Skocz do zawartości

Wolni agenci roku 2013 - szybki przelgąd szeregów

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Wraz z odejściem Psycho-T zwietrzyłem duża szansę na Eltona Branda w Pacers. Pyszne by to było, gdyby Westa zmieniał Brand. Bo mam nadzieję, że Vogel nie zamierza grać Copelandem na PF i stracić swoją tożsamość pod koszem.

Czemu nikt nie atakuje Jamesa Johnsona i czemu nie robią tego szczególnie Lakers, gdzie brakuje talentu (defensywnego) na pozycji wingmana.

Myślę że Vogel będzie próbował też Grangera na PF. James Johnson ostatni sezon spędził w Sacramento Kings, nie ma gracza który z tego klubu miałby dobrą opinię (stąd znikome zainteresowanie Tyreke, który by b dobrze pasował do Mavs np).

Edytowane przez mac

GSW mają jeszcze mmle/mle? To wtedy mogą zaprosić z powrotem Montę, tym razem jako 6mana.

Rotacja

Steph/Tony D.

Kyle/Monta

Iggy/ Barnes

Lee / Speights

Bogut / JO

wygląda jeszcze mocniej niż finał konferencji, o czym pisze LAF. ;)

Oczywiście to raczej dywagacje pół żartem, bo gsw raczej nie zaprosi ponownie Ellisa, głównie ze względu na to że psuł by atmosferę. Nie wierzę że odnalazłby się w roli dowodzącego z ławki (a'la Jack)[Nie patrząc na skillset!] skoro gość odrzucił sporą kasę od Bux i liczy na niewiadomo co.

Asik za Boozera kto mowi nie ? :)))

OK, ale PO CO?

1. Bulls potrzebują punktującego SG i młodszego i regularniejszego PF, a nie słabszego i posiadającego sporo braków gościa dublującego Noah

2. Asik chce grać w S5, ma startować razem z Noah, czy wchodzić na 10-15 minut z ławki i zasiać złą atmosferę z powodu swoich ambicji?

3. Kolejny sezon to 15 baniek zapchane w salary dla białego, defensywnego kloca, który zasługuje na połowę tej kasy. Jaki tu interes dla Bulls?

4. Mimo swojej obecnej ułomności, Boozer w układance Bulls to dużo lepszy jej element, niż Asik. Można w ogóle dyskutować z tą tezą?

ja mówię NIE!

może choroba psychiczna sprawia, że bronie takich jednowymiarowych krytyk gości typu Gay, Bargs, Tiago czy Boozer bo właśnie akurat Booza mimo jego wad w świecie wysokich bez skillsetu ofensywnego szanuję i uważam, że po części winą bulls można obrczać gorszą grę BOO.

Ma wady ale trener nie wykorzystuje w pełni jego talentów.

W sumie tak stwierdziłem, że może to i dobrze że akurat Cavs starają się o Bynuma? Będzie to w praktyce oznaczało prawdopodobny trade Varejao, który notabene i tak nie pasował do koncepcji budowania składu 'na przyszłość'. Cavs zyskają pewnie kolejny asset poprzez wymianę z udziałem V, ze zdrowym Bynumem będzie bliżej do Irvinga w PO (nie mogę się doczekać), a sam Varejao dostanie wreszcie szansę w jakimś mocnym zespole.

Ej ignazz Ty tak na serio porównujesz Splittera i Pekovicia?

PEK jest lepszy - skorzystał z szansy i jego staty wyglądają na dużo lepsze ALE

Serio porównuję? oczywiście....to że Splitter ma lepszą druzynę i dzięki temu mniejszą rolę w zespole nie znaczy że jest dużo gorszym jak sugerujesz (bo rozumiem że twierdzisz ze nie godzien porównań salary) koszykarzem niż Pek.

1) od lat Tiago miał wyrobioną markę w Europie i kwestią czasu było ile i jak przystosuje się do NBA. Pek to gość z nikąd gdzie niesamowicie zaskoczył 2 lata temu skrajnie wykorzystując wady składu Minny.

Dostał w ostatnim sezonie ponad 31 minut i odpłacił się w CY 16/8.8/0,8

w karierze (3 lata) nadal ma jednak cyfry zbliżone do Tiago z ostatniego roku 23M 11/6/0,7 vs 24M 10/6,6/0,8bo tylko tu mozna liczbę minut względnie porównać. Tiago generuje dużo mniej strat a FG% daje radę utrzymać tak jak Pek na wysokim poziomie. Nie jest tak twardym gwałcićielem co wiem że na forum robi rzeszę fanów Pekowi ( i tego nie neguję) ale nie przesadzajmy w drugą stronę....

2) takiego sezonu statystycznie jak Pek Tiago jeszcze nie miał i to jest oczywiste ale tak jak pisałem JEGO ROLA jest mniejsza w zespole nie dlatego ze jest dużo SŁABSZY tylko ze ma lepszych partnerów

3) zamień ich w zespołach i nie widzę 16PPG Pekowica w spurs

serio uważasz że dla Peka 50/4 jest OK? przy równoczesnej negacji 36/4 Tiago?

- - - Updated - - -

Bynum wybrał ofertę Cavs. Z tego co pisze Woj 12 x 2, przy czym pierwszy rok 50% gwarantowany, drugi to TO.

Bardzo fajny ruch Cavs i ogólnie bardzo mnie cieszy, że nikt nie wpakował się w Bynuma 4 letnim kontraktem, zaczynam widzieć pozytywne strony nowego CBA.

agree

Peković robił rozpierdol w Pana a wcześniej w Serbi. To nie jest człowiek z nikąd. Bałem się że Peković nie przystosuje się do warunków NBA ponieważ nie jedt atletyczny ale pokazał jak można inacze zdobyć pkt. Poczytaj sobie wypowiedzi centrów jak się czuli grając przeciwko niemu. Peković jedt lepszy niż Tiago.

czyli jak w spurs Tiago poprzez dobra obrone jest istotniejszy w systemie Popa niz taki elliss to rozumiem Pek over Wade?

takiej różnicy to nie ma bo nie widzę u Peka właśnie tego star bonusa co pozwala zdobywać tytuły.

Nie żebym robił hejting Peka tylko uważam, ze stawiać ich na przeciwnych biegunach to sugeruje że Pek coś osiągnął! A co takiego?

na razie super wykorzystał szpital w druzynie non playoffowej

- - - Updated - - -

dla mnie skandal to szykowana oferta dla Jeffa Teagu'a na ponad 33MLN$...

w epoce braku wysokich kontrakty Peka i Tiago niech się bronią same ale tego kurdupla z Wake Forest

Oj Ignazz, uważałem Cię za rozsądnego usera tego forum, ale po tym katastrofalnym offseason Spurs z każdym postem tylko pogarszasz sprawę.

36/4 Tiago który wygląda jak wyrośnięty gimbus, każdy go jebie jak chce i jego jedyną zaletą jest wyrobiona marka w europie sprzed kilku lat + to że pasuje do systemu Popa vs. 50/4 Pekovic, z wyglądu przypominający drwala który pomiatać sobą nie da, trudno go przepchnąć pod koszem. Nie oglądałem go za bardzo w poprzednim sezonie, ale jak widziałem to dawał radę no i coś tam pod koszem umie zdziałać w ataku.

Tak, wolałbym sypnąć takim hajsem na Peka niż na Tiago, sorry Ignazz

BTW bardzo się cieszę z ruchu Cavs. Zabezpieczyli się tym kontraktem w razie gdyby ten osioł całkiem rozwalił sobie kolana. Tym bardziej to cieszy bo GMowie w końcu zmądrzeli biorąd pod uwagę to, że przed lockoutem każdy dawałby mu maxa. Dobry też dla Flintstone'a może w końcu weźmie się za siebie i zapracuje na te drugie 6 mln + 12 w następnym sezonie. Aha i mamy team to watch. Jeszcze tylko niech Lebron dojdzie w przyszłym roku :D

Edytowane przez tomeczeg20

Jak porównujemy ludzi na zasadzie wartości w kontrakcie, to Pekovic powinien zarabiać 2 razy tyle co Splitter.

Jedyna rzecz, która trochę psuje te 50/4 to łamliwość Peka. On się jeszcze poważnie nie złamał, więc ludzie jakby nie zwracają na to uwagi, ale miał już tyle nękających urazów we wszystkich kończynach (zapewne przez zbyt dużą masę, a także styl gry), że mam wątpliwości czy koleś się nie rozpadnie po drodze.

Oj Ignazz, uważałem Cię za rozsądnego usera tego forum, ale po tym katastrofalnym offseason Spurs z każdym postem tylko pogarszasz sprawę.

36/4 Tiago który wygląda jak wyrośnięty gimbus, każdy go jebie jak chce i jego jedyną zaletą jest wyrobiona marka w europie sprzed kilku lat + to że pasuje do systemu Popa vs. 50/4 Pekovic, z wyglądu przypominający drwala który pomiatać sobą nie da, trudno go przepchnąć pod koszem. Nie oglądałem go za bardzo w poprzednim sezonie, ale jak widziałem to dawał radę no i coś tam pod koszem umie zdziałać w ataku.

Tak, wolałbym sypnąć takim hajsem na Peka niż na Tiago, sorry Ignazz

ogólnie polewka z ignazza broniącego tego kontraktu Tiago, z drugiej strony para Pek & Duncan pod koszem to fajny fit ale gdzieś w 88 a nie w 2013

chyba żeby podpisać Peka i amnestionować Duncana!!! o, to jest przednia myśl