Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Film mnie zawiódł, owszem. Trailer zdradził całą fabułę, owszem. Fabuła była beznadziejna, postacie poza Batmanem także, owszem.

Ale Zack zawsze nie radził sobie w czasie kinowym, a Ben Affleck to możliwe, że najlepszy Bruce Wayne. A konkurencję miał sporą. Trzeba czekać na ultimate cut. 

Nie wiem czy coś da Ultimate Cut, bo ma mieć 3h(?) z tego co gdzieś czytałem. Gdyby miał z 5h, to może by coś dało. Po prostu za dużo rzeczy w jednym filmie.

A i tak po dłuższym zastanowieniu to myślę, że film, w którym walczy Superman z Batmanem powinien powstać bardzo późno, wtedy motywacje byłby bardziej jasne(coś jak w TDKR part 2). A ich pierwsze spotkanie po prostu zrobić na podstawie:

post-2016-0-99467100-1461279401_thumb.jpg

Edytowane przez Cloud

Whiplash - 8/10

Baaardzo długo się zbierałem. Myślałem, że pomimo świetnych recenzji film mnie nie wciągnie. No i to był błąd. Dodatkowo od zawsze czułem jakąś niechęć do tego łysego aktora(sam nie wiem dlaczego). Bardzo spodobała mi się jego rola.

Alpy - 5/10

W sumie to chyba dopiero trzeci film produkcji greckiej, który w życiu widziałem ale bardzo podobny jest do świetnego 'Kła'. Film specyficzny ale do tamtego brakuje mu sporo. Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie ale te filmy greckie trochę na siłę starają się pokazać nagość i niekoniecznie atrakcyjne ciała ludzi. Rozumiem, że jest to jakieś przesłanie(że nie tylko pyszną dupeczkę Jennifer Lawrence powinno się pokazywać) ale k**** ile można.

Whiplash - 8/10

Baaardzo długo się zbierałem. Myślałem, że pomimo świetnych recenzji film mnie nie wciągnie. No i to był błąd. Dodatkowo od zawsze czułem jakąś niechęć do tego łysego aktora(sam nie wiem dlaczego). Bardzo spodobała mi się jego rola.

Alpy - 5/10

W sumie to chyba dopiero trzeci film produkcji greckiej, który w życiu widziałem ale bardzo podobny jest do świetnego 'Kła'. Film specyficzny ale do tamtego brakuje mu sporo. Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie ale te filmy greckie trochę na siłę starają się pokazać nagość i niekoniecznie atrakcyjne ciała ludzi. Rozumiem, że jest to jakieś przesłanie(że nie tylko pyszną dupeczkę Jennifer Lawrence powinno się pokazywać) ale k**** ile można.

Say whaaaaaaat?

Widziałeś Oz? Jeżeli nie to polecam, od razu go polubisz. ;)

images-4.jpg

Edytowane przez Luki

Alpy - 5/10

Wg mnie sam się w to wpierdoliłeś ...

Byłem ostatnio w kinie na filmie Cloverfield lane 10 i zrobił na mnie duże wrażenie :) Może dlatego,że trochę był w klomacie Misery . Był ktoś z was na tym filmie ? Z ciekawości spojrzałem na oceny tego filmu na filmwebie i jestem zdziwiony dosyć małą oceną tego filmu. 

Nie sugeruj się śr.ocen na filmwebie, ten film najlepszym przykładem http://www.filmweb.pl/film/Drzewo+życia-2011-273584

Przecież ten film wszędzie ma słabe oceny i recenzje również. To, że niektórym ludziom się spodobał, nie znaczy od razu, że jest zajebisty i powinien mieć świetne oceny.

Przecież ten film wszędzie ma słabe oceny i recenzje również. To, że niektórym ludziom się spodobał, nie znaczy od razu, że jest zajebisty i powinien mieć świetne oceny.

przecież ty pisałes, że nie widziałeś Trumbo, ale i tak bys dał Cranstowi Oscara bo w trailerze wypadł lepiej niż Leo w Zjawie

i co mi pierdolisz, że wszędzie jak na metacritic jest 85 http://www.imdb.com/title/tt0478304/criticreviews?ref_=tt_ov_rt

Film mnie zawiódł, owszem. Trailer zdradził całą fabułę, owszem. Fabuła była beznadziejna, postacie poza Batmanem także, owszem.

Ale Zack zawsze nie radził sobie w czasie kinowym, a Ben Affleck to możliwe, że najlepszy Bruce Wayne. A konkurencję miał sporą. Trzeba czekać na ultimate cut. 

Ze wszystkim sie zgadzam. Zgadzam się, że Ben Affleck to jest najlepszy Bruce Wayne. Nie zgadzam się tylko z ogólnym kociokwikiem związanym z charakterem Luthora. Ludzie, do c***a Pana, przez 60 lat był wyrachowanym biznesmanem, raz zrobili wariata i to nawet całkiem nieźle zagranego (jak na Jessiego) co nadało trochę świeżości temu wielokrotnie odgrzewanemu kotlecikowi jakim jest historia Supercwela, nie trzeba się tak od razu oburzać.

Jeremy jest za to bardzo słabym Alfredem, tutaj akurat ta przemiana lokaja w turbomechanika imo po prostu nie wyszła. Źle to ująłem - chodzi mi o to, że Jeremy nie zagrał tego źle. Z tej postaci po prostu nie dało się więcej wycisnąć.

Uciąłem komara trzy razy. Trzy razy w trakcie jednego seansu uciąłem 15 minutowe drzemki. Inna sprawa, że byłem wyjebany ale przy filmach akcji mi się to nie zdarza.

Ze wszystkim sie zgadzam. Zgadzam się, że Ben Affleck to jest najlepszy Bruce Wayne. Nie zgadzam się tylko z ogólnym kociokwikiem związanym z charakterem Luthora. Ludzie, do ch**a Pana, przez 60 lat był wyrachowanym biznesmanem, raz zrobili wariata i to nawet całkiem nieźle zagranego (jak na Jessiego) co nadało trochę świeżości temu wielokrotnie odgrzewanemu kotlecikowi jakim jest historia Supercwela, nie trzeba się tak od razu oburzać.

Jeremy jest za to bardzo słabym Alfredem, tutaj akurat ta przemiana lokaja w turbomechanika imo po prostu nie wyszła. Źle to ująłem - chodzi mi o to, że Jeremy nie zagrał tego źle. Z tej postaci po prostu nie dało się więcej wycisnąć.

Uciąłem komara trzy razy. Trzy razy w trakcie jednego seansu uciąłem 15 minutowe drzemki. Inna sprawa, że byłem wyjebany ale przy filmach akcji mi się to nie zdarza.

DC ma lepszych villainów, Marvel bohaterów, więc Warner Bros powinien do maksimum wykorzystać swoje atuty. Superman może i nadawał się na lata 1940, ale to najgorszy bohater z szerzej zdanych. Kapitan Ameryka z kodem na godmode. Nawet w niskobudżetowym Smallville udało im się zrobić dobrego Luthora. Jak chcieli go zrobić trochę innego, powinni sięgnąć po wzór Fiska z Daredevila. Dobry Lex Luthor mógłby nawet uratować ten film, bo we dwóch ciągnąć już jest łatwiej. 

Alfred był nawet fajny. W sumie do końca nie wiadomo jaka miała być rola, ale na tle reszty to kogoś trzeba pochwalić. 

Jak na film akcji to było bardzo mało akcji, mogli obciąć trochę końcówkę i tą Syrię, a wsadzić jakiegoś pomniejszego przestępcę na początek, by dać się Affleckowi wykazać. 

• 2 tygodnie później...

A mi się ostatni B vs S podobał. Co ciekawe, najgorsze były scena walki oraz synteza glosu Fleka. Ben zagrał zajebiście, nawet mi Adams i ta Wonder cipsko nie przeszkadzały. Good stuff

Push z 2009 zacny jest. Dobra gra, klimat, pomysł na telekinezę. Na sobotnie popołudnie w sam raz

Civil war rozpierdala. Najlepszy film z MCU i to z ogromną nawiązką. Poziom Deadpoola czy Watchmen, chociaż się różni konwencją. Film do którego będą się fani superbohaterów odwoływać latami.

Swoją drogą goście od castingów Marvela rozpierdalają system. Jedyne co zjebali, to Ruffalo i to dlatego, że się nie dogadali z Nortonem (on Bannerem był świetnym), a wszystko inne - doskonale. Nowe nabytki spisują się rewelacyjnie.

Mi aż tak się CW nie podobał. To był dobry film, nawet jeden z lepszych z MCU, ale nadal wolę Winter Soldier. Konflikt o to czy podpisać czy nie podpisać za słabo rozwinięty. Myślę, że ten zły Zomo czy jak mu tam, był po prostu niepotrzebny i lepiej by film wypadł bez niego.

Spider-man, Ant-man i Pantera najlepsi. 

Poza tym co to za

wojna jak nie było ofiar i tylko murzyn, który nikogo nie obchodzi coś sobie zrobił.