Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2014/15 Quo Vadis

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka spostrzeżeń na temat SAS:

Parker w formie - odpoczynek dobrze mu zrobił.

Diaw wydaje się być w gorszej dyspozycji, ale to zrozumiałe po takim sezonie i MŚ

Liczę, że Kyle dostanie miejsce w rotacji - właśnie miał świetną 3 kwartę, gdy grał ze starterami.

Chciałbym by JaMychal Green załapał się do zespołu, najlepiej kosztem Ayersa - daje to samo, a dodatkowo umie łapać piłkę.

Danny Green + KLeo to najlepsze defensywne duo na 2-3

Timmy zasłużenie 90 w NBA2k15 i miejsce w rankingu SI.

Strasznie ciężki pierwszy mecz sezonu.

Mocna fizyczna gra, z walka o pomalowane, 12 trojek w 3Q i kosz za kosz w 4Q magiczne...

No i MM obudził nad ranem wymowa "Big Fjundamental"

Derby baby!

Ps. Ładne te żółte metki...

Mecz niezależnie od wyniku może się bardzo podobać i dawno nie widziałem na otwarcie sezonu juz tak przygotowanych zespolow... tyczy się to większej ilości zespołów ale w derbach to wręcz zaskakiwalo... glukowate straty miał w sumie Diaw ale i on pokazał cos więcej niż kawałek sadelka... w zeszlych latach było dużo gorzej...

Z nowych elementów bije po oczach większe wyrafinowane (jeszcze wieksze) gdzie idealnie połączono elementy prowokacji i lapania na faule leaderow...

Dramaturgia jak w PO ;-)

A Parker robi mi roto za 10$$$

Ufffffff

Meczu nie ogladalem, natomiast martwia mnie doniesienia odnosnie Leonarda, ze ponoc chce maxa. Chlopak moze i jest pracowity, ale duzo zawdziecza Spurs i jesli ma tam zostac, to powinien sie nauczyc poswiecenia, tez z solary. Watpie, zeby w innym klubie gral tak dobrze, chyba, ze przejdzie do jakis Sixers, gdzie bedzie nabijac staty. Inaczej, jesli to prawda i bedzie uparty to mysle, ze Spurs sie mimo wszystko z nim pozegnaja. 

Jest mlody i mam nadzieje, ze mu za bardzo ego nie uroslo, moze nie wytrzymac cisnienia i jednak uprzec sie na tego maxa, a to juz teraz popsuje wspolprace na linii pop-on, co moze nam sie negatywnie odbic juz w tym sezonie.

Meczu nie ogladalem, natomiast martwia mnie doniesienia odnosnie Leonarda, ze ponoc chce maxa. Chlopak moze i jest pracowity, ale duzo zawdziecza Spurs i jesli ma tam zostac, to powinien sie nauczyc poswiecenia, tez z solary. Watpie, zeby w innym klubie gral tak dobrze, chyba, ze przejdzie do jakis Sixers, gdzie bedzie nabijac staty. Inaczej, jesli to prawda i bedzie uparty to mysle, ze Spurs sie mimo wszystko z nim pozegnaja.

Jest mlody i mam nadzieje, ze mu za bardzo ego nie uroslo, moze nie wytrzymac cisnienia i jednak uprzec sie na tego maxa, a to juz teraz popsuje wspolprace na linii pop-on, co moze nam sie negatywnie odbic juz w tym sezonie.

Spurs spokojnie go zmieszczą, już znajdą sposób na to. Jeśli nie chcą podzielić losu Pistons to muszą zacząć tworzyć nowy, młody trzon. Kawhi + skill do stealowania w drafcie powinien im przynajmniej zapewnić środek stawki po odejściu liderów.

Niestety teraz mamy czasy, kiedy maksymalny kontrakt proponuje się Gordonowi Haywardowi, a podobnych żąda Ricky Rubio i Eric Bledsoe.

Chociaż przy tych wspomnianych to Kawhiemu najprędzej bym dał taką forsę.
Fajnie by było, jakby go Pop ustawił i negocjacje zatrzymały się na konktrakcie podobnym np. do tego, co podpisał Gortat.