy nie potrafią zaakceptować zmian vide support LBJ w 2014, Powrót Rose'a czy Rondo - coś więcej niż cancer):D

Favors/Lillard/Schroder i parę najbliższych lat - TOP10 picków - Billy King:D

• 2 tygodnie później...

No i kolejny win, z bezpośrednim rywalem w walce o PO. Jak to jest, że Nets grają lepiej poza swoją halą? :D Gdyby nie wstydliwa seria porażek u siebie po ASG to biliby się z Miami o miejsce 7, a nie pragnęli doczłapać się na 8. Co pewnie i tak się nie uda, bo wracają do Barclays Center, więc będzie ciężko :P  Przed nimi do końca RS jeszcze pojedynki z bezpośrednimi rywalami.

• 2 tygodnie później...

Mimo wszystko daleki jestem od optymizmu. Po ASG też mi się wydawało, że teraz PO będą, a wszyscy pamiętamy jak Nets grali serię u siebie. Teraz niby można powalczyć nawet o miejsce 7, ale kalendarz na ostatniej prostej nie jest najłatwiejszy: dziś derby z Knicks (b2b), pojutrze Toronto na Brooklynie (co jak wiadomo wcale nie musi być dla Nets atutem :grin: ), dalej na wyjeździe Hawks (znów b2b!) i Portland u siebie.

Nie zdziwi mnie, jak w tych meczach będą wszystkie przegrane, nawet z Knicks, bo jednak wczoraj Netsi męczyli się z Pacers :playful:

Dla porównania Boston ma teraz Indianę u siebie (Pacers b2b), Bucks i wyjazd do Toronto (b2b). Spokojnie mogą zrobić 2x win.

W dodatku bilans bezpośrednich spotkań z Celtics jest na korzyść Bostonu.

Wcale nie będzie łatwo o PO.

Edytowane przez andy13

Nie zdziwi mnie, jak w tych meczach będą wszystkie przegrane, nawet z Knicks, bo jednak wczoraj Netsi męczyli się z Pacers :playful:

No prawie wykrakałeś. Dobrze, że Lopez był gdzie być powinien i udało się tym jednym koszem wygrać. Znowu szybko i łatwo rozpieprzona przewaga z pierwszej kwarty mściła się cały mecz. Potem zawalili to co zbudowali w trzeciej i było jak było. 

Edytowane przez bankrut

No i OK, Heat dostali zgodnie z planem od Cavs i jest 7 miejsce dla Nets :grin: Teraz - odpukać po 3 razy, obym się mylił! - zacznie się twarde lądowanie być może z samymi porażkami do końca bo zarówno Miami i Celtics mają dużo łatwiejszy kalendarz, w dodatku Brooklyn ma niekorzystny bilans bezpośrednich potyczek z nimi.

Każdej z drużyn zostało 7 gier.

Celtics: Bucks, @Raptors (b2b), @Pistons, @Cavs, Cavs, Raptors, @Bucks (b2b)

Heat: @Pistons, @Pacers, Hornets, Bulls (b2b), Raptors, Magic, @76ers

Nets: Raptors, @Hawks (b2b), Portland, Hawks, Wizards, @Bucks, Bulls  (b2b)

Celtics i Heat mogą spokojnie wyciągnąć bilans 3-3 minimum, zresztą Miami pewnie zaliczy lepszy. A Nets? Oni mogą przewalić wszystko :playful:  Strata z poprzednich miesięcy i przegrane z teoretycznie słabszymi rywalami teraz wychodzą.

Edytowane przez andy13