Kubbas Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Czy ktos z was ogladajac czlowieka w ogniu poszedl dalej i przeczytal nastepne ksiazki/czesci? Cytat Quinnell opublikował pięć powieści, w których występowała postać Creasy'ego: "Człowiek w Ogniu" (Man on Fire z 1980), "Lockerbie" (The Perfect Kill z 1992), "Błękitny Kartel" (Blue Ring z 1993), "Czarny Róg" (Black Horn z 1994), Message from Hell (1996). Pracował nad szóstą, roboczo zatytułowaną Priests of a Dead God, lecz pracę nad nią przerwała jego śmierć. warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Nazwijcie mnie foliarzem, ale to jest po prostu programowanie postaw anty-iałych i anty-męskich w każdy możliwy sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 13 godzin temu, RappaR napisał: Nazwijcie mnie foliarzem, ale to jest po prostu programowanie postaw anty-iałych i anty-męskich w każdy możliwy sposób Co to za guano? Przecież to gorsze niż 50 twarzy Greya... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 17 minut temu, P_M napisał: Co to za guano? Przecież to gorsze niż 50 twarzy Greya... Jutro należy do Kotów Dziewczyna mi poleciła, jak sama zaczęła(ona też nie dała tego rady skończyć). Książka żałosna, ale chodzi mi o przekaz. Podświadomie budowanie nienawiści do białych mężczyzn od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 10 minut temu, RappaR napisał: Jutro należy do Kotów Dziewczyna mi poleciła, jak sama zaczęła(ona też nie dała tego rady skończyć). Książka żałosna, ale chodzi mi o przekaz. Podświadomie budowanie nienawiści do białych mężczyzn od początku. Przekaz to jedno - tu nie mam nic do dodania. Niemniej jednak - zastanawiam się jak można tak tandetnie pisać, czy czasem tłumacz nie odwalił kaszany, bo autor wydaje się być uznany sądząc po jego krótkiej biografii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Jestem po ponad 100 stronach Króla Szczepana Twardocha, kilka lat zabierałem się do książki jak narazie jest całkiem ok. Ktoś coś czytał od tego jegomościa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 10 godzin temu, Wujek Wójcik napisał: Jestem po ponad 100 stronach Króla Szczepana Twardocha, kilka lat zabierałem się do książki jak narazie jest całkiem ok. Ktoś coś czytał od tego jegomościa? Tak - Królestwo jako kontynuacja Króla jest jeszcze lepsza bo chyba pierwszy raz jest pozbawiona tego dziwnego wątku fantastycznego typu fruwający wieloryb np. Ballada o pewnej panience - dobra rzecz. Krótkie opowiadania ale naprawdę czyta się go dobrze w nawet krótkich formach Wieloryby i ćmy - to w sumie książką autobiografia co sprawiło ,że stal sie pisarzem .Co go kształtuje. To raczej dziennik ale niektóre rozdziały brzmią jak opowiadania. Mi sie podobała choc pewnie nie dla każdego Drach jest mocno pogięty - fajna ksiązka ale czasami bywa trudna w odbiorze. Mocno osadzona w śląskości co daje jej fajny koloryt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Dobrze że nie poszedłem, bo bym wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Peter Kemp - Mine Were Of Trouble O Hiszpańskiej wojnie domowej, autor jest brytyjczykiem który brał udział w wojnie, po stronie Franco. polecam, ale nie ma po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 2 godziny temu, fluber napisał: Dobrze że nie poszedłem, bo bym wyszedł meh niewielka roznica miedzy tym a wpisami sprzed kilku dni o tym jaki to wysoki poziom nie jest na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 6 godzin temu, julekstep napisał: meh niewielka roznica miedzy tym a wpisami sprzed kilku dni o tym jaki to wysoki poziom nie jest na forum Po pierwsze to nikt nie powie ze na forum nie ma idiotów. A po drugie to NIE ZROZUMIAŁEŚ!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 10 godzin temu, fluber napisał: Dobrze że nie poszedłem, bo bym wyszedł Nie rozumiem oburzenia. Inteligentna babka mówi, że pisze dla inteligentnych ludzi bo głupi i nieoczytalni i tak nic nie zrozumieją albo zrozumieją na opak. Wziąłeś do siebie czy może boisz się grzechu pychy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 5 minut temu, jack napisał: Nie rozumiem oburzenia. Inteligentna babka mówi, że pisze dla inteligentnych ludzi bo głupi i nieoczytalni i tak nic nie zrozumieją albo zrozumieją na opak. Wziąłeś do siebie czy może boisz się grzechu pychy? Gardzę pogardą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 15 minut temu, fluber napisał: Gardzę pogardą gardzisz bo nie jest w Twoim zespole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: gardzisz bo nie jest w Twoim zespole A kto jest w moim zespole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Teraz, fluber napisał: A kto jest w moim zespole? Ci co nie puknęliby Monicci Bellucci i Marceliny Zawadzkiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: Ci co nie puknęliby Monicci Bellucci i Marceliny Zawadzkiej Tokarczuk też by nie puknela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 3 minuty temu, fluber napisał: Tokarczuk też by nie puknela Raczej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 8 minut temu, Koelner napisał: Ci co nie puknęliby Monicci Bellucci i Marceliny Zawadzkiej Marcelina, w przeciwieństwie do Wandy, lubi Niemców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 3 godziny temu, jack napisał: Nie rozumiem oburzenia. Inteligentna babka mówi, że pisze dla inteligentnych ludzi bo głupi i nieoczytalni i tak nic nie zrozumieją albo zrozumieją na opak. Wziąłeś do siebie czy może boisz się grzechu pychy? To dokładnie tak jak ja Jakbyś nie rozumiał moich postów, mam przykrą wiadomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi