Skocz do zawartości

Nowe forum - zmiany i propozycje...

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Ci w Polsce nie występuje podział na Polskę wschodnia i Zachodnia to chyba mało wyjeżdżasz z miasta.

Tyle że jest drobna komplikacja bo ruskie przeprowadziły Kresy na zachód.

Ale ja tam ciągle widzę różnice

...

Aha a w stanach jest podział historyczny północ Południe i Konf się w to nie wpisują.

Historię USA znam bardzo dobrze i wiem. Właśnie stąd wybrano mniej kontrowersyjny podział poparty z resztą ogarnięciem 5 stref czasowym. Chodziło mi juz o dojrzały poziom ugruntowany XXw. jeżeli chodzi o wschód i zachód. A co do Polski to też nie miałem na mysli zaborów tylko BARDZIEJ TU NA FORUM TAKĄ MENTALNĄ RÓŻNORODNOŚĆ.

Aha a w stanach jest podział historyczny północ Południe i Konf się w to nie wpisują.

Ps: sorry za dwa posty miałem doedytowac ake sie pomyliłem

stąd wniosek aby spolaryzować trochę Forum i podzielić trochę brać na W&E.....

Poczekam az wiecej osob sie wypowie.

Trzeba sie tez zastanowic, czy taki podzial troche nie zabije dyskusji.

Tak jak kiedy zespol, ktory mial przedstawicielstwo w postaci strony np. jazz.e-nba.pl to mial na forum swoj wlasny dzial. Byl to bonus dla strony, ale tez i mialo rozwijac dyskusje w obrebie danego zespolu.

Skutek byl odwrotny, bo malo kto w takich forach pisal i jakos ludzie z innych dzialow (np. ogolny NBA) nie utozsamiali sie z tamtymi dzialami. Kiedy zlikwidowalismy te dzialy i wszystko poszlo do NBA, to w nim powstaly tematy dla danego klubu i rozwija sie to super.

Wiem, ze tutaj nie bedzie takiego rozdrobnienia, ale zastanawiam sie czy nie utworza sie takie 2 spoleczenstwa, a z kolei nie ma nas az tak duzo na forum, zebysmy sie nie miescili w jednym dziale.

To taka moja burza mozgow, ciekaw jestem co inne osoby napisza. Takze niech kazdy dorzuci cos od siebie.

Czyli narazie podzialby bylby?

1. East Conference

2. West Conference

3. NBA

P.S. Czy ktos dzis (albo wczesniej) mial niedostepne forum? W sensje, ze serwer nie dzialal? Bo mam jedna osobe, ktora caly dzisiejszy dzien nie moze dostac sie do strony i zastanawiam sie czy to jednorazowy przypadek.

Poczekam az wiecej osob sie wypowie.

Trzeba sie tez zastanowic, czy taki podzial troche nie zabije dyskusji.

Tak jak kiedy zespol, ktory mial przedstawicielstwo w postaci strony np. jazz.e-nba.pl to mial na forum swoj wlasny dzial. Byl to bonus dla strony, ale tez i mialo rozwijac dyskusje w obrebie danego zespolu.

Skutek byl odwrotny, bo malo kto w takich forach pisal i jakos ludzie z innych dzialow (np. ogolny NBA) nie utozsamiali sie z tamtymi dzialami. Kiedy zlikwidowalismy te dzialy i wszystko poszlo do NBA, to w nim powstaly tematy dla danego klubu i rozwija sie to super.

bo co za dużo to niezdrowo ;) a tu mielibyśmy 3-4 (zależy czy też utworzy się dział NCAA/EURO) działy. poza tym jednak prawie każdy interesuje się zarówno wschodnią jak i zachodnią konferencją, podczas gdy poszczególne drużyny aż tylu fanów nie mają i stąd dyskusje w działach poświęconych tylko nim były mniejsze.

podział forum widziałbym tak:

pierwszy główny dział: "Koszykówka"

a w nim poddziały:

- "NBA West"

- "NBA East"

- "NBA tematy ogólne" (lub "tematy pozostałe" itp, nazwa do dopracowania, wiadomo o co chodzi)

- "NCAA, Europa, rozgrywki międzynarodowe" (zobaczymy czy będą chętni by tu pisać, jak nie to się usunie, ale warto spróbować).

kolejnym powinny być te ligi wirtualne, tylko należy zmienić nazwę na "Fantasy Basketball" (znacznie bardziej odpowiednia czy to pod kątem google, czy kogoś szukającego takiej rozrywki), a w nim poddziały:

- "ligi roto"

- "ligi keeper"

- "ligi fantasy points" (połączyć działy "East" i "West")

- "Simbasket"

oraz chyba można by tu wrzucić też

- "NBA live/2K"

zostaje jeszcze kilka działów i je można by podciągnąć pod kategorię główną "Inne" i tam dać podziały:

- "Szatnia" (czyli odpowiednik obecnego "Inne", ale nazwa "szatnia" jest IMO lepsza, bardziej koszykarska)

- "Sprawy technicznie" (lub jak jest "E-NBA", dział o nowościach, modach, problemach, sugestiach itd. teraz np. tą rozmową "zaśmiecamy" dział NBA ;])

- "Archiwum" (przenieść tu całą resztę, która jest nieaktywna, czyli "All time fantasy", "typowania", "strony klubowe" i "tapety" bo to tylko niepotrzebnie zajmuje przestrzeń.

w ten sposób forum byłoby przejrzystsze.

bo co za dużo to niezdrowo ;) a tu mielibyśmy 3-4 (zależy czy też utworzy się dział NCAA/EURO) działy. poza tym jednak prawie każdy interesuje się zarówno wschodnią jak i zachodnią konferencją, podczas gdy poszczególne drużyny aż tylu fanów nie mają i stąd dyskusje w działach poświęconych tylko nim były mniejsze.

podział forum widziałbym tak:

pierwszy główny dział: "Koszykówka"

a w nim poddziały:

- "NBA West"

- "NBA East"

- "NBA tematy ogólne" (lub "tematy pozostałe" itp, nazwa do dopracowania, wiadomo o co chodzi)

- "NCAA, Europa, rozgrywki międzynarodowe" (zobaczymy czy będą chętni by tu pisać, jak nie to się usunie, ale warto spróbować).

kolejnym powinny być te ligi wirtualne, tylko należy zmienić nazwę na "Fantasy Basketball" (znacznie bardziej odpowiednia czy to pod kątem google, czy kogoś szukającego takiej rozrywki), a w nim poddziały:

- "ligi roto"

- "ligi keeper"

- "ligi fantasy points" (połączyć działy "East" i "West")

- "Simbasket"

oraz chyba można by tu wrzucić też

- "NBA live/2K"

zostaje jeszcze kilka działów i je można by podciągnąć pod kategorię główną "Inne" i tam dać podziały:

- "Szatnia" (czyli odpowiednik obecnego "Inne", ale nazwa "szatnia" jest IMO lepsza, bardziej koszykarska)

- "Sprawy technicznie" (lub jak jest "E-NBA", dział o nowościach, modach, problemach, sugestiach itd. teraz np. tą rozmową "zaśmiecamy" dział NBA ;])

- "Archiwum" (przenieść tu całą resztę, która jest nieaktywna, czyli "All time fantasy", "typowania", "strony klubowe" i "tapety" bo to tylko niepotrzebnie zajmuje przestrzeń.

w ten sposób forum byłoby przejrzystsze.

Zgadzam się w zupełności z Lorakiem; na forum basketa, czyli porównywalnej stronie (ad vocem  ruchu na forum/ilości postów/userów) wszystko co jest związane z koszykówką upchnęli w jednym dziale, przez co tematy dot. którejś z mniej popularnych drużyn upadają dosyć nisko i w skutek czego dyskusja w nich często zamiera. Ogólnie rzecz biorąc jest burdel w tak wielkim, pojedynczym dziale. Obecnie to forum wydaje mi się już na tyle duże(wiadomo, że w offseason jest zawsze zastój), że zasadny jest podział na konferencje(west&east) i dyskusje ogólną. Ponadto byłbym bardzo za tym, aby utworzyc coś na kształt ,,Koszykówka Światowa:Europa, PLK, NCAA i inne'', bowiem patrząc na niezłą popularność wątku dot. ostatniego Eurobasketu wydaje mi się że ma to jakiś sens, zwłaszcza że jest tu jeszcze trochę użytkowników m.in. działu światowa z dawnego e-basketa ;]

wlasnie dzis sie temu przygladalem, mnie to zawsze draznilo. Tak jak rozumiem 2-3 przyklejone tematy, ale tam jest ich 7.

Regulamin bym zostawil, bo jednak ewentualnie cos jeszcze (trzeba zrobic rewizje), ale max. 3 rzeczy.

a reszte trzeba odczepic. Z CBA i filmu Dream Team trzeba zrobic porzadny artykul i umiescic to w serwisie, ktory za jakis czas ruszy, wspominany wyzej. Dzieki czemu i ludzie z poza forum beda tam trafiac, bo tak to nie ma co zeby wisialo na forum przyklejone (napewno nie w tym dziale).

Ale dajcie czas :) wszystko po trochu ogarniam.

wlasnie dzis sie temu przygladalem, mnie to zawsze draznilo. Tak jak rozumiem 2-3 przyklejone tematy, ale tam jest ich 7.

Regulamin bym zostawil, bo jednak ewentualnie cos jeszcze (trzeba zrobic rewizje), ale max. 3 rzeczy.

skoro ma zostać, to może dałoby się regulamin umieścić na górze obok "użytkownicy", "shoutbox", "sklep koszykarski"?

m.in. działu światowa z dawnego e-basketa ;]

nawet pojawiło się dużo nowych userów interesujących się Eurobasketem czy PLK. można byłoby spróbować :) forum basketa mi całkowicie nie leży. tam przeważnie dyskutują między sobą userzy co mają 10 tysięcy postów a inni są wyjebani. 

nawet pojawiło się dużo nowych userów interesujących się Eurobasketem czy PLK. można byłoby spróbować :smile: forum basketa mi całkowicie nie leży. tam przeważnie dyskutują między sobą userzy co mają 10 tysięcy postów a inni są wyjebani. 

Ja zacząłem czytać forum basketa i troche pisać w te wakacje, głównie w związku z powrotem Śląska ,,na salony''. Ogólnie rzecz biorąc to nie zauważyłem nic w stylu, że nowi idą od razu do wyjebki etc. Jesli masz wiedze, to nie ma problemu z dyskusją. Jakkolwiek poziom forum jest dosyć przeciętny, zwłaszcza dla osób które na co dzień interesują się NBA i próbują implementować tą wiedze do analizy  ,,euromeczy''. Advanced dopiero raczkuje(basketstats.pl; Kosi na twitterze;). Starsi użytkownicy są troche bufoniaści, bo to w sporej części ludzie z branży, którzy często za bardzo podniecają się swoimi ,,źrodłami''. Klimat jest specyficzny i dla byłych użytkówników e-basketu raczej niezbyt odpowiadający. Za grzecznie tam jest ;]

Wracając do meritum, to połaczenie strony głównej z forum uważam, za świetny pomysł. Nastawiając sie na ambitniejszą publicystykę(dłuższe arty, mniej newsów) mamy szansę zdobyć sporą częśc byłych czytelników ZP1, którzy siłą rzeczy olali  6gracza(kasa), który dla mnie jakimś wielkim wyznacznikiem jakości nie jest.

Ten podział na konferencje to nie wiem po co. Bessęsu.

Dałoby radę jakoś nicki wyhighlightować? W poprzedniej wersji od razu rzucały się w oczy, a tu czasem nie wiem kogo czytam, bo są w takim miejscu.

Mysle, ze to kwestia przyzwyczajenia, za pare dni bedziesz wszystko widzial co i jak...

Natomiast juz usawienia dzialaja, takze zapraszam do przegladania. Klikacie na swoj nick na gorze i w ustawienia.

Jakby ktos cos jezcze niedzialajacego widzial to piszcie, tak samo jakby komus dzis strona w ciqgu dnia nie dzialal to tez dajcie mi znac.

Bez przesady, kwestia gustu i przyzwyczajenia pewnie... jak dla mnie nick jest wyraźny jak cholera i od razu widać kto się wypowiada, nie trzeba tu niczego highlitować. Ogólnie nowy skrypt forum jest na duży plus, pokaźny skok technologiczny między tym co było, a tym co jest teraz.