Skocz do zawartości

Sezon 2014/15 Liga II West

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

@Bulek, w kontekście draftu, to sam pisałem po naborze, że trzeba było szybko dostosować taktykę do cen. Skoro gwiazdy szły dość tanio (bo wg mnie Davis czy Harden jak na to co robią poszli poniżej wartości), to trzeba było brać, bo wiadomo było, że rolesi będą szli drogo. Akurat taktyki brania gwiazd i zobaczy się co będzie nie zastosowałem, bo zamiast dobrać drugiego stara do Hardena, to wydawałem sporo na Calderona (20$), Robina Lopeza (20$) czy Hibberta (23$). A że robię sporo ruchów na WW/FA to nie musi znaczyć, że nie mam żadnej głębi składu, tylko że ciągle poszukuję lepszych opcji. Zresztą do draftu przystępowałem z założeniem, że ostatnie dwa miejsca w rosterze są na gości za dolca, żeby później nie mieć dylematów kogo poświęcić za hot FA. Dziwi mnie, że z takim doświadczeniem w fantasy tego nie dostrzegasz. Ani moja ekipa nie opiera się tylko o Hardena, ani Jurka Furtaka tylko na Davisie. Popatrz na sytuację Psychopathic Rydaz. Czy wystarczyło wziąć gwiazdy (LBJ, Cousins) i "i potem niech się dzieje wola nieba"?

Rozumiem, że jesteś sfrustrowany ostatnimi wydarzeniami, ale tu chyba można zalecić tylko spokój. Jesteś 3 w tabeli, a narzekasz, jakbyś miał pod górkę, jak ms9.

Sixers, ok, rozumiem, ale trzeba tak było od razu. Ja napisałem prosto od początku i nie sądzę, bym się musiał z tego spowiadać.

3 w tabeli hahaha, po weekendzie już 3 nie będę ;) Ale ja się nie żalę, po prostu jestem wkurwiony i tyle.

Edytowane przez bulek

Popatrz na sytuację Psychopathic Rydaz. Czy wystarczyło wziąć gwiazdy (LBJ, Cousins) i "i potem niech się dzieje wola nieba"?

Z tym tylko,ze nie zauwazyles chyba,ze ja od poczatku sezonu mam od c***a kontuzji i to takich dłuższych, własciwie tylko James(choc pojedynczy mecz tez juz opuscił) i Redick mi nie wypadki w tym sezonie JESZCZE. Pomijajac fakt,ze  dziwi mnie granie na gwiazde+szrot, nigdy nie stosowałem, nawet obecny lider przeciez nie gra samym Davisem, ma tam Vuca, Lillarda czy Monte, wszyscy to tegoroczny borderline All Star.

Matek, takie szczegóły wolałbym na privie/GG.

A w tym sezonie powoli zaczynam eksperymentować i daję Wam szansę pościgać się po kolejnego mojego zawodnika, tak jak to było z Chalmersem, Olynykiem, Gobertem ;)

Edit: Żeby nie było, Favors, Leonard, Hayward czy nawet Korver tylko w przypadku out of season, które znając moje szczeście, dotknie kogoś z nich prędzej czy później (Kawhiego pewnie niedługo), wylądują na FA.

Edytowane przez bulek

Masz na myśli Sir Gaya? Na tego raczej wiele osób się nie rzuci :) 

Ja wywaliłem kasę na Hardawaya, którego nikt inny nie licytował, no i grubo przepłaciłem Goberta właśnie. Z 1$, jeśli dobrze pamiętam, nie poszaleję... chyba że sobie zwiększę ilość gotówki ;) 

To napisz do mnie na priv co myślisz o propozycji. 

propos' Gaya w ubigłym sezonie w jednej z lig majac Gaya+Greena(Jeffa)+DeRozana i Młodego Tadka awansowałem- takze umiejetne obudowanie składu- ja awansowałem w dosc mocnej lidze(nie wymieniam co by ciekawiej było), trzeba umieć ; )

kontyzje wkurwiają - mi juz nie wiele brakluje by postawic posta typu bulkowego, serio.

wesołych Świąt!

Jest i kolejne out of season w moim teamie!

W sam raz na święta, super!

które znając moje szczeście, dotknie kogoś z nich prędzej czy później

Wprawdzie żaden z wymienionych, ale jednak prędzej niż później ;)

Parker, Varejao - who is next? Terrence, pewnie Ty?

Smith zabierze Hardenowi rzuty? Najpierw Harden musiałby je sobie samemu zabrać, a na to on nie pójdzie...

Mam nadzieję, przecież Harden to bestia. Oddanie rzutów Joshowi byłoby, jak wywalanie piłki w trybuny. Ale trochę mnie martwi ta nowa sytuacja, bo Smith oddaje 14-16 rzutów na mecz w ostatnich latach i nie wiem, jak go przekonają, by tego nie robił...

A tak swoją drogą, to czy ktoś zaliczył taki zjazd z punktu widzenia fantasy (bez udziału poważnych kontuzji), jak Josh po 2012? Nie wiem czy dotarłem do dobrej informacji, ale on miał chyba ADP 32 na yahoo przed sezonem 2012/13.

Generalnie to nie wiem jak McHale to ułoży, bo i Smith nie jest zawodnikiem, który się lubi dostosowywać, i Harden nie jest typkiem, który specjalnie lubi kreować komukolwiek pozycje, wiadomo, że on lubi mieć piłkę w rękach i nic tego nie zmieni. Najbardziej straci Ariza tak na moje. Jemu Smith może zabrać najbardziej rzuty.

A jeszcze bardziej, to niestety Jones. Tak szybko to on już nie wróci, a jak wróci, będzie oszczędzany.

Edytowane przez bulek

Najbardziej straci Ariza tak na moje. Jemu Smith może zabrać najbardziej rzuty.

Nie mam nic przeciwko. Niech Ariza w ogóle przestanie rzucać, bo ostatnio cegli przeokropnie.

Niech się on weźmie i niech się on skupi na zbieraniu, asystowaniu i kradzeniu, a cegły zostawić Smithowi!

Nie wiem o co chodzi Stevensowi, ale poza dzieleniem minut między Zellera a Olynyka chyba o nic więcej, na pewno nie o wygrywanie meczów. Statystyki może tego nie mówią, ale Olynyk przeciw Brooklyn był tragiczny, a Boston przegrał wygrany mecz, kiedy Zeller 4Q przesiedział na ławce. Zeller grając +30 minut jest w stanie wykręcać coś świetnego, półhaki ma nieźle opanowane. Szkoda, że Stevens tankuje.

Zeller to jedyny FA-s, który mi się na cokolwiek kiedyś przydał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.