SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Wątek poświęcony w całości lidze roto dynasty. Dla większej przejrzystości wszystkie ustawienia ligowe będę zamieszczać w pierwszym poście. Commissioner: karl Scoring Type: Roto 9-cat (pts, rebs, as, stls, blks, 3ptm, fg%, ft%, to); Draft Type: live auction Draft Time: ? Weekly Deadline: ? Trade End Date: ? Roster Positions: ? Allow Draft Pick Trades: Yes; Expansion draft: No; (Rookie draft: Yes); Salary cap: Yes; Liczba keeperów: cały skład; Max Teams: 20; Aktualnie zapisani: (20/20) karl - Utah Jazz kolek23 - Boston Celtics bulek - Phoenix Suns Ledley - Cleveland Cavaliers Tizz - Sacramento Kings mac - San Antonio Spurs Arctus - New Orleans Pelicans eMes - Dallas Mavericks evitacre - Milwaukee Bucks january - Denver Nuggets Marthinus - Portland Trail Blazers Szulim - Los Angeles Clippers blackmagic - Minnesota Timberwolves Zodd - Chicago Bulls Qooniu - Golden State Warriors Benon - Atlanta Hawks QAS - Indiana Pacers SLaKB - Los Angeles Lakers L.TM - Orlando Magic wiLQ - Miami Heat Edytowane 18 Lipca 2014 przez SiXers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marthinus Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 To ja jeszcze w sprawie tego nieszczęsnego snake'a. Jak rozumiem większość się zgadza, że sprawiedliwsza byłaby aukcja, ale problemem jest salary. Ja tego problemu szczerze mówiąc nie widzę. Dlaczego nie możemy zrobić tak, że w razie przekroczenia salary należy wybranego zawodnika dać znowu na rynek FA i z niego też pobrać odpowiednio tańszego zawodnika? Likwidujemy wtedy problem czerpania korzyści z przekroczenia salary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Czyli ktoś zrzuca takiego Batuma albo Drummonda, pół ligi rzuca cały swój budżet waiverowy i wygrywa ten, który ma najwyższy waiver order. Co w tym uczciwego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 to już też przerabialismy, nijak nie da się połaczyć salary z draftem aukcyjnym niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) to już też przerabialismy Dokładnie. Dlatego proponuję skupić się nad brakującymi ustawieniami. Jak wielkość rostera i pozycje zawodników. Moja propozycja roster na 12 graczy. 13 zawodników na zespół to byłoby łącznie tylu, ilu planowaliśmy wybierać w drafcie na 30 drużyn (260 graczy). Przy 12 składowych rosterach mamy 240 graczy czyli o 25 niż draftowaliśmy w tym sezonie w ligach roto z drabinki e-nba. Co do doboru pozycji to proponuję G, G, F, F, C, 3xUtility, 4xBench. Układ GGFFC pozwoli na szerszy dobór strategii. Przykładowo jak ktoś odpuści asysty, to może spokojnie wystawiać guardów sypiących więcej trójek, czy robiących więcej asyst. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez SiXers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Pozycji podstawowych bym nie rozdzielał. Pg niech zostanie pg, i reszta po bożemu. pg sg g sf pf f c util i 4 na ławce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Też jestem za tym, żeby pozycje zostały. Wolałbym jednak taką konfigurację: pg sg sf pf c 3 util i 4 bench - klasycznie, a zaszaleć też można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Czyli wolicie trudniejszą wersję. Dla mnie w sumie bez problemu, chociaż nie wiem po co sobie nakładać to ograniczenie. Komuś skontuzjuje się gwiazda z danej pozycji, wiadomo, że jej nie wyrzuci na FA, a jak nie będzie ciekawych backupów to skończy się niewykorzystanymi slotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) ale jednak Twoja opcja jest zbyt ułatwiająca. ja to bym w ogóle widział tak jak w klasycznym roto z pominieciem jednego c i bencha. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez Tizz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 ale jednak Twoja opcja jest zbyt ułatwiająca. ja to bym w ogóle widział tak jak w klasycznym roto z pominieciem jednego c i bencha. Czyli jak dokładnie, bo nie rozumiem? Czy moja wersja ułatwiająca? Trochę tak, nastawiona na to, że ktoś może mieć różne strategie, niekoniecznie celować we wszystkie kategorie wyrównane. Poza tym taki Brett Brown mógł sobie ustawiać zamiennie MCWa i Tony Wrotena na pozycjach guardów jak chciał, a tu tak nie mogę zrobić, bo obaj mają tylko PG. To samo z Parkerem i Millsem. Trochę to jakie yahoo przypisze im pozycje determinuje, jak możemy z nich korzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 ale gdyby rozegrali odpowiednia ilosc meczy na tychże pozycjach to i odpowiednie eligibility jahulec by im dołozył a to,ze trenerzy sobie rotuja w ramach potrzeb w jakims tam wymiarze czasowym no coz, my równiez nie mozemy robic zmian w trakcie 'meczow'. od tego jakby są sloty G.. F.. pg sg g sf pf f c 2xutl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 pg sg g sf pf f c 2xutl No to jest tez jakieś rozwiązanie dodając g i f. Ale i tak jestem zdania, że jedyny efekt jaki to da, to niewykorzystane sloty na koniec. Ktoś źle policzy, będzie za długo czekać aż ktoś wróci po kontuzji i skończy z ręką w nocniku. ale gdyby rozegrali odpowiednia ilosc meczy na tychże pozycjach to i odpowiednie eligibility jahulec by im dołozył To prawda, ale na to trzeba czasem się naczekać, szczególnie przy rookich. Kiedy taki Oladipo dostał PG na yahoo? w Połowie sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Dokładnie. Dlatego proponuję skupić się nad brakującymi ustawieniami. Jak wielkość rostera i pozycje zawodników. Moja propozycja roster na 12 graczy. 13 zawodników na zespół to byłoby łącznie tylu, ilu planowaliśmy wybierać w drafcie na 30 drużyn (260 graczy). Przy 12 składowych rosterach mamy 240 graczy czyli o 25 niż draftowaliśmy w tym sezonie w ligach roto z drabinki e-nba.Tego akurat nie rozumiem 13*30 to jest więcej niż 260, a do tej pory wybieraliśmy 13*15=195. Wiem, czepiam się, ale chcę skumać punkt widzenia Co do pozycji. Normalnie 5 startowych jak w koszykówce, 3xutil i 4 benche. Ale ja bym rozszerzył roster do 13-14 grajków przy 20 ekipach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Tego akurat nie rozumiem 13*30 to jest więcej niż 260, a do tej pory wybieraliśmy 13*15=195. Wiem, czepiam się, ale chcę skumać punkt widzenia Co do pozycji. Normalnie 5 startowych jak w koszykówce, 3xutil i 4 benche. Ale ja bym rozszerzył roster do 13-14 grajków przy 20 ekipach. Chodziło mi o łączną sumę zawodników. Tzn. chcieliśmy max koło 260 przy 30 ekipach co dawało rostery 8-9 osób. Mam wątpliwości, czy rozszerzanie rosterów będzie dobrym wyjściem. Oczywiście do dyskusji, ale wg mnie dopiero co narzekaliśmy, że trzeba będzie grać Kuzmiciami, a teraz przy komforcie gry w 20 drużyn doprowadzimy do tego samego. 14 graczy to 280 łącznie. Więcej niż zakładaliśmy przy 30 ekipach, a przecież chodziło też o to, by nie wydrylować FA... Gdzie wybieraliśmy 13x15? U mnie w 3 lidze było: PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util x 2, Bench x 5 = 15. A w ldize 15 ekip. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez SiXers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Gdzie wybieraliśmy 13x15? U mnie w 3 lidze było: PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util x 2, Bench x 5 = 15. A w ldize 15 ekip.No to ciekawe, bo powinno być raczej 13 typa w rosterze Może komish nawalił, ale to tak na marginesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Masz rację, mi się popieprzyło, bo spojrzałem na ostatni dzień tylko. Mówiłem, że jesteś czujny jak chrabąszcz Ale to tym bardziej głosuję za rosterami 12 graczy. Jakby wymieść 45 zawodników z FA III ligi w której byłem, to i tak zostałoby niewiele. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez SiXers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 No to ciekawe, bo powinno być raczej 13 typa w rosterze Może komish nawalił, ale to tak na marginesie na pewno nie grał w takiej lidze źle policzył pewnie, samych zawodnikow na slotach bez uwzglednienia tych aktywnych/juz dogranych hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 to już też przerabialismy, nijak nie da się połaczyć salary z draftem aukcyjnym niestety. dlaczego? w pierwszym sezonie płaca każdego gracza będzie taka, za ile zostanie wylicytowany i nie ma opcji żeby przekroczyć drużynowe salary, bo ono się równa draftowemu budżetowi. w następnym sezonie płaca każdego gracza jest ustalana np. za pomocą monstera na podstawie statsów z poprzedniego (jak w FBX), tyle że zamiast w FP jest wyrażona w $. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 dlaczego? w pierwszym sezonie płaca każdego gracza będzie taka, za ile zostanie wylicytowany i nie ma opcji żeby przekroczyć drużynowe salary, bo ono się równa draftowemu budżetowi. Już to proponowałem, ale pomysł się nie przyjął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Już to proponowałem, ale pomysł się nie przyjął. W którym miejscu było to proponowane? Kurde, chyba coś przegapiłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi