Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Le Samourai 1967

Ktoś niegyś polecał ów francuski film, który dawno temu sobie ściągnąłem ale dopiero teraz obejrzałem. Ogólnie wiadomo że akcji sporo nie bedzie w końcu to lata 60te. Dobrze zagrany film a scenariusz nawet okay. Natomiast daleki jestem od zachwytu. Ot można sobie obejrzeć, ale też nie trzeba. Ale jak ktoś lubi stonowane kino z dobrą rolą Alain Delona to czemu nie?

Wczoraj zapuszcam tv seta w nadzei na dobrego filma bo ja nie, sobie powiedziałem, to zapuszczę sciagniętego. Myk cyk a tu Nocny Kowboj /1969/ się pojawia, a jakoże nigdy nie byłem w stanie ów obrazu obejrzeć to cieprpliwie skierowalem gałki oczne na telewizor, a kanał zwał się tvp kultura.

Film dobry myślę i jeszcze Voight razem z Dustine Hoffmanem 3 oscary i 4 nominacje.

Po0 krótce tylko wspomnę , iz początek mnie nie zaskoczył a ciągłe migawki retrospekcyje bardziej mnie wnerwiały niśli dawały przypływ artyzmu rezyserskiego. No i w sumie tak do końca. Nie zostałem niczym wielkim zaskoczony. Może humor nie ten albocoś jednak  sama historia wg mnie dosyć płytko draśnięta. Moze spodziewałem się wiekszego szoku, ale cóż. Pan Kowboj po prostu w szukaniu lepszego jutra źle celował i uswiadomił sobie dosyć późno mimo, iz wskazówek miał co nie miara bo co krok się potykał i nijak prognozy się mu nie sprawdzały. Odniośnikiem również okazał się pózniejszy kompan. A więc jeśli chcecie mieć kawałek zadumy to miejcie. ja nie miałem.

btw. mam jakoś zawsze probloem z grą aktorską Voighta. Nigdy mi jakoś do gustu nie przypadała i tak również było tym razem.

Odzywać się ludzie którym było dane obejrzeć ów dzieło

Człowiek, który został skarfejsem

What just Happend

Czyli co się kuwa zadziało

DeNiro, Bruce, Penn. Po pół godziny wyjebałem do koszalina. Wątek niby spoko ale aktorsko i dialogowo leży i kwiczy. Niektórzy aktorzy nie porafią się zestarzeć i grać w normalnych produkcjach. Przykładem Bruce tu oraz w surogatach.

Człowiek, który został skarfejsem

What just Happend

Czyli co się kuwa zadziało

DeNiro, Bruce, Penn. Po pół godziny wyjebałem do koszalina. Wątek niby spoko ale aktorsko i dialogowo leży i kwiczy. Niektórzy aktorzy nie porafią się zestarzeć i grać w normalnych produkcjach. Przykładem Bruce tu oraz w surogatach.

Piszesz o jakimś filmie?