Skocz do zawartości

NBA FINALS 2013: Miami Heat vs San Antonio Spurs

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Choć nie lubię Jamesa, to jego tytuł mnie nie kłuje w oczy tak jak drugi tytuł dla Bosha i trzeci dla Wejda, bleeeeee.

A Spursom to nie ma co gratulować, można się niestety tylko z nich pośmiać. Przegrali frajersko wygrane mistrzostwo vide Dallas w 2006, tylko różnica jest w tym, że Spurs to starzy wyjadacze, którzy z niejednego pieca chleb jedli, a Dallas znaleźli się na takim etapie rozgrywek po raz pierwszy.

Parker słabizna panie, nie tego się oczekuje po siódmy spotkaniu w finale od (podobno) najlepszego pg ligi.

Jak czytam czasami co wy tu pieprzycie, to się słabo robi.

Wygrał team niewątpliwie lepszy overall, to Pop trzymał nas w grze tak dlugo. Duncan i Manu już 37 lat na karku więc co wy do cholery chcecie oglądać. Ich era powoli przemija, i tak zdobyli się w tym roku na niesamowity run. Owszem, zawalili szóstą końcówkę, ale też Allen rzucił niesamowitą trójkę. Zdarza się. Shit happens.

Chcę zobaczyć Wade'a czy Lebrona w tym wieku.

emocje biorą górę ale fantastyczne były tylko 2 ostatnie mecze

pierwszych 5 takie sobie albo słabe

7-meczowa seria nie oznacza fantastycznych Finałów tylko oznacza dramaturgię

za 10 lat pewne mało kto będzie pamiętał że to jedna z bardziej frajerskich porażek drużyny pokonanej, Spurs byli tak blisko, to musi ich boleć, ale to ich problem

a James buduje swoją legendę i wskakuje do top10, te 2 ostatnie mecze pewnie pozwolą zapomnieć o pozostałych 4 słabszych występach - warto mu się przyglądać bo kto wie za rok może być pierwszy od czasów LAL 3peat a za dwa lata (to za daleko w przyszłość) 4 pierścionek z rzędu, a to dopiero byłoby coś

Szkoda SPurs... zwłaszcza, że prawie mieli mistrza w game 6. Zabrakło na prawdę bardzo mało. Niestety sie nie udało.

Lebron zniszczył w game 7. Ciekawe kto jeszcze go trochę pohejtuje tak dla zasady?

Swoją drogą nie przeszkadza mi zupełnie 2 mistrzostwo LBJ, ale Wade z 3 czy Allen z 2.... bleh :/

Gratulacje dla Miami!

Heh, oto piękno sportu:

- gdyby w tej serii było o jedną złą decyzję Popa mniej moglibyśmy nie mieć mistrzostwa; gdyby Vogel w G1 nie zostawił Hibberta na lławie to moglibyśmy nie wejść do finałów

- gdyby Lebron w tamtym sezonie w G6 z Bostonem nie miał meczu życia to byśmy tylko powąchali finały

- gdyby ni nieśmietelne wejście Briana Cardinala być może teraz świętowalibyśmy 3peat.

Jak tu nie kochać kosza kiedy tutaj jak w żadnym innym sporcie można uwierzyć w efekt motyla. :)

A Spurs się podniosą i za rok wciąż będą mocni. Manu podpisze za niedużą sumkę i będą mieć w salary miejśce na kogoś za 6-8 milionów więc mają szansę mocno wzmocnić skład.

Ale co wyszło?

1) Manu już chyba się skończył - ale trzeba pamiętać, że np. wszyscy piszą jaki to Wade ma styl gry a Manu też nigdy się w karierze nie oszczędzał i zawsze grał agresywnie nie raz szorując parkiet - do tego dodajcie gre w Europie, wszystkie mecze z Argentyną w karierze i wychodzi duży "przebieg" i 36 lat

2) Jak przychodzi co do czego to wciąż i tak trzeba patrzeć w stronę Duncana. Neal i Green są spoko młodymi zawodnikami, ale w innych klubach by przepadli a tutaj radzą sobie świetnie gdzięki systemowi Popa. Bonner oczywiście to nie poziom finałow, Thiago tak samo.

3) O dziwo Boris Diaw zagrał ponad stan wg mnie - zadziwiające, że te stara parówka wciąż coś jeszcze w sobie ma :P

4) Parker mmo wszystko dał ciała. Nie wiemy na ile to była wina kontuzji a na ile defensywa Miami i jego psychika, ale faktem jest, że nie pierwszy raz zawdzoi w ważnym momencie.

Ale tak jak mówię - SPurs w przyszłym sezonie w zależności od tego kogo podpiszą będą Top1-3 zachodu więc nie wykluczone, że za rok znów zagrają w finałach.

No brawo dla Heat. Teraz znów będzie sranie, że LBJ już przeskoczył Duncana bo wygrał z post-prime Timmim finały, GOAT, the choosen one i inne farmazony, a Spo jest HOF bo pociągnął TAKI zespół do WIELKICH rzeczy no i Pop jest overrated bo przegrał ze SPOELSTRĄ pojedynek trenerski.

No i z góry hejtuję sprzedawczyka Allena który się sprzedał dla drugiego pierścionka, **** ci w dupę szmaciarzu mam nadzieję że skręcisz sobie kark w offseason i już nigdy nie wejdziesz na parkiet.

To tyle z mojej strony, gratulację dla zwycięzców i dziękuję za trzymający w napięciu g7.

Co się ***** stało z Parkerem wczoraj?

Haha. No i co teraz wszyscy ci, którzy pisali że Lebron to *****? Pokazał w meczu numer 7 jak się gra, a przecież pół forum się masturbuje tym jak bardzo trzeba być clutch i jakie to mecze numer 7 są najważniejsze. Ale nic się nie zmieni nadal będzie tylko pisanina, że LeCrab, że to, że tamto. Takiemu Nowitzkiemu wystarczył jeden tytuł by ludzie przestali o nim pisać per Piździcki, a nagle stał się jednym z najlepszych zawodników w historii, a LeBron by i 10 mistrzostw zdobył, nadal by go jebano, bo podał, a nie rzucał za 3 punkty będąc potrojonym.

Gratuluję Heat pokonania dinozaurów lat 90 ze Sraj Antonio. Drużyny, która tylko wpływała na spadek zainteresowania ligą, nie przypadkowo finały z udziałem SA były najmniej chętnie oglądane jak te z Nets, Pistons i Cavs. Drużyny trenera buca, lidera o aparycji zdziwionego jaskiniowca, flopera z Argentyny, czy Tonego Longorii.

Btw ze Spurs zapomniałem wspomnieć o Kawhim. Jednak gość jest kozakiem i jego z Duncanem uważam za dwóch najlepszych graczy Spurs w tych finałach. Wydawał mi się bezbarwny, ale potrafi rzucić w ważnym momencie, świetnie broni i zbiera i walczy o każdą piłkę. Dobry pick, opłacało się oddać Hilla.

A z ludzi, których bym widział u Popa - Millsap, Reddick, Mayo.

dobry mecz

Parkera bym pierwszy jebał za występ w całych Finals gdyby nie ta kontuzja. Ale tak czy tak zawiódł i to bardzo a rozmawiając o liderach swoich drużyn (przynajmniej w ataku) Lebronie i TP to skoro Lebron zasłużenie zbierał hejty za większość serii to Parkera powinno się jeszcze bardziej jebać.

Chodzi ci o mój post?

Wybacz, ale uderzyło mnie w lato odejście Allena od kolegów do największego rywala(jestem fanem Celtów) i jak teraz wiem że rzucił troję która zmieniła bieg serii to mnie **** strzela, poprostu ;)

Miedzy innymi o Twój, ale nie tylko. Ja tez jestem zły na Allena, ale bez przesady znowu.

@Wowo Parkera może będzie się jebać, ale na pewno nie tak jakby się jebało Lebrona. Przede wszystkim od LBJ się jednak więcej wymaga niż od Toniego.

Zręszta Lebron zagrał jak na siebie średnie finały, ale stawił się wtedy kiedy trzeba było i udowodnił, że jest wielki.

wlasnie to samo mialem lorak napisac, "don't ever understimate the heart of champion!"

Lorak już miesiąc lata po forach i wszędzie wpierdala ten filmik do obrzygania. te zdanie pasuje do Miami jak piernik do wiatraka. Houston Rockets szło z 6 miejsca na mistrzostwo i to bardziej do tego się odnosiło ponieważ mało kto wierzył w Rockets i back2back. Jak Bulls czy Lakers robili back2backi to nie używano tego ponieważ byli faworytami a z Miami się robi Szkotów a z LeBrona Williama Wallace co jest śmieszne i umniejsza znaczenie tych słów.

Gratuluje LeBronowi, Spurs przejebali mistrzostwo na własne życzenie a Miami to wykorzystało. Miami na pewno jest faworytem w następnym sezonie obojętnie jakie transfery dojdą do skutku.

Akurat Lebron pokazał co się robi i gadanie że zagrał słabo bo nie grał jak w RS to jakaś wierutna bzdura. Gość miał 37 punktów, 12 zbiórek , 4 asysty, 2 steale na ponad 50% z gry, 50% za 3 i 100% osobistych. Jak ktoś jeszcze narzeka to jest to zwykłe hejterstwo.

Zresztą najlepiej podsumował to Igoudala "If you still hate Lebron you really need a life coach... And I'll sponsor you..."

Edytowane przez Dante

koelner nie moge sie zgodzic z tym co napisales.

jasne, ze w kontekscie calego sezonu, to heat byli faworytami (patrz bilans z RS)

niemniej w finalach pechowo przegrali g1 (prawdopodobnie przez zlekcewazenie rywala)

dostali ostry wpierdziel w g3 (-36?)

i nie byli w stanie nawiazac walki w g5.

do tego byli o 1 wolnego manu czy khawiego od wakacji bez misia i zapukania do bram piekiel (wyobrazacie co by sie stalo, gdyby lebron skoczyl finaly bez takiego g7? a heat przegraliby 2 finaly z 3, gdzie dojscie do finalow nba dla nich to tylko formalnosc na wschodzie)

sporo osob nie wierzylo w heat po g5. jeszcze mniej wierzylo w nich na 28 sekund przed koncem tego meczu, przeciez nawet ich wlasni kibice zaczeli opuszczac hale! to jest niepojete, oni sie jednak podniesli i zdolali zdobyc mistrzostwo mimo wydawac by sie moglo beznadziejnej sytuacji, wiec w tym kontekscie don't ever understimate doskonale do nich pasuje. wyrwali to mistrzostwo w stylu jakiego nie widzialem od lat. od lat? przez cale moje zycie nie widzialem by zespol byl o wlos od utraty tytulu.

wielokrotnie widzialem jamesa odrabiajacego w koncowkach spotkan rozne ilosci punktow straty. tym co zrobili w g6 tylko postawili kropke nad i, i moim zdaniem zrobili cos wiekszego niz nawet rockets, bo tamci rockets nawet bedac na 6 seedzie, wciaz mieli olajuwona.

W ch .. pechowe te finaly dla spurs, od pierwszej kwarty pierwszego meczu do konca te pilki minimalnie wypadajace z kosza.

Lebron i Wade ze wsparciem zagrali swietnie, az dziw ze spurs przy tak koszmarnym [tu wstaw prawie wszystkich graczy] byli tak dlugo w grze.

Ale gryzli parkiet i wyszarpywali punkty do tego kosznarnego poczatku 4kwarty gdzie sedziowie sobie przypomnieli ze trzeba pomoc miami.

Szkoda tej trojki Kawhiego i szkoda tego rzutu Duncana (i tego poprzedniego). Skumulowaly sie te drobne rzeczy na korzysc miami I Lebron pieknie to wykorzystal (choc w swoim stylu gdy sie wydawalo ze poczul krew to sp... 2-3 akcje i oddawal pilke w rece innych bo spurs wrocili do gry).

Bylo widac jak pekaja chlopcy z san antonio.

Szkoda ze miamI ma takie fory nie dosc ze sie wielka trojka dogadala to za darmo dostaja graczy tej klasy co battier i allen (i w sumie miller).

Gdyby jeden z nich gral dla ostrog ta seria skonczylaby sie inaczej.

Zabraklo jednego weterana z pewna reka. A tak mlodzi dali d....

No i odpuszczanie Brona na czyste pozycje za 3 wydaje sie byc jednak bledem z perspektywy czasu.

A Parker jesli spekal to cala wina na niego ale jesli to kontuzja to trzeba chyba uczciwie powiedziec ze ze zdrowym Parkerem inaczej by sie to skonczylo.

Pogratulowalbym Heat bo zagrali w sumie dobre finaly I polfinaly, ale mam taki niesmak po przepychaniu ich przez sedziow przez dwie rundy.

A to w sumie te gwizdki chyba im nie wyszly na zdrowie, bo grali na tyle dobrze, ze moze wygraliby bez pomocy sedziow i zasluzyliby na szacunek.

A tak coz, ja pozostaje hejterem.

No i koniec, Miami z tak "słabym" składem wymęczyli mistrzostwo, choć byli o krok od tego aby je przegrać w g6, szkoda że tak się nie stało. Nie zrobili nic wielkiego, zrobili tylko to co musieli, jednak to pewnie ich ostatnie mistrzostwo wspólnie

Edytowane przez M@jk3l

W ch .. pechowe te finaly dla spurs, od pierwszej kwarty pierwszego meczu do konca te pilki minimalnie wypadajace z kosza.

Lebron i Wade ze wsparciem zagrali swietnie, az dziw ze spurs przy tak koszmarnym [tu wstaw prawie wszystkich graczy] byli tak dlugo w grze.

Ale gryzli parkiet i wyszarpywali punkty do tego kosznarnego poczatku 4kwarty gdzie sedziowie sobie przypomnieli ze trzeba pomoc miami.

Szkoda tej trojki Kawhiego i szkoda tego rzutu Duncana (i tego poprzedniego). Skumulowaly sie te drobne rzeczy na korzysc miami I Lebron pieknie to wykorzystal (choc w swoim stylu gdy sie wydawalo ze poczul krew to sp... 2-3 akcje i oddawal pilke w rece innych bo spurs wrocili do gry).

Bylo widac jak pekaja chlopcy z san antonio.

Szkoda ze miamI ma takie fory nie dosc ze sie wielka trojka dogadala to za darmo dostaja graczy tej klasy co battier i allen (i w sumie miller).

Gdyby jeden z nich gral dla ostrog ta seria skonczylaby sie inaczej.

Zabraklo jednego weterana z pewna reka. A tak mlodzi dali d....

No i odpuszczanie Brona na czyste pozycje za 3 wydaje sie byc jednak bledem z perspektywy czasu.

A Parker jesli spekal to cala wina na niego ale jesli to kontuzja to trzeba chyba uczciwie powiedziec ze ze zdrowym Parkerem inaczej by sie to skonczylo.

Pogratulowalbym Heat bo zagrali w sumie dobre finaly I polfinaly, ale mam taki niesmak po przepychaniu ich przez sedziow przez dwie rundy.

A to w sumie te gwizdki chyba im nie wyszly na zdrowie, bo grali na tyle dobrze, ze moze wygraliby bez pomocy sedziow i zasluzyliby na szacunek.

A tak coz, ja pozostaje hejterem.

Co za Bzdury, Miller dostaje solidną kasę więc gadanie, że za darmo jest to już szczyt głupoty bo zarabia więcej niż powinien, niż gra i niż produkuje. Allen i Battier przyszli bo wiedzieli jaką organizacją jest Heat i jakim zawodnikiem jest LBJ. Zresztą jest gdzieś artykuł jak Battier mówi, że z Lebron to mógłby grać w lidze okręgowej na Alasce za darmo, jeżeli Lebron by go o to poprosił. Allen poszedł do Miami, bo szanował Lebrona, chciał pierścień, Celtics go ****** potraktowali no i on sam jak i większość jego rodziny jest z Florydy.

Akurat sędziowanie było ok, po pierwszej połowie Spurs mieli bodajże 15FTs do 3-4 Heat. Dostali jeszcze jeden punkt w końcówce za "faul" Bosha na Duncanie.

Ja rozumiem, że można hejtować Miami wolna ręka, ale pisanie głupot, że to konspiracja że free agencie chcą tam grać i że Miller jest za darmo czy zwalanie na sędziów to szczyt głupoty.