Skocz do zawartości

Sezon 2013/14 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

To był cytat z Ciebie jeżeli nie pamiętasz po chyba jednym czy dwóch jego meczach, więc analitycznie rzecz biorąc historia wahań w ciągu wielu sezonów w zakresie statystyk Pana Arizy Cię wtedy nie przekonywała że potrafi to utrzymać żeby był warty zachodu.

Ale wiesz jaka jest różnica między 1 meczem, a ośmioma? Poza tym, że "zasadnicza"? ;-)

Nikt nie jest jasnowidzem więc nie o to tutaj chodzi tylko o to że to typowy przykład sprzedaży na górce. Normalna rzecz tyle ze nie ma co udawać że jest inaczej ;)

Górka górką, ale żeby od razu w tym widzieć rozbój, gwałt i nastawanie na czyjąś cześć? Naaah.

Ale wiesz jaka jest różnica między 1 meczem, a ośmioma? Poza tym, że "zasadnicza"? ;-)

Tyle że z tych 8 to 2 były na poziomie statystycznego Arizy. No dobra jednego mogę nie zaliczyć przez kontuzję.

I potem jeszcze zostają 74 mecze do rozegrania, czyli 74 szanse żeby statystyczny Ariza się objawił. Ale może wyjść również na to że będzie inaczej i na tym to polega.

Górka górką, ale żeby od razu w tym widzieć rozbój, gwałt i nastawanie na czyjąś cześć? Naaah.

Ja tam na nic nikomu nie nastaję, po prostu jest trejd z półki "WOW" to się dyskutuje. 

Każdy ma swoje podejście, metody, analizy, arkusze, macierze, szklane kule, lalki voodoo i kupę innego sprzętu żeby wybrać najlepszy team i dlatego mamy fajną zabawę. A ile można przy tym nawciskać innym, że się nie znają, z tym że potem tabela wszystko zweryfikuje ;)

Niech się młodzi cieszą na nowej drodze życia z nowymi partnerami, oby potem nie żałowali że łatwo kogoś puścili ;)

tak sobie szukam jeleni na transfery (a co ! też zaproponuję Dalemberta za Derona czy coś...) i trafiłem na MELBEST - stary może tak specjalnie robisz bo łatwiej i przejrzyściej, ale wiesz że nie musisz zrzucać każdego dnia wszystkich niegrających na bencz ?... oni nie zjadają slotów...

Jestem głęboko wzruszony emocjonalnymi reakcjami niektórych wytrawnych znawców FB.

Trejd Ariza - Gasol uważam w tej chwili za nieudany tylko z uwagi na fakt, że być może Ariza dziś w nocy się uszkodził na jakiś czas - czego nie można było przewidzieć, prawda?

Rozumiem, że magia nazwisk (takich jak Bryant, Rose czy Duncan) działa na niektórych, ale moim skromnym zdaniem ważniejsze w realnym świecie FB są aktualne statystyki i ich oddziaływanie na wyniki zespołów. Ja akurat opieram się na takich założeniach, a nie na pobożnych życzeniach opierających się na wyimaginowanym przekonaniu o własnej nieomylności i wyższości nad innymi.

Ariza miałby mi wzmocnić przede wszystkim przechwyty. Poza tym dałby więcej trójek. Reszta statystyk nie przynosi mi znaczących zmian.

Ariza: FG43,3%, FT58,3%, 3pm 2,5, pts 14,8, reb 6,6  ast 2,4 stl 2,1 blk 0    TO 2,1

Gasol FG39,4%, FT69,7%, 3pm 0,3  pts 13,4, reb10,6 ast 2,8 stl 0    blk 1,1 TO 2,3

Gramy dalej panowie, powodzenia.

Jeśli niektórzy tak się upierają że jest to równa wymiana, to czemu nie zabieracie głosu w sprawie drugiego trejdu. Bo według waszego toku myślenia i opierając się na statystykach tylko z tego sezonu wiLQ robi olbrzymią głupotę oddając Millsapa i Hilla za  Westbrooka i kolesia ktory nie jest nawet klasyfikowany. I rozumiem Leszczur że jak przez tydzień padał u mnie deszcz to będzie padać caly rok bo nie ma statystycznych powodów że nie będzie padać i żadne wcześniejsze obserwacje tego nie zmieniają.

Jeśli niektórzy tak się upierają że jest to równa wymiana, to czemu nie zabieracie głosu w sprawie drugiego trejdu. Bo według waszego toku myślenia i opierając się na statystykach tylko z tego sezonu wiLQ robi olbrzymią głupotę oddając Millsapa i Hilla za  Westbrooka i kolesia ktory nie jest nawet klasyfikowany.

Nie wykluczone, ze tak wlasnie jest. Nie widze zebyscie dostawali ogólnoligowej sraczki, to i sie nie wypowiadam.

I rozumiem Leszczur że jak przez tydzień padał u mnie deszcz to będzie padać caly rok bo nie ma statystycznych powodów że nie będzie padać i żadne wcześniejsze obserwacje tego nie zmieniają.

Skoro najwyrazniej nie kumasz czym jest zaleznosc zmiennych losowych, to nie za bardzo mamy o czym tutaj rozmawiac.

Edytowane przez Leszczur

Zanim sie wypowiem w temacie wymiany chcialem podkreslic jedna wazna rzecz: mi sie podobaja roznice w opiniach! Bo to one sprawiaja iz FB tak piekne dziala jako gra. Dlatego moje ponizsze wypowiedzi prosze traktowac jako ciekawosc odnosnie "skad sie to wszystko wzielo", a nie krytyke Masuda, z ktorego to strony trejdu nie rozumiem.

potrzebuję za to przechwytów i jeszcze trochę punktów - co może dać mi  Ariza.

Dla punktow? W jakim scenariuszu Ariza [role-player, zyciowka 15pkt/mecz, srednia 10-11] mialby miec wiecej punktow od Gasola [opcja #1 w ataku, wiele sezonow powyzej 18pkt/mecz, slabo zaczal przez 38% z gry]?

Pau Gasol ma jakieś kłopoty zdrowotne, ze stopą między innymi.

Prawda... ale rozegrane mecze Arizy w ostatnich latach sugeruja kontuzjogennosc ergo to zamiana siekierki na kijek pod tym wzgledem.

Po 3: Mam pecha - owszem. Nie wiedziałem, że Ariza w dzisiejszym meczu zejdzie na ławkę z urazem uda.

Dla Arizy to nie jest pech tylko kolejny dzien w biurze ;-) 

wiLQ, ja w zasadzie nie znam pozostałych managos, więc jeżeli ktoś inny wrzuca taka czy inną emocjonalną reakcję to cóż, mogę tylko wzruszyć ramionami.

To blednie myslisz, ze byla to "emocjalna reakcja". Spojrzalem na tabele, spojrzalem na sklady, spojrzalem na statsy graczy... i efektem bylo moje zdziwnie. Tym wieksze, ze byla dyskusja przed sezonem o mojej wymianie z QASem gdzie kluczowym argumentem bylo iz "nie popytalem po lidze i moglem dostac wiecej". Jak to sie ma do tej wymiany?

Ty twierdzisz, że ja niesamowicie zyskuję i domagasz się wyjaśnień, bo co... Bo to Gasol?

Bo jestem ciekawy wg jakich zalozen klepie sie taki trejd.

Ariza jest na dziś w okolicach top 50.

Gasol w okolicach 140.

Przypadek? No to weźmy rankingi za poprzedni rok: Gasol 94, Ariza 108. Przepaść?

I co? To koniec analizy? Bo trudno o bardziej tendencyjne podejscie. Jak dla mnie warto by chociaz wspomniec, ze zeszly rok byl dla Gasola zdecydowanie najgorszy w karierze... i bylo ku temu logiczne wyjasnienie w osobie Dwighta.

Ariza z mocną rolą w ambitnym zespole, jedyny ceniony plaster na wingu w Wizards. Mnie jego minuty nie dziwią.

Tzn Webster i Porter nie maja tu nic do rzeczy? Nie warto nawet wspominac, ze Ariza gral 26 minut w zeszlym sezonie w tym samym skladzie?

Dlaczego więc ja oddaję Arizę?

Bo zobaczyles okazje i klepnales "accept" tak szybko jak tylko mogles ;-)

FG i zbiórki muszę łatać.

To 38% Gasola jak znalazl! Takze albo zakladamy, ze jest na etapie kariery gdy jego FG% jest totalnie do bani [wtedy Twoje wyjasnienie nie ma sensu] albo... to chwilowe i sie szybko podciagnie [wtedy Masuda wyjasnienie nie ma sensu chocby przez zalozenie w punktach].

Wycialem odnosniki do keepera i mojej osoby bo nie maja nic wspolnego z tematem.

jeden był typowany do supersezonu (i lekko zawodzi ale to dopiero kilka spotkań) a drugi super wystrzelił ale wiadomo że nie ma szans tego utrzymać. [...] standardowe sell high buy low. niech się inni uczą.

Yup, trudno o lepsze krotkie podsumowanie.

Stary - teoria to jedna rzecz, a fakty to druga. Jesli chcesz teoretyzować, to proszę bardzo, ale w ocenie wymiany liczą się fakty a nie czyjeś marzenia. [...]

Czekaj - a skąd wiadomo, że nie moze utrzymac poziomu do którego Gasol moze dojdzie, a moze nie?

W ten sposob to nigdy nie ma nierownych trejdow! Bo cala gra opiera sie na teoretyzowaniu ;-P

Zas faktem jest, ze w dotychczasowej dlugiej karierze Ariza nie mial zadnego lepszego sezonu od Gasola!

Oraz tylko w zeszlym sezonie byli w tej samej lidze jesli chodzi o jakosc.

Ale tak już na poważnie to powiedz Leszczur czy będąc GMem tego zespołu i mając Pau Gasola oddał byś go za Arizę? Proste pytanie i udziel prostej odpowiedzi, bez niepotrzebnych ozdobników ;)

Mialem ochote zadac dokladnie to samo pytanie...

Zakładając ze potrzebuję profilu Arizy i mam nadwyżkę wysokich statsów - bardzo prawdopodobne, ze bym taka wymiane zaakceptował. Za dużo ozdobników? ;-)

... ale oczywiscie Leszczur wymigal sie z odpowiedzi. Widzisz tabele, widzisz sklady, nic nie musisz zakladac bo masz wszystkie dane jakie mieli uczestnicy wymiany.

Nie wiem co Ariza pokaze gdy wroci. Tak samo nie wiem co pokaze Gasol. Odnosnie obu moge miec jakies oczekiwania, ale to juz rozwazania religijne, które lepiej zostawić sobie na spotkanie przy piwie.

Ja w tej chwili nie widzę statystycznych powodów żeby taką wymianę blokować. Ale to oczywiście punkt widzenia analityka a nie człowieka uduchowionego. :-)

Zmieniles temat bo nikt o wecie tutaj nie dyskutuje.

Pytanie jest proste: kto w Twojej ocenie jest faworytem na wygranie tej wymiany?

LOL! Dzieki marcos za przypomnienie tego cytatu bo to sie robi komiczne ;-)

2 mecze to mala probka, ale 8 juz styknie!

tak sobie szukam jeleni na transfery (a co ! też zaproponuję Dalemberta za Derona czy coś...) i trafiłem na MELBEST - stary może tak specjalnie robisz bo łatwiej i przejrzyściej, ale wiesz że nie musisz zrzucać każdego dnia wszystkich niegrających na bencz ?... oni nie zjadają slotów...

Taaaaa... poniewaz powinnismy sie martwic o nadaktywnosc ;-)

Ariza: FG43,3%, FT58,3%, 3pm 2,5, pts 14,8, reb 6,6 ast 2,4 stl 2,1 blk 0 TO 2,1

Gasol FG39,4%, FT69,7%, 3pm 0,3 pts 13,4, reb10,6 ast 2,8 stl 0 blk 1,1 TO 2,3

Tzn zakladasz, ze te srednie sie utrzymaja do konca sezonu bez zadnych zmian?

Gadacie, jakbyście w życiu trejdów nie robili. Każde podejście analizujące tylko jeden scenariusz, typu - co będzie w przyszłości, albo co było w przeszłości, jest bez sensu i wszyscy dobrze o tym wiecie. Na ocenę gracza składa się przecież nie tylko to co było i nie tylko to co będzie, ale łącznie wiele elementów, których nie da się policzyć.

Ocena trejdu może być tylko jedna. Masuda wtopił, bo szanse na to, że Ariza utrzymałby produkcję na obecnym poziomie, a równocześnie Gasol cały sezon kaszaniłby tak jak dotychczas, dążą do zera. Oczywiście teoretycznie może być tak, że ww. dwa warunki się ziszczą, ale w końcu szóstkę w totka też parę osób trafiło. A ponoć są nawet tacy, co dwa razy!

W ten sposob to nigdy nie ma nierownych trejdow! Bo cala gra opiera sie na teoretyzowaniu ;-P

wiLQ Twoje oferty handlowe od lat próbują przesunąć granice przywoitości w ocenie tego co "równe". ;-P

Zas faktem jest, ze w dotychczasowej dlugiej karierze Ariza nie mial zadnego lepszego sezonu od Gasola!

I to jest argument za tym, że nigdy mieć takiego nie może? Gasol ma prawie 34 lata. Ariza 29. W pewnym momencie ich krzywe wydajności muszą się przeciąć - nawet jesli przez lata Pau był znacznie lepszy.

Oraz tylko w zeszlym sezonie byli w tej samej lidze jesli chodzi o jakosc.

Czyli Gasol był lepszy przez 8 lat. Rok temu byli na tym samym poziomie. A teraz Ariza wypada lepiej. Może to nic nie znacząca informacja, a może trend.

Popatrz na efektywność Gasola. Od sezonu 2010-11 ona regularnie spada. I dla centra w tym wieku to wcale nie jest jakoś bardzo nietypowy obraz.

Z kolei Ariza trzyma poziom efektywności od 5 lat i jedyne co sie zmienia to ilośc minut na mecz oraz ilość meczów jakie rozgrywa.

Mialem ochote zadac dokladnie to samo pytanie...

... ale oczywiscie Leszczur wymigal sie z odpowiedzi. Widzisz tabele, widzisz sklady, nic nie musisz zakladac bo masz wszystkie dane jakie mieli uczestnicy wymiany.

A czego konkretnie nie rozumiesz w mojej odpowiedzi? Napisałem jasno - ze gdybym widział sens w tej wymianie to bym ją klepnął. Patrząc na skład i sytuacje Zdunia Squadu - nie sprzedawałbym Gasola w pierwszej kolejności. Najpierw wywaliłbym McGee zeby mi slotu nie blokował.

Ale zakładając że Rondo wróci za kilka rtygodni i zacznie gonić asysty i stls - faktycznie kupno Arizy ma statystyczny sens.

Zmieniles temat bo nikt o wecie tutaj nie dyskutuje.

Aaaa - bo dla Ciebie musi się pojawić SŁOWO "weto" zeby była o wecie mowa. Rrrrrajt.

Pytanie jest proste: kto w Twojej ocenie jest faworytem na wygranie tej wymiany?

To pytanie bardziej do lekarza Arizy. Jesli bedzie zdrowy to obaj mogą na tej wymianie dobrze wyjść.

LOL! Dzieki marcos za przypomnienie tego cytatu bo to sie robi komiczne ;-)

2 mecze to mala probka, ale 8 juz styknie!

Wartość predykcyjna wyników z 10% sezonu jest dużo większa niż przy próbce dwumeczowej!

I to akurat łatwo jest policzyć. Średni błąd wartości po dwóch meczach versus cały sezon (2012-2013) wynosi około 0.145 (value Monstera). Dla próbki 8 meczowej średni błąd spada do 0.063. 

Jak dla mnie - pierwsza wartość oznacze ze mamy zupełną loterię, a przy drugiej można już zaryzykować.

A jesli mamy mówić o konretnych zawodnikach - dla Gasola i Arizy w zeszłym roku - pierwszych 8 meczów znacznie lepiej przewidziało wartość końcową dla Trevora niż Pau.

To blednie myslisz, ze byla to "emocjalna reakcja".

Aaa, to już nie Tobie oceniać, a Twojemu psychologowi... Ja pozostanę przy swojej opinii.

Tym wieksze, ze byla dyskusja przed sezonem o mojej wymianie z QASem gdzie kluczowym argumentem bylo iz "nie popytalem po lidze i moglem dostac wiecej". Jak to sie ma do tej wymiany?

Popytałem po lidze i Pau to niestety najwięcej, co mogłem dostać.

A wg jakich założeń? Może wg podobnych jak u Ciebie? Gdyby założyć oczekiwania przedsezonowe, to wziąłeś pierwszorundowego wymiatacza i naczelnego steala draftu za trzeciorundowego role playera i przypadkowego bolka, który wstrzelił się w datę dealu. Bo przecież w długim okresie Gasol zdominuje Hilla w rotacji, right?

I co? To koniec analizy? Bo trudno o bardziej tendencyjne podejscie. Jak dla mnie warto by chociaz wspomniec, ze zeszly rok byl dla Gasola zdecydowanie najgorszy w karierze... i bylo ku temu logiczne wyjasnienie w osobie Dwighta.

Rzeczywiście. I dlatego kontynuuje sobie Pau ten trend, bo Dwight grający w Houson też jest mu nie na rękę. Ale już niedługo z pewnością się to zmieni i wróci Pau do swojej młodzieńczej witalności oraz złotych lat prosperity.

Tzn Webster i Porter nie maja tu nic do rzeczy? Nie warto nawet wspominac, ze Ariza gral 26 minut w zeszlym sezonie w tym samym skladzie?

To 38% Gasola jak znalazl! Takze albo zakladamy, ze jest na etapie kariery gdy jego FG% jest totalnie do bani [wtedy Twoje wyjasnienie nie ma sensu] albo... to chwilowe i sie szybko podciagnie [wtedy Masuda wyjasnienie nie ma sensu chocby przez zalozenie w punktach].

Odpowiem łącznie na obydwie linie, bo coś mi się kijowo cytuje.

Rozumiem, czyli skoro Ariza grał 26 minut przed rokiem to nie ma kija, tak właśnie będzie wyglądać jego limit w przyszłości. Nieważne, czy pozostałe zmiany w składzie zaistniały, nieważne jak poszczególni gracze przepracowali offseason. wiLQ zanotował 26 i wara mi kurde, żeby zagrał więcej!

Na dziś, jak wspomniałem, różnica w rankach na dzień dealu sięgała 100 pozycji. Czyli nie wolno mi, jak rozumiem, mniemać, że Gasol poprawi FG i skończą na porównywalnym poziomie jak przed rokiem?

Wartość predykcyjna wyników z 10% sezonu jest dużo większa niż przy próbce dwumeczowej!

I to akurat łatwo jest policzyć. Średni błąd wartości po dwóch meczach versus cały sezon (2012-2013) wynosi około 0.145 (value Monstera). Dla próbki 8 meczowej średni błąd spada do 0.063. 

Jak dla mnie - pierwsza wartość oznacze ze mamy zupełną loterię, a przy drugiej można już zaryzykować.

Wartość predykcyjna po rozegraniu 8 meczy jest nadal gówno warta i tyle. Też mogę podać przykład z pierwszych 8 meczy poprzedniego sezonu: Wade, Curry, Martin i Gortat. Mamy taka samą loterię opierając się tylko na 8 meczach i nie biorąc pod uwagę wcześniejszych sezonów. 

Edytowane przez Dig

no więc reasumując :

rozumiem zdanie Sławka - głupio napisać 'wydoiłem bezczelnie naiwniaka huehuehue'

rozumiem zdanie Masuda - jeszcze głupiej napisać 'ale mnie wydoili bez wazeliny !'

reszta widzę dość ogarnięta i ocena jest jednoznaczna.

no poza Leszczurem, widać jest tam gdzie Jego miejsce ; ) (a nawiasem mówiąc jak start ? awansujesz w końcu do nas żeby Ci sprzedawać Arizy za Gasolów ?)

Edytowane przez QAS

no poza Leszczurem, widać jest tam gdzie Jego miejsce ; )

Czyli gdzie?

(a nawiasem mówiąc jak start ? awansujesz w końcu do nas żeby Ci sprzedawać Arizy za Gasolów ?)

Patrząc na Wasze wyniki chyba wyszedłem relatywnie lepiej z bloków niż Ty, więc chwilowo nie narzekam.

A czy wystarczy do tego żebyśmy za rog razem za grali w II lidze to się jeszcze zobaczy. Ale wierz mi że bardzo chętnie się tam z Toba spotkam. :smile:

To blednie myslisz, ze byla to "emocjalna reakcja". Spojrzalem na tabele, spojrzalem na sklady, spojrzalem na statsy graczy... i efektem bylo moje zdziwnie. Tym wieksze, ze byla dyskusja przed sezonem o mojej wymianie z QASem gdzie kluczowym argumentem bylo iz "nie popytalem po lidze i moglem dostac wiecej". Jak to sie ma do tej wymiany?

Ariza jest na dziś w okolicach top 50.

Gasol w okolicach 140.

Przypadek? No to weźmy rankingi za poprzedni rok: Gasol 94, Ariza 108. Przepaść?

hehe ubawiłem sie wilq Twoją reakcją. Jak bardzo zmienia się punkt widzenia, kiedy wymiana wpływa pośrednio na Ciebie... ;)

Dla przypomnienia na moją prośbę o analizę trejdu odpowiedziałeś w stylu wypowiedzi Slawkamroza ("dzieliło ich raptem kilka pozycji"). Żadnej analizy tabel (które wyśmiałeś) czy sytuacji zawodników/klubów, żadnego podejścia czy mógł (i powinien) niedoświadczony kolega dostać więcej, nie mówiąc już o potencjalnych zyskach i stratach które wyliczyłem... A teraz to wszystko jednak ważne, a pozycja w rankingu nie ma znaczenia... ;)

PS. Co nie zmienia faktu, że Ty FA (który u MDA gra chwilowo z musu, bo trener go nie lubi ;)) i solidniaka tym razem wymieniłeś na potencjalne top 15 + potencjalny MIPOTY. Ciekawy ruch i po tabelach oraz prognozach zdecydowanie na Twoja korzyść ;)))

I to jest argument za tym, że nigdy mieć takiego nie może? Gasol ma prawie 34 lata. Ariza 29. W pewnym momencie ich krzywe wydajności muszą się przeciąć - nawet jesli przez lata Pau był znacznie lepszy.

Zapewne sie przetna... np w momencie gdy obaj odejda na emeryture ;-)

Ba! Pomimo roznicy wieku wg mnie realne jest, ze Gasol bedzie w lidze dluzej niz Ariza. Bo atletycznym swingmanom zaraz po 30stce zaczyna sie kliff, a wzrost i umiejetnosci Gasola spokojnie moga mu przedluzyc kariere jako role-playera z lawki na lata.

Czyli Gasol był lepszy przez 8 lat. Rok temu byli na tym samym poziomie.

Nie byli na tym samym poziomie, Gasol byl o runde lepszy.

A teraz Ariza wypada lepiej. Może to nic nie znacząca informacja, a może trend.

Prosze Cie... jesli 8 gier wyznacza trend to ja mam Ci do sprzedania Markieffa Morrisa za Top20 ;-)

Popatrz na efektywność Gasola. Od sezonu 2010-11 ona regularnie spada. I dla centra w tym wieku to wcale nie jest jakoś bardzo nietypowy obraz.

Tzn przypadkiem jest, ze akurat w tych 2 sezonach gral duze minuty obok innego centra [bynum i Dwight]?

Z kolei Ariza trzyma poziom efektywności od 5 lat i jedyne co sie zmienia to ilośc minut na mecz oraz ilość meczów jakie rozgrywa.

Taki drobiazg... bo przeciez jako gwiazda druzyny ma gwarantowane minuty i mecze...

ze gdybym widział sens w tej wymianie to bym ją klepnął. Patrząc na skład i sytuacje Zdunia Squadu - nie sprzedawałbym Gasola w pierwszej kolejności. Najpierw wywaliłbym McGee zeby mi slotu nie blokował.

Ergo wtopil. Krotka pilka. Tyle wrzucasz kwantyfikatorow, ze glowa mala. Jesli, jezeli, gdyby...

proponuje dodac jeszcze jeden: jesli Ariza nauczy sie grac lepiej niz do tej pory to w ogole bedzie steal ;-)

Dwa razy wieksze nic wciaz oznacza nic ;-P

[Kurde, jest jakis limit cytatow na posta, wiec dziele na dwie czesci...]

[Kurde, jest jakis limit cytatow na posta, wiec dziele na dwie czesci...]

Popytałem po lidze i Pau to niestety najwięcej, co mogłem dostać.

Wspolczuje, ze udalo Ci sie wyciagnac tylko Top30 pensji.

Az dziw bierze, ze nikt nie proponowal graczy z Top20!

Rzeczywiście. I dlatego kontynuuje sobie Pau ten trend, bo Dwight grający w Houson też jest mu nie na rękę.

8 gier nie wyznacza trendu!

Rozumiem, czyli skoro Ariza grał 26 minut przed rokiem to nie ma kija, tak właśnie będzie wyglądać jego limit w przyszłości. Nieważne, czy pozostałe zmiany w składzie zaistniały, nieważne jak poszczególni gracze przepracowali offseason. wiLQ zanotował 26 i wara mi kurde, żeby zagrał więcej!

Nic takiego nie napisalem... wiec nie wiem po co wyolbrzymiasz.

Ma konkurencje na pozycji wieksza niz w zeszlym roku... ergo wg mnie trzeba uwzgledniac, ze moze stracic minuty jak wpadnie z slumpa.

no poza Leszczurem, widać jest tam gdzie Jego miejsce ; ) (a nawiasem mówiąc jak start ? awansujesz w końcu do nas żeby Ci sprzedawać Arizy za Gasolów ?)

Ty sie przede wszystkim martw by "nas" oznaczalo lige, w ktorej teraz jestes ;-P

hehe ubawiłem sie wilq Twoją reakcją. Jak bardzo zmienia się punkt widzenia, kiedy wymiana wpływa pośrednio na Ciebie... ;)

Dla przypomnienia na moją prośbę o analizę trejdu odpowiedziałeś w stylu wypowiedzi Slawkamroza ("dzieliło ich raptem kilka pozycji"). Żadnej analizy tabel (które wyśmiałeś) czy sytuacji zawodników/klubów, żadnego podejścia czy mógł (i powinien) niedoświadczony kolega dostać więcej, nie mówiąc już o potencjalnych zyskach i stratach które wyliczyłem...

No i? Przeciez wyraznie wyjasnilem, ze nie chce grac za Ciebie, a analizowanie deali jest wazna czescia FB.

W tym przypadku oceniam wymiane juz klepnieta, a nie jakas teoretyczna.

Edytowane przez wiLQ

Leszczur, Ariza trzyma poziom efektywności? No może i zgoda, ale na jakim poziomie jest ta stała efektywność? Solidność i nic poza tym. Gasol nawet bez formy robił FG% robił zbliżony do arizy, porównanie statystyk imho na korzyść Gasola. A mówimy przecież o Gasolu, ktory jest w regresie formy i arizie, który zanotował pewien upside. Żeby ten trejd miał sens, taka tendencja by się musiała utrzymać do końca sezonu.

Nie pojmuję też udowadniania tego, jak słaby jest aktualnie Gasol i tego, że lepszej formy już nigdy nie złapie. To mi wygląda na hipokryzję. Po co na siłę zaniżać wartość kupowanego zawodnika? W te argumenty mało kto wierzy, za to jest większe prawdopodobieństwo narażenia się na śmieszność.

Sławek, wiesz doskonale to, że Gasol robiąc takie statystyki (pamiętne 1/10) nie był okazem zdrowia. Teraz, jak sam deklaruje, czuje się już lepiej i można się spodziewać, iż pomału złapie formę. Zresztą, biorąc Gasola, na to liczysz. To po co pisać, że jest inaczej?

Tak, a Ariza powoli staje się key-playerem. Tak samo, jak MCW ledwo zaczął grać w NBA, a już jest Chrisem Paulem. Nie? No jak to nie - po kilku meczach statystyki zbliżone...

Edytowane przez bulek

Qrde, tak patrząc na ostatnie 2-3 mecze to Millsap wygląda na cienia samego siebie..... Teraz bardziej mój trade za RW wygląda jakbym go oddał za J.Hilla ;) ale wierzę, że Millsap podciągnie się i będzie nie zgorszy jak choćby w zeszłym sezonie a będzie cool.

W sumie trochę szkoda mi było oddania RW ale asysty od niego w ogóle mi nie były potrzebne plus jego straty ciągnęły mnie w dół (nie tylko jego bo i Walla czy Jrue również więc kogoś z pg trzeba było się pozbyć, a chętnych w sumie zbytnio poza wiLQ'iem nie było, a trochę pytałem). Pożyjemy, zobaczymy i oby nie było aż tak źle ;) a jak będzie... no cóż, to tylko zabawa i w tym sezonie już więcej ruchów transferowych przeprowadziłem niźli przez cały poprzedni ^^ choć nie wiem czy to akurat pozytywne ale ważne, że się chce i czegoś na przyszłość zawsze się nauczy.

Zodd

Odpowiadając na Twoją wiadomość prywatną przez myśl mi nie przeszło, że byłeś skłonny oddać RW. Szkoda, że go nie dopisałem, bo staiwma, że dobilibyśmy targu i dostałbyś więcej niż Millsapa. Ale było co było, więc życzę, żebyś wyszedł na tej transakcji dobrze, chociaż przyznam szczerze, że zarówno Sławek, jak i wilq zrobili super wymiany. W życiu bym nie poszedł na takie wymiany, ale to moje prywatne zdanie i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby je wetować.

Szkoda, że nie opchnąłęm Morrisa w zeszłym tygodniu. Jeżeli za Arizę, można było wyjąć Gasola, to ja bym może i drugiego Gasola wyrwał :) [oczywiście żartuję]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.