Skocz do zawarto艣ci

Liga Roto Keeper

SiXers

Rekomendowane odpowiedzi

W膮tek po艣wi臋cony w ca艂o艣ci lidze roto keeper. Dla wi臋kszej przejrzysto艣ci wszystkie ustawienia ligowe b臋d臋 zamieszcza膰 w pierwszym po艣cie.

1. Liga sk艂ada si臋 z 20 zespo艂贸w, pod warunkiem 偶e kto艣 nie porzuci po sezonie teamu i nie uda znale藕膰 si臋 zast臋pstwa.
2. Mamy roster: 8 slot贸w PG SG SF PF C UTL UTL UTL + 3 Benche oraz 4 keeper贸w
3. Ka偶dy team ma bud偶et 200$ na skompletowanie rostera w pierwszym drafcie w formie aukcji online.
4. W pierwszym sezonie to bud偶et wy艂膮cznie na zakupy w czasie draftu. W kolejnych sezonach kwota dost臋pna na licytacji jest pomniejszana o to co wydamy na keeper贸w.
5. Z sezonu na sezon mo偶emy zatrzyma膰 maksymalnie 4 zawodnik贸w.
6. Ceny zawodnik贸w zatrzymywanych z sezonu na sezon rosn膮 o 10%, jednak偶e nie mniej ni偶 4$.
7. Keeperem mo偶e by膰 zawodnik kt贸rego cena jest wy偶sza lub r贸wna 10$
8. Zawodnik贸w ta艅szych mo偶emy r贸wnie偶 zatrzyma膰 w miejsce keepera na zasadach zwanych RFA wyr贸wnuj膮c przed kolejnym sezonem jego warto艣膰 do poziomu minimum czyli 10$ (przy za艂o偶eniu 偶e przyj臋ty wzrost warto艣ci zgodny z zasadami pkt 6 nie przekroczy tej warto艣ci). Ka偶da dru偶yna ma prawo do zatrzymania dowolnej ilo艣ci RFA, oczywi艣cie nie przekraczaj膮c ilo艣ci 4 keeper贸w, tzn. 艂膮czna liczba zatrzymanych graczy (typowych keeper贸w i tych na zasadach RFA) nie mo偶e przekroczy膰 4. Dzi臋ki temu mo偶emy zachowa膰 zar贸wno wychwycone pere艂ki z FA czy tanio kupione w drafcie.
9. Rookies s膮 normalnie w艂膮czeni do licytacji wraz z pozosta艂ymi graczami zwolnionymi z dru偶yn po sezonie oraz graczami kt贸rzy byli ca艂y czas FA.
10. Handicap dla dru偶yn s艂abszych - w zale偶no艣ci od zaj臋tego miejsca w danym sezonie, bud偶et ka偶dej kolejnej dru偶yny na keeper贸w i aukcj臋 przed nast臋pnym sezonem b臋dzie si臋 zwi臋ksza艂 o 2$ (warto艣膰 do dyskusji - wg mnie 1$ za ma艂o, a 3$ za du偶o), tzn. dru偶yna kt贸ra zaj臋艂a 1 miejsce ma 200$, 2 miejsce 202$, 3 miejsce 204$ i tak do 20 miejsca kt贸re b臋dzie mia艂o 238$. Oczywi艣cie przed ka偶dym kolejnym sezonem bud偶et dla ka偶dej dru偶yny jest na nowo ustawiany wg powy偶szych za艂o偶e艅.
11. Niewykorzystane w danym drafcie $$$ przechodz膮 na sezon i s膮 dodawane do puli $$$ do wykorzystania na waivery. Ka偶dy team dostaje do wykorzystania w trakcie sezonu 50$ na waivery (czyli je偶eli w drafcie czy to pierwszym czy te偶 w kolejnych nie wykorzystali艣my ca艂ego przys艂uguj膮cego bud偶etu i np. zosta艂o 15$ to kwota ta dodaje si臋 do bud偶etu sezonowego na waivery i wtedy mamy do wykorzystania 65$). Niewykorzystane do ko艅ca sezonu $$$ z bud偶etu waiver nie przechodz膮 na kolejny sezon.
12. Warto艣膰 zawodnik贸w nie b臋d膮cych keeperami ustalana jest na podstawie corocznej aukcji draftowej. Zawodnicy kt贸rzy nie zostali wydraftowani lub zostali wyrzuceni i stali si臋 FA, a potem zostali pobrani na zasadach FA maj膮 warto艣膰 0$. Zawodnicy kt贸rzy zostali pobrani na zasadach waiver przyjmuj膮 warto艣膰 wylicytowan膮 w trakcie "waiverowania" (przyk艂ad: zawodnik zosta艂 wyrzucony z teamu i sta艂 si臋 waiverem, w drafcie aukcyjnym mia艂 warto艣膰 22$, w trakcie licytacji w ciemno podczas okresu "waiverowania" najwy偶sza zaproponowana kwota wynios艂a 12$, wi臋c je偶eli GM chce go zostawi膰 jako keepera to jego warto艣膰 przed kolejnym sezonem wyniesie 12$+4$=16$).
13. Ka偶dy GM zobowi膮zany jest do wykorzystania wszystkich slot贸w, w tym r贸wnie偶 2 slot贸w wynikaj膮cych z buga Yahoo tj. 艂膮cznie 658 slot贸w = 5*82+3*82+2. W przypadku ich niewykorzystania, za ka偶dy niewykorzystany slot powy偶ej 10 od bud偶etu aukcyjnego dost臋pnego przed kolejnym sezonem odejmowany b臋dzie 1$.
14. Niewykorzystanie 50 slot贸w traktowane b臋dzie jako podstaw臋 do wykluczenia GMa z zaszczytnego grona Roto Keeper League Managers. Jedynie w nadzwyczajnych okoliczno艣ciach po g艂osowaniu i uzyskaniu wi臋kszo艣ci pozytywnych g艂os贸w pozosta艂ych GM贸w mo偶e nie zosta膰 wykluczony.

Aktualnie zapisani: (20/20)
1. marcos - Chicago Bulls
2. pumeks - Brooklyn Nets
3. barcalover - Toronto Raptors
4. dvd93/Dawid - Boston Celtics
5. jordan20 - Atlanta Hawks
6. BlackMamba/Marcin - Indiana Pacers
7. airmax/Adrian - Washington Wizards
8. Siner - Detroit Pistons
9. SiXers/Rinus7 - Philadelphia 76ers
10. CubeBrick - Charlotte Hornets

11. Dig - Houston Rockets
12. Tocheck - Oklahoma City Thunder
13. ignazz/Rick - San Antonio Spurs
14. washko - Golden State Warriors
15. dannygd - Minnesota Timberwolves
16. L.TM/Tomi - Phoenix Suns
17. Leszczur - Dallas Mavericks
18. shevcu - Los Angeles Lakers
19. evitacre/Pablo - New Orleans Pelicans
20. maryjan - Utah Jazz

Liga na Yahoo pod linkiem http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/16467

Edytowane przez SiXers
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

OK, widz臋 par臋 zacnych ksywek, wi臋c ch臋tnie wystartuj臋 (przypominam, 偶e Orlando Magic mam zaklepanych).聽

Je艣li ma by膰 nas 20, to proponuj臋 roster sk艂adaj膮cy si臋 z 12 graczy z 8 keeperami i tylko 6 aktywnymi slotami. PG SG SF PF C Util聽

Edytowane przez GRB
Odno艣nik do komentarza

8 keeperow i 6 slot贸w??? Proponuje do dynasty si臋 przenie艣膰 bo to juz niewielka r贸偶nica b臋dzie ;)))

Rooster 12 graczy jest ok, 8 slot贸w wg mnie to minimum (PG,SG,G,SF,PF,F,C,Util), ale liczba keeperow to max. polowa aktywnych slotow. Inaczej wyjdzie dynasty bez salary...

Wys艂ane z mojego Nexus 4 przy u偶yciu Tapatalka

Odno艣nik do komentarza

Jak ju偶 tak bardzo nalegacie, 偶ebym zagra艂, to pewnie si臋 skusz臋 :)

Chyba, 偶e b臋dziemy zatrzymywa膰 ponad po艂ow臋 sk艂adu. Wtedy odapadam.

Moim zdaniem:

12 roster

7-8 aktywnych slot贸w

3 (przy 7 aktywnych slotach) lub 4 (przy 8 aktywnych slotach) keeper

I jeszcze kilka laickich pyta艅:

a) jak rozumiem w keeperze nie ma 偶adnych obostrze艅 co do zarobk贸w zawodnik贸w?

B) czy za sezon b臋dzie r贸wnie偶 draft aukcyjny? (w sensie czy yahoo daje tak膮 mo偶liwo艣膰, 偶eby ustawi膰 np po 4 graczy a dalszych dorzucamy z licytacji?

Sorka za b艂aho艣膰 pyta艅, ale nie mam do艣wiadczenia w keeper'ach :)

Odno艣nik do komentarza

I jeszcze kilka laickich pyta艅:

a) jak rozumiem w keeperze nie ma 偶adnych obostrze艅 co do zarobk贸w zawodnik贸w?

B) czy za sezon b臋dzie r贸wnie偶 draft aukcyjny? (w sensie czy yahoo daje tak膮 mo偶liwo艣膰, 偶eby ustawi膰 np po 4 graczy a dalszych dorzucamy z licytacji?

Sorka za b艂aho艣膰 pyta艅, ale nie mam do艣wiadczenia w keeper'ach :smile:

Z wst臋pnych ustale艅 wynika, 偶e nie ma planu wprowadzania salary. Nie jestem przekonany czy draft aukcyjny za sezon mia艂by sens. Trzeba jako艣 wyr贸wnywa膰 szanse, wi臋c ci z do艂u tabeli powinni wybiera膰 pierwsi w expansion draft, a ci kt贸rzy bili si臋 o mistrza na ko艅cu.

Odno艣nik do komentarza

Coraz wi臋cej dobrych GM贸w - zapowiada si臋 fajna rozgrywka, 偶al nie zagra膰 b臋dzie.

Grupa Trzymaj膮ca Keepera.

To mo偶e spr贸buj臋 uporz膮dkowa膰 troch臋 temat.

Poni偶ej lista uczestnik贸w i wybrane wcze艣niej teamy. Kto si臋 nie zadeklarowa艂 na konkretny zesp贸艂 pisa膰 w temacie albo PMa. Zmiany nazw dopuszczalne p贸ki to mo偶liwe, sam skorzysta艂em ;)

Je偶eli kogo艣 pomin膮艂em albo si臋 ostatecznie zdecydowa艂 na Dynasty to te偶 pisac.

Proponuj臋 od razu wprowadzi膰 tak tylko dla ciekawostki za艂o偶enie 偶e b臋dzie wybranych 10 dru偶yn z Eastern i 10 z Western Con.

P贸ki co mamy 20/20 z czego 10/10 East i 7/10 West reszta czeka na wyb贸r lub zg艂oszenie:聽

1. marcos - Chicago Bulls

2. MTH - Miami Heat

3. pumeks - Brooklyn Nets

4. Tocheck - Oklahoma City Thunder

5. GRB - Orlando Magic

6. ignazz - San Antonio Spurs

7. szkoda-czasu - Milwaukee Bucks

8. dvd93 - Boston Celtics

9. jordan20 - Atlanta Hawks

10. dannygd -聽Minnesota Timberwolves

11. L.TM - Phoenix Suns

12. Dig - ???

13. Mack - Portland Trail Blazers

14. Leszczur - ???

15. shevcu - Utah Jazz

16. Siner - Detroit Pistons

17. SiXers - Philadelphia 76ers

18. BlackMamba - ???

19. washko - Golden State Warriors

20. airmax - Washington Wizards

Rezerwowi:聽

1. evitacre

Edytowane przez marcos
Odno艣nik do komentarza

To jak mamy ogarni臋te wst臋pnie teamy i uczestnik贸w to mo偶e co do roostera par臋 spraw.

Generalnie to s膮 tylko moje spostrze偶enia i propozycje wi臋c nie traktujcie ich jako podstawy do trashu ;)

Wydaje mi si臋 偶e nie ma co kombinowa膰 i rozwa偶a膰 tysi膮c opcji:

Co do aktywnego roostera to mamy dwie opcje:

1. 8 slot贸w: PG, SG, SF, PF, C, 3xUtl

2. 10 slot贸w:聽PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, 2xUtl

Pozostaje kwestia tylko tego ile robimy Bench贸w. Ja bym by艂 w obu za 3 Benchami. Napewno nie wi臋cej!

Bo przecie偶 nawet je偶eli kto艣 uwa偶a 偶e przy takiej ilo艣ci Bench贸w FA jest s艂aby, to po sezonie i tak zrzucamy wi臋kszo艣膰 i jest z czego wybiera膰.

Wi臋c: 1 opcji mamy 20x11=220 zawodnik贸w wybranych, w drugiej 20x13=260 zawodnik贸w wybranych.

IMHO w obu jest OK.

I ostania kwestia - ile zostaje po sezonie? Zgadzam si臋 z Sinerem 偶e wi臋cej ni偶 po艂owa teamu nie ma sensu, wi臋c jak dla mnie:

w 1 opcji - max 5聽

w 2 opcji - max 6

Tu ewentualnie jest pole do dyskusji czy nie o 1 mniej.

I m贸j argument 偶e przecie偶 i tak wypadn膮 wszyscy do wora zwanego FA i b臋dzie mo偶na pewnie nie gorszych wybra膰, a przynajmniej nie b臋dzie nudy.

Ja generalnie gram w ligach wielosezonowych na 20 team贸w i nie widz臋 biedy na FA kt贸r膮 niekt贸rzy przewiduj膮.

Ka偶dy ma te same warunki.

Jak wida膰 ja jestem za opcj膮 2, ale nie przyku艂em si臋 艂a艅cuchami do 艣ciany, wi臋c ka偶dy niech si臋 wypowie i napewno si臋 co艣 ustali. 聽聽

Aaaa i sprawy takie ustalone, ale podsumowanie dla nowych zainteresowanych to:

- pierwszy draft jako aukcja online

- przed ka偶dym kolejnym sezonem draft do uzupe艂nienia roostera offline w formie snake (w odwrotnej kolejno艣ci do zaj臋tych miejsc w poprzednim sezonie)

Edytowane przez marcos
Odno艣nik do komentarza

@marcos

b. fajne podsumowanie. co do rostera jestem za opcj膮 10 slot贸w, 3 bencze max, co do keepera za max 5 grajk贸w. w kwestii draftu na pewno pierwszy online, drugi, kolejne - nie mam jeszcze zdania.

Kwestie draft贸w w pewnym sensie nie podlegaj膮 negocjacji. ;)

Teraz draft aukcyjny jest najsprawiedliwszy bo ka偶dy ma r贸wne szanse, a przed kolejnymi sezonami nie da si臋 tego przeprowadzi膰 inaczej jak offline czyli b臋dziemy wybiera膰 tutaj na forum. No chyba 偶e czego艣 nie wiem o jakiej艣 opcji na Yahoo gdzie si臋 ogranicza wybierany rooster. Ale nawet jak ju偶 to wydaje mi si臋 偶e nie mo偶na ustali膰 r臋cznie kolejno艣ci wybierania wi臋c by艂aby lipa.

Edytowane przez marcos
Odno艣nik do komentarza

Co tam si臋 musia艂o dzia膰??

Wygl膮da na to 偶e mamy 20/20 ale mimo wszystko ze wzgl臋du na odleg艂y termin startu i chwilowo gor膮c膮 atmosfer臋 w temacie "Dynasty" gdyby kto艣 chcia艂 by膰 rezerwowym to warto si臋 zapisa膰. Kto jeszcze nie poda艂 niech wybiera team, zosta艂 jeden z East, reszta West.

Edytowa膰 b臋d臋 m贸j post podsumowuj膮cy zg艂oszenia, ale mo偶e dla porz膮dku jakby艣 SiXers (skoro te偶 tu b臋dziesz) skopiowa艂 teamy do 聽pierwszego posta to b臋dzie 艂atwiej to znale藕膰.

Ekipa si臋 zebra艂a przednia wi臋c i poziom powinien by膰 wysoki.

Oby dyskusja nad ustawieniami te偶 si臋 do tego dostosowa艂a ;)

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.