Findek Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Druga to "Kłamstwa Locke'a Lamory" - ma kilka wpadek scenariuszowych, ale czyta się doskonale. Dawno temu Ci mówiłem, Ojciec Łańcuch wygrał książkę. O k****, jest tego więcej... a myślałem, że czekam na 2 tom. Chomikuuuuuuuuuuj... Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Findek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Na chomikuj tylko drugi tom, ja od dawna czekam na republikę złodziei, nawet poszedłem po to do księgarni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 No Lynch pisze fajnie, dobre rozrywkowe fantasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 "Droga donikąd" prequel stalkerskiej serii Gołkowskiego, ja lubię te jego gawędy z zony ale nikomu poza fanami stalkerstwa bym nie polecił No niestety ta książka ma początek typowy dla polskiego pisarstwa. Czy oni wszyscy nie mają dziewczyn bo prawie każdy pisze w ten sam sposób jakby swoje frustracje i pragnienia przelewał. Pierwsze 60-70 stron do wyrwania. Tragiczne wręcz. A potem zaczyna się lepiej - podoba mi się to że w końcu droga po Zonie to nie jest jak gra komputerowa Podoba mi się manewr że tłumaczenia masz w stopce. Więc czujesz sie jak główny bohater czasem nic nie rozumiesz. NA pewno lepsze książki niż Noczkina który jest słabiutki Ogólnie Rosjanie są coraz słabsi. Seria o Piterze choć zgadzam sie że w mrok lepsze to jednak tam z kolei ostatnie 100 stron to jakieś gówno. Gdyby natura była tak agresywna to by się sama zabiła w ciągu 2 miesięcy a tu dostaje amoku jak tylko widzi ludzi to kompletnie nielogiczne. Rosyjskie fantasy jest coraz gorsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Pamięć Wszystkich Słów potwierdza kunszt Wegnera jako najlepszego polskiego pisarza fantasy obecnie. Zaś 3 lata czekania na kolejną część :/ Ale przynajmniej w końcu wyjaśniono o co w całym bałaganie chodzi w czwartej książce. W sumie w tym widać najwyraźniej wzorowanie się Ericksonem, chociaż i tak mu nie dorównał. Tam się dowiedzieliśmy po co wszyscy biegali dopiero po ładnych kilku tysiącach stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 "Freakonomia" i "Superfrekonomia" głośne tytuły sprzed kilku lat, bardzo dobrze się czyta, nie tylko dla fanów cyferek a, no i ogólnie niedawno przerobiłem całego Singera i muszę przyznać, że nie doceniałem niegdyś jego literatury. jak ktoś chce sięgnąć do klasyki to bez zastanowienia wskazuje na tego polskiego noblistę. przede wszystkim: "Sztukmistrz z Lublina", "Opowieść o królu pól" i "Szumowiny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 polskiego ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 dyskusyjne, ale Singer uważał się za Polaka z tego co pamiętam wiesz, Francuzi wmawiają światu, że Maria Skłodowska - Curie była Francuzką (na jej nagrobku w paryskim Panteonie nie ma nawet polskiego nazwiska!), a my nie przyznajemy się do takich osobistości jak chociażby Singer. no w końcu mamy tylu noblistów, że co za różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 dyskusyjne, ale Singer uważał się za Polaka z tego co pamiętam wiesz, Francuzi wmawiają światu, że Maria Skłodowska - Curie była Francuzką (na jej nagrobku w paryskim Panteonie nie ma nawet polskiego nazwiska!), a my nie przyznajemy się do takich osobistości jak chociażby Singer. no w końcu mamy tylu noblistów, że co za różnica Niektórzy Polacy mają wyraźny problem z traktowaniem polskich Żydów za Polaków, taki tam poglądowy syf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 dyskusyjne, ale Singer uważał się za Polaka z tego co pamiętam wiesz, Francuzi wmawiają światu, że Maria Skłodowska - Curie była Francuzką (na jej nagrobku w paryskim Panteonie nie ma nawet polskiego nazwiska!), a my nie przyznajemy się do takich osobistości jak chociażby Singer. no w końcu mamy tylu noblistów, że co za różnica Wcale nie dyskusyjnego Singer zawsze rozmawiał po polsku - mówił że ma 3 ojczyzny z czego w sercu tą pierwszą ukochaną Polskę Rozmawiałem kiedyś z jego synem jak był bo ja kocham twórczość Singera i on mówił że ojciec kochał Polskę I szczerze wolę kogoś takiego jako Polaka niż kogoś kto własny kraj nazywa komunistycznym kurwidołkiem i uważa że może decydować kto jest Polakiem a kto nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Niektórzy Polacy mają wyraźny problem z traktowaniem polskich Żydów za Polaków, taki tam poglądowy syf. Z drugiej strony wielu polskich Żydów za Polaków się uważało. Weźmy chociażby takiego Begina, on nawet w Armii Andersa był, ale jednak czy to Polak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Mam nadzieję że to pytanie może się tu znaleźć,czyta ktoś komiksy? Osobiście jestem w trakcie ,,Strażników'' Alana Moore i Dave'a Gibbonsa i gorąco polecam,arcydzieło. Edytowane 16 Maja 2015 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Mam nadzieję że to pytanie może się tu znaleźć,czyta ktoś komiksy? Osobiście jestem w trakcie ,,Strażników'' Alana Moore i Dave'a Gibbonsa i gorąco polecam,arcydzieło. Ja lubię komiksy ale kompletnie nie cierpie wszelkich serii o superbohaterach bo one moim zdaniem są po prostu słabe Ja polecam serię Blacksad - o kocie detektywie - świetna kreska super fabuła rewela choć nie jest to komiks dla rasistów i innych z odchyłami I serię Usagi Yojimbo o średniowiecznej Japonii - tu właściwie wszystko jest rewelacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythos Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Usagi tak oraz Dylan wrócił, ale kolejny tom dopiero w 2016 w planach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Usagi tak oraz Dylan wrócił, ale kolejny tom dopiero w 2016 w planach A które opowiadanie jest Twoim ulubionym - moim chyba pojedynek przy światyni oraz jak Usagi spaceruje z mnichem i ten mu opowiada jak jego syn skoczył w przepaść i mówi że jego serca samuraja pękało z dumy a serce ojca pękało z żalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 nawet wikipedia, która Jezusa uznałaby za Polaka, żeby było poprawnie politycznie podaje, że Żyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 nawet wikipedia, która Jezusa uznałaby za Polaka, żeby było poprawnie politycznie podaje, że Żyd Skoro się urodził z matki Żydówki bo nie wiem czy wiesz ale Królowa Polski Matka Boska była Żydówką a każde dziecko urodzone przez kobietę Żydówkę jest Żydem Nie przeraża to Ciebie - modlisz się do Żydów ???? Tak to się ustawili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 no więc o co ci chodzi? rodzice singera byli Żydami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 no więc o co ci chodzi? rodzice singera byli Żydami Jest jeden mały problem. Rodzice Singera jak i sam Singer z pewnością byli ydami. To jest sprawą bezdyskusyjną. Szkopuł w tym, że nie wiadomo czy to żydzi czy Żydzi, bo to dwie różne grupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 dlaczego nie wiadomo? jego ojciec był rabinem, a matka córką rabina, także buddystami raczej nie byli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi