Hancock Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 2 godziny temu, Cardi napisał: Rudy odleciał XD Gdyby mógł walczyć o kolejną kadencję to odnoszę wrażenie, że przegrałby nawet ze mną. Obiecałby PZPN-owskiemu betonowi, że frukta będą płynąć do ich kieszeni szerokim strumieniem i wybraliby go przez aklamację. Wyniki repry to w tej kwestii nieistotna sprawa Zresztą w ostatnim czasie Boniek robi wszystko, aby przypodobać się/nie wkurwić swoimi decyzjami (czy ogólnie decyzjami wydziału dyscypliny itede itepe) lokalnych baronów, którzy decydują o wyborze szefa PZPN. Imho to oznacza, że chce wstawić na stanowisko swojego człowieka i rządzić(dzielić kasę) z tylnego fotela. Pewnie najbardziej możliwa jest po prostu zamiana stołkami z Koźmińskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 3 minuty temu, Hancock napisał: Obiecałby PZPN-owskiemu betonowi, że frukta będą płynąć do ich kieszeni szerokim strumieniem i wybraliby go przez aklamację. Wyniki repry to w tej kwestii nieistotna sprawa Zresztą w ostatnim czasie Boniek robi wszystko, aby przypodobać się/nie wkurwić swoimi decyzjami (czy ogólnie decyzjami wydziału dyscypliny itede itepe) lokalnych baronów, którzy decydują o wyborze szefa PZPN. Imho to oznacza, że chce wstawić na stanowisko swojego człowieka i rządzić(dzielić kasę) z tylnego fotela. Pewnie najbardziej możliwa jest po prostu zamiana stołkami z Koźmińskim. Działacze to jedno, ale gdyby poziom wkurwienia społecznego dotarł do poziomu prezesury Laty to nawet przy wsparciu działaczy tego nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 51 minut temu, Hancock napisał: Obiecałby PZPN-owskiemu betonowi, że frukta będą płynąć do ich kieszeni szerokim strumieniem i wybraliby go przez aklamację. Wyniki repry to w tej kwestii nieistotna sprawa Zresztą w ostatnim czasie Boniek robi wszystko, aby przypodobać się/nie wkurwić swoimi decyzjami (czy ogólnie decyzjami wydziału dyscypliny itede itepe) lokalnych baronów, którzy decydują o wyborze szefa PZPN. Imho to oznacza, że chce wstawić na stanowisko swojego człowieka i rządzić(dzielić kasę) z tylnego fotela. Pewnie najbardziej możliwa jest po prostu zamiana stołkami z Koźmińskim. sluchalem jak kiedys w stanie futbolu mowil ze zadnym wice nie bedzie, jak skonczy mu sie kadencja to sie po prostu nie bedzie mieszal ja bym tu tekstow o betonie nie wpierdalal, ja nadal Bonka szanuje, wyciagnal Polska pilke z dupy bardziej bym tutaj to wiazal z jego competitivness i ego, a jako byly gracz top5, top10 na swiecie, ma nieziemsko wysokie po prostu taki typ charakteru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hancock Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Godzinę temu, Kubbas napisał: sluchalem jak kiedys w stanie futbolu mowil ze zadnym wice nie bedzie, jak skonczy mu sie kadencja to sie po prostu nie bedzie mieszał Słowo klucz - kiedyś - jeśli możesz mieć wpływ na dziedzinę, która jest twoją domeną, to tak łatwo z tego nie rezygnujesz. Godzinę temu, Kubbas napisał: ja bym tu tekstow o betonie nie wpierdalal, ja nadal Bonka szanuje, wyciagnal Polska pilke z dupy Obycia na piłkarskich salonach mu nie odmówię, ale jakby naprawdę miał reformować(tzw szkoła trenerów na zadupiu to żadna reforma) polską piłkę i kruszyć związkowy beton to po prostu nie zostałby nigdy wybrany na zajmowane stanowisko. Godzinę temu, Kubbas napisał: bardziej bym tutaj to wiazal z jego competitivness i ego, Tu się zgodzę, że to główny powód tego, że Brzęczek będzie prowadził naszą kadrę na euro czy to się nam podoba czy nie. Godzinę temu, Kubbas napisał: jako byly gracz top5, top10 na swiecie A to przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan.kowalski Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 17 minut temu, Hancock napisał: A to przesada. W latach 1982-85 na luzie był top10. Z Juve wygrał wszystko jako drugi/trzeci najlepszy gracz zespołu + był wyraźnym liderem brązowego medalisty Mundialu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Boniek byl lepszym performerem niz Platini w paru sezonach jak grali razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 5 godzin temu, Kubbas napisał: ja bym tu tekstow o betonie nie wpierdalal, ja nadal Bonka szanuje, wyciagnal Polska pilke z dupy W jaki sposób niby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 14 godzin temu, Cardi napisał: Działacze to jedno, ale gdyby poziom wkurwienia społecznego dotarł do poziomu prezesury Laty to nawet przy wsparciu działaczy tego nie widzę. Lato to anioł przy Bońku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 27 minut temu, RappaR napisał: Lato to anioł przy Bońku To zależy w której bańce siedzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 2 godziny temu, jack napisał: To zależy w której bańce siedzisz Gadamy o sporcie, nie polityce. Boniek przegina wszystkie granice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan.kowalski Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Najzabawniejsze, że Boniek sam zrezygnował z grania w reprezentacji ze względu na osobę selekcjonera. Gdyby trenerem repry po Piechniczku został ktoś inny niż Wojciech Łazarek to Zibi grałby prawdopodobnie do końca eliminacji Mundialu 1990 albo nawet jeszcze dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Argentyńskie media informują, że zmarł Maradona. 2020 strikes again. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 10 minut temu, BMF napisał: Argentyńskie media informują, że zmarł Maradona. 2020 strikes again. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) jasny c***...szkoda ze nie było mi dane oglądać jego primeu na żywo Edytowane 25 Listopada 2020 przez rahu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 przy okazji, czy ktoś może się odnieść do opinii jako Maradona był GOATem lub coś w tym stylu, kiedy lista jego osiągnięć jest dość 'biedna' (tak w porównaniu do innych GOAT - aspiring zawodników)? czy bardziej chodzi o to, że był fajny kontrowersyjny, z biedy & ludu na szczyty i stąd legenda, nie przystająca za bardzo do faktycznych osiągnięć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) to chyba nie jest dobry moment na tego typu podsumowania za dużo emocji i sentymentu jest teraz żeby trzeźwo to ocenić dla mnie nie jest... aczkolwiek będzie teraz wiele głosów ze jest przez co wspominałem wcześniej i często mówione przez osoby które nawet nie miały okazji oglądać go na żywo Edytowane 25 Listopada 2020 przez rahu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 12 minut temu, rw30 napisał: przy okazji, czy ktoś może się odnieść do opinii jako Maradona był GOATem lub coś w tym stylu Maradona technicznie był geniuszem. On bardzo słabe zespoły argentyńskie zwłaszcza ten z Włoch , ciągnął do sukcesów. Ale miał pecha. Lata 80te to była najbardziej brutalna dekada piłkarska. To jak on i nie tylko on był faulowany to wołało o pomste do nieba. W Barcelonie chyba miał śrubowane kolano. We Włoszech też róznie to było Oczywiście w Neapolu za bardzo się skumał z mafią i ta kariera poszła trochę gorzej niż by mogła ( popatrz na mundial USA kiedy z nim w składzie Argentyna grała najlepiej a jak tylko nie mógł grać to została rozjechana- gdyby nie narkotyki pewnie znowu by doszli do finału) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Z tego co czytałem/oglądałem Maradona przynajmniej w Argentynie jest GOATem i Messi nigdy nie będzie miał takiego statusu jaki miał Diego.Jest parę powodów dlaczego tak jest, przede wszystkim sukces z reprezentacją i to że grał wiele lat w Argentynie w przeciwieństwie do Messiego który bardziej jest człowiekiem Katalonii i Barcelony.Minione czasy też robią swoje, ludzie idealizują to co było kiedyś a legenda Napoli też robi swoje, ludzie w tamtym rejonie mają bzika na punkcie piłki.Tak jak z każdym sportem ciężko jest porównywać graczy z różnych epok, przy prowadzeniu się Maradony to w dzisiejszych czasach jego technika by nie wystarczyła do gry na takim poziomie (moim zdaniem) a ciężko stwierdzić czy teraz byłby zdolny prowadzić się inaczej przy swoim charakterze W swoich czasach - kozak. Edytowane 25 Listopada 2020 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 3 minuty temu, rahu napisał: nawet nie miały okazji oglądać go na żywo JA miałem szczęście na żywo oglądać wszystkie mundiale od 82 i naprawdę dzisiejsi piłkarze mogą dziękować niebiosom ,że nie przyszło im grać w tamtej dekacie. Messiego nie dość ,że by nie faszerowali to jeszcze naprawdę mógłby szybko skończyć z powodu kontuzji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Maradona niemal w pojedynkę wygrał MŚ (najbardziej prestiżowa impreza) strzelając tam dwie najbardziej pamiętne bramki w historii piłki. No i grał w czasach, gdzie trudniej było o team success w klubowej piłce w stopniu w jakim teraz wygrane nabijają sobie Messi czy Ronaldo. To tak z boku, bo tamte mecze oglądałem jedynie kiedyś na YouTube, więc nie będę udawać, że obgryzałem paznokcie na meczu Argentyna-Anglia w czasie wizyty u babci letnim późnym wieczorem, a po bramce ręką z 50-którejś minuty moim idolem przestał być Dariusz Dziekanowski. Ale używając koszykarskiej nowomowy, pewnie ma poważne argumenty za GOAT-peakiem za tamten okres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi