Skocz do zawartości

Dallas Mavericks 2014/15

eMeS

Rekomendowane odpowiedzi

Już miałem naprawdę dość Nelsona i Cubana, że przespali ostatnie lata i nie potrafili sklecić choć jednego dobrego trejdu na krzyż, a oni w pół roku zrobili dwa naprawdę bardzo dobre trejdy w których pozyskali Chandlera i Rondo za torebkę chipsów i cole z Biedry do popicia.

Mam nadzieję że pierwszy sprawdzian Rondo już jutro, z grubej rury - derby Texasu :smile:

Rajon Rondo and his reps made it clear to Dallas that the All-Star guard would be inclined to sign Mavs extension this summer, sources said. If this deal reaches the finish line, Dallas would possess Rondo's Bird Rights.

Apropo wysokiego na ławkę, to ziomek Rondo już czeka w kolejce:

The Mavs are now reportedly going after free agent Jermaine O'Neal in an effort to replace Brandan Wright.

The Mavs currently do not have a true backup center to help out Tyson Chandler, and O'Neal played for head coach Rick Carlisle with the Pacers, so there's something here. He averaged 7.9 points and 5.5 rebounds with the Warriors last season.

Edytowane przez Roger

Widziałem tylko hilajty, ale rzuciło mi się w oko, że Carlise już wstępnie wymyślił jak wykorzystać niedorozwinięte części gry Rondla. Często była tak akcja gdzie shooterzy byli na obwodzie, rzucali piłke na high post Rondo i on z tego miejsca rozgrywał?

To był inny Rondo od tego z Celtics. O wiele mniej holowania piłki, a często też piłka szła przez Ellisa albo Parsonsa. Do tego o wiele mniej ryzykownych lub efektownych zagrań kosztem efektywności. O dziwo mimo tego wszystkiego Rondo znowu był blisko triple-double. Na razie widać, że potrzebuje czasu i nie czuje się tam naturalnie, ale współpraca na linii Rondo - Monta wygląda na razie obiecująco, ten drugi rzucił najwięcej punktów odkąd gra w Mavs.

Wygląda, że Rondo teraz o wiele mocniej skupi się na obronie i nie będzie już miał dużo piłki w końcówkach. Dzisiaj wymusił w obronie trzy szarże.

Edytowane przez Wyparlo

Widziałem tylko hilajty, ale rzuciło mi się w oko, że Carlise już wstępnie wymyślił jak wykorzystać niedorozwinięte części gry Rondla. Często była tak akcja gdzie shooterzy byli na obwodzie, rzucali piłke na high post Rondo i on z tego miejsca rozgrywał?

w drugiej połowie.

Ja tam widzę, że Rondelek pasuje do drużyny. Może i był trochę zagubiony, ale przecież to dopiero pierwszy występ razem, dajmy mu szansę. Pamiętacie początki Parsonsa w drużynie jak maścił, oglądać się tego nie dało, a teraz radzi sobie coraz lepiej i jest chemia. Przy okazji i Monta Ellis pięknie się zaprezentował, bo też chciałby być gwiazdą drużyny. Dirk już swoje ugrał i w spokoju popija Jagermeistra patrząc jak "młodzież" się rozwija :smile:

Edytowane przez angie#25

angie, jesteś fanką Dallas ponad życie najwidoczniej i po prostu wszystko co się dzieje w twojej drużynie wygląda w twoich oczach super i kolorowo.

Rondo strasznie się gubił, jedyne co wychodziło to czasami te podania z high postu, tak to biegał po zasłonach kompletnie nie potrzebny, czasami dostał piłkę i albo potrzymał albo szybko oddał.

Jak to tak dalej będzie wyglądać to ja mu tutaj przyszłości dobrej nie wróże.

Oczywiście to dopiero pierwszy mecz, no ale tak to widzę.

Edytowane przez double.

A jak miał grać Rondo skoro nigdy wcześniej tak nie grał? Dziwne, że tak od razu bez znieczulenia zabrali mu gałe, ale to być może po żeby się w końcu nauczył ball movemant, a za jakiś czas będzie klepał na zmianę z Ellisem? Ciekawe co oni kombinują i jak to im wyjdzie.

Klepanie Rondo to najgorszy możliwy wariant prowadzenia ofensywy, więc Carlise mu raczej piłkę zabrał permanentnie.