Skocz do zawarto艣ci

East 1st round [3] Pacers - Hawks [6]

Bia艂aCzekolada

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba pozak艂ada膰 zanim nam sie ch艂opaki na dobre rozegraj膮, bo potem b臋dzie bajzel

Hawks tankowali jak szaleni, 偶eby unikna膰 Heat w drabince i trafili na prawdopodbnie najgorszy sw贸j matchup w ca艂ej konferencji.

Pacers jak na no1 defensyw臋 w lidze przysta艂o, daj膮 rzuca膰 mase jumperk贸w z p贸艂dystansu i 艣wietnie broni膮 3pt line

Hawks kt贸rzy bazuj膮 przede wszystkim na tych dw贸ch elementach maj膮 nie藕le przeyebane, tymbardziej, 偶e pewnie co trzecia ich akcja b臋dzie ko艅czy膰 si臋 Joshem Smithem na 6 metrze z 4 sekundami na zegarze - najgorsza akcja w lidze, ble.

Hawks nie potrafi膮 przedostawa膰 si臋 na lini臋, a pod koszem b臋d膮 musieli si臋 zmierzy膰 jeszcze z Royem Hibbertem, szczerze m贸wi膮c nie wiem jak Hawks b臋d膮 zdobywa膰 punkty, poza tymi 20 od Horforda i 5/17 od JSmitha to nie powinni zdrowo szale膰.

Defensywnie wygl膮daja ju偶 lepiej bo maj膮 kogo rzuci膰 praktycznie na wszystko co posiada Indiana, ale co z tego 偶e wybroni膮 si臋 poni偶ej 90 punkt贸w, jak sami nie przekrocz膮 80.

Du偶o brzydkich rzut贸w, du偶o twardej gry, fauli technicznych i og贸lnie bullying pod koszem - czyli wszystko w stylu Indiana Pacers basketball meets Atlanta Hawks anty-basketball.

player2watch: Josh Smith w obronie - absolutny top top贸w obrony pick and roll i contestowania rzut贸w. Ma strasznie szybkie r臋ce, inteligentie rotuje i ma szybki podwojny wyskok. Poza tym pewnie b臋dzie czasem siedzia艂 na George'u - mniam.

player-not2-watch: Josh Smith w ataku - w tym stylu jaki ma/albo raczej jakiego w og贸le Atlanta nie ma/ JSmoove jest najgorszym iso playerem w lidze. Je艣li Pau Gasol jest przez 90% czasu 藕le wykorzystywany, to Smith nigdy nie jest dobrze wykorzystywany. W Denver albo Rockets by艂by bogiem.

xfactor: zdrowie George Hilla - Jeff Teague to jedyna nadzieja, 偶e forsowanie pierwszej lini obrony otworzy jakie艣 wide open...jumperki dla Atlanty. Z Hillem b臋dzie ci臋zko.

Pacers w 5.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Ja, jako 偶e kibicuj臋 im gor膮co od d艂u偶szego czasu, zamierzam obejrze膰 wszystkie.

Dzi艣 tylko drug膮 po艂ow臋 widzia艂em, ale pokaza艂a ona, jak mo偶e wygl膮da膰 ta seria. Atlanta nie ma argument贸w na obron臋 Pacers. Nie ma komu poci膮gn膮膰. George cegli艂, ale cz臋sto w臋drowa艂 na lini臋 i bonusowo zrobi艂 TD. W IV kwarcie musia艂 na chwil臋 zej艣膰, ale idealnie ze swoj膮 walk膮 na tablicach wskoczy艂 wtedy Psycho T i utrzyma艂 bezpieczn膮 przewag臋.

Zobaczymy, jak b臋dzie wygl膮da艂 drugi mecz, ale jedno zwyci臋stwo to max, co wyci膮gn膮 Hawks.

Odno艣nik do komentarza

Atlanta totalnie nie pasuje do playoffs. W sumie dostali si臋 dzi臋ki s艂abo艣ci 9, 10 itd... dru偶yny wschodu i dobremu startowi kiedy jeszcze gra艂 sweet lou i kto艣 z 艂膮wki by艂 w stanie ci膮gn膮膰 atak. A teraz? Broni膮 nie藕le, ale totalnie ma ma kogo艣 kto m贸g艂by punktowa膰...

Odno艣nik do komentarza

Ja, jako 偶e kibicuj臋 im gor膮co od d艂u偶szego czasu, zamierzam obejrze膰 wszystkie.

Dzi艣 tylko drug膮 po艂ow臋 widzia艂em, ale pokaza艂a ona, jak mo偶e wygl膮da膰 ta seria. Atlanta nie ma argument贸w na obron臋 Pacers. Nie ma komu poci膮gn膮膰. George cegli艂, ale cz臋sto w臋drowa艂 na lini臋 i bonusowo zrobi艂 TD. W IV kwarcie musia艂 na chwil臋 zej艣膰, ale idealnie ze swoj膮 walk膮 na tablicach wskoczy艂 wtedy Psycho T i utrzyma艂 bezpieczn膮 przewag臋.

Zobaczymy, jak b臋dzie wygl膮da艂 drugi mecz, ale jedno zwyci臋stwo to max, co wyci膮gn膮 Hawks.

hmmm za s艂abe na 艂apu capu ale si臋 u艣miechn膮艂em

Odno艣nik do komentarza

I co z tego, 偶e wczoraj widzia艂em tylko pierwsz膮 po艂ow臋 na 偶ywo, przez p贸藕niejszy powr贸t do domu? Jaki to ma zwi膮zek z zamiarem obejrzenia wszystkich spotka艅? Bo ja nie wiem... Pierwsz膮 nadrobi艂em dzi艣 i nie mam poj臋cia sk膮d tw贸j u艣miech, ignazz.

Lepiej napisa艂by艣 co艣 nt. serii.

Odno艣nik do komentarza

ale to tak lajtowo ;-) bo smiesznie zabrzmia艂o w kontek艣cie braku fan贸w Hawks gdzie jedyna osoba odpowiedzia艂a ze napewno obejrzy wszystko a pod spodem pisz膮c 偶e jednak obejrza艂a drug膮 po艂ow臋....st膮d m贸j usmiech

edit naobi艂em, obejrza艂em i zapraszam do dyskusji by艂 potrzebny IMO

ja Hawks w艂a艣nie ogl膮dam ale dlatego ze graj膮 z Indy wi臋c co艣 dopisz臋......

edit:

dziwny mecz gdzie go艣ciu robi膮c 3/13 z gry zostaje hero a nba.com go wychwalaj膮 za TD. znak czasu kt贸ry pokazuje 偶e aby twoja druzyna gra艂a o misia a nie by艂a dymana przez s臋dzi贸w i komisarza kt贸ry dba o marketing musisz mie膰 u siebie supersuper stara a najlepiej dw贸ch czy trzech

ekipy takie jak Hawks s膮 lidze potrzebne oczywi艣cie, maja zawsze jako przysta艅 lub przechowalnia gracza czy dw贸ch z granic ASG i tyle...

do dzis nie wiem na czym polega fenomen Hawks 偶e s膮 tak wysoko oddaj膮c najpierw JJ i Williamsa za foliowane opakowanie po paczce chips贸w a potem kontuzjowali sie Zaza i Young...

w rotacji Hawks na PO pojawili sie Jenkins i I.johnson kt贸rych na oczy nie widzia艂em a kt贸rzy sobie 艣rednie podbili konc贸wka sezonu ( z NYK chyba). Mys艂a艂e ze mnie hawks mie zaskocz膮 a mnie zaskoczyli...

Ivan johnson.....kurde uwa偶a艂em si臋 za znafc臋 NBA

z tak膮 gr膮 wschodu Miami spacerek chyba 偶e s臋dziowie pozwol膮 na obijanie i napierdalanie w t艂oku i walce Melo i LBJ ale patrz膮c na polityk臋 Sterna w膮tpi臋.....

PGeorge jest fajny ale jeszcze zbyt ma艂o znaczy w lidze ksi臋gowych i marketingowc贸w......

Edytowane przez ignazz
Odno艣nik do komentarza

smiesznie zabrzmia艂o w kontek艣cie braku fan贸w Hawks

呕eby nie by艂o, 偶e kibicuj臋 Hawks, bro艅 Bo偶e! Chodzi艂o mi o Pacers, jestem za nimi. 殴le to chyba sformu艂owa艂em :)

Mam nadziej臋, 偶e dalej b臋d膮 grali lepiej i w sumie 偶a艂uj臋, 偶e nie obstawi艂em 4-0. Ale wpadka mo偶e si臋 wydarzy膰 w Atlancie, wi臋c te 4-1 wydaje si臋 bardzo realne.

Odno艣nik do komentarza

W sumie dziwie si臋, 偶e wszyscy tak marudz膮 na t膮 serie. Tzn, wiadomo, 偶e nie b臋dzie jakich艣 wi臋kszych emocji(ale tak b臋dzie w kilku parach), ale Pacers naprawd臋 fajnie si臋 ogl膮da, a jak jeszcze odpalaj膮 t膮 swoj膮 intensywno艣膰 w obronie to ju偶 ca艂kiem pozytywna ekipa. Obok Lakers to w艂a艣nie na Pacers i Nuggets najbardziej licz臋 w tych PO.

Odno艣nik do komentarza

Obejrza艂em siedem spotka艅 tych PO (opr贸cz OKC - Houston). Najgorsza ekipa w tym PO to Atlanta Hawks. Ich lider Josh Smith gra w stylu najgorszej wersji Dwyane'a Wade'a, czyli rzuty za trzy albo z odpa艂y 5-6 metr贸w, praktycznie zero ataku kosza. Paul George podoba艂 mi si臋 w pierwszym spotkaniu pi臋膰 razy lepiej, bra艂 ga艂臋 i jecha艂 z koksem pod kosz i 艂apa艂 przewinienia. Kto da maksa Smithowi b臋dzie niez艂ym parodyst膮, a sam kontrakt b臋dzie jednym z najgorszych w lidze.

Chemia Hawks jest tragiczna. W innych dru偶ynach po tr贸jkach albo fajnych akcjach wstaj膮 wszyscy zawodnicy i fetuj膮. Gracze Atlanty po punktach swojej dru偶yny siedz膮 oporowo zamuleni i wygl膮daja na wkurzonych niczym pies ogrodnika, 偶e kolega trafia punkty.

Devin Harris rocznik 1983. Kurde, jak ten czas leci. Nawet ju偶 ludzie z takich rocznik贸w s膮 po drugiej stronie rzeki, a Devin pi臋knie poszed艂 na samo dno. Pewnie nied艂ugo b臋dzie casus Bibby'ego. Jeszcze dwa lata pojedzie na nazwisku, a potem wyjazd z NBA i wyb贸r Filipiny/Chiny.

Jedyny, kt贸ry jest gotowy na PO w Atlancie to DeShawn Stevenson. Szkoda, 偶e musi gra膰 z takimi mazgajami, kt贸ry mecz PO traktuj膮 jak sparing w Rucker Parku. Dwa ci臋偶kie faule, pokazanie "Lancy" Stephensonowi atmosfery PO, rozpoczynanie awantur i charakter wojownika. Innym Hawks tego brakuje.

Roy Hibbert jest mega drewnem, MEGA.

Joe Johnson mo偶e kontrakt ma ogromny, ale akurat Hawks zap艂ac膮 brakiem awansu do nast臋pnej rundy w艂a艣nie brakiem jego, bo brakuje im jakiego艣 porz膮dnego ludzika w艣r贸d guard贸w, kt贸ry m贸g艂by dawa膰 te 15-20 PPG w serii. Harrisy, Tigi-Srigi (Teague), Korvery tego nie daj膮.

Odno艣nik do komentarza

wiem, 偶e jestem g艂upi bo ogl膮dam ca艂e PO od A do Z czyli niestety od Atlanty w艂膮cznie, ale Pacers widzia艂em jakie艣 100 spotka艅 przez ostatnie dwa lata, wi臋c do nich si臋 ju偶 przyzwyczai艂em, uff.

ale

Paul George, przynajmniej na razie - bo obstawiam, 偶e na wyje藕dzie (jak podczas rs) b臋dzie tak z 60% tego co teraz - jest najlepszym graczem PO.

Defensywnie robi to co James robi艂 w ECF 2011 czy kiedykolwiek indziej, kieyd po prostu by艂 wsz臋dzie, wk艂ada艂 wsz臋dzie 艂apy i zamyka艂 1on1.

W ataku poza paroma heat checkami to podejmuje bardzo trafne decyzje, wreszcie nauczy艂 si臋 gra膰 pick n rolla i wychodzi mu nawet split a'la Wade. Atletycznie jest chyba top3 najbardziej imponuj膮cych freak贸w w lidze rite now - putbacks, wsady off the dribble, bloki, transition.

Full package

Pacers w og贸le super wykorzystuj膮 to co maj膮 w ataku - Hibbert od jakiego艣 czasu rozdaje takie kulki z post upa, 偶e sam Vlade Divac by si臋 nie powstydzi艂. Pchaj膮 pi艂k臋 pod kosz do wysokich, wszystkie te double penetration i tr贸jki - graj膮 skutecznie i poza chwilowymi momentami fantazji George'a to ka偶dy wie co gra膰 i biega po swoich schematach. Frank Vogel hands down.

Zreszt膮, Vogel robi dobra robot臋, 偶e ograniczy艂 minuty Mahinmiego i zrezygnowa艂 z pomys艂u, 偶eby przez 95% meczu na boisku by艂 7footer, czego dowodem jest teraz hustulj膮cy jak hell Jeff Pendegraph, kt贸ry w艂asnor臋cznie wykrad艂 ju偶 艂膮cznie z tuzin punkt贸w w g1&2.

co do Hawks - to nie wiem co si臋 sta艂o z Joshem Smithem, ale defensywnie poza paroma postraszeniami blokiem, to jest 偶a艂osny - g贸wno a nie top5 pick n roll defender w lidze, beznadziejne rotacje, wyprostowane nogi i dawanie si臋 rucha膰 Tylerowi Hansbrough. Kwintesencj膮 jego indolencji by艂a sytuacja, jak Harris wypruwa艂 z siebie flaki, 偶eby doj艣膰 do pomocy i scontestowa膰 3pt George'a Hilla, a Josh Smith ci膮gle sta艂 w martwym polu mi臋dzy Hillem a trumn膮 i nie zareagowa艂 przez 5 sekund, po czym patrzy艂 jak Hill rozrzuca do Greena i ten 艂aduje z rogu 艣wiezutk膮 tr贸jeczk臋 hehe.

Odno艣nik do komentarza

Typowy no-show Pacers na wyje藕dzie.

Mia艂em racje co do George - po tym jak usiad艂 na nim Josh Smith to nie potrafi艂 podj膮膰 naturalnych decyzji i chyba za bardzo chcia艂 sobie udowodni膰, 偶e mo偶e (bo w g1&2 jecha艂 ze Smithem na mismatchach) i da艂 si臋 rucha膰 niemi艂osiernie pod w艂asnym koszem. Ze 3-4 akcje, gdzie Smith robi ma艂e zastawienie biodrem, zawija lew膮 nog臋 i ko艅czy pod desk膮, daaamnnn.

Swoj膮 droga Smith mia艂 taki moment w meczu, kiedy zablokowa艂 out of nowhere Hansbrough, a potem sko艅czy艂 150% max. power dunka po drugiej stronie - to jest ten elite atletyzm, za kt贸ry czasami warto da膰 maxa.

Odno艣nik do komentarza

Naprawd臋 nikt tego nie ogl膮da?

przed g5, ktory powinien by膰 kluczowy w ca艂ej sprawie, bo jak Pacers wygraj膮 to znaczy, 偶e

a) dali rad臋 z big-lineupem Hawx, kt贸ry totalnie zdezorganizowa艂 im ca艂y atak (West daje dupy vs Horford, Smith przeyebanie broni pick n rolle jako SF) i obron臋 (Smith bullying George, Horford na PF)

B) s膮 zdecydowanie gorsi na wyje藕dzie = b臋dzie g7

Pacers dwa razy zlali Hawks u siebie, 偶eby na wyje藕dzie gra膰 pod dyktando tego co zapronowa艂 Larry Drew (Petro s5=Smith SF, Tolliver w rotacji). Przed Vogelem pierwszy test, bo troch臋 si臋 ch艂op pogubi艂 - paniczny powr贸t do rotacji Greena i Mahinmiego.

Atlanta zdecydowanie potrafi tak膮 taktyka przeciwstawi膰 si臋 przewadze fizycznej Indiany i gra膰 z nimi jak r贸wny z r贸wnym pod koszem, jednocze艣nie nie b臋d膮c zmuszanym do przesadnego podkr臋cania tempa jak to co ich w艂a艣nie zabi艂o (a raczej czego brak) w g1&2.

Jedyny pozytywny znak je艣li Pacers wyjd膮 z tego ca艂o, to fakt, 偶e Heat raczej nie mog膮 sobie pozwoli膰 na granie big-lineup 偶eby ograniczy膰 ich atuty - chocia偶 te偶 nie wiem czemu to Heat mieliby si臋 do kogo艣 dostosowywa膰 a nie na odwr贸t.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.