wiLQ Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) czekam na projekcje wiLQ'a!To milo bo przynajmniej wiadomo, ze chociaz jednej osobie sie do czegos przyda ;-) W takim razie czas na moje wrozenie z arkuszy! Ze standardowymi zalozeniami tzn wrzucam sklady pod swoje projekcje - z ktorych wszystkie moga byc do bani - i sprawdzam jak druzyna wyglada na tle ligi, ale nie bierzcie tego osobiscie bo staralem sie oceniac wg krzywej tak zeby byla czolowka, srodek i spadkowicze itp itd plus pominalem srodek tabeli bo jest najnudniejszy do opisywania ;-) OK, do rzeczy... w nawiasie krotkie podsumowanie... a kolejnosc w grupach bardzo z grubsza... "Contenderzy" [w znaczeniu, ze wg mnie zaczynaja z dobrej pozycji i potrzebuja najmniej sprzyjajacych okolicznosci na zajecie miejsca w Top5, a wiec i awans, ale bycie na tej liscie o niczego nie gwarantuje]: WE THE NORTH [ladnie obudowany Drummond chociaz sporo ryzyka zdrowotnego, gratki za pasujaca nazwe druzyny ;-)] Nie taki był plan [nie wiem jaki byl plan, ale przy solidnych uzupelnianiach z FAsow to wg mnie wyjdzie dobra druzyna] Cerveza Team [ostro zatankowane FT% i troche asysty daja mocne pozostale kategorie] Nocna Straż [fajnie wymieciony srodek draftu co dalo mocna 8] Pij Mleko [przy zalozeniu, ze duze nadmiary w statsach wysokich zostana wymienione na statsy niskich] "Walka o utrzymanie" [w znaczeniu, ze wg mnie zaczynaja z dolka, ale bycie na tej liscie o niczym nie rozstrzyga]: jordan20(j.sprawka) [zabraklo tu kupienia gwiazdy i za malo zawodnikow wartych 20+$] Lewa Strona [zabraklo tu kupienia gwiazdy i za malo zawodnikow wartych 20+$] Dirty ol' Bastards [rookies musza wypalic bo jak nie to fatalna glebia] W porownaniu do innych lig tu mi wychodzi najbardziej wyrazny podzial na czolowke, srodek i doly tabeli chociaz nie zmienia to faktu, ze na pewno bede sie mylil wobec kilku druzyn ;-) Edytowane 28 Października 2014 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) W takim razie czas na moje wrozenie z arkuszy! wiLQ dzięki za projekcje. Podobają mi się a przy okazji pierwszą walkę mieliśmy na FAsach - jaka u nas wiara w Sloana tak z ciekawości co decyduje o tym do kogo trafia gracz kiedy dwóch GM zalicytuje tę samą kwotę ? Donald Sloan Ind - PG,SG Nie taki był plan $5 Winning Bid Cerveza Team $5 (Lower waiver priority) Nocna Straż $3 (Outbid) BC Dzidzia $0 (Outbid) Edytowane 29 Października 2014 przez szkoda-czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Macie "waiver priority" usatwioną przez yahoo! od 1 dla tego, który ostatni wywoływał grajka na licytację w drafcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) To dobrze że tak mamy ustawione czy źle ? I kolejna sprawa czy "resztki $$" z draftu nie powinny zostać dopisane do budżetu na FAsów ? Niektórym GMom coś zostało ale widzę że komisarz tylko wszystkim wyrównał kasę do 50$. Edytowane 29 Października 2014 przez szkoda-czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 lol, pytałeś jak yahoo! decyduje kto dostaje grajka przy takiej samej kwocie, to Ci odpowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Ok teraz rozumiem jednak odpisałeś w formie "Macie "waiver priority" usatwioną przez yahoo! ....". Zrozumiałem to tak, że można jeszcze jakoś inaczej to ustawić. Tak poza tym trochę słabe jest to, że ktoś przegrywać będzie walkę o FAsów tylko dlatego, że siedział na miejscu bliższym pierwszego podczas draftu. Chyba sprawiedliwszym byłoby że wygrywa ten który pierwszy się zgłosił po FAsa przy takiej samej zaproponowanej kwocie.. Edytowane 29 Października 2014 przez szkoda-czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Ok teraz rozumiem jednak odpisałeś w formie "Macie "waiver priority" usatwioną przez yahoo! ....". Zrozumiałem to tak, że można jeszcze jakoś inaczej to ustawić. Tak poza tym trochę słabe jest to, że ktoś przegrywać będzie walkę o FAsów tylko dlatego, że siedział na miejscu bliższym pierwszego podczas draftu. Chyba sprawiedliwszym byłoby że wygrywa ten który pierwszy się zgłosił po FAsa. Po każdym takim pobraniu delikwent spada na koniec kolejki, a tak jak ty byś chciał, to się nie da ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Westbrick out i mam pozamiatany sezon w tym momencie. Eh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Wygrać nie wygrasz, ale to tylo góra 1,5 miecha w plecy, myślę,że ktoś kto nie ma wygórowanych ambicji kupi go od Ciebie nawet zaraz. Na tej samej zasadzie draftowano przecież Durexa. Edytowane 31 Października 2014 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Nie do końca, bo tam było wkalkulowane, że ileś meczy opuści. W normalnych warunkach poszedłby podobnie jak Lebron a nie za, nie pamiętam teraz dokładnie, 40-50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Denerwuje mnie jak sadzam goscia na lawce(Dunleavy), a on robi linijke 14/9/8 do tego 4trojki dwa bloki i przechwyt. Ps. Odsam dwoch zawodnikow za jednego troche lepszego. Pisac jak ktos zainteresowany. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Listopada 2014 przez szkoda-czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Mamy pierwszy trade: Channing Frye (RB Team) za D.J. Augustin ( Nocna Straż ) Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Mamy drugi trade: T. Young Min - SF,PF S. Telfair OKC - PG ( do BC Dzidzia ) - J. Lin LAL - PG,SG J. Valanciunas Tor - C ( do Nocna Straż ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 3 trade: M. Dunleavy Chi - SG,SF ( do RB Team ) - E. Gordon NO - SG ( do Nocna Straż ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Nie moja sprawa, ale szkoda-czasu co zyskałeś tymi trejdami? Bo tak na moje oko bez tabelek i sytuacji u was w grupie to jesteś na minusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Nie chce mi się robić dogłębnej analizy, ale myślę, że wyjdę tymi zmianami na plus. to się okaże możliwe że przekombinowałem. Young oczywiście jest dobry do roto ale jako jedyny z mojego podstawowego składu miał FT poniżej .700. Większość moich zawodników ma powyżej .800 i również wszyscy których przyjąłem to ok .800. Do tego mój plan jest taki zeby nie tankować żadnej kategorii i we wszystkich uzyskać conajmniej 10pkt roto ( nie wliczam w to strat bo nad nimi nie potrafię zapanować i analizować jak będę w tej kategorii wyglądał). Najsłabiej stoję w BLK i REB więc potrzebowałem kolejnego centra najlepiej takiego którego statsy będa się kręciły ok 11/9 i ponad 1blk na mecz (takie miał Vallenciunas w poprzednim sezonie) no i oczywiście taki center musiał umieć rzucać osobiste co ograniczało mi pole manewru przy tradach. Żeby dostać takiego centra nie wystarczyło oddać kilku kolesi pokroju FA. Do wymiany trzeba było kogoś dodać a wierzę że Lin jednak wypali w LA i mając już w składnie dwóch PG ( Rose, Conley) będzie dobrym uzupełnieniem. Do tego trafił się Frye który doda kolejnych REB i tez pozwoli być w czołówce 3pt. Do tego blokuje od kilku sezonów na poziomie 0,9blk na mecz więc też mi to pasowało. to tak w skrócie Edytowane 7 Listopada 2014 przez szkoda-czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Widzisz, nie znalem twojej sytuacji, teraz wygląda to lepiej, choć za Tadka mogleś chyba wyszarpać więcej, no ale to też zależy i od drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Czy ktoś może ma tabelkę na średnich? minęły dwa tygodnie od startu ciekawe jak to u nas wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Czy ktoś może ma tabelkę na średnich? minęły dwa tygodnie od startu ciekawe jak to u nas wygląda. Wychodzi mi taka... rfg% rft% r3m rpkt rreb ras rprz rbl rto roto team 07 15 11 12 12 14 11 08 04 94 jordan20 13 12 04 15 10 03 03 14 14 88 Lewa Strona 15 01 09 08 15 01 14 15 08 86 Cerveza Team 01 13 05 04 14 15 15 06 05 78 BlockBuster 02 11 12 14 13 13 02 10 01 78 Nie taki 11 10 14 10 02 10 13 04 02 76 Nocna Straż 05 03 07 07 09 08 12 12 10 73 Pij Mleko 14 02 03 02 08 09 06 13 15 72 Trzebnica 08 08 13 13 03 11 09 01 06 72 San Diego 06 04 10 09 07 07 05 11 12 71 WE THE NORTH 10 09 08 03 05 05 10 07 13 70 Tumulce 09 05 15 11 04 04 04 03 09 64 RB Team 04 07 06 05 11 12 07 09 03 64 Big Bang 12 14 01 06 01 02 01 05 07 49 BC Dzidzia 03 06 02 01 06 06 08 02 11 45 Dirty ol' Edytowane 11 Listopada 2014 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Już myślałem że mamy bota i druzyna TumulceBasketu prowadzi się sama. Ale widzę że GM w końcu po dziesięciu dniach przerwy dokonał jakichs zmian. Na propozycje tradu jednak cisza. I tak przy okazji prośba. Odpiszcie zawsze jak odrzucacie trade - cokolwiek. Chyba tylko 2 GMow napisze zdanie czy dwa, ze nie chca wymian albo inny zawodnik ich interesuje. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Listopada 2014 przez szkoda-czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi