Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym raczej powiedział efektywność rzutową. Nie ma co patrzeć na tę statystykę jak na FG%. 50%FG to jest zajebista skuteczność, a z tego co wiem 50%TS szału nie robi. Inny stat, inne wyniki i inna ich interpretacja. Wyniki powyżej 100% może dać tylko mała próbka. W kontekście sezonu jest to bez żadnego znaczenia.

czyli doszły obie frakcje do wniosku, że w sumie true scoring shit jest do niczego. lubię to :]

btw gdzieś ładne zestawienie jest jakie to TS było dla mistrzów rokrocznie w kontekście przeciwników w inszych fazach po?za każdym razem big kachuna był i w tym aspekcie najlepszy?

p.s. już wiem, po co mi całki i różniczki w szkole były. ts madafaka

Nie bardzo wiem gdzie dlatego wrzucam do random shit.

Będąc na lotnisku w saloniku United próbowałem wejść na forum. Pojawiło się takie coś.

post-261-0-94182500-1428125417_thumb.jpg

Sprawdziłem też w Salt Lake City. Podobnie.

Forum niby o NBA jako przykrywka, a na prawdę chodzi o hazard  ;)

Nie wiem czy ktoś już gdzieś to skomentował, nie chce mi się przeglądać, ale Cousins b2b triple double z 20/20/10 - zawsze mi się wydawało że to mega trudne, ale że kilkanaście razy w czasach nowożytnych człek to widział, a tu tylko 9 razy od '85 razem z tymi dwoma meczami Cousinsa.

Razem z nim na liście Webber, Garnett, Larry Johnson, Barkley, Lee (pewnie ten mecz mi pozostał w pamięci i stąd ww. wnioski), no i dwukrotnie...Fat Lever.

Tylko te 20 zbiórek nie wiele dały, bo Pelikany całą swą przeagę w 1 kwarcie zbudowały dzięki ofensywnym ponowieniom. Cousins zagrał świetny mecz (jak zwykle przeciwko ADavisowi, ogólnie SAC - NOP to spoko mecze), ale te 20 zbiórek wynikają głównie z tego, że nikt poza nim w Sacto tego nie robi.

Ten przepis mówiący o tym, że zwycięzca dywizji jest w TOP4 jest kompletnie bez sensu.

Z tego co kojarzę to w starciu Clippers-PTB, jeśli Clippers będą mieli lepszy bilans to oni będą mieli HCA. (jeśli się mylę to mnie poprawcie) Więc ten przepis tworzy takie paradoksy jak to, że drużyna niżej w tabeli ma HCA, a drużyna która jest wyżej w tabeli ma gorszy bilans od tej która jest niżej.. Kompletnie bez sensu.

Jakos trzeba nagrodzic tych co wygrywaja dywizje, chocby byla ona kompletnie beznadziejna. Ale brak HCA dla tych ekip to akurat dobra decyzja. Z drugiej strony nie wiem czy akurat gra z PTB to az tak wielka nagroda w perspektywie kolejnej rundy i starcia z GSW.

Przecież PTB nie przejdą 1 rundy więc o jakim starciu z GSW mowa? :D 

W NHL było tak, że zwycięzca dywizji lądował automatycznie w top3 i miał niezależnie od bilansu HIA. Ze 3 sezony temu dało to taki paradoks, że 3 zespół w tabeli  miał 8 bilans i miał HIA w 1 rundzie nad 6 seedem :D Ale od zeszłego sezonu obowiązuje całkowicie nowy system PO. 

Przecież PTB nie przejdą 1 rundy więc o jakim starciu z GSW mowa? :D

W NHL było tak, że zwycięzca dywizji lądował automatycznie w top3 i miał niezależnie od bilansu HIA. Ze 3 sezony temu dało to taki paradoks, że 3 zespół w tabeli miał 8 bilans i miał HIA w 1 rundzie nad 6 seedem :D Ale od zeszłego sezonu obowiązuje całkowicie nowy system PO.

A gdzie napisalem, ze PTB przejda pierwsza runde?

Chodzilo mi raczej o fakt, ze rywal PTB ma slaba nagorde pocieszenia w formie rywalizacji z PTB w 1 rundzie, bo potem i tak trafi na GSW. Poza Spurs raczej nikt na Zachodzie nie pyknie GSW wg mnie imo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.