Skocz do zawartości

Czas zacząć łowy! Free Agents i zmiany kadrowe

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

w Suns sie przyda, a Heat nie lubię :)

Myślałem, czy nie przydałby się w Philly, bo może grać na PG, ale z drugiej strony nie potrzeba nam goscia, który będzie zabierał minuty młodym i trafiał z 40% skutecznoscią.

Natomiast w Suns, czy Clippers by się przydał na wzmocnienie ławki, wybrał Suns i to dobry ruch z jego strony i ze strony władz Phx.

A mi się wydaje ze Sunsi po prostu przekombinowali. Nie widzę Rose'ya w tym klubie. Po prostu chcieli mieć kolejnego zawodnika o jakiejś tam renomie, nazwisku. Jak to tak odczuwam. Ale niech oni robią sobie co chcą, mnie to nie martwi,bo raczej ku dobremu tam nie idzie 8) A Tim Thomas nie pomoże :wink:

Ja chętnie JR zobaczyłbym w Miami, wywalił Walkera z podstawowego SF i było by ciekawie.. Kolejny emeryt do całości, a jak wiemy weterani ciągle w cenie, jak to ktoś kiedyś powiadał.. Gdybać zawsze można..

ps. Sunsi zapłacą mu jakąś kase? Bo kiedyś w LAL chciał grać za darmo :twisted:

Nie ja mysle ze akurat w Suns to on bedize jako tako porzyteczny i sie odrodzi. Bo ma przeciez to co kocha czyli mozliwosci gry r'n'g, bez angazowania sie w obrone i do tego jako strzelec kreuje go ktos tak dobry jak SteVe Nash. To jest dla niego wrecz idealne rozwiazanie i nie dziwi sie że skorzystał wlasnie z tej oferty. PHX ma krotka łąwke wiec nie widze zadnych przeszkod by ten deal byl dobry dla obu stron.

PS. Jęsli chodzi o te pieniądze ktore ma dostac to chyba nic. Nie ma watpliwosci ze to co dostanie od Knicks mu wystarcz, on sam pewnie zdawal sobie z tego sprawe i chcial jak najszbyciej znalezc klub.

• 4 tygodnie później...

Podobno jest całkiem blisko wymiany między Grizzlies i Clippers, a konkretnie Mike Miller za Coreya Maggette'ego. Jakoś nie jestem przekonany, czy LAC potrzebny jest taki raczej typowy strzelec dystansowy. Z drugiej strony jednak Miller jest pewniejszym i mniej kontuzjogennym graczem. Ze strony Memphis IMO ruch byłby fajny, bo Corey jest graczej po prostu lepszym, choć to zawsze spore ryzyko kontuzji. W sumie ciekawa ekipa tam w Memphi się tworzy, prawdopodobnie dostaną jeszcze wysoki numer w drafcie (może nr 1? Oden i Gasol to prawie jak kiedys Duncan i Robinson :P) i w kolejnym sezonie ze zdrowym Gasolem mogą być naprawdę mocni. Były też plotki odnośnie odejścia samego Gasola do Celtics, ale z tego raczej nic nie będzie.

Portland próbuje wytransferować Jamaal Magloire ponieważ majac Przybillę, Aldridge’a oraz LaFrentza uważają, że ten jest im niepotrzebny :lol:

Seattle szukają jakiegoś strzelca w kręgu zainteresowań są Casey Jacobsen i Trajan Langdon. No no, będzie ostre strzelanie :lol:

No i Heat mają smaki na Maggette’ego oferując Walkera albo Posey'a. Jezeli opchną tego pierwszego są genialni a Clippersi to idioci totalni - choć to nie mój problem :wink: . Jak za drugiego, ryzykują bo wiadomo Maggette może się połamać (lecz rolę Posey'a w Miami wszyscy znają ) - a ryzyko może się opłacać. No i w drugim wraiancie Clippersi wg.mnie mogą zyskać. Dostają dobrego defensora a Mobley wreście nie będzie się dublował z Maggette'yem :roll:

No i Heat mają smaki na Maggette’ego oferując Walkera albo Posey'a. Jezeli opchną tego pierwszego są genialni a Clippersi to idioci totalni - choć to nie mój problem :wink: . Jak za drugiego, ryzykują bo wiadomo Maggette może się połamać

Moim zdaniem w obu przypadkach by ryzykowali. Jasne, ze Maggette dalby im sporo "atletyczności" (sorry za nowomowę) i jakiejś dynamiki, ktorej tak potrzebuja, ale ten facet jest zdewaulowany. Minelo pare sezonow odkąd byl uznawany za solidnego zawodnika, na ktorym można polegac. Najblizsza nam przeszlosc to albo powazne problemy ze zdrowiem albo niewiele mniej poważne obiekcje co do jego IQ i umiejetności gry zespolowej. Oczywiscie sa podstawy, by te same zarzuty jak ten ostatni kierowac tez do Walkera. Ale badz co badz z Walkerem Heat zdobyli mistrzostwo. Sezon mial nierowny, ale pod koniec i w playoffs byl naprawde wartosciowym zawodnikiem. No i bez niego Heat traca nie tyle SF-a, a tez zmiennika na PF dla Haslema. Tak więc ja bym predzej od czegoś takiego odstąpił, niż podjął ryzyko zrealizowania tego scenariusza.

oddanie kogoś z dwójki Posey-Walker do Clippers byłoby świetnym posunięciem Heat i totalną głupotą ze strony Clippers. Magette dałby Heat to czego najbardziej potrebują teraz i czego z pewnością będą potrzebowali przez najbliższe lata kiedy Shaq będzie grywał co raz mniej czy gorzej.

Dunlevy dla mnie to po prostu przeciętny trener żeby nie powiedzieć słaby i tu jest cały problem czy to Clippers czy samego Coreya, Riley wyciągnąłby z niego to co najlepsze i Heat nie zejeżdżaliby tak Wade'a jak to muszą robić teraz, mieliby w końcu solidną trzecia opcje w ataku a często rownież drugą kiedy Shaq by odpoczywał czy nie grał. Heat wyglądają staro i mało atletycznie są najgorsi w lidze pod względem PPG Corey by im pomógł w tyn wszystkim on Wade, Wright i Haslem to już fajna, stosunkowo młoda i atletyczna czwórka graczy obok Shaqa a Clippers już na pewno (bo i tak ich to prawdopodobnie czeka :twisted: ) po tej wymianie wróciliby na swoje miejsce w loterii.

Także dla mnie z punktu widzenie Heat nie bardzo się jest nad czym zastanawiać Posey ma ostatni rok kontraktu po tym sezonie bedzie chciał dostać swoją ostatnią porządną wypłatę w karierze, co do Walkera z taką grą jego wartość spada a z tym kontraktem chętni nie będą ustawiali się w kolejce.

Podobno NJ Nets zaproponowali Jasona Collinsa i wybór w drugiej rundzie draftu za Jamala Magloire'a.Cóż, jeśli udaloby by się Netsom zrealizować ten trade z Portland to pozostało by im tylko pogratulować.Magloire to dokładnie ktoś, kogo im brakuje - dobrze zbierający C, który potrafi też coś rzucić.

emjey23:

Podobno NJ Nets zaproponowali Jasona Collinsa i wybór w drugiej rundzie draftu za Jamala Magloire'a.Cóż, jeśli udaloby by się Netsom zrealizować ten trade z Portland to pozostało by im tylko pogratulować.Magloire to dokładnie ktoś, kogo im brakuje - dobrze zbierający C, który potrafi też coś rzucić.

Propozycja bardzo ciekawa dla Nets gdyz pozbeda sie malo efektywnego Collinsa na calkiem pozadnego centra jakim jest Magloire Swietnie zbiera dobrze rzuca i blokuje oraz wypada z rotacji PTB o czym pisano juz wczesniej.

Jednak czy ta wymiana moze dojsc do skutku?? Zwlaszcza jesli chodzi o salary bo wydaje mi sie ze netsi nie sa w stanie utrzymac magloira(tak przynajmniej wyszlo na mi RealGM-ie :D )no i druga sprawa to czy PTB sie zgodza. Niby 2 runda ale to bardziej swiadczy o tym ze nets nie sa bardzo zdesperowani na pozyskanie JM ale kto wie moze.... :)

Sprawa Maggetiago- juz od dawna zapowiadalo sie o jego wymianie

nawet po swietnym sezonie 2004 2005 Mysle ze LAC mogliby powalczyc o cos wiecej niz Toine'a czy Poseya np kogos klasy bardziej Haslema (tylko ze dla niego tak raczej nie ma miejsca-Brand)

Propozycja bardzo ciekawa dla Nets gdyz pozbeda sie malo efektywnego Collinsa na calkiem pozadnego centra jakim jest Magloire Swietnie zbiera dobrze rzuca i blokuje oraz wypada z rotacji PTB o czym pisano juz wczesniej.

Jednak czy ta wymiana moze dojsc do skutku?? Zwlaszcza jesli chodzi o salary bo wydaje mi sie ze netsi nie sa w stanie utrzymac magloira(tak przynajmniej wyszlo na mi RealGM-ie :D )no i druga sprawa to czy PTB sie zgodza. Niby 2 runda ale to bardziej swiadczy o tym ze nets nie sa bardzo zdesperowani na pozyskanie JM ale kto wie moze.... :)

Jeśli chodzi o salary, to podobno Nets są w stanie udzwignąc jego kontrakt(8.3$) a Magloire nie jest w Portland potrzebny (mają tam pod koszem tłok), dlatego jest szansa że PTB na to pójdą.Moim zdaniem gdyby Nets pozyskali Jamaala, mogło by to zmienic uklad sił w konferencji, czyniąc z NJ prawdziwe zagrożenie.Nie zapominajamy że to były All-Star w "kwiecie wieku" a dla Netsów jest barkującym elementem :).

Dla mnie dziwnym posunięciem byłoby dla PTB oddawać Jamaala i brać kolejnego C skoro podstawowym powodem tradu (podobno) jest fakt, że rotacja pod koszem jest za duza. Jesli PTB faktycznie chca odchodzić pomalowane to najpredzej szukac będą gracza z pozycji 1-3, a że Miles im wyleciał ze składu to...

Mają troche ciekawych nazwisk na 1-3, ale niewiele naprawdę wartosciowego juz na dzis, dlatego też myślę, że Magloire może byc dla nich szansą na wyrwanie jakiegos swingmana.

No chyba, że plota o tłoku na PF/C to tylko oficjalna wersja a PTB chcą się po prostu pozbyc Magloire'a bo im nie pasuje, wtedy akcja z NJN ciekawa, ale i tak ze wskazaniem na plus dla Netsów, bo przy całej sympati dla Collinsa i jego nieustępliwosci w difensie- chłop z Jamaalem się nie moze równać za całokształt, poza tym Blazers maja w składzie Przybille, który może w grze przeciw Shaqowi ustępuje Collinsowi, ale pełni na parkiecie bardzo podobną rolę, a do tego jest przecież laFrentz...

Dla mnie Portland straciliby na tej wymianie sporo

Magloire juz chyba 3-ci sezon z rzędu niewiele pokazuje, a mimo to ciągle jest obiegowa opinia, ze to dobry zawodnik. Kurcze, nawet ja mam takie wrażenie, ale logicznie rzecz biorać, to gdyby był taki dobry, to by grał i jakieś statsy przyzwoite robił. No i jego akcje na rynku transferowym nie stałyby tak nisko. Collons? Come on. Ale dla Nets byłby to dobry trejd.

A co do Meggette'go (i rumorze z Heat), to gdzieś się natknąłem na info, że to wszystko jest wyssane z palca i nie było żadnych rozmów czy choćby zapytań. Nie wiem, ile jest prawdy akurat w tej wersji, a nie w tej że jest coś na rzeczy, ale tak czy owak jakoś tego scenariusza nie widzę wśród możliwych do zaistnienia. Clippers pewnie by mogli za niego dostać więcej, ale np. Indiana rok temu wolała Stojaka. Corey to dobry grajek, ale IMO to taki Ricky Davis - więcej szumu niż rzeczywistego "impactu" na osiągnięcia drużyny. Plus bardziej kontuzjogenny.

ten Magloire za Collinsa to niby fajny trade dla Nets, ale nie z takich, które miałyby coś faktycznie zmienić w zdecydowanym stopniu ponieważ jakby nie było Collins to naprawdę fajny defensor pod koszem a Nets brakuje wysokich i zamiana jednego lepszego defensywnie na drugiego lepszego w ofensywie i na tablicach wiele by u nich nie zmieniła. Gdyby jednak udało im się go ściągnąć i wysłać do Blazers, którym i tak wysokich nie potrzeba kogoś innego to pod koszem w Nets pojawiłaby się jakaś głębia i mogłoby to wygladać całkiem fajnie mieliby jako zmiennika dla Magloire'a czy Krstica tego Collinsa a tak to po prostu wymiana korzystna dla Nets, ale bez rewelacji.

Ja ogólnie zgadzam sie z Vanem ze dobrez byloby ruszyc kogos z pozycji 1-3 i oddac za Jamaala skoro tak mocno sie chca go pozbyc ze wzgledu na tlok na pozycjach podkoszowych. Wtedy sklad by sie skompletyzowal i trener Frank na kazdej pozycji mialby do wyboru kilku zawodników, nie byloby dziur i Nets wtedy juz z dwoma solidnymi podkoszowcami(JM i Kristic) oraz ze swietnym w defensywie Collinsem napewno latwo by skóry nie oddali w PO, nawet zespolom kotryhc sila tkwi w pomalowanym

Taka jak zapropnowana wymiana jest oczywiscie korzystna i bym ja wzial bo dalej nam punkty w trumnie ale mozna by z tym lepiej pokombinowac, idac tym tropem ze maja tlok to moga sie go pozbyc a my mamy kogo dac.

No i jego akcje na rynku transferowym nie stałyby tak nisko. Collons?

Wiesz Shaqu ja Ci powiem ze jego wartosc jest w jakims stopniu tez zaniozna tym ze chca sie go pozbyc, a dobrze wiesz ze jak sie nie uklada to wiele rzeczy przechodzi, a mozna powrocic chocaizby do wymiany Cartera. Heh, Nets kolejny raz moga ladnie sie wzmocnic gdizes niechciamnym grjakiem prawie jak za darmo :D Poza tym wierze ze koles sie rozrusza przy tak swietnym rozgrywajacym jak J-Kidd.

A wiec wydaje sie ze nets szukaja wzmocnien zwlaszcza na rywalizacje z Magic bo poki co maja swietny start. Dobra seria rowniez Detroit pewnie miami wlaczy sie do walki. Moze zadecydowal tez slaby dosc poczatek i chyba 6 przegranych z rzedu. Mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie glownie Magloire Heywood i Varejao wygladaja dosc ciekawie

Ja ogólnie zgadzam sie z Vanem ze dobrez byloby ruszyc kogos z pozycji 1-3 i oddac za Jamaala

Ok? ale kogo oddać bo chyba nie ktoregos z Muszkieterów?

Mozna narzekać na vinca ale Magloire to była moja najwieksza pomyłka od lat, chłop jest coraz słabszy, owszem zawsze moze straszyc sezonem all stars ale vince to dalej AllS..........

A na miecho z pozycji 1-3 inne niz 3 Wielkich w PTB czy w clipers nie ma miejsca... nie da sie nie ruszyć Starting5 Netts i dostać JM.

by skóry nie oddali w PO, nawet zespolom ktorychsila tkwi w pomalowanym

ciekawe które to zespoły??????

Mavs nie SAS juz nie Miami od Wade'a nie Pistons nie Cavs nie LAL nie

Indy chyba nie bo graja JON na C Rakiety nie.....

Nalepszą pare C/PF mają Nugetts i Clipers

Taka jak zapropnowana wymiana jest oczywiscie korzystna

oczywiście

Ok? ale kogo oddać bo chyba nie ktoregos z Muszkieterów?

Mozna narzekać na vinca ale Magloire to była moja najwieksza pomyłka od lat, chłop jest coraz słabszy, owszem zawsze moze straszyc sezonem all stars ale vince to dalej AllS..........

A na miecho z pozycji 1-3 inne niz 3 Wielkich w PTB czy w clipers nie ma miejsca... nie da sie nie ruszyć Starting5 Netts i dostać JM.

Jakby Gm nets oddał w wymiane po JM VC to bylby nie mnejszym idiota od Bobcocka ktory oddal Vinca do rywali z konferencji za doslownie nic.

A co do tego ze nie da sie nie ruszyc starting five to skad ta pewnosc?? Ja jestem przekonany ze daloby sie to inaczej zorganizowac skoro tak mocno chca sie pozbyc Magloire ze biora za niego nawet Collinsa i Pick. Ja bym dał ten sam pick i np pokombinowal z Housem, Wrightem czy ewentualnie tym i tym, ale bez draftu. Po Jamaala nie ma wielu chetnych a jak Blazers beda chceili sie go szybko pozbyc, a na to wyglada ze nie chca go widziec w swoim skladzie. Do tego mowia ze maja tlok na 4-5 to dajemy im okazje do poszerzenia rosteru, nic tylko brać :twisted:

Mavs nie SAS juz nie Miami od Wade'a nie Pistons nie Cavs nie LAL nie

Indy chyba nie bo graja JON na C Rakiety nie.....

Zaczne od tego ze chodizli mi bardizej o to ze Nets nie maja szans z kimkolwiek jeżeli maja oni sile w pomalownym, moze(a raczje napewno :wink: ) sie nie wyrazilem precyzyjnie. A SAS dalej mocno opieraja sie na Duncanie, spodziewam sie ze jak beda trudne momenty to niezaelznie od wszystkiego pilka pojdzie do niego, a Heat to sam widizsz jak teraz wygladaja bez Shaqa i ile on naprawde daje choc statystyki klamia i to podobno D-Wade jest liderem. Pistons i Cavs-tak z konf. wschodniej- tez nas leciutko wykocnza jezeli nie bedizemy mieli odpowiedzi na to co zagraja w pomalowanym. Ale do tego pewnie nie musze cie przekonywac, bo sam widizales PO a po prostu sie nie zrozumielismy. :)

oczywiście

ironia?

EDIT

w czym twoim zdaniem Tkiw sila Rakiet jak nie w Yao?