Skocz do zawartości

Sezon 2014/15 Liga III Atlantic

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.11.2014 o 09:15, Cisza napisał(a):

Ale poleciałem z tym bidem 19$ za Redicka :grin: myślałem, że większe parcie będzie na niego. BTW cicho w tym temacie a z wymianami też padło, mało propozycji.

Zdaje się, że minął już ten pierwszy okres ekscytacji, każdy zdążył się zapoznać z tym, czym dysponuje, dlatego też i propozycji wymian ostatnio brak. Ja sam proponowałem bodaj 4 drużynom grubszy deal, ale tak na prawdę z nikim nie byłem blisko porozumienia. Skończyło się na małej wymiance Teletovic za Burksa i póki co czekam na dalszy rozwój wydarzeń.

Zasadniczo wiem tylko kiedy była jego ostatnia ligowa aktywność przez

League -> Managers (last league activity)

Niemniej mogę podejrzewać brak logowania i właśnie to robię ; ) jeżeli wyżej wspomniany MG wyprowadzi mnie z błędu, będę się tylko cieszył, bo nie wiem czy propsy wysyłać, czy to nie ma sensu.

Już kilka razy pisałem do tego Krzyśka i nic. Moim zdaniem olał temat :-/ a szkoda bo przykisił wielu gości pod basket :-( zresztą jak przejrzałem jego historię,to dużo razy kończył na końcu stawki. Myślę,że jak mu nie idzie od początku to się poddaje i nie walczy. SŁABE!!! :-/

• 3 tygodnie później...

Jakbyśmy zaczęli wetować trejdy, bo po ich klepnięciu się coś okazało, to za chwilę doszlibyśmy do wetowania wymian z powodu wypadnięcia z rotacji na skutek konfliktu z trenerem, albo innych super istotnych powodów. Weto powinno oceniać wymianę na chwilę jej dokonania i nie powinno uwzględniać się faktów, które nie mogły być znane menedżerom.

W dniu 17.12.2014 o 11:32, washko napisał(a):

Jakbyśmy zaczęli wetować trejdy, bo po ich klepnięciu się coś okazało, to za chwilę doszlibyśmy do wetowania wymian z powodu wypadnięcia z rotacji na skutek konfliktu z trenerem, albo innych super istotnych powodów.

Bez przesady. Po prostu grzecznie zapytałem co inni sądzą na ten temat. Akurat w tej sytuacji po mimo kontuzji Parkera trudno uznać wymianę za jakąś mocno nie równą. Ale kiedy w przyszłości zaistnieje podobno sytuacja, gdzie wypadnie z gry bardziej wartościowy zawodnik i ktoś wzmocni się za darmo nie zawaham się użyć veta, a robię to na prawdę bardzo rzadko. 

Pamiętam, jak pod koniec zeszłego sezonu oddałem Hardena i Ibakę za Davisa i Batuma. Jak trejd jeszcze wisiał, to AD tradycyjnie zszedł z parkietu z jakimś urazem. To były emocje, ale ostatecznie AD był day-to-day i wrócił niebawem. Proszenie się o veto nie przyszło mi do głowy, bo co jakby wymiana przeszła, a AD dzień po tym by się wykrzaczył? Ot, każda wymiana jest obarczona ryzykiem.

W dniu 17.12.2014 o 12:06, dvd93 napisał(a):

Bez przesady. Po prostu grzecznie zapytałem co inni sądzą na ten temat. Akurat w tej sytuacji po mimo kontuzji Parkera trudno uznać wymianę za jakąś mocno nie równą. Ale kiedy w przyszłości zaistnieje podobno sytuacja, gdzie wypadnie z gry bardziej wartościowy zawodnik i ktoś wzmocni się za darmo nie zawaham się użyć veta, a robię to na prawdę bardzo rzadko.

Nie neguję Twojego prawa do odmiennej oceny. Po prostu uważam, że wetowanie na podstawie wiadomości o kontuzji post factum jest krzywdzące wobec menedżera oddającego zawodnika kontuzjowanego. Np. w tym wypadku wiadomo, że oddanie Parkera, który nie zagra do końca sezonu, jest otrzymaniem zawodnika za darmo. Ale skoro to się okazało po klepnięciu trejdu, to tylko należałoby gratulować timingu ;]

Ten przypadek (w wersji wte, albo we wte) mógłby natomiast być uwzględniony jako element wytycznych wskazujących na oczekiwany sposób decydowania o wecie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.