Skocz do zawartości

Random shit 13/14

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie sobie wymyślają wymiany. Lakers to chcieli Smitha za Gasola, ale jeśli KL przejdzie do innej drużyny pewnie mogą się starać o Smitha, Lee czy kogoś innego. Jednak na miejscu Lakers zostawiłbym pick w spokoju nawet z poza pierwszej trójki.

Jestem nowy w temacie NBA.

Zaciekawiłem się Philadelphią.

Jak ogólnie ona stoi ? W sensie renomy zaliczana jest bardziej do big marketów czy to raczej zadupie do którego nikt nie chce iść ? Nie sugeruję się ostatnim sezonem.

Teraz mają mega sytuację zajebistą, Jak wylosują dobry pick(1 lub 2)  Mogą w jeden sezon zrobić drużynę marzeń.

Noel - wraca po kontuzji

MCW - najlepszy debiutant.

Dwa wysokie picki w pierwszej rundzie.

5 picków w drugiej rundzie. Mogli by może jakoś handlować za 3 wysoki pick.

Mnóstwo środków na wolnych agentów. (może: Anthony, Lowry(ur Philadelphia), Gortat) Na wszystkich trzech chyba by im starczyło. Gortat wiadomo bardziej z sentymentu by tu mógł przyjść, ale Anthony i Lowry i od razu jedna z czołowych drużyn ligi. A jakby trafili Wigginsa lub Exuma i oni odpowiednio by się rozwijali. Jeszcze wysokiego jakiegoś może Gordon. To w dwa sezony i nikt by im potem nie podskoczył.

Anthony chce walczyć o tytuł. 76ers to może być zajebista opcja dla niego. Ale poczekajmy na losowanie draftu.

Edytowane przez mcreativo.pl

Chyba jedyna opcja, by skusić jakąś gwiazdę w lecie do Philly, to trafienie 2/3 picków TOP3 :grin: To byłoby coś ;) MCW+Wiggis+Parker+Thad+Noel + duuuużo miejsca na zmieszanie to z kimś mocnym i doświadczonym. Kto wie :tongue:

Lowry'ego raczej będzie ciężko wg mnie ruszyć z Toronto, bo w druga połowa sezonu się super ułożyła - dla niego i dla ekipy.

Pau? Deng? Można próbować. Oprócz tego jest Monroe...

Edytowane przez barcalover

Chyba jedyna opcja, by skusić jakąś gwiazdę w lecie do Philly, to trafienie 2/3 picków TOP3 :grin: To byłoby coś ;) MCW+Wiggis+Parker+Thad+Noel + duuuużo miejsca na zmieszanie to z kimś mocnym i doświadczonym. Kto wie :tongue:

Raczej wątpię. Pick od Pelicans jest TOP5 protected.

Może chodziło o kilka sezonów :smile:

Orlando ma pick swój i niezastrzeżony od NYK, czyli istnieją szanse, że mogą mieć nawet 1 i 2.

Niezastrzeżony pick Knicks mają Nuggets. Orlando ma z kolei gorszy z 2 picków Denver (własny + ten od NYK). Czyli w najlepszym wypadku Magic mogą mieć 1 i 3.

Nasunęła mi się Philly, bo patrzyłem pod kątem gdzie Gortat mógłby grać.

Wizards moim zdaniem jakieś wielkiej przyszłości nie mają. W sensie poważnego contendera o tytuł.

Wall, Beal są dobrzy i będą dobrzy długo ale moim zdaniem wielkiego upsidu w góre już nie zanotują. Do tego uwikłani są Nene za 13 baniek przez 2 lata. Jak odejdzie to już Bealowi trzeba będzie dawać wysoki kontrakt. Mogą jeszcze w przyszłości jakiegoś 3 dobrego grajka po drodze zdobyć ale to i tak może być za mało na tytuł. Dodatkowo jak Gortat dostanie w Wizz 10 baniek to marzenia o 3 gwieździe mocno się oddalają.

Anthony, Lowry i jak trafią zajebiście w drafcie to już w drugim sezonie mogliby zdobyć tytuł z Anthonym jako główną gwiazdą.

Edytowane przez mcreativo.pl

Jestem nowy w temacie NBA.

Zaciekawiłem się Philadelphią.

Jak ogólnie ona stoi ? W sensie renomy zaliczana jest bardziej do big marketów czy to raczej zadupie do którego nikt nie chce iść ? Nie sugeruję się ostatnim sezonem.

Teraz mają mega sytuację zajebistą, Jak wylosują dobry pick(1 lub 2)  Mogą w jeden sezon zrobić drużynę marzeń.

Noel - wraca po kontuzji

MCW - najlepszy debiutant.

Dwa wysokie picki w pierwszej rundzie.

5 picków w drugiej rundzie. Mogli by może jakoś handlować za 3 wysoki pick.

Mnóstwo środków na wolnych agentów. (może: Anthony, Lowry(ur Philadelphia), Gortat) Na wszystkich trzech chyba by im starczyło. Gortat wiadomo bardziej z sentymentu by tu mógł przyjść, ale Anthony i Lowry i od razu jedna z czołowych drużyn ligi. A jakby trafili Wigginsa lub Exuma i oni odpowiednio by się rozwijali. Jeszcze wysokiego jakiegoś może Gordon. To w dwa sezony i nikt by im potem nie podskoczył.

Anthony chce walczyć o tytuł. 76ers to może być zajebista opcja dla niego. Ale poczekajmy na losowanie draftu.

Small market, w którym zdecydowano się przebudować z przeciętności poprzez drafty w zespół lepszy niż na pierwszą rundę PO.

Na chwilę obecną ten zespół ma dwóch rookie - MCW i Noel oraz Wrotena i Younga. Tyle ze składu, bo reszta to szrot, ogórki (wstaw w to miejsce co chcesz). Na chwilę obecną, czyli jeszcze przez minimum dwa/trzy sezony 76ers będą ekipą, która będzie tankować.

Picki (bo to jest najważniejsze):

2014 - mają swój (1-5) i NOP, który jest top5, czyli w przypadku, gdy NOP nie będzie w top3, to 76ers mają pick od 10-13, dodatkowo drugorundowe picki od Houston, Memphis, Brooklynu, Cavs 

2015 -  swój pick, który jest chroniony 1-14 (musza być poza PO, by u nich został a jest to niemal pewne) --> przechodzi w dwa drugorundowe picki dla Bostonu z 2015 i 2016 r. oraz dwa picki drugorundowe od GSW i NOP

2016 - swój pick w pierwszej rundzie, pick w drugiej rundzie od Denver i prawdopodobnie oddają pick do Bostonu z drugiej rundy -->patrz wyżej

2017 - dwa swoje picki

2018 - dwa swoje + drugorundowy od LAC

Jeżeli nic wielkiego się nie wydarzy jutro, to na najbliższe dwa/trzy sezony mają oni trzy/cztery picki w loterii. Do tego mają już dwóch porządnych rookasów i sporo drugorundowych picków, które mogą zostać wykorzystane w wymianach, gdy ktoś będzie potrzebował zwolnić zawodników na niegwarantowanych umowach (przykładowo mogą pomóc Bulls pozyskać Carmelo przejmując ich dwa picki pierwszorundowe + kontrakt Dunleavy'ego w zamian dając niegwarantowane kontrakty, których Bulls się pozbędą i w ich miejsce wezmą cap holdy).

Przyszłość w tym zespole jest, ale sporo zależy od szczęścia, bo z jednej strony mogą być drugą OKC lub drugim Cavs.

PS. Jeżeli z tą wymianą Carmelo coś napisałem nie tak, to proszę o sprostowanie mnie.

@shevcu

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Metropolitan_Statistical_Areas

Choć w sumie metropolia Philadelphii jest jedną z większych w USA.

Ok Ty widzisz jedną drogę rozwoju przez dalsze tankowanie i zbieranie picków.

Ja na miejscu Philly już uderzyłbym teraz ostro. Poczekajmy do draftu, fajnie jakby wzięli Wigginsa, choć raczej i tak wezmą kogoś mocnego.

A numer 10 w tegorocznym mocnym drafcie to nie byle co.

Przeglądałem z ciekawości temat NBA draft 2013, i Noel gdyby nie kontuzja to była przeważnie opcja numer1 w 2013.

Plus mnóstwo środków na wolnych agentów. Po co tankować dalej ?

Tankować dalej to w tym sezonie mogło Wizards, a nie brać Gortata, trochę zasymulować kontuzji Walla, Beala, pozbyć się kontraktu Nene.

A tak teraz będą przez kolejne sezony średniakami zamiast mistrzami.

@Chytruz - nikt nie założył sobie drugiego konta, bo to jest moje pierwsze i jedyne konto, jeśli do mnie pisałeś.

@shevcu

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Metropolitan_Statistical_Areas

Choć w sumie metropolia Philadelphii jest jedną z większych w USA.

Ok Ty widzisz jedną drogę rozwoju przez dalsze tankowanie i zbieranie picków.

Ja na miejscu Philly już uderzyłbym teraz ostro. Poczekajmy do draftu, fajnie jakby wzięli Wigginsa, choć raczej i tak wezmą kogoś mocnego.

A numer 10 w tegorocznym mocnym drafcie to nie byle co.

Przeglądałem z ciekawości temat NBA draft 2013, i Noel gdyby nie kontuzja to była przeważnie opcja numer1 w 2013.

Plus mnóstwo środków na wolnych agentów. Po co tankować dalej ?

Tankować dalej to w tym sezonie mogło Wizards, a nie brać Gortata, trochę zasymulować kontuzji Walla, Beala, pozbyć się kontraktu Nene.

A tak teraz będą przez kolejne sezony średniakami zamiast mistrzami.

1. Miasto i wielkie, ale co z tego. Wolnych agentów nie tym się kusi, gdyby było tak pięknie to do Suns Love szedłby z uśmiechem na twarzy, a jest to dla niego raczej ostateczność.

2. Nie będą się bawić w budowanie składu już teraz, bo taki jest plan managementu. Dopiero w 2015 r. zamierzają szukać swoich szans na rynku FA, co jest racjonalnym wyjściem.

3. W tym roku masz takich FA, że raczej czekałaby ich przeciętność po raz kolejny a nie walka o coś w przyszłych latach. 

4. Wybór od NOP uzależniony jest od tego, co będzie z ich pierwszym pickiem i Youngiem. Tadka mogą opchnąć w dniu draftu plus ich pick i przesunąć się wyżej albo mogą zostawić sobie dwa picki i próbowac opychać Younga za pick z końca pierwszej rundy plus jakiś gracz - patrz OKC i trade z pickiem od Dallas + Perkins albo oddanie Tadka do Houston czy innego zespołu. Mogą też przedłużyć z nim kontrakt albo podpisać nowy w 2015 r., jeżeli będzie chciał zostać.

5. Nikogo nie skusisz grą z debiutantami.

6. W 2015 r. mając 5 młodych graczy z czołówki trzech kolejnych draftów + Wroten + Young i sporo miejsca w salary można myśleć o poważnych ruchach kadrowych na FA. 

7. Wizards akurat musieli w końcu się wybić i tak mieli za dobry skład na tankowanie, a za słaby teoretycznie na walkę o PO. Oddanie picku za Gortata pozwoliło znaleźć im brakujące ogniwo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.