karl Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Ok, WilQ dobrze napisał. Koniec dyskusji, czas na decyzję. Pozwolę sobie zrobić pierwszą ankietę dotyczącą wyglądu lig w następnym/następnych sezonach (do sprecyzowania przy poszczególnym zapytaniu). Czas ankiet? Myślę, że tydzień, dwa w gorącym okresie play-offs jest nadto wystarczający, by można zdobyć reprezentatywną ilość odpowiedzi. Później w lecie można ten okres wydłużyć. Ilość potrzebnych głosów? To jest kolejny temat do dyskusji, niestety. ALE. Ale całkiem racjonalnie można przyjąć, że przy trzech ligach (ok. 50 forumowiczów), wystarczającą ilością głosów do przyjęcia/odrzucenia zapytania mogłaby być liczba ok. 20 osób, przy czym wymagana jest również ilość co najmniej 5 głosów z jednej ligi. Jako starter brzmi całkiem rozsądnie, prawda? Zresztą, fajną laurkę wystawiłaby sobie liga, w której te nawet 5 osób nie zainteresowałoby się prostymi, a bardzo istotnymi ankietami (tutaj również mogliby się wykazać komishe lig, wysyłający przypomnienia swoim kolegom z ligi o bieżących ankietach, hmm?) Przedmiot ankiet? Co się tylko komu wyśni. Temat do dyskusji jest, tam można się zastanawiać czy o coś robić głosowanie czy nie. Ważne, żeby był porządek: w jednym miejscu dyskusja, w drugim konkretna ankieta. Tyle wstępu. Pierwsze pytanie jest (można paczkami zadawać), temat jest znany, w dyskusji często się pojawia. Zastanawiam się jeszcze tylko nad porządkiem na forum z tymi ankietami. Jak to zrobić, by było przejrzyście i czytelnie. Da radę zrobić główny topic, a pod nim jakby subtematy, każdy w tytule zawierający jedno zapytanie. Coś w ten deseń (pogrubione to, co chcę stworzyć, normalne, te co już istnieją) Fbx1 Fbx2 Dyskusja Regulamin Ankiety - 1. pytanie - 2. pytanie - 3. pytanie itd. itd. Salary graczy itd. itd Można coś takiego ogarnąć? Deadline pierwszej ankiety można ustawić za 7 dni. Edytowane 27 Maja 2013 przez Roger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Proponuję zlikwidowac tekst: tego raczej nikt mądry nie wybierze w opcji nr 2. To tak samo jakby mowienie, że Sterna trudno podejdrzewać o mądrość. Godzi to po prostu w GM-a, a stawia w niezbyt dobrym świetle tego kto to napisał. Normalne opcje bez żadnych komentarzy i nasuwania odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 hehe, bo bulek na to zagłosowałeś Ale fakt jest taki, że sam rano miałem na to głosować ale jak zobaczyłem ten tekst w nawiasie to się wstrzymałem. Teraz jak widzę, że nie jestem sam to nie ma oporów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 LOL dla "nikt mądry nie wybierze" gdy juz sa 4 glosy... usun to czym predzej bo wplywasz na wynik. BTW, pytanie techniczne, czy zalogowane osoby spoza lig moga tu glosowac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zapewne mogą głosować wszyscy dlatego uważam, że brak wpisu w tym temacie z podaniem opcji na którą się głosowało po prostu się nie liczy. Ja zagłosowałem na A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Przecież to widać, kto jak zagłosował W 4 odpowiedzi nie wyświetla się nick tej osoby, wiec śmiało mozna uznać ten głos za nieważny. Czy ktoś w końcu zlikwiduje ten mało mądry komentarz o mądrości? Ja wiem, że Platon to jest dobry wzór do naśladowania, ale może skończmy tą zabawę. Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez bulek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Ankieta jest publiczna, wiec latwo mozna wyeliminowac glosy ludzi, ktorzy nie biora w ogole udzialu w grze. Opcji w pytaniu nie zmienie, bo nie umiem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 A kto ją zamieszczał? Ty? OK, wiem, porażka jest sierotą Roger, zmień to, to aż razi. Bądźmy uczciwi do końca i nie bawmy się w takie rzeczy. Co będzie następnym razem? Kto zaznaczy opcję A ten Lewandowskim, a opcja B to Real Madryt? Toć to piaskownica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Bulek, mozesz byc zaskoczony, ale jesli tworzysz ankiete, to nie masz widoku takiego jak kazdy inny uzytkownik, wiec prosze przestan pisac swoje madrosci. Ponadto, jesli zartobliwy tekst w nawiasie w drugiej opcji mial kogos zniechecic/zmienic tok myslenia, whatever, to sorry, ale co takie cos moze swiadczyc o osobie ktora bierze udzial w glosowaniu. Chyba jedynie to, ze nie wie o czym mowa. Wiesz czego chcesz, albo jestes podatny na ******* manipulacje. Ale ok, przyznaje, bylo to dosyc malo profesjonalne (ale nie o to tu w tym wszystkim chodzi!). Z drugiej strony, 15 stron dyskusji, 0 podjetych decyzji w innym temacie (i to nie pierwszy raz) o czyms jednak moze swiadczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Mądrości to ja nie pisze, w końcu zostałem zaliczony do tych niezbyt mądrych. Mi to akurat nie przeszkadza. Ale podobne komentarze to kompromitacja. Można to nazwać podatnością na manipulację, a można nazwać po prostu narzucaniem odpowiedzi. Tak czy siak dobrze, że sie zgadzasz, jest to mało profesjonalne. Ja zwróciłem uwage na cos innego - tak mało osob się udziela. Nie wiem, niektórzy nie chcieli wyrazic swojego zdania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Nic nie zmienię, bo nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z33 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuper Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 kompromis to chyba zerwanie z przepisem 1 kwietnia i przesunięcie go na ostatni dzień sezonu regularnego. Wtedy Ci którzy chcą wyrwać waiverów we wrześniu nadal będą mogli to uczynić, a Ci którzy walczą o podium będą do końca sezonu regularnego robić wszystko aby zwyciężyć. NIE- dla deadline na trejdy NIE- dla zmniejszonego salary do poziomu 450 TAK- dla zmiany terminu deadline Fa 1 kwietnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirakocza Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 a) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 A- podobnie zaglosowalem w ankiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ale przecież chyba nie ma nawet takiej możliwości żeby FA działało dłużej niż regular bo przecież potem nawet Yahoo nie działa, no chyba ze o czymś nie wiem. Ja mówiąc o całkowitym otwarciu FA miałem na myśli otwarcie go tylko na cały regular season Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Chodzi o otwarcie fa do końca sezonu zasadniczego w NBA, a my to w fbx nazywamy brakiem jakiegokolwiek deadline - - - Updated - - - Tak btw uprawnionych do głosowania mamy 43 GMów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuper Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 wiem wiem,dlatego głosowałem na A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ja zwróciłem uwage na cos innego - tak mało osob się udziela. Nie wiem, niektórzy nie chcieli wyrazic swojego zdania?Albo malo kto tu zaglada w czasie playoffow albo zyjemy w kraju gdzie 30-40% glosuje... BTW, rzeczywiscie widac na ankiecie kto jak glosowal, wiec darujcie sobie to wpisywanie postow o tresci "a" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 A moze po prostu niektorzy czekali aż inni napisza argumenty za swoimi teazmi. Ja np zmienilem zdanie, bo na poczatku, kiedy pojawily sie propozycje, to bylem blizszy trade dealine + otwarciu FA do konca RS (by zblizyc do realiow "realnego" nba), ale przekonalo mnie niektore argumenty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi