Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

To jest właśnie Gobert, ktoś chyba kiedyś pisał w temacie Jazz jakąś rozmówke z Gobertem, że woli być brany na plakaty niż dać sobie rzucić łatwe punkty, Wiggins dał dwa postery, ale na trzecim się nadział, jeszcze piękna ta reakcja po bloku Rudiego hehe

btw. ale Wiggins ma winde

Gdzie tutaj niebieski? 

Na logu niebieskiego nie będzie, ale do oficjalnych barw dodadzą ten niebieski. Ma on symbolizować jezioro Michigan i jakieś rzeki. Według mnie symbolizuje on bardziej łzy kibiców Bucks które pojawiały się przez kilka lat oglądając najbardziej przeciętną drużynę w lidze w XXI wieku. 

Ciekawe jak będą wyglądać koszulki, oby coś lepszego niż w przypadku Pelicans. Logo Bucks może być, szału wielkiego nie ma, ale fajnie, że zostali przy jeleniu.

Thunder mogłoby zmienić image bo to ich logo, koszulki są słabe.

thunder? pels? yo crazy? lepiej niech mi ktoś wytłumaczy czemu ktoś zamroził i zabronił clippersom zmienić logo gdzieś od połowy lat 60? przecież Sterling już nie jest tam właścicielem, można by chyba zlecić mało robótkie jakimś grafikom ? 

p.s. zrobiłem resercz: okazuje się że logo clippers zostało zupdate'owane w 2010....ojp.....

Overall - koszulki, logo i kolorystyka Thunder nie jest taka najgorsza. Najgorsze są ich alternatywne stroje, te granatowe gówno.

Thunder są od lat symbolem młodości, atletyzmu i "explosivness", ale jakimś cudem któryś pacan wpadł na pomysł, żeby ubrać ich w strój, który jest zbyt żałobny nawet jak na pogrzeb i zbyt tandetny nawet jak na grzyby.

w ramach Wielkiego Piątku obejrzałem właśnie pojedynek Mavs - Thunder

obie drużyny przed meczem umówiły się, że ćwiczą tylko atak i starają się sobie zbytnio nie przeszkadzać w zdobywaniu punktów. w pewnych momentach wyglądało to naprawdę przekomicznie

podkoszowi Thunder bez Ibaki i Collisona wyglądają bardzo słabo w obronie. Kanter jest beznadziejny po tej stronie niestety. @barcalover rozumiem, że wypadli wam trzej najlepsi (?) obrońcy, w tym ten zdecydowanie najważniejszy czyli Ibaka, ale w takim razie w czym objawia się ten system defensywny OKC skoro i tak mając nie najgorszy skład personalny Thunder bronią tak słabo? dlaczego Perry Jones (bardzo fajny obrońca) gra tak mało i Novak jest przed nim w rotacji mimo, że z tak trafiającym Morrowem, całkiem nieźle rzucającym Waitersie i będącym w formie Kanterze atak Thunder nie ucierpiałby zbytnio?

w Mavericks nie wygląda to lepiej. 15 zbiórek w ataku Thunder mówi samo za siebie. Chandler jest już chyba zmęczony sezonem (to będzie jego 3. sezon pod względem ilości minut - najwięcej na parkiecie od 07/08). kiedy wchodzi Amare to nie widać specjalnego pogorszenia defensywy i niech to mówi samo za siebie. Dirk też bardzo zdziadział i stracił swój największy atut w obronie czyli zbiórki. na szczęście mają Rondo, więc na pewno jakoś to poukłada po tej stronie :)

Monta 9/14 (8/9 FT) 72 TS%

Parsons 10/15 67 TS%

Chandler 6/6 102 TS%

Aminu 4/5 83 TS%

Amare 8/9 87 TS%

Harris 4/7 64 TS%

Waiters 7/15 60 TS%

Kanter 9/13 (11/12 FT) 82 TS%

Morrow 11/16 (6/9 3PT) 90 TS%

te wskaźniki raczej pokazują defensywę niż ofensywę obu zespołów. tylko Westbrook nie mógł odnaleźć się w tej podwórkowej koszykówce i zaczął trafiać cokolwiek dopiero w drugie połowie. generalnie raczej słaby jego mecz, ale triple double wleciało

thunder? pels? yo crazy? lepiej niech mi ktoś wytłumaczy czemu ktoś zamroził i zabronił clippersom zmienić logo gdzieś od połowy lat 60? przecież Sterling już nie jest tam właścicielem, można by chyba zlecić mało robótkie jakimś grafikom ? 

p.s. zrobiłem resercz: okazuje się że logo clippers zostało zupdate'owane w 2010....ojp.....

Koszulki Pels imo są średnie, ale logo mi się podoba. Thunder jak nawet koszulki się przełknie to logo jest kiepskie.

Co do loga Clippers to tylko zmienili linie na piłce ;)

Wzór znam, cały sęk w tym, że to zakrzywienie logiki i zdrowego rozsądku. Jakiś dyrdymał poetycki na kształt "ladnej niemki". Shit that doesn`t happen in real world

Raczej to wynik właśnie rozumowania logicznego. Sprzeczne z logiką byłoby mieć fg% powyżej 100% b oznaczałoby to zdobycie więcej fg niż miało się prób. TS% mierzy zupełnie co innego, właściwie to nic konkretnego, jest tylko próbą wzięcia pod uwagę trójek i osobistych jako cenniejszych zdobyczy (w przypadku fts mniej cennych). TS% równie dobrze może wyniosić 250% i będzie to jak najbardziej logiczne.

Edytowane przez Luki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.