Skocz do zawartości

Cleveland Cavaliers 2014/15

mac

Rekomendowane odpowiedzi

To moze jednak Blatt sie nadaje? Jak tam loverzy LeBrona? Czy to dalej kolcz z podworka?

Kołczem z podwórka dla mnie nie był ale kołczem rzuconym na głęboką wodę jest cały czas. Na początku się prawie utopił, teraz nawet przyzwoicie ta kąpiel wygląda i powodów do zwalniania go nie ma.

Mozgov mnie zaskakuje pozytywnie. Pamiętam go jak zaczynał w Knicks i sądziłem, że to bedzie Slava Medvedenko 2.0, a chłop wyrósł na całkiem solidnego centra. Z Ruskiem Cavs wygladają lepiej niż z Varejao

też sie zastanawiałem oglądając mecz, czy ta kontuzja Varejao nie okazała się jednak czymś dobrym dla Cavs.Całkiem fajnie rusek sobie radzi. Widać było podczas pierwszych spotkań, że jest trochę speszony, ale z meczu na mecz wygląda coraz lepiej.

byłem przekonany, że odda piłka Lebronowi, a tu prosze ;]

Edytowane przez kiwi

No zaczął już z grubej rury gadką, że Love to najlepszy PF ligi, później coś pierdolił, że CP3 nie powinien być all starem, więcej z tego jego bełkotu za bardzo nie zrozumiałem

Mówił, że Love powinien dostawać touches na low post, dzięki temu łatwiej mu wejść w mecz i potem również trafiać trójki, co jak dla mnie jest słuszną sugestią. Na pewno lepsze to niż robienie z niego Ryana Andersona.

O ile się nie nie mylę, mówił, że w minesocie był "one of the best", a to już nie jest jakieś absurdalne stwierdzenie. Ogólnie Barkley odwala czasami jakieś dziwne akcje z tymi wywodami, ale często pokazuje sprawy z ciekawego puntu widzenia, coś jak JvG. Poza tym robi show i jak był blowout, to można było sobie posłuchać Barkleya prowokującego nudnego do jak flaki z olejem Reggie "this is your Kodak moment" Millera. W ogóle on ma jakiś sponsoring Kodaka, że ciągle to powtarza?

Mozgov juz zaczynal pokazywac przeblyski na mundialu (?) czy na jakims eurokoszu ktory ogladalem w wakacje, wygladal na lidera kadry, na post sobie poczynal zajebiscie, koles mial potencjal od poczatku, teraz trafil w idealna sytuacje, do druzyny gdzie kazdy ma po 1.50 i chce rzucac jumperki

Jestem właśnie po Cavs z Clippers i Pacers.

Mozgov jest zdecydowanie idealnym wzmocnieniem dla LBJa. Robi im tam niesamowita robotę pod koszami. Nie sądziłem, że uda im się aż tak wzmocnic w trakcie tego sezonu. Oddali co prawda dużo pickówi prawie cała młodzież, ale mają realne szanse powalczyć o Finał NBA. Na ten moment wyżej od nich widzę Atlantę i zapewne matchupy zadecydują, czy ktoś jeszcze, ale jest dużo optymistyczniej, niż przed miesiącem.

Ciągną ich LeBron i Irving. Ciężko będzie powstrzymać na wschodzie taki ofensywny duet. Obaczymy Irvinga w playoffs, ale na ten moment jest świetny, choć z taka skutecznością może mu być w maju trudniej. Pod koszem mają na zmianę Mozgova i Thompsona, problemem jest ich strech four, który w ostatnich 10 meczach notuje 13,5pkt na słabiutkiej skuteczności, ale z ruskim i Tristanem może go jakoś dają rade ukryć w obronie. Shumpert jest jeszcze po kontuzji zardzewiały, ale może okazac sie wspólnie z Thompsonem ich kluczowym zmiennikiem. Pozytywnie zaskakuje jak do tej pory JR, dający nieco nieprzewidywalności. Przydałoby im się, jeszcze jakieś solidniejsze wsparcie od kogoś z trójki Australijczyk, Marion, czy Miller .

ciekawe, czy Allen zdecyduje sie po ASW na podpisanie z Cavs? pomimo, że jest lepiej, ich największym problemem cały czas jest obrona. Jak dodamy do tego słaba skuteczność w ataku, już tak różowo nie wygląda. atlanty juz raczej nie dogonią, ale nadal mogą mieć drugie miejsce na Wschodzie.

Ale Allen lubi grać z LBJ. Dzisiaj blow out nad Lakers ale to nic specjalnego Kevin Love miał mecz narobił cyferki ale może wpadnie to pozytywnie na jego confidence bo procenty ma slabiutkie w tym sezonie w drużynie gdzie dostaje otwarte rzuty

Dziś po raz kolejny niesamowity Irving (jak dla mnie najlepsze połączenie panowania nad piłką - w tym jest chyba zdecydowanie najlepszy w całej lidze - i rzutu z dystansu bądź półdystansu wśród rozgrywających bądź zaraz po Currym) oraz w końcu Love na jakiego w Cavs czekano, skoro w Minnesocie rzucał prawie 38% za 3, będąc jednak nr 1 na radarze defensywnym ich przeciwników, to w Cleveland jako trzecia opcja powinien ten procent nawet zwiększyć, coś po prostu siedzi w jego psychice i być może dzisiejsze 7/8 jest jakimś pozytywnym trendem w tej kwestii. Jeśli tylko nie będzie to pojedynczy przypadek to Cavs podczas PO powinni być mocni, mają bardzo fajnie zbilansowany zespół, który z coraz większymi minutami Shumperta (myślę, że w PO Smith stanie się po prostu ich 6 graczem tak, jak kiedyś w NY) będzie praktycznie bez słabych stron. To, że wyrwali Mozgova, Smitha i Shumperta za Waitersa i dwa, notabene nie swoje picki to obecnie wygląda na rozbój w biały dzień. Sam nie wiem, czy obecnie jest tam miejsce dla Raya, skoro praktycznie nie gra ani Miller, ani Jones.

Ma post move. Ma siłę. W miarę zwrotny. Akcja z Clipps, piłka w rękach Brona. Love wrósł na 7 metrze na 15 sekund. Nie drgnął nawet. Zupełnie jak Kuzyn kilkukrotnie w tym sezonie, po prostu stoi/opiera się na kolanach i czeka na rozwój sytuacji.

Btw coś fajnego wam rośnie na ławce, z numerem 8 bodaj takie małe białe prawie combo. Fajnie sie klei w obronie. Chcecie się wymienić? W zamian dostajecie Hornacka, P.Ennisa i co tam jeszcze chcecie. 

Ma post move. Ma siłę. W miarę zwrotny. Akcja z Clipps, piłka w rękach Brona. Love wrósł na 7 metrze na 15 sekund. Nie drgnął nawet. Zupełnie jak Kuzyn kilkukrotnie w tym sezonie, po prostu stoi/opiera się na kolanach i czeka na rozwój sytuacji.

Btw coś fajnego wam rośnie na ławce, z numerem 8 bodaj takie małe białe prawie combo. Fajnie sie klei w obronie. Chcecie się wymienić? W zamian dostajecie Hornacka, P.Ennisa i co tam jeszcze chcecie. 

Nie wiem co wyrośnie z Ennisa, ale sprzedanie go za Dellaedove to sabotaż dla PHX.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.