Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

Whiteside w połowie 3q z Minesota: 10-10 20pts 17reb 2stl 1bl 

On był na innej planecie? Skąd on sie wziął? :grin:

Już historia Lina pokazała coś nowego w tej lidze. Przy tej całej 'poprawności' tej ligi - choćby wysyłanie modlitw przy kontuzji gwiazdy ligi... rozumiem skomentowanie, że szkoda, ale gdy pada słowo 'pray' odmieniane w każdy możliwy sposób to zastanawiam się czy ktoś nie umarł, a to 'tylko' złamanie nogi - jest coś także pozytywnego. Bardzo łatwo przejść z gracza końca ławki do lubianego ziomka. Wystarczy odpowiedni 'hype'. Nagle z gracza który nie istniał w lidze można stać się rozpoznawalnym. Kontuzja innych graczy dała szanse i Linowi, i Whiteside'owi. Wchodzisz z ławki i nagle robisz kilkanaście punktów, po kilka asyst/zbiórek i dorzucasz do tego jakiś blok/przechwyt przy tym wpadając w pierwszy rząd kibiców, aby utrzymać piłkę dla swojej ekipy. I co się dzieje? Wade, Melo i inni klepią cię po plecach, mówią 'good job' itp. Ja wiem, że większość gra dla kasy. I w dłuższej perspektywie nawet bench warmerom chodzi o kasę. Ale w tym momencie myślicie, że nie czuje się dowartościowany, że trener go chwali i daje większe minuty? Że koledzy nie zastanawiają się kiedy Cię odstrzelą, ale zaproszą na kolację, a na boisku częściej podadzą i zaczną ufać? Takie 'odpadki' jak Whiteside czy Lin tylko czekają aż wypalą. I jak już im się uda jeden mecz to wychodzi tak naładowany w kolejnych, że widać to po nim. To jest ta pewność siebie, która wynika z gry, a nie z zadufania jak u Younga. Wiadomo, że taki boost nie trwa wiecznie, ale nie odbierajmy tego takim graczom. Lin nie został na poziomie Linsanity, ale kasę zgarnął i do poziomu kompletnego dna ligi nie spadł. Nie jest wybitny, ale poziom pewien przeskoczył i tak.

Dlatego często jedyną różnicą jest głowa i pewność siebie. I to nadzieja dla Whiteside'a i reszty graczy z 'dna' ligi. Jak uda się jeden czy dwa mecze to nieraz zachodzi kolosalna zmiana w graczu. I wiadomo, że bez ciężkiej pracy na treningach wiele się nie osiągnie, ale szczerze mówiąc - wielu graczy zapierdziela na treningach, starają się na 100%, a swojej szansy nie otrzyma i tak. Whiteside nie jest wyjątkiem. To nie tak, że odpalił od pierwszego meczu w Heat. Też swoje się 'docierał'. Jakby ktoś miał mniej cierpliwości w Heat czy ktoś inny by wyskoczył to by go bez żalu odstrzelili. W przypadku jego i Lina zagrało wszystko w 100%. Na pewno są też inne, podobne przypadki. Kwestia cholernego szczęścia. Ja życzę sobie, aby takich przypadków było jak najwięcej. Fajnie się patrzy na takie historie.

Zdzich - Hassan nie ma przypadkiem contract year? Z całą sympatią, gdy underdog robi zamieszanie - Dampier i Lin również robili. Chwilówki niczym pożyczki w parabankach. Też się jarałem taką chwilówką, Blaierem. Że drugi Barkley niby.Już mi opadło ciśnienie.

KRTW - to to już kiedyś wymyślił bodaj Eddie Johnson z Kevinem Willisem. Obaj wtedy mieli łącznie ze 30 lat doświadczenia w lidze i zrobili podobną stratę. Shit happens all the time

Nie ma contract year tylko po prostu roczny kontrakt podpisał.. a zaczynał chyba na 10-dniowym.
Z jego perspektywy zajebiście że tylko roczny, bo jak utrzyma to tempo i się nie połamie to trochę milionów skasuje w lato :smile:
I w związku z tym mam pytanie: czy gość z taką historią krótką może dostać maxa? Albo ile max moze dostać?

Edytowane przez RonnieArtestics

Czyli ma contract year :D

6 bądź mniej lat - 9 baniek, 7-9 lat to 11 baniek a 10+ lat to 14 baniek. Tak na oko, odcinając procenty. Przy takiej grze - 7,5 do 8,5 na rok dostanie. Jakiś napalony co będzie chciał przepłacić ostatnie 2 lata może mu sypnie maxa. Gdzie mu tak sypną - contendera bym nie obstawiał. Środek ligi na me sparszywiałe oko

Każdy może dostać maxa, tylko dla każdego max jest inny. Zależy od stażu w lidze, w jego przypadku to pewnie coś około kwoty jaką podpisują goście po rookie kontrakcie ( Hassan gra zdaje się trzeci sezon w lidze, ale nie wiem, czy ilość meczy ma jakiś wpływ na wysokość kontraktu, jeśli nie to powinno to być na poziomie kontraktu Parsonsa). 

Elwood, coś chyba zaniżyłeś te stawki. 

Edytowane przez Regis

Regis - chyba nie zaniżyłem. Aktualnie tak to wygląda, pomijając kwestie procentowe.

Jeśli dobrze zrozumiałem to co napisałeś to dla gościa, która gra mniej krócej niż 6 lat w lidze max zaczyna się od 9 baniek rocznie itd. 

W takim razie zaniżyłeś. 

Jeśli dobrze zrozumiałem to co napisałeś to dla gościa, która gra mniej krócej niż 6 lat w lidze max zaczyna się od 9 baniek rocznie itd. 

W takim razie zaniżyłeś. 

Tak jak pisałem, nie zaniżyłem - tylko nie uwzględniłem procentów ;)

Zgodnie z poniższym, Parsons dostał ok 14 baniek czyli te wspomniane 25% z całej puli:

Full zapis za CBA:

The maximum amount of money a player can sign for is based on the number of years that player has played and the total of the salary cap. The maximum salary of a player with 6 or fewer years of experience is either $9,000,000 or 25% of the total salary cap (2013–14: $14,670,000), whichever is greater. For a player with 7–9 years of experience, the maximum is $11,000,000 or 30% of the cap (2013–14: $17,603,700), and for a player with 10+ years of experience, the maximum is $14,000,000 or 35% of the cap (2013–2014: $20,537,650).[10] There is an exception to this rule: a player is able to sign a contract for 105% of his previous contract, even if the new contract is higher than the league limit.[11]

Ofensywa Wizards wczoraj wygladala tragicznie, Wall sie dwoil i troil a Wittman nie potrafil nic kompletnie wymyslec, jak tak dalej to bedzie wygladac to w PO nie maja czego szukac

kompletna stagnacja, w pierwszej polowie moze mieli lacznie z 5 dobrych rzutow wypracowanych przez half court offense, i to maksymalnie

Edytowane przez Kubbas

Nie ma contract year

W przyszłym ostaje w Miami za niecały 1mln$

Później Heat maja do niego wczesne prawo Birda i mogą mu kontrakt zaczynający się za 6,5mln$ zaproponować, ale wiadomo, ze będzie chciał więcej, wiec będzie FA.

za 1,5 roku to pies z kulawą nogą może o nim pamiętać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.