Skocz do zawarto艣ci

Dwyane Wade vs LeBron James: kto lepszy??

dwyane wade

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ciekaw Waszych opini na m贸j temat. Mam nadziej臋, 偶e Was zainteresuje.

Co do tego pojedynku bardziej stawia艂bym na Wade'a. Wade lepiej radzi sobie z kierowaniem zespo艂u, a do pomocy ma Shaqa. James notomiast bardziej gra indywidualnie, ale bardzo dobrze mu to wychodzi. Gdy por贸wnywa艂em statystyki obu zawodnik贸w lepszy wydawa艂 mi si臋 Wade. warto doda膰, 偶e w konfrontacji obu dru偶yn lepiej gra MIAMI.

PS. Nie ukrywam, 偶e bardziej jestem za Wade'em. W ko艅cu to m贸j ulubiony gracz. :D

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

O tej porze wszystkie dzieci ju偶 艣pi膮. ;) Szkoda, 偶e 艣pi膮 r贸wnie偶 modowie, bo ten temat pewnie d艂ugo nie pob臋dzie. :roll: Na przysz艂o艣膰: postaraj si臋 rozwija膰 jako艣 swoje my艣li, postaraj si臋 by膰 obiektywny i naucz si臋 por贸wnywa膰. ;)

MOD (J)

Temt nie narusza og贸lnych zasad Forum wi臋c nie wiem czemu mieliby艣my go usun膮c. Mo偶na przyczepi膰 si臋 jedynie do tre艣ci zawartych w po艣cie tytu艂owym. Autor faktycznie nie wysili艂 si臋 za bardzo, ale takich temat贸w na Forum by艂o du偶o (MJ vs. KB, AI vs. KB itd...) wi臋c jeden wi臋cej chyba nie zaszkodzi

PS: odniemia si臋 "modzi" :wink:

Odno艣nik do komentarza

LeBron vs Wade

PPG: 31,0 - 26,7

FG%: 49% - 48%

RPG: 6.8 - 6,1

STPG: 1,6 - 2,02

BLKPG: 0.88 - 0,83

APG: 6,2 - 6

TO: 3,24 -3.6

SUMA: 6-1 dla LeBrona

Wade nie rzuca za 3(beznadziejne procenty), a LeBron ma minimalnie gorsz膮 skuteczno艣膰 rzut贸w wolnych.

Ja nie wiem jak patrzy艂e艣 na te statsy... one m贸wi膮 same za siebie 偶e lepszy jest LBJ, chyba bardziej kierowa艂e艣 si臋 sympati膮 do Wade dlatego uwa偶asz 偶e jest lepszym graczem.

Odno艣nik do komentarza

Co to w ogole za por贸wnanie??? Mo偶e za艂贸偶my temat - kto jest lepszy Steve Nash czy Tim Duncan

Nom, fakt :P. Ale co do tematu to my艣l臋, ze Lebron (mimo wielkiej niesympatii) daje sobie rade lepiej w lidze. Przemawiaj膮 za tym aspekty takie jak :

1. Lebron nie ma z kim do pogrania. No moze poza Ilgauskas'em, kt贸ry jest juz stary i gra po 20 min w meczu, hehe :P. Czasem sie jeszcze obudzi Gooden, ale to tez rzadko.

2. Wade to dziecko obsypane z艂otem. Takich graczy jak Haslem, Kapono, Mourning, O'Neal, Payton, Posey, Walker chcia艂aby mie膰 ka偶da druzyna a Wade wysilac sie nie musi. W razie czego wejdzie Gary i koniec, natomiast w przypadku LeBrona tak nie jest. On gra ca艂y mecz i nie ma godnego zmiennika.

Mysle, ze lepszym zawodnikiem jest jednak LeBron. Daje sobie rade. To on prowadzi druzyn臋 do sukces贸w, maj膮c bilans bliski 60% wygranych. Heat maj膮 podobny bilans, lecz po takiej druuzynie z takimi zawodnikami moznaby si臋 wi臋cej spodziewa膰.

Ko艅cz膮c chce powiedzie膰, 偶e LeBron jest liderem dru偶yny, czego raczej nie mozna powiedzie膰 o Wade'ie. James bierze ciezar na swoje plecy, jest por贸wnywany do MJ'a ( wg mnie to lekka przesada, nie chce tak nazywac goscia, ktory niecale 3 lata gra w NBA ). Jesli LeBron zdobedzie 6 tytul贸w mistrzowskich, dostenie 5 MVP fina艂贸w, 12 razy bedze wyst臋powa艂 w All-Star, 10 razy zostanie do wybrany do pierwszego teamu ligi to bedziemy mogli rozmawiac o LBJ :)).

Narazie dajmy czas tym zawodnikom, aby si臋 zaaklimatyzowali na 100% w NBA i czekajmy na pierwsze sukcesy !

Pzdr

Odno艣nik do komentarza

Chuck Norris jest tak dobry ze nigdy nie slyszal o MJu :P

a co do tematu - i Ty mowiles joseph ze to ja nie mam argumentow ;-)

no chociaz...

mamy fachowa analize porownawcza:

Wade nie rzuca za 3(beznadziejne procenty), a LeBron ma minimalnie gorsz膮 skuteczno艣膰 rzut贸w wolnych.

mamy konstruktywn膮 krytyke:

kierowa艂e艣 si臋 sympati膮 do Wade dlatego uwa偶asz 偶e jest lepszym graczem.

mamy niezbite dowody popierajace wnioski:

statsy... one m贸wi膮 same za siebie 偶e lepszy jest LBJ

mamy konflikt interesow z obiektywn膮 opini膮:

Ja wole Wade'a ale Lebron jest bardziej wszechstronny wg mnie wi臋c Lebron.

mamy przeciwstawne tezy oparte na czystej praktyce:

por贸wnywa艂em statystyki obu zawodnik贸w lepszy wydawa艂 mi si臋 Wade

mamy w koncu mia偶d偶膮ce newsy, zmieniaj膮ce nasz pkt widzenia o 180 st.:

w konfrontacji obu dru偶yn lepiej gra MIAMI.

:lol: ;-)

Odno艣nik do komentarza

deejay_paul te twoje statystyki te偶 chyba z sympatii do Lebrona:

lewa: Wade prawa Lebron

ppg 26.7 - 31 : ta kwestia jest prosta po pierwzsze w Cleveland nie ma tylu ,,snajper贸w" co w Miami wi臋c my艣le 偶e gdy jest r贸偶nica tylko 4.3 ppg to mo偶na uzna膰 za wyr贸wnane osi膮gni臋cia, wi臋c je艣li w Cleveland gra opiera sie na James'ie a w Miami nie tylko na Flashu to te 26.7 ppg nie jest jakim艣 ogromnym minusem na korzy艣膰 Lebrona

rpg 6.1 - 6.8 : nie jest to jaka艣 ogromna r贸偶nica wg mnie

apg 6.9 - 6.2 : no i ta r贸偶nica nadrabia zaleg艂o艣ci Wade'a w zbi贸rkach :]

a. spg 2.02 - 1.60

b. bpg 0.83 - 0.88 - a i b przemawiaj膮 za Wade'em jako bardziej defensywny gracz

Lebron sp臋dza na boisku 3 mpg wi臋cej na boisku i ma lepsz膮 skuteczno艣膰 w rzutach, za 3. Deejay wynik : 3:2 dla Lebrona

Oczywi艣cie nie radze sie sugerowa膰 statystykami bo one sa jak sp贸dniczki duzo pokazuja, najwazniejsze zakrywaj膮!

Lebron na t膮 chwil臋 jest lepszym graczem, ale jestem pewny 偶e to sie zmieni na przestrzeni kilku lat. Wade ma wg mnie lepszy styl gry i dlatego bardziej lubi臋 jego, a poza tym gra w dru偶ynie kt贸rej kibicuje.

Odno艣nik do komentarza

• 5 tygodni p贸藕niej...

powiem tylko ze wystarczy spojrzec na pokaz umiejetnosci Wade w Skills Challenge poprostu pobi艂 LeBrona na g艂owe i sadze ze ogolnie wole Wade'a

Taaa? A ja wole LeBrona i co? Ktory jest lepszy bo dw贸ch nie moze byc a zdnia sa r贸zne. A argument ze Skill to sobie daruj bo to jest jedna wielka zabawa, w ktorej tez udzia艂 ma szczescie a takze konkurs umiejetnosci a nie prawdizej wartosci zawodnika. Jest wiele aspektow gry ktorych nie zmierzysz w tym konkursie dlatego jest on nieobietywny. Obrony tam nie ma, a pamietaj ze gra odbuwa sie po dwoch stronach parkietu.
Odno艣nik do komentarza

O czym Wy tu do cholery gadacie? :P Skills Challenge obejmuje tylko rzut, dok艂adno艣c podania, koz艂owanie, szybko艣膰 i zwrotno艣膰. Do tego du偶o zale偶y od szcz臋艣cia. Jak to si臋 ma do wszystkich aspekt贸w warto艣ciowo艣ci zawodnika chyba nie musz臋 pisa膰.

Odno艣nik do komentarza

No argument z Skills Challenge wog贸le chybiony. Co, 偶e Robinson lepiej daje z g贸ry ni偶 Iguodala? Bez przesady, jak KarSp napisa艂 to jest jedna wielka zabawa, i bardzo ma艂o m贸wi o umiej臋tno艣ciach zawodnik贸w.

Co do ju偶 w艂a艣ciwego tematu no to ci臋偶ko jest to por贸wna膰 bo graj膮 w zupe艂nie innych dru偶ynach o powiedzmy r贸偶nej filozofii i aspiracjach, tzn wiadomo, ka偶dy chce zdoby膰 mistrzostwo ale nie oszukujmy si臋 tylko nieliczni maj膮 jako takie szanse. Obaj maj膮 troszke inne role w dru偶ynach. Osobi艣cie wole Wade'a ale wiem te偶, 偶e na ten moment James jest troszke jednak lepszy. Co si臋 oczywi艣cie wi膮偶e z czynnikami kt贸re wymieni艂em wcze艣niej. Co do stylu gry to co kto woli i lubi ale nie mo偶na si臋 nim sugerowa膰 je艣li chodzi o "dobro艣膰" zawodnika. Jak by tak by艂o to obecnie najlepszy by艂by VC :wink:

No nic jak zwykle wszystko zweryfikuje przysz艂o艣膰 a raczej wygrane tytu艂y i przedewszystkim wk艂ad tych dw贸ch pan贸w w ich zdobycie.

Odno艣nik do komentarza

Obrony tam nie ma, a pamietaj ze gra odbuwa sie po dwoch stronach parkietu.

Wade jest lepszym obro艅c膮, wi臋c samob贸j 8) no i Wade ma wi臋ksze jaja, wi臋c (przynajmniej teoretycznie) powinien mie膰 wi臋ksze trudno艣ci w Skillsach :)
Nie, nie samoboj, bo fakty sa w艂asnie takie ze tam nei ma obrony a ja nigdzie nie napisa艂em ze LeBron jest lepszy :) Powiedzmy ze nie mam zdania, a podchodze do sprawy obiektywnie(swojego czasu nawet chyba Van i Zmaziek powiedzieli mi ze jestem obiektywnym fanem Sixers a to od nich uslyszec to juz cos znacyz :wink: ) i musze to tez brac pod uwage
Odno艣nik do komentarza

powiem tylko ze wystarczy spojrzec na pokaz umiejetnosci Wade w Skills Challenge poprostu pobi艂 LeBrona na g艂owe i sadze ze ogolnie wole Wade'a

Taaa? A ja wole LeBrona i co? Ktory jest lepszy bo dw贸ch nie moze byc a zdnia sa r贸zne. A argument ze Skill to sobie daruj bo to jest jedna wielka zabawa, w ktorej tez udzia艂 ma szczescie a takze konkurs umiejetnosci a nie prawdizej wartosci zawodnika. Jest wiele aspektow gry ktorych nie zmierzysz w tym konkursie dlatego jest on nieobietywny. Obrony tam nie ma, a pamietaj ze gra odbuwa sie po dwoch stronach parkietu.

Nie m贸wie ze nie lubie LeBrona ale kazdy ma inny gust ja poprostu uwazam Wade'a za bardziej doswiadoczonego zawodnika

Odno艣nik do komentarza

Trudno mi powiedzie膰 kto jest lepszym liderem. Na parkiecie statystyki przemawiaj膮 za Lebronem. LBJ w dru偶ynie praktycznie nie ma z kim gra膰 czasem dostanie wsparcie. A Wade jak nie ma dnia to za niego wejdzie Payton czy tam Williams i ju偶 O.K. A za takiego Jamesa nie ma kto gra膰 no chyba 偶e Varejao :P Na niekorzy艣c Jamesa dzia艂a to 偶e do艣c czesto nie trafia decyduj膮cych rzut贸w (mecz z Nuggets) mimo wszystko stawi艂bym na niego jako lidera na parkiecie. A pozanim jaki on daje przyk艂ad m艂odszym obgryza膰 paznokcie albo smiac sie z nieudanych pr贸b wsad贸w?? Dlatego bardziej lubie Wade'a ale w tym por贸wnaniu stawiam na Lebrona Jamesa

Odno艣nik do komentarza

Hej, jestm nowy na forum...

Co do tematu, dla mnie zdecydowanie jest lepszy DWYANE WADE

Konkurs wszechstronno艣ci wygra艂 zdecydownaie i kieruje gra zespo艂u na og贸艂... LeBron Musi dojrzec do gry z zespo艂em...

Pozdrawiam :wink:

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.