Skocz do zawartości

Suns załatwili LAL wyjazd na ryby

Van

Jak zakończy się rywalizacja Suns-Lakers?  

62 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak zakończy się rywalizacja Suns-Lakers?

Rekomendowane odpowiedzi

Van - podśmiewasz się z tego, że jedyną taktyką Phoenix jest bieganie. Może szkoda ci tego, że do tej pory Lakers zdobyli z kontrataków zaledwie 9 punktów w 4 meczach? :twisted:

hehe no nieźle się ci Suns bronią wracając szybko do defensywy 8)

Seria się jeszcze nie skończyła, ale póki co przebiega to tak jak chciałem i jak się spodziewałem to, że przeciwko tak słabej w defensywie drużynie Lakers zdobyli w tych meczach zaledwie 9 punktów z kontry świadczy o ich doskonałej dyscyplinie co jest dość niezwykłe jak na tak młody team trzymają się ściśle wyznaczonego przez trenera planu gry.

Trochę mnie mimo wszystko dziwi skąd u wielu osób wzięło się przekonanie, że Lakers nie mają z Suns szans na wygranie, zwłaszcza Joseph, który do stylu gry Suns ma podejście zbliżone do mojego aż się chętnie założył o wynik tej serii :)

Według mnie dobrze dla NBA się stanie jeżeli Suns szybko pożegnają się z PO, gdyby to ich granie przyniosło jakieś rezultaty w PO inne kluby mogłyby postanowić pójść w ich ślady, a tak sami Suns jeżeli nie przejdą pierwszej rundy może zmądrzeją na co nie możnaby raczej liczyć gdyby doszli bez Amare do WCF i wtedy przegrali ze Spurs znowu, wtedy byliby znowu przekonani, że tylko problemy zdrowotne stoją im na drodze do tytułu a tak przegrana z niżej notowanym rywalem może da im do myślenia.

Co do córki KB fajnie się złożyło bo trzy godziny po tym jak przyszła na świat także Shaqowi się córka urodziła :)

Uwazam podobnie z tymi Suns, całkowicie nie odpowiada mi styl ich grania choc akurat pierwsza runda Suns-LA jest seria naprawde warta oglądania i nieodpuszczam sobie zadnego meczu.

To co dobre jest w seonie regularnym i przynosi zwyciestwa nie zawsze ma adekawatne przełożenie na playoffs, szczególnie ze grasz z druzyna Phila Jacksona.

Jezeli to skonczy sie tak jak zapowiada to derby LA beda równie ciekawe :D

MOD

Odchudziłem trochę ten temat, bo niestety przerodził się on w kolejną serię osobistych wycieczek. Posty, które moim zdaniem nie pasowały do tytułu topicka przeżuciłem na forum Lakers, na pewno go znajdziecie, bo ma dźwięczny tytuł :wink:

O kurde ale Kobe musiał mieć noc zwyciestwo z phx 2 kluczowe rzuty jeden na dogrywe drugi game winner i tu jeszcze taka wiadomosc:d.

Z radosci to on powinien wyskoczyc na obrecz kosza :twisted:

Wracając do tematu Lakers nie powinni odkladac sil na mecz u siebie tylko skonczyc phoenix u nic jak najszybciej nie dajac im zadnych złudzen

Bo nie warto tworzyc dramatycznej koncowki :D

A co do prawdopodbnych derbów LA no zapowiada sie mega emocjonujaco moze nawet bardziej niz z phx :D( nie wiem jak moje serce przezyje :PP)

Co do malej ilosci punktow z kontry, taka taktyka phila przezucila sie glownie na atak pozycyjny i wjazdy pod kosz :D , Aczkolwiek nie mozna odmowic sunsom ich szybkosci powrotu do obrony :D

Sroda 4.30 w nocy Nusports bedzie goooorąco :D

LAC już są w drugiej rundzie i już tylko na nas czekają :) Popieram zdanie poprzedników, lepiej żeby Lakersi wygrali serie w dzisiejszym meczu, nie ma co czekać na nastepny, Słońc nie można lekceważyć i chociaż jestem już pewien przejścia Lakersów do next round, to bede sie cieszył dopiero jak już sie skończy seria.

Ja nie wiem jakos dziwnie jestem niespokojny. Wydaje mi się wygranie jednego meczu bardziej niemożliwe niz całej tej serii przed PO. Mam nadzieję, ze to tylko chwilowe ale tak jest :roll: Musimy grać swoje i najlepiej wygrać juz dzisiejszy mecz. Choć będzie choloernie cieżko..

ps. To kobe chyba wygrał zakład z Shaq-em, co nie? Wkońcu trzy godziny wcześniej został tatusiem :wink:

Odchudziłem trochę ten temat, bo niestety przerodził się on w kolejną serię osobistych wycieczek. Posty, które moim zdaniem nie pasowały do tytułu topicka przeżuciłem na forum Lakers, na pewno go znajdziecie, bo ma dźwięczny tytuł :wink:

Jak to mówią good job. Bo naprawdę zrobił się syf (teraz jest na subforum LAL, ale Qpa da rade :wink:

ps2. Będzie ktoś dziś na czacie? (Van, Qpa, emjey, pająk Gumbi :twisted: itd.) :?:

i może cytacik z killera na koniec :roll:

I JAK TO MÓWIĄ STEFAN GO TO THE WORK

Tak szczerze mówiąc to jak jestem od początku serii przekonany, że to Lakers awansują to już nie tak bardzo, że to nastąpi po dzisiejszym meczu. W zasadzie nie mam pojęcia jak obie drużyny zareagują po takim 4 spotkaniu, teraz Kobe może nie do końca na tym spotkaniu być odpowiednio skoncentrowany czy wyspany, Suns także nie wiadomo jak odpowiedzą. Myślę jednak, że jeżeli Suns nie uda się objąć szybko bezpiecznego prowadzenia mogą mieć problem, jeżeli jeszcze ułożyłby się ten mecz tak, że to Lakers prowadzą od początku to z każdą minutą Suns będzie trudniej, każda minuta będzie ich przybliżała do zakończenia sezonu. No zobaczymy wygrana jednej czy drugiej strony nie specjalnie mnie zaskoczy w tym spotkaniu także zobaczymy jak to będzie.

Co do czata ja w przerwach się pewnie pojawię, nie wiem tylko czy nie będę ogladał meczu w drugim pokoju na większym ekranie bo Hiszpanie mają go transmitować, ale to się jeszcze zobaczy 8)

no i dobrze odsyfilo sie troche ale czy nie moazna tego bylo zrobic wczesniej?? na przyszlosc do modow reagujcie szybciej i wtedy nie bedzie problemow. chociaz z 2 strony jesli topiki rozrastaja sie w tepie 3 stron na kilka godzin tosie niedziwie ze mozna nie zdazyc ze sprawdzeniem kazdego topicu

dzis g5.

i jest kilka zeczy.

1)wydaje mi sie ze najlepszy mecz w serii phx zagralo w g4. wysilili sie wspieli do granic mozliwosci. wiec w g5 musza zagrac jeszcze lepej. jesli nie odskocza od razu nie rozjada naszych to nie wygraja tego meczu/serii. tak wygrywali przez caly sezon. odjezdzali na 20 a pozniej trojkami podtrzymywali wynik.

2) suns sa zmeczeni. nash ma straszne problemy z plecami co widac bylo na konferencji prasowej. oprocz plecow jeszcze szyja i costam jesszcze. wiec to przemeczenie moze byc kluczem. to ze nash nie gra lepiej i co przeklada sie na team ma wlasnie korzenie w tym bulu. to widac bylo w kilku akcjach. zresta sam d'antoni powiedzial ze te straty prawdopodobnie byly wynikiem tego ze fizycznie nash nie wytrzymuje i zgubil 2 razy takie pilki....

3)zbiorki. jesli nie uda sie zrealizowac punktu 1 to trzeba wygrac na deskach. to co robili w g4. duzo zbiorek, dobitek, latwych punktow. dobrze zagral matrix w tym wzgledzie.

4) psychika. niby teraz suns beda bardzo zmotywowani maja przeciez noz na gardle. ale wydaje mi sie ze to moze zadzialac w 2 strone, szczegolnie po czyms takim jak g4. pamietam co sie stalo ze spurs kiedy przegrali przez 0,4 fisha. w g6 byli... niewidoczni. tyle ze tym razem graja u siebie. wiec fani zrobia wszystko. u siebie gra sie zawsze lepiej itd.

najprawdopodobniejsze scenariusze:

1)phx odjezdza. fani ostro im pomagaja. suns wszystko wychodzi, wpada tak jak w sezonie.lakers nie istnieja na boisku. kiedys w tej seri taki mecz musial sie zdazyc. jest 3-2 jedziemy do la.

2)mecz nie rozni sie niczym od pozostalych gier. phx nie sa w stanie narzucic wlasnego tempa. lakers skutecznie spowalniaja. jest kosz za kosz. w pewnym momencie suns pekaja i mamy 4-1.

jak bedzie przekonamy sie za 14h......

van troche sie pokrylo z twoim postem ale twoj pojawil sie podczas pisania mojego:) wiec nie bede zmienial swojego juz:)

MOD

Może i dało by się wcześniej, ale najpierw próbowałem was przekonać do PMa, a później niestety wiele postów łączyło w sobie wrzuty i jednocześnie info o serii i tych nie chciałem przenosić. Ale wszystko ma swoje granice i już teraz będziemy was bardziej pilnować, bo jak wam popuścić to od razu sodówka do głów uderza :wink:

Ja jestem przekonany, że Lakers są w stanie skończyć serie już dzisiaj. Są w o wiele lepszej sytuacji psychicznej, teraz to Suns są pod murem. D'Antoni nie ma wogóle pomysłu na grę, jest bezradny (jak zresztą zawsze), nic nie potrafi zrobić tak więc mecz 5 uważam za wygrany przez Lakers. Mimo iż grają na wyjeździe są w stanie to skończyć. Mecz 4 był dowodem na to, że Bryant kiedy trzeba bierze ciężar na siebie i potrafi "to zrobić". Jak już ktoś powiedział Suns dali z siebie wszystko w tym meczu, a i tak przegrali. To może ich zdołować i przygnębić. Chociaż kto wie, co im w głowach siedzi :wink:

PS. Właśnie obejrzałem ostatnią akcje z tego meczu (decydujący rzut) i naprawde podziwiam Phila. Żelazny człowiek, zimny jak głaz, bez emocji podchodzi do meczu i do takich końcówek. Jego opanowanie napewno jest przykładem dla młodego zespołu. Kobe napewno realizuje taktyke Phila i co ważne skutkuje.

Dzisiaj gramy piąty mecz seriii szczerze mówiąc ja w przeciwieństwie do Michalika, jestem dziwnie spokojny o ten mecz, 8) wyobraźcie sobie jak teraz muszą czuć się gracze suns, 53 minuty walki na całym parkiecie, setne sekundy dzieliły ich dwa razy od zwycięstwa a mimo to przegrali, nie trudno w takiej sytuacji o dołek psychiczny. :cry:

Do tego trzeba doodać bardzo zmotywowanych i podbudowanych tym wspaniałym zwycięstwem Lakers i stawiam że dzisiaj zakończymy tę serię :D .

A co do Kobe'go to zastanawiam się czy to nie Kobe zdobędzie dzisiaj najwięcej punktów spośród wszystkich meczów tej serii i poprowadzi nas do wygranej. Nie sądze żeby Kobe się rozluźnił, urodziła mu się córka, może to dla niej będzie chciał zagrać i dla żony i wygrać.

Na to liczę. :wink:

ps.2 Będzie ktoś dziś na czacie (Van, Qpa, emjey, pająk Gumbi :twisted: itd.) :?:

Będe na pewno na czacie w trakcie trwania meczu, na meczu nr4 też byłem i dyskusja była przednia, dlatego teraz też muszę być. Pozdro. :wink:

Nie wierzyłem przed PO ze do czegos takiego moze dojsc. Kłóciłem sie kazdego dnia z kumplem z klasy że LAL nie mają szans w starciu z PHX a tymczasem dzieli ich od tego zaledwie jeden mecz :shock: . Widziałem kluczowe akcje z ostatniego spotkania i nie mam pojecia jak Kobe trafił ten rzut doprowadzający do dogrywki, chybe ze 3 koleci skakało do niego.

No nic to nie pozostaje nic innego jak pogratulować mimo iz nie jestem fanem LAL.

PS. Van skąd bierzesz foty do swoich avków i czy sa w wiekszej rozdzielczości bo wydają sie byc swietne do tapet.

PS. Van skąd bierzesz foty do swoich avków i czy sa w wiekszej

rozdzielczości bo wydają sie byc swietne do tapet.

Ma się te dojścia 8) a poważnie zapisałem wszystkie zdjęcia z tej serii sporo jest w naprawde fajnej rozdzielczości i uploadowałem na rapidshare:

http://rapidshare.de/files/19441334/Zdj ... s.rar.html

Może jeśli Pietras ich nie ma to któreś z nich do robienia avka dla Josepha się przydadzą :twisted:

Gdzie wy sie w koncu spotykacie na tym czacie? Chyba na onet.pl randka, bo co wejde na lakers-e.nba.pl ->czat<- to zawsze jestem tam sam, sam jak palec u nogi.

Tutaj na czacie e-nba :)

Całkiem fajnie napisali na nba.com

"Los Angeles is in solid position historically as teams leading 3-1 in best-of-seven series are 154-7 all-time.

If necessary, the Lakers will host Game Six on Thursday."

Mógłby ktoś zapodać jakiegoś linka do meczu na żywo?

Z góry dzięki, GO LAKERS! :)

Całkiem fajnie napisali na nba.com

"Los Angeles is in solid position historically as teams leading 3-1 in best-of-seven series are 154-7 all-time.

If necessary, the Lakers will host Game Six on Thursday."

Mógłby ktoś zapodać jakiegoś linka do meczu na żywo?

Z góry dzięki, GO LAKERS! :)

Poszukaj na forum Lakers.e-nba.pl bo pisze o tym jak ogladac mecze. Pozdrawiam.

Co do dzisiejszego meczu, to mam nadzieję że uda się dziś wygrać i awansować do półfinałów.Mimo całej tej euforii musze poczekać aż przy Lakersach pojawi się cyferka 4, by odetchnąć z ulga.Po prostu Suns są zbyt niebezpieczni.

Jeśli chodzi o chat to też postaram się wpaść.Meczyk jest na Nusports, a ten kanał chodzi u mnie zupełnie dobrze więc nie powinno być problemu :).

I jeszcze jedna rzecz, odwolująca się do postu Here I am w temacie o MVP, ale dotyczącym lakersów..Trzeba zrozumieć jedno - jest pewien konkretny plan gry, który ustala Phil.Ten plan przygotowany na Sunsów był świetny, ale jeśli uda się awansować i dojdzie do pojedynku z Clippersami może (a nawet musi) on być zupełnie inny.Wtedy nie przejdzie już tylko spowalnianie gry i konsekwentne atakowanie pomalowanego.Bardzo możliwe że właśnie seria z Clippers (o ile do niej dojdzie :)) będzie wymagała od Bryanta wiekszej agresywności w ataku.

Tez postaram sie byc na chacie, i zobaczyc to bardzo nieoczekiwane wydarzenie. Przed seria z Suns, gdy widziałem ze wiekszość loverów LAL byla w siodmym niebie kiedy sie okazalo ze beda grali z Słońcami. Jestesmy po 4ech meczach i to co mogloby sie wydawac niewykonalne staje sie co raz bardziej realne. Lakersi naprawde znalezli sposob na Suns, wolno grajac w ataku, wykorzystujac wieszkosc z 24 seund jakie maja do wykorzystania w ataku, graja przez Kwame, ktory mimo ze jest bardzo jeszcze nieszlifoawany i nieporadny w ataku, swoje punkty trafia i gra na wyzszych srednih niz w RS.

Tak naprawdę dziwi mni troche polityka Suns, bo w obecnej serii ich najrówniesjzym i chyba najlepszym graczem jest Tim Thomas, który w barwach Suns zagral oklo 20 meczy i tak naprawde, zawondik, pozyskany pod koniec lutego, moze byc jakimś wzmocnieniem z ławki, powerem na kilkadziesiat minut, a nie starterem grajacym po +35 minut na mecz. Do tego juz nie trzeba wspominać ze Odom, naraie zupelnie dominuja nad swoim vis a vis czyli Marionem. Sa t w miarę podobni gracze, najlepsi w lidze gracze mogacy rac na 3-4, jednak w dotychczasowej serri pokauje Odom swa wyzszość. Do tego suns nie majac Kurta Thomasa, musza przeciwstawiac do silnego jak czolg Browna chuderlaków pokroju Thomasa, ktory w defensywei jest chyba najslabszy z całego Suns [o to wyróżnienie jest naprade ciezko] i Borisa Diawa, którypodkoszowcem jest tylko raczej z nazwy, choc miewal rewelacyjne mecze w RS w obronie, jak chocby przeciwko Yao, lecz dzialo sie to raczej przez nagłe zaskoczenie, a na dluga, wyczerpujaca serie i dokladne rozpracowanie rywala, gra Diuawa "pod koszem" juz duzo nie pomoze.

Sczerze to chcialbym zeby to juz dzis Lakers zaggwarantowali sobie awans do polfinalu, gdzie spotkali by sie z Clippers, to by dopiero bylaby seria. Choc nie wybiegajmy w przyszlość, ale na pewno ta seria przykula by uwage prawie wszystkich fanów nba i odpowiedzial by kto obecni rzadzi w LA. Bo co jak co, ale wyranie seri best of seven w PO to nie to samo co pojedyncze mecze w RS.

AirCam nie jestem z tych fajtłap, które najpierw pytają a potem dopiero szukają czegoś sami, czytałem wszystko o p2p streaming co było tutaj napisane, ale niestety u mnie to nie działa. Kiedyś ktoś (już nie pamiętam kto, ale chwała mu za to) zapodał linka do espn'u tak że otwierała sie stronka i sie oglądało i to u mnie jakoś chodziło i tego właśnie dotyczyła moja prośba.

AirCam nie jestem z tych fajtłap, które najpierw pytają a potem dopiero szukają czegoś sami, czytałem wszystko o p2p streaming co było tutaj napisane, ale niestety u mnie to nie działa. Kiedyś ktoś (już nie pamiętam kto, ale chwała mu za to) zapodał linka do espn'u tak że otwierała sie stronka i sie oglądało i to u mnie jakoś chodziło i tego właśnie dotyczyła moja prośba.

No ja nie mowie zes fajtlapa ;) No moze Ci nie dziala, gdyz akurat zaden mecz nie leci. Jak o 4:30 wlaczysz NuSports to bedzie transmisja. No i oczywiscie trzeba poczekac az bufor dojdzie do tak 40% zeby juz sie pierwsze video pokazal [przynajmniej u mnie]. No chyba ze ty wolisz przez strony ogladac. Pozdrawiam.