Skocz do zawartości

Wszelakie Dyskusje Miedzyligowe

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

To bardziej kwestia sposobu draftowania, niz rodzaju ligi.

Jezeli draft idzie na yaoo, to faktycznie takie ustalenia niełatwo się realizuje.

Jeżeli na żywo, na forum, czy innym chacie - wówczas zazwyczaj nie ma problemu.

Ale nawet jeżeli idziecie z draftem na yahoo - zawsze można zadeklarować, że w pewnym momencie jeden z Was bierze dla drugiego, a potem machnąć zwykły deal.

Ale to już generalnie nieco rzeźbienia. Jedna liga może przymknąć na to ok, druga niekoniecznie, kwestia indywidualna.

Generalnie olej temat i buduj na Kurze/Hadrym czy Paulu, trzymając kciuki za zdrówko :-)

Wybaczcie, ze przerwe ta dyskusje, ale mam cos ciekawszego tzn wyniki losowania w III ;-)

Tutaj wrzucam zbiorcze, a zaraz otworze watki ligowe.

Atlantic	Pacific		South		North
thompkins	Marthinus	Jeffi		julekstep
Dida.84		ignazz		Tocheck		Szach_Mat
pabloboar	MTH		bigfucker	tweetas [c]
dvd93		Tyrion		Dhol		Chytruz
goozman	[c]	wujek rada [c]	nixon [c]	Jordan20
SimonSaysTruth	dannygd		k4sztan		szkoda-czasu
p4tryk		LukeBerd	devilnevercry	Wojtek J
Cisza		vinsCARTER15	Gryzlak		Lew
El-Maniaque	grobar		Mentor		kolek23
eMeS		wroblon		WiCiU		ptb
L.TM		ATBFLASH	Enigmos		sirkozi
hasek		Buu		Piotrek		t3jlor
carter		Gussi/Artur	BlackMamba	budzikreal
Gawron24	shq79		GluchyPL	Wojtas1989
blaugrana	Lukacs		mikrofalówka	nawciarz
Edytowane przez wiLQ

Ufffff, losowanie przeprowadzone [i bylo bardziej skomplikowane niz rok temu przez wiecej grup i rezygnacje!], watki lig zalozone i wyslalem do wszystich PMy z linkiem do watku ich ligi. Czyli teraz pozostalo tylko mi miec nadzieje, ze wszystko pojdzie sprawnie i nikt sie nie zgubi...

Wybaczcie, ze przerwe ta dyskusje, ale mam cos ciekawszego tzn wyniki losowania w III ;-)

Tutaj wrzucam zbiorcze, a zaraz otworze watki ligowe.

Atlantic	Pacific		South		North
thompkins	Marthinus	Jeffi		julekstep
Dida.84		ignazz		Tocheck		Szach_Mat
pabloboar	MTH		bigfucker	tweetas [c]
dvd93		Tyrion		Dhol		Chytruz
goozman	[c]	wujek rada [c]	nixon [c]	Jordan20
SimonSaysTruth	dannygd		k4sztan		szkoda-czasu
p4tryk		LukeBerd	devilnevercry	Wojtek J
Cisza		vinsCARTER15	Gryzlak		Lew
El-Maniaque	grobar		Mentor		kolek23
eMeS		wroblon		WiCiU		ptb
L.TM		ATBFLASH	Enigmos		sirkozi
hasek		Buu		Piotrek		t3jlor
carter		Gussi/Artur	BlackMamba	budzikreal
Gawron24	shq79		GluchyPL	Wojtas1989
blaugrana	Lukacs		mikrofalówka	nawciarz

A czemu te ligi się nazywają trochę od stron świata, a trochę od oceanów? ;]

Bo East i West sa juz zajete w II ;-)

Ale chcesz przez to napisać, że się jebnąłeś przy nazewnictwie lig??? Ty??? ;] Nie możliwe, na pewno jest w tym jakaś logika...

A tak na poważnie, to skoro jeszcze nie zaczęliśmy, to można to poprawić. Tylko wolałbym grać w Pacific, bo Atlantic mi się za bardzo z gaciami kojarzy ;].

A poważnie to fajnie to zaczyna wyglądać. Jeszcze dojdą 4 ligi i będzie widać zarys porządnej ligowej organizacji :smile:

Nie mow hop bo jeszcze na pewno cos sie wydarzy w III...

Bo wiLQ nie mógł się zdecydować, czy oceany, czy strony swiata i wybrał oczywiscie najgorzej ;)

Czekaliscie z tymi zartami ponad miesiac?!? Przeciez te nazwy wisza od 25 sierpnia... 

Ale chcesz przez to napisać, że się jebnąłeś przy nazewnictwie lig??? Ty??? ;] Nie możliwe, na pewno jest w tym jakaś logika...

Nic sie nie walnalem i przypominam, ze ta propozycja wisi ponad miesiac.

Plus jak najbardziej jest w tym jakas logika - w II sa konferencje, w III sa dywizje.

Wiem, ze nie ma takiej dywizji jak polnoc i poludnie, ale wole to niz laczenie 2 kierunkow swiata czy jakies inne midwesterny.

Edytowane przez wiLQ

Czekaliscie z tymi zartami ponad miesiac?!? Przeciez te nazwy wisza od 25 sierpnia...

To teraz widzisz jak dokładnie czytamy twoje posty ;(

Nic sie nie walnalem i przypominam, ze ta propozycja wisi ponad miesiac.

Plus jak najbardziej jest w tym jakas logika - w II sa konferencje, w III sa dywizje. Tak, wiem, ze nie ma takiej dywizji jak polnoc i poludnie, ale wole to niz laczenie 2 kierunkow swiata.

Dla mnie logiczniejsze by było nazwanie dywizji czterema kierunkami świata, ale skoro to już miesiąc wisi, to nie będę robił afery i podkulam ogon...

Żeby nie robić już większego bajzlu w tych drugoligowych tematach, to spytam tutaj...

Jak będzie z tymi międzyligowymi transferami, mającymi ratować terminy draftów?

Coś się ruszyło, czy stanęliśmy w martwym punkcie?

Z tego co mi wiadomo w lidze II West byly dwa dostepne terminy i skoro lorakowi odpadl 8.X to wciaz zostaje im rezerwowy 15.X. Ale ten rezerwowy chyba nie pasuje Tizzowi [chociaz nie widze posta w tej sprawie, wiec bardziej domniemam niz wiem] i w takim ukladzie zaden transfer nie bylby potrzebny.

Dylemat organizatorski...

jak na zlosc ostatniego dnia zapisow w IV przekroczylismy idealna granice 3 lig po 15, wiec

1) zalozyc 3 ligi w tym jedna z 16 GMami i nowe zapisy traktowac jako liste rezerwowa czy

2) zalozyc 2 ligi po 12 i 2 ligi po 11 i dopisywac nowych trojkami az do wypelnienia po 15?