Skocz do zawartości

Dallas Mavericks 2014/15

eMeS

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko ja nie widze co Parsons moze dac druzynie, koles niezbyt pasuje wg mnie, kontr raczej Mavs duzo biegac nie beda, a w tym Parsons przodowal w Houston, w ataku dla niego nie ma miejsca zbytnio przy takiej ilosci talentu ofensywnego jaki ma Mavs, defensorem wybitnym obecnie nie jest, nie wiem nie wiem nie wiem, do tego bierze max kase

Tylko ja nie widze co Parsons moze dac druzynie, koles niezbyt pasuje wg mnie, kontr raczej Mavs duzo biegac nie beda, a w tym Parsons przodowal w Houston, w ataku dla niego nie ma miejsca zbytnio przy takiej ilosci talentu ofensywnego jaki ma Mavs, defensorem wybitnym obecnie nie jest, nie wiem nie wiem nie wiem, do tego bierze max kase

A mi przypomina Joe Johnsona, a ja takich graczy szalenie cenię. Solidny grajek z obu stron parkietu bez skłonności do wożenia piłki. Potrafi rzucić, rozegrać. Idealnie pasujący do szybko dzielących się piłką Mavs.

Oczywiście JJ był lepszy. Cichy zabójca i król clutch, ale Parsons to fajny element układanki. 

Problem Mavs to defensywa, ale moim zdaniem Powell ma zadatki i lepiej dawać minuty jemu niż Białaczce.

Ja pierdolę. A z on/off wychodzi, że broni dobrze. Bawisz się w Ely'ego?

Co mnie obchodzi DRAPM, który jest algorytmem zbiórek, przechwytów, strat punktowych itd. ?

Wg Niego to Carroll jest minusowym obrońcą, a West na plusie. Oba to nonsensy!

Czasem można się podperzeć statystykami, ale nie róbmy z Nich wyznacznika wartości.

Zresztą sam podałeś 0.10 co oznacza, że nie jest na minusie.

Ja pierdolę. A z on/off wychodzi, że broni dobrze. Bawisz się w Ely'ego?

On gra w S5, więc na bazie on/off nie ma sensu rozpatrywać gry w D.

Nie przywiązuję wagi do DRPM.

Jeśli chodzi o bronienie rzutów przeciwników, Parsons tylko powyżej 15 ft jest ok. Bliżej jest słaby.

E: 

http://stats.nba.com/player/#!/202718/tracking/defense/
Edytowane przez barcalover

Super, a to statystyki nominowanego do DOTy przez Ely Trevora Arizy.

http://stats.nba.com/player/#!/2772/tracking/defense/?Season=2014-15&SeasonType=Regular%20Season

Z jego pozycji jak przejrzałem to broni wg tego na poziomie MKG.

Kończymy ten nonsens?

P.S. Żeby nie było. Wbrew tym śmiesznych statystykom. Ariza to bardzo dobry obrońca, chociaż nie na DOTy.

Ja oglądam Mavs pod kątem gry Rondelka. Z moich spostrzeżeń to tyle że gra solidnie w obronie i tutaj raczej nie ma co się przyczepić-jego łapy odwalają kawał dobrej roboty. Natomiast ofensywa ... no to tak jeśli chodzi o tendencje rzutową to ma mecze w kratke raz rzuca 10/17 a raz 1/10 czy 3/8 z tym że jeśli nie wchodzi w rytm nie stara się pałować rzutów tylko wykorzystać swoje atuty i po prostu rozgrywać. Przy rozgrywaniu gość nie ma problemu z dzieleniu się piłką także wszystko ok - znajduje dobre pozycje dla Dirka czy innych shooterow no i alley oop z Czendlą zawsze spoko.

Solidny grajek z obu stron parkietu bez skłonności do wożenia piłki.

ale którego Joe Johnsona?

Nie widze zadnego podobienstwa, Joe Johnson to  top 5-10 creator rzutów, ofensywny SG ligi

wgl Johnson to kiedys jeden z moich ulubionych graczy w lidze, a teraz nie wiem niby szedl do Brooklynu bo chcial wygrywac, dziwie sie ze nie chce trejdu stamtad or whateva, po prostu gra sobie bo gra, keep gettin them checks Joe

taki jego ostatni last stand to chyba clutch koncowki w PO z Bulls gdzie gral z powazna kontuzja

Jak JJ zakończy swój historyczny kontrakt to będzie mega krewetką dla kontenderów. Tylko wówczas, po podpisaniu kolejnego kontraktu (pewnie coś w granicach 15/2) odechce mu się jeszcze bardziej i znowu okaże się przepłaconym. Oby tak się nie stało.

Edytowane przez Pozioma

Jak JJ zakończy swój historyczny kontrakt to będzie mega krewetką dla kontenderów. Tylko wówczas, po podpisaniu kolejnego kontraktu (pewnie coś w granicach 15/2) odechce mu się jeszcze bardziej i znowu okaże się przepłaconym. Oby tak się nie stało.

Oby tylko nie do Spurs jak Michael Finley, bo znowu mnie serce będzie bolało...

ale którego Joe Johnsona?

Nie widze zadnego podobienstwa, Joe Johnson to  top 5-10 creator rzutów, ofensywny SG ligi

Ale nigdy jak na swój potencjał nie forsował rzutów. To nie jest był jakiś łowca PER czy strzelec ala Michael Redd. Zawsze grał zespołowo. Taki facet idealnie pod Spurs. Często rzucał gdzieś 10 rzutów przez 3 kwarty, a potem uruchamiał się na końcówkę. Pamiętam, że swego czasu widziałem statystykę w której przewyższał w grze clutch takie asy jak Dirk, Melo czy Durant.

Parsons jest podobny pod tym względem, dlatego może być niedoceniany, ale jest bardzo wartościowy jako element układanki.

ma swoją organizację na Brooklinie , uniwerek Arkansas też nie nakierowuje go jakoś na Teksas i fajnie go widzieć z ławki jako lidera rezerw ale nie wydaje mnie się...szybciej wróci do Suns

Z początku też pomyślałem, że Dirk trochę przesadził, szczególnie że już wcześniej (żartobliwie bo żartobliwie) mówił o tym że za wszystkie kolacje na wyjazdach płaci Parsons, bo to i tak jego $, ale widziałem też inny filmik na którym Dirk wytrącał z ręki mikrofon reportemu ich lokalnej stacji, więc nie doszukiwałbym się drugiego dna.

Choć mina Parsonsa mówi akurat co innego :]