Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2012/13

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

bo to byl nikt w ncaa gdzie wysocy dominuja samym wzrostem a Zeller jest gorszym Zellerem do tego jest bialy, malo techniczny i zaczales nim tankowac zanim siejeszcze zaczal sezon

poza tym jaki jest potencjal Jonesa, Jonesa, White a jaki Zellera

Zeller max robi 11-7-1-1

ni to pewniak nito starter

Zeller to nikt

ogolnie Syracuse produkuje najbardziej przecenianych zawodnikow ale UNC jest nie wiele za nimi ostatnimi czasy

Duke, Tar Heels wyszli zmody pod katem big time nbaerow

Tak w ogóle to przejrzałem składy i ide po mistrzostwo w tym roku. Ai3, Mar - powodzenia ;]

Ty źą, ale Bulls Mara już sezon temu nie byli w gronie contenderów, więc wątpie, by bez jakichkolwiek wzmonień coś tu się miało zmienić. A shavlik w swoim żywiole - czeka na zbawienie. Biorąc pod uwagę, że ma z pięciu pg, żadnego sensownego sg i jest bez centra na wstępie na cały listopad, to zbawienie chyba nie nadejdzie ;] Zawsze jednak możesz się zgłosić do mnie, mam nadmiar centrów i nawet jakiś sensowny sg się znajdzie ;]

Ogólnie na majstra, jak sezon temu, pójdzie z pięć ekip, ale zdecydowanie najfajniejszą ekipę ma Antek (co nie znaczy, że jest w gronie faworytów do tytułu).

Pora zmienić prawo.

Wiem, że masz 96 h. Ale wiem też, iż trzeba to zmienić.

Wilq, ja tylko zauważam wadę pewnego systemu. lk#1 nie robi nic wbrew prawu, ale to co jest zgodne z prawem, nie znaczy, że jest moralne i zgodne z zasadami etyki. Dla mnie to jest brak szacunku dla innych GM-ow, bo mógł się słowem odezwać, kiedy i czy w ogóle wybierze, a to juz by zupełnie inaczej wyglądało.

Świadczy to wybór niedługą chwilę później Wilq'a i Krzema, oni jakoś byli zdecydowani. W sumie ja mam 17 i 18, może tak przed 17 i przed 18 pozwole sobie na 96 h przerwy? W koncu prawo mi na to pozwala. Na pewno większość byłaby zadowolona :smile-new:

Edytowane przez bulek

lk#1 nie robi nic wbrew prawu, ale to co jest zgodne z prawem, nie znaczy, że jest moralne i zgodne z zasadami etyki. Dla mnie to jest brak szacunku dla innych GM-ow, bo mógł się słowem odezwać, kiedy i czy w ogóle wybierze, a to juz by zupełnie inaczej wyglądało.

Napisałem, że pick jest do wzięcia, co w świetle poprzedniego wyboru było jasnym sygnałem. Robisz problem jakbym na tydzień przed rozpoczęciem sezonu zwlekał z wyborem...

Teraz czasu nie skracamy, ale od przyszłego roku jestem za tym, by ograniczyć czas na wybór, upłynni to nieco draft.

Zdaje się jednak, iż nie za bardzo rozumiecie istotę problemu. Stagnacja naprawdę nie jest tym, czego ta liga potrzebuje.

Zresztą w sumie, jesli to by mialo byc 48h, to poza tym, ze ludzie by tyle nie czekali, niczego nie załatwia. Pole do analizy i tak jest za duże. Jeśli mam być szczery, to jesli nie draft "online" to 24h na wybor wydaje się byc wystarczającym terminem, a jesli by ktos dogadywał kwestię trejdu, wystarczy słowo do komisha i te 1-2h wiecej by otrzymał.

Piszecie, że jest full czasu, jakbym ja chcial przyspieszenia z tego powodu. Tymczasem argument o braku czasu nigdy nie padł z mojej strony...

Choc de facto i tak jestem fanem draftu online, choc tu zgoda - ograniczy to nieco trejdy. Z drugiej strony 96h to nie świadczy zbyt dobrze o fachowości GM-a w temacie ncaa, a jestem za tym, by draft urealnić, żeby zmysł intuicji miał większe znaczenie.

Niemniej kwestia draftu nie jest największym priorytetem. Są ważniejsze kwestie.

Edytowane przez bulek

bulek, Ty to postrzegasz jako wade systemu, a ja jako jego dzialajaca czesc, ktora byc powinna.

IK#1 wyraznie zaznaczyl, ze pick jest na sprzedaz i wysylal oferty. Moj pick mogl byc szybki wlasnie dlatego, ze byla przerwa i moglem przygotowac tylko wybor miedzy 2 graczami. Ale przeciez IK#1 kupil niedawno ten pick, wiec zupelnie mnie nie dziwi iz rozpatrzyl wszystkie opcje wlacznie z trejdami.

Natomiast gdybys chcial porozmawiac o wymianach [bTW, daj znac co z moja propozycja!] to nie mam nic przeciwko bys skorzystal z czasu miedzy pickami.

Tak czy inaczej skonczymy draft w polowie wrzesnia, 5-6 tygodni przed sezonem, wiec wg mnie nie ma zadnej potrzeby by przyspieszac proces, w ktorym juz urodzilo sie kilka trejdow z pickami, a moga byc nastepne [wspominalem zebys dal znac? ;-)]. BTW, wg mnie czesc tych trejdow nie mialaby miejsca w drafcie tego samego dnia.

Jeszcze jedno

"24h na wybor wydaje się byc wystarczającym pomysłem, a jesli by ktos dogadywał kwestię trejdu, wystarczy słowo do komisha i te 1-2h wiecej by otrzymał. "

IMHO to jest kosmicznie nierealne, wyslij dzisiaj PMa do wszystkich GMow, a jestem przekonany, ze nawet dziesiata odpowiedz dostaniesz pozniej niz to o 19 nie wspominajac.

A i nie nazwalbym stagnacja przelatujacych PMow tylko dlatego, ze wszyscy ich nie widza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.