Skocz do zawartości

Very Last Dance - San Antonio Spurs 2012/2013

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Kasa się należy ale taka kwota 3x$12Mzamiast np. 8/8/10 wywala spurs ponad poziom podatku i zamiast pełnego MLE mamy miniMLE a to podobno różnica w kasie dla amnestiowanego zawodnika tym bardziej że Brand ma ostatni rok kontraktu więc nastepne 2 lata to starta $2M za każdy rok

Duncan mógł pomysleć tak!

biorę mniej ale będę miał Branda w zespole więc i męczyc się w RS bedę mniej!

a Eltona bardzo chcę w spurs

Dla amnestiowanego zawodnika nie ma żadnej różnicy ile mu nowy klub da bo i tak dostanie tyle ile mu się należało. Tylko chyba jest inna sytuacja z pieniędzmi bo musi chyba przyjąć najwyższą ofertę a nie taką jaką sobie wybierze.

Zresztą do czego zaprowadził Clippers DJ za 10 baniek?

Do tego, że póki co Clippers ujebali sobie payroll zawodnikiem, którego impact jest mniej więcej na poziomie Sammy Dalemberta.

Może i Tim za 2 lata będzie się nadawał do gry przez góra 20 minut, ale to podobne minuty do tych, które grał w zeszłych playoffs DeAndre i jego 10 mln. A stara koszykarska prawda mówi, że lepsze jest 15 minut Tima Duncana od 25 DeAndre Jordana.

0-6,4-10,1-3,3-9,0-6,0-1

Wiecie co to? FG history Dannego Zielonego z serii vs OKC. Łacznie 8-35, czyli oszałamiające 23% z pola.

Widać ten blady murzyn z pedalskim zarostem oszukał wiele osób skoro nie uważacie tego kontraktu za błąd. Gość nie grał kompletnie nic w pierwszej znaczącej serii dla San Antonio i wyszła jego scrubowatość. Po co go podpisywać? Pop może wyciągać takich gości z rękawa. Dodatkowo do ligi przychodzi Nando de Colo, który wg mnie Danutę zjada na śnadanie nie mając żadnego doświadczenia w lidze. Dodatkowo wybrali w II rundzie jakiegoś combo guarda, seniora, Danny Green second coming.

Tak w ogóle to Pop mnie zawiódł. Po tym jak się wkurwił na Greena w PO myślałem, że nie będzie w ogóle rozmowy o jego pozostaniu w SAS... I nie mówcie mi o innych kontraktach w lidze bo SAS m.in. dlatego rucha innych w dupe od 13 lat, że nie wykonują tak idiotycznych ruchów i każdy ruch jest przemyślany. No ale może pop widzi w nim jeszcze jakąs nadzieję i postanowił dać mu szansę.

pełna racja, ale tu w ogóle nie ma co się spierać i porównywać kontrakt Duncana z kontraktem Jordana, gwarantującym Clippers nie przejście wyżej niż do 2 rundy.

Duncan gra w contenderze i jeżeli mu zależy na poważnej walce o kolejne pierścienie, a myślę, że tak jest, to powinien realnie ocenić to co może dać zespołowi dziś, ale także w 2 czy 3 roku kontraktu.. Każde obniżenie wymagań o 1-2 mln/rok to otwarcie nowych opcji do wzmocnień zespołu. W tym przypadku jednak 34/3 nie do końca daje takie możliwości, a już za rok-dwa, kiedy będzie spędzał na parkiecie 15-20 min to w ogóle będzie gówno w Spurs.

pełna racja, ale tu w ogóle nie ma co się spierać i porównywać kontrakt Duncana z kontraktem Jordana, gwarantującym Clippers nie przejście wyżej niż do 2 rundy.

Duncan gra w contenderze i jeżeli mu zależy na poważnej walce o kolejne pierścienie, a myślę, że tak jest, to powinien realnie ocenić to co może dać zespołowi dziś, ale także w 2 czy 3 roku kontraktu.. Każde obniżenie wymagań o 1-2 mln/rok to otwarcie nowych opcji do wzmocnień zespołu. W tym przypadku jednak 34/3 nie do końca daje takie możliwości, a już za rok-dwa, kiedy będzie spędzał na parkiecie 15-20 min to w ogóle będzie gówno w Spurs.

Ma podpisać za dużo mniej, żeby Spurs podpisali kogo? Widzisz jakie ceny dyktuje rynek?

Co do porównań z DJ dobrze się składa, bo spotkali się w ostatnich PO...

Luki masz trochę racji, ale zobacz co grął cały sezon i dwie serie wcześniej. Kogo można by podpisać za tkaie pieniądze?

ten sezon pokazał też, że era Big Manów dawno minęła i nie są wymagani (w liczbie dwóch w s5) do zdobycia tytułu.

Spurs mogą grać sporo small ballem.

Po za tym, Celtics i Heat poszli podobnym krokiem do SAS i też robią ruchy pod szeroką rotację.

A czy KMarta z kimś podpisał? Jak wrócił z Chin był blisko podpisania ze Spurs, widziałbym go w drużynie.

Edytowane przez mac

Ma podpisać za dużo mniej, żeby Spurs podpisali kogo? Widzisz jakie ceny dyktuje rynek?

Co do porównań z DJ dobrze się składa, bo spotkali się w ostatnich PO...

dlatego to powinien być 2-letni kontrakt, a drugi rok TO, bo może być tak, że już w następne lato będą musieli podpisać jakiś grubszy kontrakt pod kosz. Przecież i tak wiadomo, że organizacja go nie wyrucha i nie zostawi na lodzie, za to sama może zostać wyruchana przez niego takimi ruchami.

Gra ten sezon na dobrym poziomie? Bez wątpliwości wykorzystujemy team option. Kolejny też daje radę? Podpisujemy kolejny 1 roczny kontrakt, tylko tym razem niższy.

Tak to powinni rozegrać, bo ten kontrakt wygląda jakby Duncan bardzo nie ufał Buffordowi..

dlatego wkurza mnie ta kwota za nazwiskiem DUNCANA!

ale tu nie timmie tylko agent pewnie zarządził a była szansa aby będąc poniżej taxu policytować się o Branda

a tak to na pewno pójdzie szybciej......

co do serii z Oklą było rzeczywiście blisko i moze Pop widząc rozwój :

Greena (IMO duzy zapas przyrostu mocy i doswiadczenia)

Leonarda ( szok jak się wkomponował pierwszoroczniak a przecież może byc jeszcze lepiej szczególnie gdy wyeliminuje irytujące błędy w kozle)

Splittera (który juz raz łudzę się?)

Colo którego potraktujemy jako pierwszoroczniaka a dzieki niemu moze nie trzeba grać tyle Nealem i Millsem?

oraz przy stałym wpływie na gre Manu Parkera i Duncana (prawie niezmienionym)

LICZĄC na lepsze wkomponowanie się Jaxa i Diawa po całym okresie przygotowawczym

czuje że spurs są bardzo mocni i nie zmienia nic?

a z mini MLE moze cos wpadnie?

de Colo w końcu przybywa? Zajebiście, wczoraj własnie wspominałem o nim w temacie obok, nie będąc świadomym, że już teraz idzie do Spurs. A ostatni dzwonek ogólnie to jest, bo ma już 25 latek. Europy niby nie zawojował, ale dla mnie nie ma to zupełnie znaczenia. Tam już wyczerpała się dla niego ścieżka rozwoju. teraz musi teraz grać w NBA, żeby zrobić postęp i jestem pewnie, że go zrobi. Powinien grać na 1, gdzie będzie miał wielką przewagę wzrostu nad niemal każdym rozgrywającym.

0-6,4-10,1-3,3-9,0-6,0-1

Wiecie co to? FG history Dannego Zielonego z serii vs OKC. Łacznie 8-35, czyli oszałamiające 23% z pola.

i co to ma byc wyznacznik tego jaki bedzie w przyszlosci?? bo zniknał w jednej serii?? nie tylko on.

to byly jego pierwsze PO - zbieral doswiadczenie. regular w takim wymiarze minut tez pierwszy i prawie 10pkt w 23min

gosc nie osiagnał jeszcze swojego peaku takze 4mln to dobry kontrakt. mogl dostac wiecej ale tak jak mowil chcial zachowac rownowage miedzy pieniedzmi, fitem w danej druzynie i mozliwoscia rozwoju. jezeli tak mowi to ma tez rowno pod kopułką. SA mu to gwarantuje. tylko grac :)

Edytowane przez bogans2

@mac

Martin jeszcze z nikim nie podpisał. Swoją drogą czy jest w lidze bardziej underrated gracz od niego? Z tym co grał w tamtym sezonie to jest w większości drużyn gracz do s5.

wogole cisza wkolo niego troche mnie dziwi, taki np. Marcus Camby wywoluje emocje, mowi sie sporo o Rysku Lewisie, a tymczasem Kenyon wchodzac do praktycznie dowolnego contendera tej ligi jest materialem na dlugie minuty i to w dodatku na pozycji na której w lidze posucha

szybkosc juz nie ta co kiedys i nie bedzie kryl juz SG druzyn przeciwnych jak to drzewiej bywalo but still elite D i przy dzisiejszym size w lidze na pozycjach 4-5 moze bronic wiekszosc centrow tej ligi z wykluczeniem powiedzmy Bynuma czy .... nie wiem kogo jeszcze, Marca Gasola

fakt ze wraz z wyłączeniem konta na twitterze część jego charyzmy odeszła bezpowrotnie, ale tak czy inaczej będzie sporym wzmocnieniem drużyny do której dołączy

no wlasnie na tym polega dowcip ze ten typ kazdemu sie przyda

co do heat nie zdziwilbym sie, on ma chyba letni dom w Miami czy gdzies w okolicy

dziwie sie bardzo ze nix wybrali Cambymana over KMart, mysle ze za podobny pieniadz Kmart da sie skusic

• 2 tygodnie później...

Nie wydaje mi sie,m zeby mieli oddac Manu czy Jaxa, natomiast Blair napewno przy pierwszej dobrej okazji sie porzegna z klubem. Takze mysle, ze Spurs w swoim stylu bez zapowiedzi, bez plotek nagle wyskocza z jakims tradem... Blair troche stracil na wartosci wypadajac z rotacji w poprzednim sezonie, ale m,ysle, ze za niego ciagle mozna wyrwac cos konkretnego.

no brainer

Blair w S5 robił czasem jakies 14/10 i na tym bym się skupił na poczatku regulara znowu go promując...

szkoda Andersona i wysokiego jak na spurs #20 zmarnowanego numerku

odbija mi się czkawką Scola

ale off poza podpisami własnych FA taki sobie

nic Panie....

Nieprzepłacenie nikogo to już bardzo dobry offseason, zwłaszcza dla ekipy co była zdecydowanym numerem 1 w regular i oo krok od finałów (weźmy jako przykład "spursowych" hilla czy batuma, żaden nie zasługuje na taką kasę jaka dostał, od obu wolę Leonarda).

Marzył mi się Kirilenko na PF, ale Spursi nie mieli na niego kasy (no i szkoda że nie mogli wziąć udział w licytacji po Branda, ale o tym już pisałeś Ignazz).

Jest obecnie tylko jeden FA, po którego chciałbym by uderzyli SPursi i to oczywiście KMart. Niestety nie ma żadnych rumorów (ale Minny nie kontaktowała się z AK po czym w 3dni podpisała kontrakt).

K-Mart od czasów NJ realnie nie znosi spurs i bym na to nie liczył raczej....oczywicie lepiej go dodać niz nie....

a tak mamy 14 gwarantowanych kontraktów i obnizenie przez Duncana ostatecznie podpisu umowy

$30M /3Y (ostatni rok PO) sprawiło że jesteśmy ponizej luksusu

właśnie mało kto to wskazał ale na argument spurs o podatku TD zszedł z tych raportowanych $36M na $30M - miły gest

edit i update

San Antonio poza nowym parkietem i mega prostymi już dyskutowanymi na forum strojami raczej po staremu....

zaskakujaca jest jak na razie zapowiedź szybkiego zaproponowania jeszcze extension kontraktu dla Manu ( kończy mu się 45MLN kontrakt ) ale i Jax wspomina że chetnie jeszcze na rok by podpisał ze spurs jednakże marzy mu się kwota 8-10MLN...brrrr

po wzmocnieniu Lakers i pewnym rozwoju Okli skład Ostróg nie wygląda piekielnie mocno ale zaskakuje mnie Kawhi Leonard który w oczach Popa ma szansę wyrosnąć na nowa twarz spurs.... gdzie solidnie pracuje kolejny rok i wyglądał najlepiej na boisku w Day #1

rzeczywiście ma i atletyzm i zasięg rzutu a freakiem jest podobnym do Duranta i jakby choc trochę zblizył się poziomem do Durantuli płakać nie będę.....

przy szybkim rozwoju SF problem podkoszowych nie zniknie ale kolejnym swiatełkiem jest zarówno Green jak i DeColo który juz porównywany jest (na wyrost) do Manu - którego mogą w RS odciążyć z minut w większym stopniu niz rok temu i o ile z lakers pod koszem nie ma odpowiedzi na DH+PG+Hilla to w zakresie PG-SG-SF jest całkiem niezle bo jest głębia...... a jest jeszcze Jax, Patt Mills i Gary Neal ( Corey Joseph też jest talentem do rozwoju jak i Marcus Denmon - wybór w drafcie - ale szlifowany na razie Chalon Elan we Francji gdzie błysnął i jest liderem punktowym w pre)

oko Parkera już wyleczone po otwieraniu w klubie butelki rogówką :courage:

przymierzany do spurs Edzio Curry usłyszał dzis "dziękujemy" i wraca szukając domu w Chicago chociażby....

czyli nadal brakuje mi jednego wysokiego tym bardziej że Pop zamierza wycofać się z eksperymentu "De Juan Blair" ale tu juz szału nie będzie.....

czyli po nowemu jesli chodzi o oprawę i po staremu jeśli chodzi o biedę pod koszem......

Edytowane przez ignazz

• 3 miesiące temu...

Tony Parker 3 x clutch w dwoch pierwszych meczach

Spurs zaczeli sezon spokojnie, ale oczywiscie mam nadzieje ze sie rozkrecą. Ofensywa wyglada gorzej. Bonner raczej bedzie zakopany na lawie, a Blair jesli bedzie dalej krzywil mordą to rowniez bedzie mniej efektywny.

caly czas problem z froncourtem mimo iz Timmay znowu cofnal zegar/ niewiarygodne/ to nadal sam Splitter i Diaw to za malo na caly sezon zwazywszy na fakt łamliwosci Brazyla.

ale widać także brak Manu bo na razie zawodzi para Green Neal przede wszystkim

i tu mnie zaszokowała decyzja Popa na:

- ostatnie 2 minuty zdejmując Leonarda który jest IMO cichym bohaterem 2 wygranych spurs gdzie wstawiony za niego Jax zrobił rzadkie dla niego 2 błędy z rzędu( 1 w O i 1 w D);

- ostatnią akcję gdzie do kluczowej D wystawił Greena zamiast parę Jax Leo;

Manu wróć bo nie chcę polegać na 3 Parkera;

To jak biega Duncan i co robi pod koszem dawno nie widziałem aby tyle pakował z góry i skakał do każdego bloku