Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Rockets - Blazers

Chytruz

95 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto

Rekomendowane odpowiedzi

Lillard jest zajebisty, najlepszy clutch player w lidze? Gdyby nie ten rzut , to g7 wygraliby pewnie będący na fali Rockets i PTB pojechałoby na ryby. 

Seria zajebista, wszystkie mecze na styku, kilka OT i w pierwszych dwóch meczach rozpierdol zrobiony przez Aldridge. Howard w ataku bardzo fajna seria, ale w obronie to nie był jeszcze ten poziom co w Orlando. 

Seria klasyk, a spodziewalem sie raczej jakiegos gowna z ktorego cudem wyjda przereklamowani Rockets, gdyby Harden mial wiecej pomiedzy uszami to jest to contender pelna geba, Howard ozyl w tej serii co mnie cieszy, mimo ze za nim nie przepadam, po epizodach z Magic i Lakers.

Lilard, k****, koles ma jaja ze stali, gra niesamowicie i przypominam wszystkim ze to jest Sophomore!! KMa potencjal na top10 ligi, nawet nie wiem czy juz nim nie jest po tej serii

to co dzisiaj zrobił Lillard to uratował dupska wszystkim w drużynie, Parsons był zbyt wolny żeby dobrze obronić Lillarda, szkoda Howarda który widać ze grał o wejscie a nie to co Harden...

Przy zaledwie 0.9 mogli to Rockets lepiej pokryć i się bardziej zaczaić, szczególnie na Lillarda. A tak Parsons był na straconej pozycji, jeśli musiał biec sam za niższym i szybszym przeciwnikiem przez całą szerokość boiska. Nikt nie przejął, nie pomógł, a wiadomo było, że tak mało czasu dawało pole tylko i wyłącznie do rzutu, o podaniu nie było mowy. Każdy pilnował tylko swojego, a Parsons miał pecha.

"kazdy pilnowal swojego" po zaslonie? a co robil kryjacy wyrzucajacego, w momencie dostania pilki przez DL mial do niego blizej niz Parsons? dramat, wyglada na to ze mieli totalnie w dupie awans

Silver jest lepszym reżyserem niż Stern.

W dupie awans serio..... ? Rozumiem można zarzucić wiele zawodnikom ,ale jak można w ogóle twierdzić ,że drużyna nie chce awansu. Takie akcje to ułamki sekund więc może się zdarzyć ,że zawodowi zawodnicy popełniają błędy tym bardziej w takim momencie gdzie presja jest ogromna i trzeba ganiać za raz szybszym i zwinniejszym zawodnikiem.

Edytowane przez Berni

Ale seria. Lubię oba teamy, dlatego liczyłem głównie na G7 w niedzielę o ludzkiej porze, ale za taką końcówkę jakoś przeżyję z Nets-Raptors.

Przynajmniej ja jeden cieszę się z tego, że w tej serii nie ma 7 meczu, bo będę mógł sobie puścić Raptors tak głośno jak mi się będzie to podobało i będę mógł się drzeć do woli. xD Poza tym kosz Portland jakoś bardziej przypadł mi do gustu niż Houston, którzy gwałcili Blazers na atakowanej tablicy, a poza tym nie mieli w ogóle pomysłu. Harden gdzieś się zapodział w Q4, Parsons też bez rewelacji.

to co dzisiaj zrobił Lillard to uratował dupska wszystkim w drużynie, Parsons był zbyt wolny żeby dobrze obronić Lillarda, szkoda Howarda który widać ze grał o wejscie a nie to co Harden...

Szkoda tylko, że Harden nie szedł z bananem na ryju po przegranej. Howard zawsze był zadowolony nawet po porażkach nic sobie zbytnio nie robił czy w ważnych momentach spotkania. Howard kolejny rok w plecy w primie, niebawem o "Drwalu" zapomnimy, bo rządzić pod koszami będą Blake i Anthony Davis.

Cała ta akcja była bez sensu broniona.

Co robił na parkiecie Harden?

Co robił Jones? 0,9 to za mało na podanie, nie było sensu kryć inboundera, a jeśli już to bliżej.

A że jedyny człowiek, któremu pod żadnym pozorem nie można pozwolić w takiej sytuacji na oddanie rzutu, uwalnia się praktycznie bez żadnej zasłony, to już przegięcie.

Cała ta akcja była bez sensu broniona.

Co robił na parkiecie Harden?

Co robił Jones? 0,9 to za mało na podanie, nie było sensu kryć inboundera, a jeśli już to bliżej.

A że jedyny człowiek, któremu pod żadnym pozorem nie można pozwolić w takiej sytuacji na oddanie rzutu, uwalnia się praktycznie bez żadnej zasłony, to już przegięcie.

dokładnie. ta akcja to streszczanie wszystkiego, co było złe z rockets - olewanie defensywy, słaba organizacja i przede wszystkim brak zaangażowania. jedynie Howarda należy pochwalić, bo na postup wyglądał już bardzo dobrze, a łatania tych wszystkich dziur w defensywie to nawet trzeba mu współczuć ;]

Edytowane przez lorak

Xamel cytował klasyków, to ja i zacytuję parę:

Szkoda że Blazers są tak daleko i że mają tak śmieszny terminarz, bo wolałbym w plej off Mavs, Suns i Grizz.

Gdzie są teraz wszyscy fanatycy Lillarda ?

Czekolada

Szykują się do snu letniego tak jak niedźwiedzie zapadają w sen zimowy. Obudzą się w okolicach połowy grudnia jak Blazers wygrają kilka meczy z rzędu w następnym regular season. 

Blazers sa zieloni w PO.
Jak dla mnie to 4-2 dla Rockets

Rockets w 5 jak dla mnie.Ale mimo wszystko warto oglądać tą serie,zobaczymy co Lillard zrobi w PO,czy Howard trochę się ogarnął,

Kiedy zaczynają się pierwsze mecze PO?

4-2 HOU

Nie lubię wróżenia z fusów więc  po kolei

Rakiety lubią zdobywac punkty z kontr których Blazers nie potrafią bronic, ich główną siłą to pick and rolli z pozycji niskiego które Blazers bronią fatalnie . Jedyną mocny punkt obrony Portlnad to to że bardzo dobrze bronią na obwodzie i tu pewnie utrudnią życie strzelcom za 3.

Blazers zdobywa punkty głównie przez picki ( Houston mają 10 obronę w lidze) kontry ( Rakiety 5 obrona) Post up ( 3 obrona ) i spotup ( 10 obrona)

Generalnie nie wiem czemu tu ktoś określa że nikt nie będzie nikogo bronił skoro Houston ma 7 obronę w lidze licząc po ppp albo 13 licząc pod def rtg. Generalnie nie widze za bardzo atutów po stronie Portland bo fatalnie bronią picki, słabo wjazdy pod kosz i wolno wracają do obrony. Wiem że parkiet weryfikuje wszystko ale 4-1 dla Houston

to teraz jakaś moda, żeby przed każdym nazwiskiem wstawiać jakieś śmieszne pseudo?

Rockets w 6, ale głównie przez problemy Blazers

jaka jest seria z największą ilością oddanych trójek?

zapowiada się ostra walka o najgorszego obrońcę serii, walka na pewno będzie wyrównana

świetna seria w PO w CV Hardena jak znam brodacza to wbije sobie jakiś fajny stat-line

Dla mnie mecz ekip które nie powinny przejść pierwszej rundy gdyby nie to że na siebie trafiają i jedna po prostu musi.
Jak napisali koledzy wyżej będzie strzelanina, fochy dwóch panów DH i JH, bolesne zderzenie Lillarda z PO. Wygra Houston w 6 meczach bo ma Parsonsa i lepiej broni.

Najbardziej mi się podobały te wszystkie opinie, że Portland nie ma co oglądać w PO :)