Skocz do zawartości

NFL

macias

Rekomendowane odpowiedzi

Ja oglądałem głównie Texans i ich mecz z Colts w week 6 mogę szczególnie polecić, z tego co widzę za najlepsze mecze regulara uznaje się:

New England Patriots at Green Bay Packers Week 13

San Diego Chargers at San Francisco 49ers Week 16

z playoffs godne obejrzenia są BAL vs NE i GB vs DAL ale podejrzewam że możesz znać wyniki, zwłaszcza pierwszego ;)

@Cisza z ostatniego RS zapadł mi jeszcze mocniej w pamięć SF@NO, na pewno godny polecenia. Jakbyś chciał coś starszego to myślę, że mogę coś polecić (oglądam uważnie tę ligę od prawie 9 lat, a widziałem też sporo meczów z lat wcześniejszych).

Wracając zaś do rynku transferów, to ciekawa jest dla mnie ogólna tendencja spadku zainteresowania klubów pakowaniem ogromnych pieniędzy w pozycję WR. Andre Johnson dostał od Colts 7 mln rocznie, a teraz okazuje się, że Percy dostał 6 mln zaledwie na rok. Bez klubu są takie nazwiska jak Crabtree, Bowe czy Jennings. W międzyczasie Pats wymusili na Amendoli obniżkę zarobków. Cowboys nie zdecydowali się na podpisanie dużego kontraktu z Dezem i wybrali franchise tag. Ewidentnie coś się zmieniło w porównaniu z ostatnimi latami, gdzie byle Mike Wallace dostawał z miejsca 11 baniek rocznie. Za to wyraźnie rosną zarobki defensorów (skrajnym przykładem z tego roku jest Maxwell), choć to zjawisko widoczne już od zeszłego offseason.

Edytowane przez Kily

Co by nie mówić to Albercik był filarem dominującej defensywy i uchodził za najlepszego DT od czasu śp. Raggiego White'a. Suh na tej samej pozycji i bez takich sukcesów własnej obrony mógł w tym roku dostać jednak dużo większą kasę. A że grubas okazał się po podpisaniu kontraktu niezasługującym na szacunek leniem to inna sprawa. W 2009 roku to nie był tak dziwny transfer jak dzisiejszy Maxwella.