Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy te informacje bo kontuzja sie odnowila. Gdyby Durant wrocil 2 tygodnie pozniej bym nie uzywal tego argumentu i jak inaczej proponujesz wyjasnic ta sytuacje?

Nie, bo nie masz informacji, czy wypadł ponownie przez zbyt krótki rehab, czy nie. Znowu tylko zgadujesz, nie posiadając wystarczającej ilości informacji.

A ja widze ten powod - juz w grudniu swiecil im w oczy stracony sezon to zabraklo im cierpliwosci.

Co wiecej ocena ryzyka jest bardzo plynna, powiedzmy, ze przy powrocie bylo 12% szans na odnowienie sie tej kontuzji, a byloby 7% gdyby poczekali 2 tygodnie wiecej. W obu przypadkach bylo ryzyko...

Znowu tylko zgadujesz. Ja tak samo mogę powiedzieć, że pozwolili mu grać, bo lekarze uznali, że wszystko jest zagojone, a sam KD nie odczuwał bólu. Prosta sytuacja – wykurował się, wszystko jest super, więc zapraszamy na parkiet.

A z tymi procentami to rozumiem, że zmyślasz tak? Bo jakby to było takie łatwe, to mogliby poczekać pół roku i mieć 1 albo 0% szans na odnowienie, co? Tylko gorzej jakby się pod prysznicem przewrócił i złamał nogę.

A powiedz mi barcalover skąd wiesz że rehabilitacja po operacji powinna trwać 6-8 tygodni ? Bo może ja się mylę ale Durant miał taką kontuzję

http://www.footvitals.com/bones/jones-fracture.html

I tam jest info że rehab trwa 12 tygodni. Pamiętam jak sprawdzałem to w październiku i każde źródło podawało 12 tygodni wiec te 6-8 od początku brzmialo mi dziwnie bo po 6-8 tygodniach dopiero powinni ci zdjąć gips a raczej zaraz po zdjęciu gipsu nie biegasz

Nigdzie nie widziałem informacji że to trwa krócej niż 3 miechy

Tak jak się spodziewałem. Umysł Westbrooka, który jeszcze nie zdążył się pozbierać po sromotnej lekcji z San Antonio, kompletnie nie ogarnął wieści na temat losów kolegi z drużyny.

9 oddanych rzutów za 3pkt. Podczas gdy Morrow, który ostatnio się rozkręcił zza łuku, oddał zaledwie 3. I trafił tylko jeden mniej od Russa. WTF? 

Akurat za trójki do Russella bym się nie czepiał. Jego problemem było to że próbował non stop wymuszać gwizdki i skakał w górę jak tylko widział gracza przed sobą sugerując faul a że gwizdków nie było to gubił piłkę. Dużo strat było w kozłowaniu. Nie miał ani jednej asysty przez drugą trzecią i czwartą kwartę

Do tego Jazz się wkurwiło widząc ironiczny uśmiech KAntera przez całą pierwszą kwartę więc Gobert po prostu zablokował pomalowane. I Russell nie był w stanie wjechać pod kosz bo dostawał albo blok albo wręcz na ciało Francuza i gubił piłkę. Zresztą Gobert zrobił to też Augustinowi. Czy Waitersowi Każdy kozłujący mial przerąbane w pomalowanym Jazz

Akurat za trójki do Russella bym się nie czepiał.

Kogoś się czepiać trzeba bo przez takie elementy przegrywa się mecze. Nie wiem czy Wesbrook gra co chce czy tak ustawia Brooks ale Russ nie może rzucać tyle za trzy. Wesbrook nie grzeszy skutecznością zza łuku. Od czego są shooterzy jak Morrow? Ostatnio sieka powyżej 50% za 3, więc nie lepiej to kreować takiemu pozycje niż rzucać bez sensu na zasadzie "w koncu wpadnie" ?

Jego problemem było to że próbował non stop wymuszać gwizdki i skakał w górę jak tylko widział gracza przed sobą sugerując faul a że gwizdków nie było to gubił piłkę. Dużo strat było w kozłowaniu. Nie miał ani jednej asysty przez drugą trzecią i czwartą kwartę

Fakt. Było widać że znowu bije się z myślami w tej jego zamaskowanej głowie.

Dobry moment sobie wybrał Kanter na extra motywację graczy Jazz, nowi koledzy pewnie mu podziękują.

Jeśli Jazz grali lepiej po słowach Enesa niż graliby bez nich to miał chłopak rację mówiąc o brakach w profesjonalizmie w Utah.

Lubię gościa i lubię, że ma jaja by takie słowa powiedzieć, niektórzy tutaj wolą politycznie poprawnych koszykarzy, macie do tego prawo :) Kanter w OKC wyraźnie odżył i ta porażka nic nie zmienia.

Jeśli Jazz grali lepiej po słowach Enesa niż graliby bez nich to miał chłopak rację mówiąc o brakach w profesjonalizmie w Utah.

Lubię gościa i lubię, że ma jaja by takie słowa powiedzieć, niektórzy tutaj wolą politycznie poprawnych koszykarzy, macie do tego prawo :smile: Kanter w OKC wyraźnie odżył i ta porażka nic nie zmienia.

Dlatego mu pięknie podziękowali, szczególnie koledzy. Kanter złamał bowiem pewną zasadę, którą się bardzo ceni w Jazz i której przestrzegali wszyscy. Uważasz, że Okur, Kover, Millsap, BigAl są nieprofesjonalni ? To słowa tego ostatniego o tym, że 3 lata w Jazz to był dla niego najlepszy w życiu koszykarskim okres, nawet jeśli kurtuazyjne, uważasz za mniejszy profesjonalizm niż szczekanie na macierzysty klub? C'mmon :nonchalance: Inaczej w takim razie definiujemy bycie zawodowcem :pride:

face it - latami trzymali go na ławce, w sumie pewnie sami nie wiedzieli po co [bo po co bylo grać millsapem i bigAlem, żeby stracić ich za nic latem? tego nawet ely3 nie wie], choć koleś jakiegoś tam skilla ma

więc w sumie to go rozumiem

Edytowane przez rw30

face it - latami trzymali go na ławce, w sumie pewnie sami nie wiedzieli po co [bo po co bylo grać millsapem i bigAlem, żeby stracić ich za nic latem? tego nawet ely3 nie wie], choć koleś jakiegoś tam skilla ma

więc w sumie to go rozumiem

Otóż to.

Każdy lubi wiedzieć na czym stoi. Raz dostajesz minuty innym razem nie. Młody zawodnik musi mieć jakis margines błędu, czyć zaufanie coacha. 

dzisiaj niestety hero ball  nie dał rady, ale tez obrona Juta, jesli nie extra to przynajmniej I klasa. Kurde gosc sie zajedzie do konca RS, na zespół pewnie tez wpłynęła wiadomosc o koncu sezonu KD,wczesniej to przynajmniej mogli miec nadzieje na wzmocnienie. Wiadomo chociaz kiedy wróci Ibaka?

Dokładnie tak jak finały Zachodu 2012 gdzie Harden kozłował

W tamtych finałach grał też Perk, który pasuje do tej czwórki jak do każdej innej - c***owo. BTW tamte finały to nadal ich największy sukces.

Masz 4 RW - JH - Durant - Ibaka i wtedy masz komfort posiadania zawsze 2 z tej trójki razem na boisku. Mało która drużyna potrafi przez 48minut mieć defensywę, która powstrzyma takie duo.

Thunder draftują przyzwoicie, więc mogliby kilku rolesów mieć na rookie - contractach. NAwet bez tego, mogliby podpisać Ayona za Min, Morrowa (co słusznie zrobili) i jak dla mnie ta drużyna byłaby dużo lepsza niż obecna.

Podczas gdy Morrow, który ostatnio się rozkręcił zza łuku, oddał zaledwie 3. I trafił tylko jeden mniej od Russa. WTF?

Morrow zawsze jest świetnym strzelcem. Problem, że rzuca praktycznie zawsze jak dostanie piłkę i nigdy nie robi ani fake rzutu czy podania. Ppzez to obrońca mu całkiem przyzwoicie contestuje rzut.

Edytowane przez mac

Najgorsze 10 minut w historii koszykówki - Steve Novak vs Jazz

Katastrofalny nieudacznik w defensywie i w sumie przez całą karierę jego jedynym zadaniem było piłowanie trójek ile wlezie. Co robi Steve Novak? Z trzy-cztery razy w meczu miał wide open 3pt i ten imbecyl czeka aż obrońca z wywalonym jęzorem do niego przybiegnie i decyduje się na pump fake, żeby za chwilę oddać piłkę do Westbrooka.

NO k**** MAĆ.

Najgorsze 10 minut w historii koszykówki - Steve Novak vs Jazz

Katastrofalny nieudacznik w defensywie i w sumie przez całą karierę jego jedynym zadaniem było piłowanie trójek ile wlezie. Co robi Steve Novak? Z trzy-cztery razy w meczu miał wide open 3pt i ten imbecyl czeka aż obrońca z wywalonym jęzorem do niego przybiegnie i decyduje się na pump fake, żeby za chwilę oddać piłkę do Westbrooka.

NO k**** MAĆ.

Novak gra w OKC?

cholera tyle mnie ominęło w tym sezonie....

Ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, że Westbrook-Harden-Durant-Ibaka-Ktokolwiek byłoby lepsze niż to co teraz jest w OKC?

Przecież wtedy masz 3 gości na poziomie superstar + Ibaka. Może indywidualne cyferki nie byłyby imponujące tak jak teraz, ale ten team to byłby kosmos. Poza tym zawsze za małą kasę da radę wyciągnąć kogoś fajnego i to jakoś uzupełnić. Morrow w OKC czy Ed Davis w LAL są dobrymi przykładami.

Nie, bo nie masz informacji, czy wypadł ponownie przez zbyt krótki rehab, czy nie. Znowu tylko zgadujesz, nie posiadając wystarczającej ilości informacji.

Znowu tylko zgadujesz. Ja tak samo mogę powiedzieć, że pozwolili mu grać, bo lekarze uznali, że wszystko jest zagojone, a sam KD nie odczuwał bólu. Prosta sytuacja – wykurował się, wszystko jest super, więc zapraszamy na parkiet.

A z tymi procentami to rozumiem, że zmyślasz tak? Bo jakby to było takie łatwe, to mogliby poczekać pół roku i mieć 1 albo 0% szans na odnowienie, co? Tylko gorzej jakby się pod prysznicem przewrócił i złamał nogę.

Nie znamy szczegółów kontuzji Duranta i nie wiemy, jakie to było złamanie Jonesa, ale w przypadku takich kontuzji inni gracze NBA pauzowali dłużej (McCollum, Brook Lopeza, R. Wallace), zwykle około 4 miesięcy, czyli 18 tygodni.

Druga kwestia jest taka, że to 6-8 tygodni podali lekarze Thunder, więc jeżeli zakładamy, że chcieli mieć Duranta prędzej, to mogli zaproponować krótsze leczenie.

Po trzecie gwiazdy Thunder zawsze wracają wcześniej, choć nie zawsze się kończy to tak, jak w przypadku Duranta. Westbrook na początku regular season 13/14, Ibaka w play-offs 13/14, teraz Durant. Ibaka miał pauzować 4-6 tygodni, już ma zmienione na 3-4. Ja tutaj dostrzegam pewną prawidłowość i podejrzewam, że takie działania nie są przypadkowe, ale pewności nigdy mieć nie będziemy.

Można kończyć dyskusje następującym faktem:

3 najważniejszych graczy OKC wróciło szybciej niż zakładano i w 2 z 3 przypadków kończyło się kontuzja a na pewno utrata statusu iron mana.

We wszystkich 3 przypadkach po szybszym powrocie w bardziej lub mniej związany z poprzednim urazem związkiem przyczynowo-skutkowym gracze doznali kolejnej kontuzji...

Russ Ibaka Durant