Skocz do zawartości

Miami Heat 2014/15

MVPrzemek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli Twoim najlepszym podkoszowym graczem jest niejaki Hassan Whiteside, to o czym tu dyskutować?

Przeciwko Milwaukee Heat mieli całe 20 zbiórek.

Wade gra lepiej niż się spodziewałem, ale Granger to totalny niewypał, 1/3 składu jest cały czas kontuzjowana, jasne, że łatwo można jechać teraz po Spo, ale przy tylu problemach Heat, ja tam nie mam do niego pretensji. W chwili obecnej chyba tylko Bosh, Shawne Williams i debiutanci nie maja problemów zdrowotnych.

Heat do playoffs raczej wejdą, a przy wspomnianej słabości Wschodu ciężko powiedzieć co tam się będzie działo do czerwca.

Dla mnie liczy się to, żeby dali z siebie wszystko w playoffs. Do tego czasu niech ogrywają młodych. McBob ledwo wszedł do pierwszej piątki, to znów ma kontuzję. Napier i Williams maja po świetnym początku sezonu słabszy okres gry. Problemem okazała się nie pozycja shooting guarda, a niespodziewania small forwarda, Ennis, którego powinniśmy teraz ogrywać w DLeague, jest cały czas w rotacji (co ma swoje +sy). Mówi się o sprowadzeniu Brewera.

Heat będą grali w okolicach 50%.

Wiem, że prowokuję, ale dość dziwne, że najlepszy support all-time po dojściu Denga i McRobertsa robi 10-12 na bardzo słabym wschodzie.

Deng i McRoberts nie wnoszą nic pozytywnego do tej druzyny. Wiem, że ciężko w to uwierzyć, ale teraz zaczynam rozumieć dlaczego Chicago zupełnie go odpuściło a my podpisaliśmy go za niewielką kwotę. Koleś jest cieniem siebie z np. 2011 roku.

Deng i McRoberts nie wnoszą nic pozytywnego do tej druzyny. Wiem, że ciężko w to uwierzyć, ale teraz zaczynam rozumieć dlaczego Chicago zupełnie go odpuściło a my podpisaliśmy go za niewielką kwotę. Koleś jest cieniem siebie z np. 2011 roku.

Całkiem go nie oleli. Proponowali 10 melonów czyli tyle ile dostał od Heat, ale chciał się sprawdzić to się sprawdził na rynku. Z nim jest o tyle nie halo, że zatrzymał się w grze w ataku nim na dobre zadomowił się w lidze . Trzeci czwarty rok to była jego najlepsza koszykówka w ofensywie. potem już były gorsze sezony, lepsze ale zapowiadał się dużo solidniej. 

Całkiem go nie oleli. Proponowali 10 melonów czyli tyle ile dostał od Heat, ale chciał się sprawdzić to się sprawdził na rynku. Z nim jest o tyle nie halo, że zatrzymał się w grze w ataku nim na dobre zadomowił się w lidze . Trzeci czwarty rok to była jego najlepsza koszykówka w ofensywie. potem już były gorsze sezony, lepsze ale zapowiadał się dużo solidniej. 

Myślałem, że go Bulls nie chcieli. W takim razie dzięki za sprostowanie.

Jednak mi w nim nawet nie atak przeszkadza (bo tutaj jeszcze nie jest TAK źle, fajnie gra off the ball i ten jego midrange się przydaje w HCO) ale obrona. Ja nie wiem czy on obecnie nawet przeciętnie broni. W 2011 jak oglądałem dużo Bulls to to był bulltereier, gość siedział na najlepszych zawodnikach w lidze, utrudniał im zycie a prócz tego świetnie pomagał. Wtedy uznawałem go za najlepszego obrońcę na skrzydłach w nba i jednego z najlepszych rolsów w nba.

Nie wiem czy to wiek, czy to jego afrykańskość czy może tak jak mówił Ferry Thibbs go zajechał fizicznie, ale gość nie jest sobą. W ostatnich latach jak nie było Rose to mało Bulls oglądałem i trochę w mojej głowie Deng ciągle jechał na opinii z dawnych czasów.

Btw, Millsap zarabia niecałe 10 kawałków. Pat po prostu musi uderzyć po niego w offeseason.

Edytowane przez Luki

Wydaje mi się, że wstawiając Colea do pierwszej piątki, Heat chcą podnieść jego transferową wartość.

Nic nie wskazuje na to, żeby nadawał się na podstawowego pg.

Ciekawe, czy przeszłoby coś na bazie Deng i Cole + może jeszcze ktoś za Horforda.

Dokooptować jeszcze jakoś Brewera i mogłoby to ciekawie wyglądać w dwóch najbliższych sezonach.

Luki

Milsap byłby super, ale blokowałby nam nieco idee Lata 2016. Mooooże, jakby McBoba przy takim zalożeniu jeszcze gdzieś spuścić, to przy podniesionym salary..

Za realgm.:

The Heat announce that Josh McRoberts needs knee surgery, and could miss the rest of the season

i:

Chris Bosh could be out for a few weeks with a strained calf injury.

To nieco weryfikuje moją diagnozę dotyczącą Heat co do kolejnych tygodni.

zajeqrnabiście.. icon_ead2.gif

Ponoć Heat maja dostać 2,65mln$ injured player exception, jezeli to cos moze pomóc.

Hamilton questionable w najblizszym meczu.

Gramy Shawnem Williamsem na centrze i Wadem na czwórce? hmmm..

Kuźwa, Cole wyglądał całkiem fajnie w pierwszym sezonie, ale od tego momentu prawie nic nie poprawił w swojej grze. Napier został odesłany do D-League, a ten czubek z flattopem gra w S5. Ja już nawet wolę Chalmersa od niego..

Czarno to widzę, Heat są w bardzo nieciekawej sytuacji, ale tak to jest, jak nie ma się żadnego normalnego centra. Z LeBronem w składzie jeszcze to przeszło, a teraz już nie za bardzo. Ogólnie po dobrym początku myślałem, że będzie to lepiej wyglądąło. Deng jak na razie to raczej niewypał, słabo w ataku, bardzo średnio w obronie. Cieszy mnie za to gra Wade'a, w końcu zaczął rzucać trójki, stracił trochę atletyzm, ale to jest bardzo inteligentny gracz, dobrze gra w post up, świetnie gra bez piłki. 

Jak Bosh wyleci na dłużej, to będzie dokładanie porażek w bilansie i faktycznie walka tylko o awans do playoffs. Wade też będzie opuszczał mecze. Zaczyna to wyglądać jak sezon po wygraniu mistrzostwa w 2006. Plaga kontuzji, mimo to awans, ale wylot po 0-4 od Chicago. Sezon później był jeszcze gorszy i oby w taki obrót spraw to nie szło. Ktoś na jakimś forum zarzucił (chyba żartem), że Riles opakuje Denga w paczkę z kimś jeszcze i ściągnie 'Melo ;)

87-105 przegrana z Jazz. Cieszyć może jedynie postawa Wade'a (42 punkty na 19 rzutach w 34 minuty). Przydałaby się jakaś wymiana, jak dla mnie do wymiany jest Deng - trzeba szukać jakiegoś podkoszowego. Można byłoby też wymienić Cole'a, ale za cholere nie wiem co Heat mogliby dostać w zamian i czy ktokolwiek chciałby pozyskać Norrisa. 

Jestem zdesperowany i wziąłbym nawet Monroe, byleby coś większego niż Shawne Williams grało na centrze i mogło wytrzymać na boisku więcej niż 10 minut.

Deng + 1st za Monroe i Jerebko (i ewentualnie coś jeszcze).

Edytowane przez Luki