Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, że Westbrook-Harden-Durant-Ibaka-Ktokolwiek byłoby lepsze niż to co teraz jest w OKC?

Ale co jest teraz? Teraz jest ekipa zbudowana trade'ami miesiąc temu, z której wypadł najważniejszy zawodnik.

Wg mnie lepiej mieć trzon RW-KD-Ibaka i więcej przeznaczyć na resztę, niż prawie wszystko przeznaczyć na RW-Broda-KD-Ibaka i grać oprócz nich szrotem lub kimś z draftu (nie byłoby Adamsa i McGarego bez wymiany Hardena).

Problem niestety tkwi w zdrowiu, a Thunder praktycznie nie mieli jeszcze szansy zagrać w pełnym składzie w PO. Zobaczymy jak to będzie w przyszłym sezonie, w którym mam nadzieję wróci KD, nie będzie Perkinsa, Westbrook trochę odmieniony, może będzie nowy trener... zapowiada się ciekawie.

Dzisiaj natomiast bardzo ważna i wywalczona w 4Q wygrana w Phoenix, która bardzo nas przybliża do PO. Zaraz mam zamiar obejrzeć meczyk.

Nie znamy szczegółów kontuzji Duranta i nie wiemy, jakie to było złamanie Jonesa, ale w przypadku takich kontuzji inni gracze NBA pauzowali dłużej (McCollum, Brook Lopeza, R. Wallace), zwykle około 4 miesięcy, czyli 18 tygodni.

Ale jako kibice nie mamy najmniejszego pojęcia co tak naprawdę się stało i ile naprawdę powinien pauzować, więc ja odniosłem się wyłącznie do tego, co ogłosili Thunder – 6-8 tygodni. KD nie wrócił przed upływem 6 tygodni, więc nikt nie może powiedzieć, że pospieszyli jego powrót. Na pewno nie na bazie informacji dot. kontuzji innych graczy ;)

Ciężko ocenić tę sytuację i teraz po fakcie oczywiście wszystkim się wydaje, że najlepiej było dać mu 10 lub 12 tygodni rehabilitacji, ale teraz takie gadanie nie ma sensu wg mnie.

Ale jako kibice nie mamy najmniejszego pojęcia co tak naprawdę się stało i ile naprawdę powinien pauzować, więc ja odniosłem się wyłącznie do tego, co ogłosili Thunder – 6-8 tygodni. KD nie wrócił przed upływem 6 tygodni, więc nikt nie może powiedzieć, że pospieszyli jego powrót. Na pewno nie na bazie informacji dot. kontuzji innych graczy ;)

Ciężko ocenić tę sytuację i teraz po fakcie oczywiście wszystkim się wydaje, że najlepiej było dać mu 10 lub 12 tygodni rehabilitacji, ale teraz takie gadanie nie ma sensu wg mnie.

Thunder ogłosili 6-8 tygodni, bo potrzebowali Duranta jak najprędzej.  Po takiej kontuzji nikt w NBA nie wrócił szybciej niż Durant.Zwykle to były przynajmniej 4 miesiące. Poza tym zwróć uwagę, ile czasu będzie pauzował po odnowieniu kontuzji KD? Minimum...4 miesiące.  Co to oznacza?

A) to jest ta sama kontuzja, tylko tym razem będzie leczona prawidłowo

B) to nie jest ta sama kontuzja tylko pogłębienie poprzedniego urazu, który wynika z... przypadku? pecha? takiego jak u Westbrooka sezon wcześniej? 

Ogólnie za dużo jest zbiegów okoliczności, żeby miał to być przypadek.

ALe sprawdziłeś ten link który ci podałem że taka kontuzja wymaga 6-8 tygodni unieruchomienia nogi w gipsie a nie że po 7 tygodniach wracasz do gry. Ewidentnie od początku sprawa śmierdziała bo facet miał nienaturalnie szybko zapowiedziany powrót. A sytuacja że cały sezon praktycznie siedzi potwierdza tylko że ewidetnie to spieprzono

To tez pokazuje że granie graczami w taki sposób aby "statystycznie" punktowali na dłuższą metę jest szkodliwe... Akurat nie podoba mi się juz skrajne jak to u Popa oszczędzanie bo to też ideałem nie jest aale OKC poszli w 3 osobowego samograja. Tak się obecnie chyba nie da...

Nerwowo myslono o wyniku

Wszyscy pamiętają jak była niezdrowe atmosfera łącznie z naszym odliczanie wejdą / nie wejdą do PO. Zapewne wejdą ale jakim kosztem?

Dla mnie jednak ewidentny błąd. To nie było tak ze za szybko wrócił i się LOSOWO na cos nadzial tylko okazało się że leczone miejsce jest niedoleczone, ból który zapowiadał większy a po przebadaniu cofnieto wszystkie wcześniejsze diagnozy... jeżeli nie jest to ewidentne zbyt szybkie wrocenie do gry to czym to jest? i co musi się wydarzyć aby NIM BYLO? Już bardziej oczywistego przypadku nie znajdziemy a my tu mamy watpliwosci... może Durant jako ten ambasador grzecznosci powie po latach

@AlexKennedyNBA

In last 40 years, Westbrook is only player with 30-10 in consecutive months.

March: 30.9 pts, 10.2 assists 

February: 31.2 pts, 10.3 assists

In last 40 years, LeBron James is only other player to average 30 points and 10 assists in a month. Russ Westbrook did it in March and Feb.

Russ Westbrook and Brook Lopez are only players with three 30-point, 10-board games in a 10-day span this year. That's insane for a PG.

Ostatnio rozmawialem na silowni z kolesiem, ktory jest trenerem koszykarek u mnie w City. Poszedł oczywiscie temat co tam slychac w NBA i powiedzial ciekawa rzecz, ktora nie wszyscy widzą. Moze Russ cegli 30 rzutow, wejdzie m 35% procent +wolne i ze dwie trojki i ma +30 pg, moze sie napalac na zbiorki i skakac co do pewniejszej, zeby na siłę uzbierac +10, ale najlepszym wyznacznikiem jego wplywu na team sa wlasnie asysty. Nie tak latwo uzbierac +10, nie kazde podanie wchodzi, tutaj tez trzeba przyjac, ze reszta rzuca ze skutecznoscia +-40-60%, wiec wychodzi mu srednio 16-20 podania na mecz! Polowa pg w lidze nawet nie zbliza sie do tego poziomu, mimo,ze to czasami ich jedyne zadanie w offensywie.

Edytowane przez allen

Otóż to. Westbrook jest na 4 miejscu w lidze w asystach.

I jest przed takim wielkim hall of fame best ever bad mathafucker playmakerem jak uwielbiany na tym forum Rajon Rondo.

Chociaż nie da się ukryć, że nieraz w ważnych momentach zamiast podawać to rzuca na siłę ale to już jest kwestia decyzyjności a nie samolubstwa.

Edytowane przez kp11