Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał:

no dobrze, ale Szwedzi też zrobili jedną półsetkę, w momencie gdy wszyscy spodziewali sie obrony Częstochowy to daliśmy na dwa, a mogło być i cztery

Pamięta ktoś repeentację w meczu z równorzędnym rywalem, która prowadzi i nie muruje? Bo z tych wycieczek pod pole karne przy 2:0 i holowania piłki by urwać sekundy spokojnie mogła paść bramka.

O trzech interwencjach bramkarza nie wspominając.

Teraz, P_M napisał:

Z naszej strony maestrii nie było, ale sam fakt, że nie straciliśmy gola i nie popełniliśmy żadnego drastycznego błędu w obronie, który doprowadził by do 100% sytuacji dla rywali to już miła odmiana. 

były momenty gdy ścisnęliśmy ich za gardło, a do tego praktycznie bezbłędna obrona

żebym ja musiał tutaj fetować, no Panowie...

1 minutę temu, P_M napisał:

Z naszej strony maestrii nie było, ale sam fakt, że nie straciliśmy gola i nie popełniliśmy żadnego drastycznego błędu w obronie, który doprowadził by do 100% sytuacji dla rywali to już miła odmiana. 

Kto by się spodziewał że czwórka z tyłu tak może zadziałać? Bo na pewno nie Sousa

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał:

no dobrze, ale Szwedzi też zrobili jedną półsetkę, w momencie gdy wszyscy spodziewali sie obrony Częstochowy to daliśmy na dwa, a mogło być i cztery

jeszcze mi 2:0 z Niemcami wracają, ale czy tam graliśmy lepiej overal?

Weź ochłoń, bo chyba inny mecz siedziałeś. Po bramce to Szwedzi siedzieli na Nas i trwała właśnie obrona Częstochowy, gol na 2-0, bo się Szwed przewrócił, prawie zero piłkarskiej jakości, a ty piszesz takie rzeczy :)

Teraz, MarcusCamby napisał:

Weź ochłoń, bo chyba inny mecz siedziałeś. Po bramce to Szwedzi siedzieli na Nas i trwała właśnie obrona Częstochowy, gol na 2-0, bo się Szwed przewrócił, prawie zero piłkarskiej jakości, a ty piszesz takie rzeczy :)

ta obrona Częstochowy trwała z 15 minut, bez przesady

Teraz, january napisał:

Niesamowite jak sam finalny wynik meczu zmienia perspektywę po latach :D  Polska w tym 2-0 z Niemcami to nie wiem czy nie grała gorzej niż w przegranym 1-3 rewanżu.

A podjazdu do 0-0 na Euro 2016 to w ogóle nie ma;)

a tak, myślałem o tym meczu, ale jednak dwie setki Milika zamydla ten obraz, co z tego że były okazje?

4 minuty temu, january napisał:

Niesamowite jak sam finalny wynik meczu zmienia perspektywę po latach :D  Polska w tym 2-0 z Niemcami to nie wiem czy nie grała gorzej niż w przegranym 1-3 rewanżu.

A podjazdu do 0-0 na Euro 2016 to w ogóle nie ma;)

Oczywiście, ten wygrany mecz był zdecydowanie najsłabszy w naszym wykonaniu. Na Euro Niemcy mieli może ze dwa groźne strzały, a przy tym 1-3 to nasi w ataku na mocnej fantazji poszli i oglądało się to bardzo dobrze. 

A co do najlepszej połowy  to nie róbmy jaj, z Portugalią na Euro zagraliśmy chociażby świetną pierwszą połowę. Poza tym to była tylko Szwecja, wiem że historia meczów z nimi jest słaba, ale patrząc na ich kadrę to nazwiska słabsze niż u nas. 

Edytowane przez SlaKB

6 minut temu, MarcusCamby napisał:

Najlepszym piłkarzem Szwecji w tym meczu był jej bramkarz a podczas tej obrony Szwedzi oddali jeden groźny strzał

Szczęsny w wywiadzie sam przyznał, że mu bardzo zależy, a ostatnio w reprze nie szło, i bardzo się cieszy, i że ciśnienie zeszło.

Fajnie to usłyszeć, jak spada ten ciężar z człowieka to można dostać skrzydeł. Wzruszyłem się trochę.

16 minut temu, SlaKB napisał:

Oczywiście, ten wygrany mecz był zdecydowanie najsłabszy w naszym wykonaniu. Na Euro Niemcy mieli może ze dwa groźne strzały, a przy tym 1-3 to nasi w ataku na mocnej fantazji poszli i oglądało się to bardzo dobrze. 

A co do najlepszej połowy  to nie róbmy jaj, z Portugalią na Euro zagraliśmy chociażby świetną pierwszą połowę. Poza tym to była tylko Szwecja, wiem że historia meczów z nimi jest słaba, ale patrząc na ich kadrę to nazwiska słabsze niż u nas. 

pisałem o najlepszej DRUGIEJ połowie w meczu o coś z rywalem teoretycznie lepsiejszym

sam fakt, że Szwedzi nie mieli żadnej klarownej sytuacji w drugiej połowie, no może poza tą co Szczęsny po krótkim wyciągnął, powinien budzić szacunek

ja nie pamiętam meczu gdy walimy frajerów 2:0 w 25 minut a potem spokojnie możemy to zamknąć 3 czy 4 zerko, chyba, że Wy pamiętacie?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka