Skocz do zawarto艣ci

Nowy Lider w klasyfikacji blok贸w czyli Pan Marcin Gortat raz jeszcze

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

ma艂a pr贸bka plus wybitny w tym aspekcie mecz z bobkami sprawia ze do podniety jeszcze troch臋 ale

Panie i Panowie oficjalnie po ka偶dym bloku obecnie w NBA Marcina s艂ycha膰 dopowiedzenie "lider w blokach w ca艂ej NBA!"w 5 meczach MG13 zrobi艂 ju偶 21 blok贸w gdzie dodatkowo patrz膮c na innych topu ma mniej fauli od nich 12 (poza fenomenalnym AK47)

[TABLE]

[TR]

[TD=class: statsSortEven, align: right]BPG 4.2 i Block per36

[/TD]

[TD=class: statsRowEven, align: right]5.91 robi ogromne wra偶enie!

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

patrz膮c uwa偶nie na mecz naliczy艂em dodatkowo 2-3 b艂臋dy w statach MG oraz 2 pechowe statystycznie wydarzenia!

wynik z Bob jak kto艣 meczu nie widzia艂!

23 (10/14) 10 zbi贸rek (3+7) 7blok贸w (rekord kariery) 2 asysty oraz 1 przechwyt i 5 fauli

praktycznie wyni 10 zbi贸rek i 7 blok贸w MG zrobi艂 na 3 minuty przed ko艅cem 3Q jednakze zaliczy艂 wtedy 4 faul i usiad艂.

do tego czasu dodatkowo nie zgadza mi si臋 liczba przechwyt贸w jak i zbi贸rek!

MG pierwszy przechwyt zanotowa艂 praktycznie na pocz膮tku meczu i wyra偶nie widzia艂em 2 kolejne przechwyty ( w tym jeden m贸g艂 by膰 potraktowany jak blok - ale nie by艂 choc tak pomy艣la艂em) oraz wyraznie raz dodatkowo w ataku zbi艂 pi艂k臋 do Scoli i "chyba" jemu zaliczyli 11 zbi贸rk臋 Marcina.

w 4Q zrobi艂 kolejn膮 zbi贸rk臋 kt贸rej nie doliczono ( chyba 偶e by艂a korekta wyniku z 3Q na niekorzy艣膰 MG) oraz minimalnie zablokowa艂 8 raz Gordona w dwutakcie jednak偶e pi艂ka zmieniaj膮c minimalnie kierunek lotu odbi艂a sie o tablice i wypad艂a z kosza co mo偶e wg statystyk贸w blokiem nie by艂o.

dodatkowo raz pozbawi艂 przeciwnika pi艂ki wybijaj膮c mu ja pod koszem w nogi i w aut ale tu raczej by艂a tylko strata a nie czysty steal

pech: raz w 3Q przy zbi贸rce w ataku zagwizdano g艂upi faul MG, raz pod koszem by艂 faulowany wyrazznie ale 艣edziowie nie przyczynili si臋 do powiekszenia dorobku punktowego, oraz raz w 4Q w bloku zagwizdano faul szybciej (minimalny faulale poprawny jednak gwizdek choc kcj臋 mozna by艂o pusci膰) partnerowi Marcina.

reasumuj膮c wg moich oblicze艅

MG mia艂 23/11/8/2/3 a dodatkowo mozna by艂o zaliczy膰 1 zbi贸rk臋 ofensywn膮 bez faul Marcina i 1 faul jako korzy艣膰 MG. MG nie musia艂by zej艣膰 za 4 faule w 3Q i show by trwa艂 d艂u偶ej

najwa偶niejsza rzecz z tego meczu GOR膭CO POLECAM OBEJRZE膯 to fakt 偶e wszyscy juz wiedz膮 w zespole 偶e Suns bez Marcina s膮 duzo s艂absi w dnym momencie na parkiecie i nowi Scola & Dragic ( g艂upia wymowa z "drad藕ik"') chyba to zatrybili.

Scola Beas i Dragic juz zaczynaj膮 艂adnie dokarmia膰 MG

na koniec pytanie czy rzucaj膮c za 3 beas zmieni艂 zdanie i podawa艂 do MG czy jednak nie trafi艂 i powinna by膰 zbi贸rka ofensywna MG po niedolocie

komentatorzy okreslili to jako podanie ale ja taki pewny patrz膮c na Beasa nie jestem

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

przecie偶 ka偶dy na tym forum wie, 偶e MG zawdzi臋cza wszystkie staty Nashowi i to tylko fluke ale ju偶 nied艂ugo b臋dzie robi艂 planowane 6/3/1 na fatalnej skuteczno艣ci...

co do podania Beasleya to by艂em pewny, 偶e to airball i zbi贸rka ofensywna...

Tragi膰 fun to watch

Odno艣nik do komentarza

mi si臋 naprawd臋 podoba wsp贸艂praca wysokich - Scoli z Gortatem. Dragic te偶 odnajduje nie tylko Louisa, ale tak偶e MG. Dodatkowo w meczu z Bobkami 艣wietnie w roli kreatora sprawdzi艂 si臋 Beasley, kt贸ry mia艂 7 as, a naprawd臋 m贸g艂 mie膰 z 10 i triple-double, bo kilka jego fajnych poda艅 przestrzelali z 艂atwych pozycji partnerzy. Fajnie wi臋c wszyscy wsp贸艂pracuj膮, ale nagle si臋 co艣 pierdoli. Po cz臋艣ci przez bezproduktywn膮 w ataku 艂awk臋, po cz臋艣ci przez tragiczn膮 na razie dyspozycj臋 rzutow膮 Dudley'a i innych shooter贸w, a g艂贸wnej mierze przez z艂膮 defensyw臋, kt贸ra nie nap臋dza ataku i jak w Suns pada obrona, to tak偶e atak i wice wersa. Nagle przestajemy rzuca膰, sami dajemy trafia膰 wszystko rywalom, nakurwiaj膮 run jak Warriors, Magic czy Bobcats i wszystko si臋 rozpierdala. To jednak temat na dyskusj臋 w temacie o Suns ;)

Pierwszy raz od dawien dawna Suns maj膮 dobry duet podkoszowy i w tym elemencie mamy przewag臋 nad wieloma ekipami, nie dostajemy wpierdolu na deskach, a cz臋艣ciej to my je wygrywamy dzi臋ki aktywniejszemu pod tablicami MG i dobrze by to wykorzysta膰.

Odno艣nik do komentarza

mnie przez ostatnie lata wkurwia艂 Alvin swoj膮 rotacj膮, teraz za bardzo nie ma czym rotowa膰 w 2nd unicie, ale og贸lnie to mu ufam, bo zawsze prawie po ASG zaczynali艣my gra膰 znacznie lepiej i wykrystalizowana 艂awka te偶 spisuje si臋 wtedy naprawd臋 fajnie, tworz膮c monolit, kt贸ry na papierze mo偶e wygl膮da 艣miesznie i d-league'owo, ale na parkiecie daje mn贸stwo hustle, agresywnej obrony i szybkiego ataku.

Ca艂y czas utrzymuj臋 swoje zdanie sprzed sezonu - z tej m膮ki b臋dzie nawet smaczny chleb, tylko dajmy im czas - ten zesp贸艂 zmieni艂 si臋 przecie偶 w 70%.

Co my艣licie o Tuckerze? Jak wychodzi to przypominam mi takiego rottwailera spuszczonego z 艂a艅cuch贸w. Bardzo agresywna obrona, ci膮g艂y nacisk, niesamowita walka na atakowanej tablicy mimo niewielkiego wzrostu. Uwa偶am, 偶e odpowiednio wykorzystany, mo偶e by膰 naprawd臋 fajnym elementem Suns. Genty jak na razie wykorzystuje go g艂ownie w ko艅c贸wkach, co mo偶e by膰 zaskoczeniem, ale w sumie nic dziwnego przy takiej formie rzutowej Dudleya, kt贸ra na razie nie wnosi za wiele.

Edytowane przez theo001
Odno艣nik do komentarza

Niewa偶ne powt贸rki i analizy poklatkowe.

Gortat does it again!

5 blok贸w, 3 przechwyty tym samym walnie przyczyni艂 si臋 do trzeciego najwi臋kszego comebacku w historii Suns.

Szczeg贸lnie wa偶ny by艂 ostatni blok na Waitersie, kt贸ry mia艂 sw贸j dzie艅 konia.

Odno艣nik do komentarza

Proponuj臋 zrobi膰 sond臋 na ten temat i mo偶e dodatkowo analiz臋 poklatkow膮 ca艂ego zdarzenia.

Kocie

Lovea nie ma to Wilki od razu wygrywaj膮:cool:

Te偶 nie mam 偶adnych w膮tpliwo艣ci, 偶e to bylo podanie.

Beasley 艣wietnie kreuje m.in. Gortata - co pokazuje jak ma艂o go ogl膮da艂y osoby, kt贸re go wcze艣niej krytykowa艂y lub w wi臋kszo艣ci robi膮 to nadal.

Theo

Mia艂em pisa膰 o Tuckerze juz podczas preseason - znakomity walczak jakich w Suns trzeba. :D

Dzi艣 dodatkowo podoba艂 mi sie Telfair z tym swoim koz艂em ala Alberto Tomba w ko艅cowych sekundach. historyczny powr贸t nr3 i wygl膮da to mi艂o dla oka.

Odno艣nik do komentarza

Kocie

Lovea nie ma to Wilki od razu wygrywaj膮:cool:

Ta, pewnie bez Rubio te偶 graj膮 lepiej?

EDIT:

Jeszcze jedno Alonzo, widzia艂em wszystkie mecze Suns opr贸cz tego z Miami, i dopiero w 2 ostatnich Beasley zacz膮艂 co艣 podawa膰, a jego stosunek asyst do strat jest wreszcie dodatni. Czy wed艂ug Ciebie 2 takie mecze, w stosunku do 4 c***owych, uzasadnia do pisania czego艣 takiego:

Beasley 艣wietnie kreuje m.in. Gortata - co pokazuje jak ma艂o go ogl膮da艂y osoby, kt贸re go wcze艣niej krytykowa艂y lub w wi臋kszo艣ci robi膮 to nadal.

Mo偶e to nowy trend w 偶yciu Micha艂ka, ale by w takie bibilijne cuda uwierzy膰, to musi gra膰 duuuu偶o wi臋cej razy ni偶 2. Edytowane przez KotBehemot
Odno艣nik do komentarza

Ta, pewnie bez Rubio te偶 graj膮 lepiej?

EDIT:

Jeszcze jedno Alonzo, widzia艂em wszystkie mecze Suns opr贸cz tego z Miami, i dopiero w 2 ostatnich Beasley zacz膮艂 co艣 podawa膰, a jego stosunek asyst do strat jest wreszcie dodatni. Czy wed艂ug Ciebie 2 takie mecze, w stosunku do 4 c***owych, uzasadnia do pisania czego艣 takiego:

Mo偶e to nowy trend w 偶yciu Micha艂ka, ale by w takie bibilijne cuda uwierzy膰, to musi gra膰 duuuu偶o wi臋cej razy ni偶 2.

Powiem Tobie tak - ja widzia艂em wi臋kszo艣膰 jego meczy, a najwi臋cej straci艂em z ostatniego sezonu Beasleya w Minesocie, gdy by艂o ju偶 wida膰, 偶e Adelman nie bedzie na niego stawia艂. W Minnesocie jak dla mnie by艂 za du偶y chaos (mia艂em problem z przestawieniem sie z meczy u艂o偶onych Heat na wolna amerykank臋 w Le艣nych Wilkach) - mo偶e Rubio to ogarnie jak wr贸ci.

Licz臋 na to, 偶e bohater naszej konwersacji w Suns wreszcie zacznie si臋 realizowa膰

z B'Easym jest taki problem, 偶e on powinien grac na czw贸rce, a wszyscy uparli si臋 by zrobi膰 z niego trojk臋.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.