Skocz do zawartości

Rap, hip-hop

Quickly

Płyty masz:  

115 użytkowników zagłosowało

1. 1. Płyty masz:

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
8 godzin temu, jack napisał(a):

nóżka sama chodzi 😼

Taka odwrotność projektu albo inaczej ;)

a pozostając w temacie - przesłuchałem nową płytę Łony dopiero - sztos. Bałem się że może być monotematycznie ale jak zwykle jest celnie, inteligentnie i lekko żartobliwie - kocyk

• 2 tygodnie później...
1 godzinę temu, the_secret napisał(a):

śledzi ktoś beef? @Kubbas ?

Sledze 3 part dissu Drakea mi bardzo siedzi i punche dobre flow bit wszystko

Kendrick fajne miał przyspieszenie na 40 sekund w tym dissie meet the grahams

Ogólnie igrzyska rapowe

2 godziny temu, the_secret napisał(a):

śledzi ktoś beef?

Drake zaskakująco in plus w sumie, ale chyba nie spodziewał się na jaki pierdolnik się zapisuje odpowiadając Kendrickowi, bo chyba u ludzi overall już przegrał. 

Ten ostatni track KL i implicite porównanie Drake'a do Malone'a dobry banger, lol. 

• 3 tygodnie później...
Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Z jednej strony śmiesznie się ogląda burzę wokół Eminema, ale że powstała i cała otoczka to no tragedia.

Juz chyba z 30 lat probuja go cancellowac I nic.

Ta plyta I powrót do slim shadiego to najlepsze, co moze stac sie amerykanskiemu spoleczenstwu

Patrzac na filmiki tych, co nagrywaja reakcje do teledyskow itd(ogromny rynek w USA), sami sie ciesza ze on moze mowic, co chce, bo oni tego przywileju nie maja.

20 godzin temu, Reikai napisał(a):

Juz chyba z 30 lat probuja go cancellowac I nic.

Ta plyta I powrót do slim shadiego to najlepsze, co moze stac sie amerykanskiemu spoleczenstwu

Patrzac na filmiki tych, co nagrywaja reakcje do teledyskow itd(ogromny rynek w USA), sami sie ciesza ze on moze mowic, co chce, bo oni tego przywileju nie maja.

Serio to najlepsze, co może się przydarzyć? Ja nie jestem koneserem, ale refren "Houdini" zdarty żywcem z jakiejś piosenki z 80/90, a podkład jak z utworów disco-polo klasy B.

Gdzieś widziałem, że chyba Meller z Boys mówił, że połowa obecnej polskiej sceny hip-hopowej może z nimi występować na festiwalach disco-polo.

3 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Serio to najlepsze, co może się przydarzyć? Ja nie jestem koneserem, ale refren "Houdini" zdarty żywcem z jakiejś piosenki z 80/90, a podkład jak z utworów disco-polo klasy B.

1. To sie nazywa follow up a nie zerzniecie.

2. Kawalek jest nawiazaniem do without me sprzed lat. Lacznie z teledyskiem.

3. A najlepsze nie przez jakosc muzyki, czy komus sie spodoba czy nie. Ale przez to ze ma jajca w USA powiedziec co chce, kiedy chce, przy tym co tam sie dzieje obecnie jesli chodzi o cenzure.

Cenzura tylko się będzie pogłębiać i tyle. Wolności wypowiedzi w USA już żadnej nie ma.

Jak w PRL, póki jesteś nikim, możesz sobie opowiadać dowcipy przy wódce ze szwagrem na temat ZSRR i pierwszego sekretarza, ale jakiekolwiek wypowiedzi znaczących osób to od razu atak medialny, fala hejtu, cancelowanie i wilczy bilet. A tak to jeśli nie uważasz, to tracisz pracę po polubienie niepoprawnego twitta.

• 2 tygodnie później...