Skocz do zawartości

Czas zacząć łowy! Free Agents i zmiany kadrowe

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Niekoniecznie Greg czytałem przed chwilą z ciekawości wypowiedzi kibiców na forum Clippers i zdecydowana większość byłaby przeciwko takiej wymianie a skoro kibice mówią, że tego by nie zrobili podobnie może przecież myśleć zarząd klubu. Livingston ma problemy z kontuzjami, ale jak się z nimi upora może być naprawdę świetnym graczem, a Iverson cóż powiedzmy, że moją opinię o nim podziela dość sporo kibiców innych drużyn 8)

Pistons tymczasem podpisali Flipa Murraya oferując mu swoje BAE na dwa lata, czyli ofensywny gracz, ale to dobre wzmocnienie ławki zobaczymy jak sobie będą radzić zmieniając podejście do gry z defensywnego na bardziej ofensywne.

Kluby Wschodu sie zbroją, a tymczasem Cavs ciągle wysyłają sygnały w odwrotną stronę.

Właśnie wyfrunął im Murray, który miał być zabezpieczeniem na wypadek jak Hughes nie dogada się z Bronkiem. Wczeniejsze głośne problemy z Ilgauskasem i teraz Goodenem... Kurcze Ferry albo coś kombinuje na boku, albo przestaje panować nad tym wszystkim. Może planuje jakiś skok na Garnetta, gdzie przetargową kartą byłby BigZ czy Drew? A może co innego chodzi mu po głowie. No bo Wesley to chyba nie jest wzmocnienie jakiego oczekuje się od potencjalnego pretendenta to ECF (choć weteran z takim doświadczeniem to skarb)? Niby BigZ nie jest na sprzedaż, ale jego stosunki z Jamesem chyba nie są aż tak przyjazne jak się wszyscy wokół starają przekonywać, o konflikcie Jamesa z Hughesem też nie raz było głośno. Jeśli oni by odeszli, a Gooden nie dogadałby się z klubem to leBron może pożałować swojej decyzji. Ciekawie robi się w Cleveland. Na razie nie ma powodów do strachu, ale Ferry ma teraz ciepło, bo problemy piętrzą mu się na głowie. Ciekawe co z tego wyniknie, mam nadzieję że jak najlepiej, choć z drugiej strony osłabienie rywala z tej samej dywizji powinno mnie chyba cieszyć co nie :wink:

Pistons tymczasem podpisali Flipa Murraya oferując mu swoje BAE na dwa lata, czyli ofensywny gracz, ale to dobre wzmocnienie ławki zobaczymy jak sobie będą radzić zmieniając podejście do gry z defensywnego na bardziej ofensywne.

co do Flipa to ja mam wrażenie, że koleś jest traktowany w NBA jak popychadło, a naprawdę na to nie zasługuje...najpierw 3 lata temu w Seattle kiedy mógł rozwinąć skrzydła grał wręcz zajebiście, w zeszłym sezonie poszedł do Clevaland i także grał super, był taką iskrą drużyny i Cavs mogli na niego liczyć, była wreszcie jakaś ciekawa i pewna obwodowa opcja oprócz Jamesa....no a teraz Cavs tak jak i wcześniej Seattle wcale nie chcą go zatrzymać i oddają wolną ręką żeby poszedł do jednego z największych rywali na wschodzie i to za śmiechu warte 3,6 mln w 2 lata....to jakaś kpina jest jeśli taki Salmons dostał 23 za 5 lat a Claxton bodaj 25 w 4, już nie mówiąc o zeszłorocznym Damonie Jonesie i jego 16 w 4....jeszcze bardziej zastanawia mnie, że za tą samą kasę woleli Wesleya, którego nawet kiedyś lubiłem i ceniłem ale żal już było patrzeć jak słabo grał w Houston przez ostatnie 2 lata, niestety wiek robi swoje (i nie mówcie tu o jego doświadczeniu, bo trzeba jeszcze coś grać by się móc nim wykazać)...naprawdę, Wesley kiedyś był dobry ale teraz już dogorywa, a Flip może zagrać najlepszy sezon w karierze - dla mnie on po prostu robłyśnie pełnym blaskiem w Pistons i świetnie będzie pasował do ich stylu gry (także pod względem mentalnym)....będzie grywał co najmniej po 20 minut i sądzę, że +10ppg spokojnie wykręci z licznymi ekscesami +20, ratując im tyłki w niejednym meczu, w którym obwodowym starterom będzie gorzej szło....owszem, trochę zawiódł w PO (jego pierwszym prawdziwym dodajmy, i to właściwie tylko w serii z właśnie Pistons), ale naprawdę ten gość jest bardzo utalentowany i nie zasługuje na los jakiegoś Chucky'ego Browna, popychanego z roku na rok do innej drużyny :?

Niekoniecznie Greg czytałem przed chwilą z ciekawości wypowiedzi kibiców na forum Clippers i zdecydowana większość byłaby przeciwko takiej wymianie a skoro kibice mówią, że tego by nie zrobili podobnie może przecież myśleć zarząd klubu. Livingston ma problemy z kontuzjami, ale jak się z nimi upora może być naprawdę świetnym graczem, a Iverson cóż powiedzmy, że moją opinię o nim podziela dość sporo kibiców innych drużyn

wiesz, w sumie nawet nie wiem jaką masz opinię na temat Iversona (nie podejrzewam, żebyś nie lubił i nie doceniał go tylko dlatego, że jesteś fanem Bryanta), ale dla mnie jeśli chodzi o klasę, to Bryant=Iverson, grają naprawdę niezwykle podobnie, rzucają podobną liczbę punktów, są podobnymi liderami itp, itd...naprawdę nie wiem więc dlaczego Clipps nie chcieliby pójść na taką wymianę....wiem, że Livingston może jeszcze się wybić ale raczej chyba na miarę stat takiego Brevina Knighta (czyli punkty ok, ale przede wszystkim dużo asyst) niż np. Cassela.....nie wiem, Iverson to Iverson, można go lubić lub nie (ja mam neutralny stosunek), ale w jego klasę chyba nikt znający się na NBA nie może wątpić....poza tym akurat AI ma taki stosunek, że na pewno potrafiłby grać z inną gwiazdą (pokazał to już po części z Webberem) i na pewno chciałby dużo grać z Brandem i nie byłby w nowej drużynie egoistą (on potrafi i lubi dobrze dogrywać)....naprawdę, Clipps mogliby mieć, kto wie czy nie najlepszy duet w NBA, a od tego mistrzostwo już o krok (szczególnie jak pomyślimy jeszcze o obecności Cassela i Kamana)

EDIT: teraz dopiero zauważyłem, że kontrakty Maggette'ego i Livingstona to zaledwie 10,5 bańki a Iverson ma przecież 18,3 - czyli Clipps musieliby jeszcze sporo dorzucić

No właśnie co z tym Kamanem? Koleś jest z rocznoika 2003 i praktycznie pewnym było, że Clipps będą dążyli do przedłużenia z nim umowy, a tutaj cisza w eterze. Sterling znowu poskąpił grosza czy może chcą poczekać rok i wtedy mu coś zaproponować. No bo Cassella już mają, za Radmana pozyskali niewiele (o ile wogule) gorszego Thomasa, a sprawa Chrisa stoi w miejscu. Chyba, że teraz skupiają się na extension dla coacha?

Z Flipem mimo wszystko coś jednak chyba jest nie tak skoro ci wszyscy gracze, których wymieniłeś dostają bez problemu wyższe kontrakty a Cavs bez żalu pozwalają mu odejść.

wiesz, w sumie nawet nie wiem jaką masz opinię na temat Iversona (nie podejrzewam, żebyś nie lubił i nie doceniał go tylko dlatego, że jesteś fanem Bryanta), ale dla mnie jeśli chodzi o klasę, to Bryant=Iverson, grają naprawdę niezwykle podobnie, rzucają podobną liczbę punktów, są podobnymi liderami itp, itd...naprawdę nie wiem więc dlaczego Clipps nie chcieliby pójść na taką wymianę....

moja opinia na jego temat ma najwięcej wspólnego z tym jakim on jest typem gracza i lidera, ale zostawmy to :). Iverson ma już 31 lat i 3 lata kontraktu na 60 milionów, no i defensywa duet obrońców Cassell-Iverson nie jest w stanie nikogo zatrzymać, dodatkowo i jeden i drugi lubi dużo grać z piłą. Clippers mają ciekawy trzon drużyny i nie dziwię się, że obawialiby się ryzykować dla nie najmłodszego gwiazdora grającego po jednym końcu parkietu, który poza parkietem nie jest najlepszym wzorem do naśladowania. W tej chwili wszyscy znają swoje role, poszczególne elementy zdają się do siebie pasować i nie ma sensu tego burzyć, jeśli będą zdrowi to zagrozić najlepszym mogą równie dobrze z tym składem jaki mają.

Tak żeby było śmieszniej to słyszałem wczoraj w jednym radiu z LA plotkę, że niby Lakers mieliby za AI wysłać Odoma i Mihma :lol: Z tego co czytałem Greg to bardziej pożądany przez inne kluby jest raczej ten drugi AI, za Iversona nikt jakoś nie jest chętny wiele do Sixers oddać.

Widać że nie doceniacie tu Livingstona.Koleś ma dopiero 20(?) lat, i jeśli chodzi o styl gry jest PRAWDZIWYM rozgrywającym.Jeśli odpowiednio popracuje nad rzutem moze być REWELACYJNY w przyszłości.Proponuję pooglądać trochę meczów Clippersów.Shaun potrafił wejść z ławki na kilkanaście minut i zaliczyć 7 lub 8 asyst, nawet w PO często swietnie organizował grę, kiedy Sam zaczynał za bardzo szaleć.

Ja na wymianę Iverson - Maggette, Livingston bym nie poszedł..

Widać że nie doceniacie tu Livingstona.Koleś ma dopiero 20(?) lat, i jeśli chodzi o styl gry jest PRAWDZIWYM rozgrywającym.Jeśli odpowiednio popracuje nad rzutem moze być REWELACYJNY w przyszłości.Proponuję pooglądać trochę meczów Clippersów.Shaun potrafił wejść z ławki na kilkanaście minut i zaliczyć 7 lub 8 asyst, nawet w PO często swietnie organizował grę, kiedy Sam zaczynał za bardzo szaleć.

skoro piszesz że jest młody i prawdziwy rozgrywający i moze być rewelacyjny w przyszłości to czemu potem piszesz ze nie poszedł byś na tą wymianę ? Maggette mimo swoich lat jeszcze kilka temu jak grał po ponad 30 minut w meczu pokazywał nam na co go stać. Myślę że gracze Sixers nie stracili by aż tak wiele na tej wymianie.

a co do Iversona to pojawiły sie plotki że idzie do Celtów. !

Plotki o Bostonie są cały czas. Jak na razie wszystkie plotki jak szybko się pojawiły to jeszcze szybciej znikały oprócz Nuggets i własnie Celtics.

Problem Celtics polega na tym, że nie bardzo mają kogo oddać za AI chcąc jednoczesnie zatrzymać Pierce'a, a to jedyna opcja aby ten trade miał sens. W grę wchodzi tylko wymiana z większą liczbą drużyn, a to już troche komplikuje sprawę.

Mam nadzieje, że z dużej chmury bedzie mały deszcz i AI ostatecznie zostanie w Sixers. King może i jest idiotą, natomiast nie odda Iversona za byle mięso, ewentualni partnerzy w wymianie swoich gwiazd nie wymienią za niego, bo przecież nie po to go sprowadzają, aby zaczynać budować pod niego drużynę.

Mam nadzieje, że z dużej chmury bedzie mały deszcz i AI ostatecznie zostanie w Sixers. King może i jest idiotą, natomiast nie odda Iversona za byle mięso, ewentualni partnerzy w wymianie swoich gwiazd nie wymienią za niego, bo przecież nie po to go sprowadzają, aby zaczynać budować pod niego drużynę.

Ale Iverson jest praktycznie w szcyzcie swoich sportowych możliwości. Jak nie teraz to kiedy ? Za rok, dwa, jego wartosc z pewnoscią spadnie i Philę moga czekac dlugie lata posuchy podobne do tych z Chicago...

I jeszcze dwie sprawy:

1. Przy pozostaniu AI w Sixers dalej Philadelphia ma ten sam skład co rok wcześniej, ten skład ktory nawet nie osiągnął PO ! Zadnych mozliwosci zmian (nikt nie bierze Webbera, Iguodali pilnują jak skarbu), trzon ten sam, co najwyzej korekty w rezerwach... Mniemam ze to nic nie daje i King jednak musi uaktywnic sie mocniej na rynku !

2. Nawet ja nie spodziewałem się że na Iversona bedzie tak mało chętnych :roll: Propozycje Nuggets czy Clippers to troche malo jak na najlepszego gracza w historii :P (pzdr Monty ;-) )

PS. Greg - pytanie całkowicie powazne i prawdziwe. Kiedys rozmawiałem z Tobą o wartości Boozera, którą bardzo zachwalales (jesli mozna tak to okreslic). Jak sie odnosisz / odnosicie do przymiarek trade'ow w jakich Boozer mialby uczestniczyc? Nie swiadczą one bowiem o zbyt duzej wartosci tego gracza. Wymienialo sie przeciez Bulls i Chandlera, mowi sie o Sonics i Wilcoxie...

skoro piszesz że jest młody i prawdziwy rozgrywający i moze być rewelacyjny w przyszłości to czemu potem piszesz ze nie poszedł byś na tą wymianę ? Maggette mimo swoich lat jeszcze kilka temu jak grał po ponad 30 minut w meczu pokazywał nam na co go stać. Myślę że gracze Sixers nie stracili by aż tak wiele na tej wymianie.

Źle mnie zrozumiałeś.Cały ten tekst pisałem z perspektywy Clippersów i na miejscu ich włodarzy bym się na taka wymianę nie zgodził.

- Rasual Butler powiedział że przedłuży z Hornets, czyli nici z planów Nets którzy byli zaintersowani jego usługami.

- Songaila oświadczył że nie powróci do Byków. Kings, którzy nie mogą dogadać się z Wellsem złożyli ofertę Songaili za całe MLE. Litwin jest zainterowany powrotem do SacTown, ale jak mówi jego agent jescze kilka drużyn jest zainterowanych usługami jego klienta które pozwolą iść na przód Songaili w NBA.

- Nuggets prawdopodobnie przedłużą z Derramrem Johnsonem.

- Maggette nie jest zadowolony z podpisana przez Clippers thomasa gdyż może on zabrać miejsce w s5 Coreyowi, którego nie cieszy rola rezerwowego

- Rasual Butler powiedział że przedłuży z Hornets, czyli nici z planów Nets którzy byli zaintersowani jego usługami.

- Songaila oświadczył że nie powróci do Byków. Kings, którzy nie mogą dogadać się z Wellsem złożyli ofertę Songaili za całe MLE. Litwin jest zainterowany powrotem do SacTown, ale jak mówi jego agent jescze kilka drużyn jest zainterowanych usługami jego klienta które pozwolą iść na przód Songaili w NBA.

- Nuggets prawdopodobnie przedłużą z Derramrem Johnsonem.

- Maggette nie jest zadowolony z podpisana przez Clippers thomasa gdyż może on zabrać miejsce w s5 Coreyowi, którego nie cieszy rola rezerwowego

Co do Songaili - dla mnie bardzo dobra wiadomosc, wiec narzekac nie bede. Pytanie mam tylko - podał powody ?

Kore-Pytanie mam tylko - podał powody ?

Chodzi ci o powód odejścia z Bulls to że z powodu pozyskania Browna i Wallace'a nie będzie dla niego miejsca w drużynie i liczy na wysoki kontrakt. Więc chyba Darius ma duże rządania finansowe i Pax chyba nie chciał przystać na jego warunki.[/b]

Songaila i MLE ..... kolejny poroniony pomysł no ale niech martwia się inni a już rozwala mnie tekst że kilka klubów go chce ... owszem słyszałem o Nets ale kilka to chyba lekka przesada i w dodatku wychodzi na to ze oczekuje więcej kasy niż te MLE skoro już chwile po dowiedzeniu sie iz Sacto chce mu dac całe MLE mówi ze sa kluby , które go chetnie widzą w swoim składzie .....ja pierdziele co to sie porobiło i jezeli dostanie wiecej niz te 5 baniek to będzie to mistrzostwo świata jego agenta może wiecie kto nim jest ?

Ja nie wiem kto jest agentem Songaili ale widać, ze to barzo utalentowany człowiek :D No prosze Banks nie może znaleźć pracodawcy za MLE a tu Songaili proponują. Co to sie w tej lidze porobiło :D Chociąz faktem jest że Sacto nie potrzebują rozgrywającego... no, ale MLE na pewno można lepiej spożytkować.

Powiem szczeże, że punktów Dariusa jeszcze będzie Bykom brakowało jeśli faktycznie nie zostanie w tej ekipie. Zauważcie (zwłaszcza kore) że to właśnie Songalia był w poprzednim sezonie najlepszym dostarczycielem pts spod kosza i jego gra dobrze uzpełniała się z naszymi niskimi G. Możesz go kore nie lubić, ale nie zaprzeczysz, że z nim w piątce atak Bulls zyskiwał nową jakość,. Gra nie opierała się tylko na jumperkach z dalekiegoi dystansu i trójek, ale też grze bliżej kosza. Manewry podkoszowe jakieś tam ma, potrafi wyjśc dalej na póldystans, broni słabo, ale świetnie uzupełniał się w tej ekipie z resztą. Szkoda tracić taki potencjał w ataku, bo ktoś te pts rzucać musi, a nie wymagasz tego chyba od Wallace'a...

No ale może teraz kiedy JR też jest podobno na wylocie Pax zrobi jakiś większy trade z tymi dwoma graczami.

A swoją drogą tracić JRa za Eisleya i dwa drugorundowe picki :? Czy jego wartość jest teraz aż tak niska? Przecież to cholernie młody chłopak!!! A do tego na pozycji SG za rywala ma tylko Gordona no i podpisanego przed chwilą Griffa (welcome back). Ja wiem, że Pax chce tym ruchem zwolnić miejsce w rosterze i kasę w salary, ale może dajmy mu zagrać choć z pół sezonu i wtedy zobaczmy co z tego wyjdzie...

PS: Evans to w obecnej sytuacji (czyt kiedy jest w składzie Wallace) nie za dobry pomysł. Bulls potrzebują jednak punktów nie zbiórek pod koszem i dlatego Pax musi szukać gracza potrafiącego coś rzucić, nie tylko dobić piłkę po zbiórce. Reggie to fajny gracz, ale teraz nie ma dla niego chyba miejsca w składzie. Coraz bardziej, zwłaszcza teraz, kiedy losy Dariusa są prawie przesądzone prawdopodobna wydaje się wymiana z Cavs...

josephnba sorki ale nie miałem na myśli zmiany Darka na Evansa tylko to ze predzej takiemu jak on zawodnikowi dałbym te MLE to tak w formie sprostowania 8) zaś co do Goodena to nie pchał bym się w kolejny 60 mln kontrakt to juz faktycznie lepszym wyjsciem byłoby podpisać darka skoro go tak dobrze rekomendujesz joseph choć pewnych rzeczy o których piszesz to ja za bardzo nie widziałem np : tych zdobyczy spod kosza raczej ucieka na półdystans no ale zawsze coś rzuci fakt tylko jak widzisz on juz moze dostać MLE , którego my nie mamy bo po podpisaniu Adriano to chyba jakiś ochłap został no chyba ze kogoś zwolnimy ...... albo trejdniemy JR wtedy moze by się uzbierało te 5 baniek poniżej salary

jeszcze słówko odnośnie małej konkurencji na sg a Thabo to na jakiej pozycji gra ? o ile mi wiadomo to jest on sg/sf czyli na 2 moze grać choć słyszałem tez ploty jakoby nieźle rozgrywał czyli taki drugi Garcia mogący grac na pozycjach 1-3 nieźle , nieźle ....... więc chyba jednak jest tez konkurentem na sg

Wg insidera ESPN'u Chada Forda niezwykle utalentowany podkoszowiec Darius Songaila podpisal 5 letni kontrakt z Washington Wizards za bagatela 23 banki. Hihi takie drewno za tyle kasy, bede mial wesoly wieczor, i pomyslec ze straca Jeffriesa a zyskaja Dariusa, nie mam wiecej pytan.

Aha i najnowsza plotka dotyczaca Iversona (oprocz tego ze chce zostac w Phili) to mozliwa wymiana z Golden State gdzie udzial bralby albo Richardson albo Troy Murphy. Tych plotek z AI bylo juz tyle ze w sumie to chyba tylko jako ciekawostka, dziennikarz pewnie musial cos napisac... to napisal.

Sorki Danp ale jezeli dla Ciebie 21 bo według prasy to taka suma padła, za 5 lat gry za wysokiego gracza to duzo to chyba przesadzasz.

I to słowa padają z klawiatury fana NY gdzie taki kontrakt to rzadkość :lol:

facet w BUlls dobił prawie do 10 pkt pewny rzut z pódystnasnu, dobre podanie, fakt jest miękki troche nawala z obroną, ale 4mln $ to żaden wydatek w dobie graczy któzy za pare miesięcy dobrej gdy kasuja po 10 mln za sezon.

link

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/07/17/AR2006071701317.html