Skocz do zawartości

Transfery - komentarze, uwagi

gimmie

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze okaże się że ten trejd to będzie Win Win ale ze wskazaniem na Spurs, którzy na słabym zachodzie wejdą do PO a z Morrisa będą mieli PG na rookie extension za 2 sezony;)

Można teraz się zastanawiać jak fajnie mogliby wyglądać bez wcześniejszego trade z Rockets

Jak tak patrzę na ten trejd, to coraz bardziej skłaniam się ku win dla Spurs.

Oden to fajny kołek w obronie, ale 2x przepłacony.

Payton to cancer - nawet nie będąc opcją w ataku będzie kradł rzuty Tatumowi i Ingramowi, nabije sobie staty, ale pewnie nie wyjdzie z 43% z gry. 

Do tego wpizdu poszły wszystkie assety.

Bulls na wschodzie wyglądają dużo lepiej. 

1 minutę temu, Krzemo napisał(a):

Jak tak patrzę na ten trejd, to coraz bardziej skłaniam się ku win dla Spurs.

Oden to fajny kołek w obronie, ale 2x przepłacony.

Payton to cancer - nawet nie będąc opcją w ataku będzie kradł rzuty Tatumowi i Ingramowi, nabije sobie staty, ale pewnie nie wyjdzie z 43% z gry. 

Do tego wpizdu poszły wszystkie assety.

Polac mu!

5 minut temu, Krzemo napisał(a):

Czy duzo lepiej to nie wiem :P moze nieco lepiej backup na obwodzie, ale z drugiej strony Payton to szansa na ograniczenie Lillarda, a ten kolek Oden Vucevica.

Jak dla mnie jakies odpowiedzi na Bulls Julek znalzl, ale problem moze okazac sie brak jakichkolwiek soldinych rezerwowych na obwodzie.

11 minut temu, Cichy napisał(a):

Czy duzo lepiej to nie wiem :P moze nieco lepiej backup na obwodzie, ale z drugiej strony Payton to szansa na ograniczenie Lillarda, a ten kolek Oden Vucevica.

Jak dla mnie jakies odpowiedzi na Bulls Julek znalzl, ale problem moze okazac sie brak jakichkolwiek soldinych rezerwowych na obwodzie.

Patty Mills po świetnych campach jest całkiem grywalny + Bulls mają dziurę na SF po słabych campach Kuzmy.

Imo Magic 41 + Oden + Payton + campy >> Nuggets 41 + campy - Amare - Thabeet - Young.

6 minut temu, Cichy napisał(a):

nie no wiadomo, spokoj przy przedluzeniu Ingrama, mozliwosc przedluzenia Gasola, brak polegania na minimach podczas kolejnych FA 😜

Po wygaśnięciu kontraktu AK zaczęły by wchodzić QO dla najważniejszych graczy, przez co nie byłoby możliwości polowania na FA. @julekstep imo chciał skorygować te rozbieżność w czasie.

8 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Po wygaśnięciu kontraktu AK zaczęły by wchodzić QO dla najważniejszych graczy, przez co nie byłoby możliwości polowania na FA. @julekstep imo chciał skorygować te rozbieżność w czasie.

dokładnie

ofc jest szansa że po tym sezonie AK pójdzie na emeryturę (nie jest mega stary, ale jest mega długo w lidze) i jak to się wydarzy to - z perspektywy czasu - będę przegranym trejdu, ale nie mogłem sobie tutaj pozwolić na ryzyko -> Magic to zbyt poważna sprawa!

Ja nie kumam z kolei po co w Celtics Ci wszyscy zmiennicy na obwód w momencie jak tam najwyżej brakowało kogoś pod kosz.

Kontrakt straszny, ale przynajmniej w tym roku zysk może być dla NOH większy niż z posiadania IT.

W sumie fajnie Papblo wczoraj zabujał łódka, ze zaczęło się sporo ruchów na wschodzie i mam wątpliwości czy czołowe ekipy na koniec sezonu na tym zyskają. Jeszcze wymiany Hawks i Bulls brakuje ;)

Edytowane przez Cichy