Skocz do zawartości

[East Finals] (2) Miami Heat - (4) Boston Celtics

Lukic

No, to ile będzie?  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. No, to ile będzie?

Rekomendowane odpowiedzi

fajnie, heat złapali rytm. ale nie ma obaw, że powrót bosha może wytrącić ich z równowagi?

co do dyskusji o rondlu i ogólnych podniet jak wyjdzie mu mecz (zaznaczam, że nie lubię gościa, nie musicie mnie nazywać haterem bo otwarcie nim jestem), dlaczego nie macie ŻADNYCH argumentów poza "zagrał zajebiście i co Lorak i Bast, tak gra c***owy pg?"? zgadzam się z Chytrym, Lorakiem i Bastem, przekonują mnie, sypią argumentami popierają je róznymi dowodami. obrońcy rondelka nie mają NIC do powiedzenia poza "i co tak gra c***owy pg bez rzutu? gdzie te wasze teorie możecie sobie teraz wsadzić?", pomijami zwracanie się "Karolku"... Kwame też kiedyś zrobił 30/19, Okafor potrafił rzucić 30pkt, zebrać 25 piłek czy zablokować 10 razy ale to pojedyńcze wyskoki

To zależy, jaki poziom masz tu na myśli...Bo jesli chodzi konkretnie o PO to nie wiem, ale w 2010/11 w rs ,Monta Ellis miał chyba 5 czy 6 razy pełne 48 minut i raz pełne 53

w Po faktycznie Drwal grał pełne 48 minut ostatnio z Atlantą w 2011, i to nawet dwa razy w jednej serii

Pełne 53 minuty w PO ostatni przed Rondo miał z tego co widzę LBJ w 2006, ale w 2003 największym kozakiem okazał się Dirk -zagrał vs Kings cały mecz plus 2 dogrywki w 2003

Edytowane przez Tyrion

panowie, basketball-reference i tam zakladka play index

matek, niestety ale akapitem o rondo również popisujesz się ignorancja (choc co prawda nie w takim stopniu jak "obroncy" Ronda, ale jednak) zwracajac uwage tylko na merytoryczna czesc "krytykujacych" (ci "obroncy", "krytykujacy" - uzyte wylacznie for simplicity) i konfrontujac ja z wylacznie atakami personalnymi drugiej grupy. Jaki to ma sens?

I pytanie: Ty zas, w jakim Topie rozgrywajacych ligi usadowilbys Rajona?

panowie, basketball-reference i tam zakladka play index

matek, niestety ale akapitem o rondo również popisujesz się ignorancja (choc co prawda nie w takim stopniu jak "obroncy" Ronda, ale jednak) zwracajac uwage tylko na merytoryczna czesc "krytykujacych" (ci "obroncy", "krytykujacy" - uzyte wylacznie for simplicity) i konfrontujac ja z wylacznie atakami personalnymi drugiej grupy. Jaki to ma sens?

I pytanie: Ty zas, w jakim Topie rozgrywajacych ligi usadowilbys Rajona?

Widzisz Karl, na początku jest taki problem, że nie będę potrafił go docenić bo nie znoszę typa i ocena będzie zakrzywiona. Tak czy inaczej zależy na jakiego Rondo patrzymy, "normalnego" czy "wyskokowego". Ten drugi to moim zdaniem gość poza top5 z Rosem, Paulem, Deronem, Nashem, Westbrookiem, powiedzmy top7 z Parkerem. Od grającego standardowo Rondo wyżej cenię jeszcze Irvinga, Lawsona, Lowry'ego, Rubio, nie wiem gdzie umieścić Walla, Jenningsa i Conleya. Wszyscy wymienieni stanowią jednak jakieś zagrożenie w ataku w przeciwieństwie do rondla, do tego prowadzi c***owo ofensywę - jak od jakiegoś czasu pisze Bastillon.

Wychodzi więc optymistycznie top 12, biorąc pod uwagę jego wyskoki.

a Ty? gdzie go widzisz?

A widzisz, optymistycznie top12. Taki lorak, uwaza go za top10 (przynajmniej na poczatku marca) ;) Reszta jak go typuje nie pamietam, ale Bastillon pisal jakos chyba rok temu, ze ponizej przecietnej ;] Ja w kwietniu pisalem top8-10 i tez tego sie trzymam.

Rondo ciezko umiescic w jakimkolwiek top, bo jego przydatnosc bedzie diametralnie rozna dla roznych zespolow. gdyby np. poszedl do Heat to bylby znacznie gorszym PG niz Chalmers. grajac u boku Jamesa i Wade'a ciezko byloby mi znalezc gracza ktory stanowilby dla superduo wiekszy balast niz nierzucajacy PG majacy ballhogowe sklonnosci. generalnie Rondo jest w stanie sie bardzo dobrze sprawdzic w zespolach typu Celtics czy Mavs, ale w znacznej wiekszosci teamow bylby ponizej przecietnej, bo stanowi kule u nogi w HCO.

ja Rondo nie dalbym do top10 rowniez. ma oczywiscie genialne momenty, chwilami potrafi calkowicie zdominowac gre. ale ma tez niesamowicie dlugie przestoje ze robi za 6 gracza przeciwnikow. tak bylo w finalach 2010 jak go Kobe kryl majac obie nogi w pomalowanym, tak bylo rowniez bardzo czesto podczas zeszlej serii, tak bylo w game 1 obecnej serii. przy defensywnej presji jaka ma na sobie Rondo to on powinien miec regularnie wystepy na poziomie 30-35 pktow. gdyby Tonego Parkera kryli z taka iloscia miejsca to po prostu gwalcilby obrone majac takie treningowe pozycje.

a ta ofensywa Celtics przy takim skladzie jest nie do zaakceptowania w zadnym wypadku.

Rondo ciezko umiescic w jakimkolwiek top, bo jego przydatnosc bedzie diametralnie rozna dla roznych zespolow. gdyby np. poszedl do Heat to bylby znacznie gorszym PG niz Chalmers. grajac u boku Jamesa i Wade'a ciezko byloby mi znalezc gracza ktory stanowilby dla superduo wiekszy balast niz nierzucajacy PG majacy ballhogowe sklonnosci. generalnie Rondo jest w stanie sie bardzo dobrze sprawdzic w zespolach typu Celtics czy Mavs, ale w znacznej wiekszosci teamow bylby ponizej przecietnej, bo stanowi kule u nogi w HCO.

Brawo! Widze postep od ostatnich dyskusji. Chociaz nie mam pojecia co to ma wspolnego z obecna ocena gry Rondo i stawianiem go w topach.

Matek przecież podalem stats z basketball-reference które potwierdzaja to ze jak RR jest na boisku to Boston jest bardziej skuteczny. W odpowiedzi dostalem od Bastka powtarzane jak mantre ze podaje na " contested jumpery" .

Zapodalem filmik z akcjami z jego meczu życia , w odpowiedzi dostalem cytat z innego forum . Sami widzieliscie jaki , nie bede cytował.

Chytruz oczywiscie ze po jednym meczu nie mozna kogos uznac za powedzmy Top 3 na swojej pozycji i ja tak nie uwazam.

Uwazam ze RR odkąd przyszedł do ligi poprawia sie w tym elemencie o którym wiemy ze jest hujowy.

Moim skromnym zdaniem rozgrywajacy musi umiec przedewszystkim podawac a w tym jest najlepszy obecnie w lidze. Dalej wartoscia dodaną sa napewno zbiórkii przechwyty.

Overall jego defensywa jest napewno Top 5 na swojej pozycji.

Jednak nie to u Niego cenie najbardziej. Wydaje mi sie ze od tej bądź co bądź najtrudniejszej pozycji w koszykówce wymaga sie lideszipu. Ludzie rozgrywacza maja bezwglednie sluchac.W Bostonie to wlasnie te cechy w nim dostrzezono i przy komponowaniu Big 3 brano jak najbardziej pod uwage.

I żeby nie bylo nie jestem jakims jego wielkim fanem, po prosu uwazam za krzywdzące niektóre przedstawiane Tu opinie.

Dodatkowo prosze zauwazcie ze koles zawsze sie poprawia na statement game, nie mówiac juz o PO.

Przeciez wlasnie tam ludzie pokazuja czy mają jaja .

Troche o nim

Kurcze bycie hejterem Rondo ostatnimi czasy musi byc ciezkie ;/

Robi mase TD- zarzucmy mu ze nie umie rzucac (bo raczej nie umie), rozdaje miliony asyst - zarzucmy ze nie umie rzucac, rzuca 44 hmmm, w sumie nie ma co zarzucic wiec napiszmy ze kazdy PG powinien rzucac z "czystej"pozycji. c*** tam ze przeciwnicy wlanie najbardziej obawiaja sie jego ale cos trzeba zlego napisac :) Fuck, jest drugim po Lebronie najczesciej hejtowanym graczem, czyli widac daje rade :)

ps. ktos wczesniej pytal co to znaczy byc prawdziwym Celtem..

raz -

, dwa- ludzie tyle ogladacie nba spinacie sie o byle statystyczne pierdoly a takich rzeczy nie wiecie? To jest duma, zadziornosc, walka do samego konca (i nie piszcie ze kazdy walczy do konca bo to jest cos innego), charakter, "błóotna" koszykowka, cwaniactwo. Perkins byl Celtem, Pierce i Rondo to Celtci, Garnett pzed przyjsciem byl zajebisty ale tutaj dopiero jest wsrod swoich. To jest bycie Celtem!

W ogole ja nadal jestem optymista jesli chodzi o serie ale tez nie jestem slepy i widze ze chlopaki ledwo żyją i jest ciezko, pomimo to, nawet jesli Boston mialby przegrac w tej serii to k**** musze to napisac...

Jak zaczynalem im kibicowac to byli na dnie ligi, kumple na podworku sie ze mnie smiali ze kibicuje takiej lamerskiej druzynie, ale wierzylem ze doczekam dnia kiedy zdobeda mistrzostwo, malo ze sie doczekalem to wygrali w moje urodziny ;] Piekne chwile. Zajebisty teamt od czasu KG,PP,RA, to byli Celtowie, raz wygrali, raz kontuzja KG, potem...no juz nie bede rozpamietywal i draznil ale smiem twierdzic ze gdyby nie brak Perka w g7 Finals 2010 to Boston by wygral!! byli bardziej zdeterminowani, tylko nie bylo komu zbierac, a wiadomo- zbiorkamisie mecze wygrywa.

Trzymam kciuki caly czas ale tak czy inaczej - to co zrobili od 2007 bylo MEGA!! :)

Brawo Boston bylo blisko, naprawde widac ducha w tej druzynie az sie lezka w oku kreci na mysl ze to "labedzi spiew druzyny Celtow".

Miami nadal nie gra mistrzowskiej koszykowki ale... maja star power (silniejszy z kazdym meczem)- ktory osbiscie uwazam za najwazniejszy czynnik prowadzacy do sukcesu w PO.

Jezeli po meczach w Bosotnie bedzie 2-2 to wskazalbym Celtics jako lekkich faworytow - sa silniejsi mentalnie od kazdej z druzyn kotre pozostaly w grze, jednak nie wierze w podobny rozwoj sytuacji i nadal Heat sa zelaznym faworytem do wystepu w NBA Finals.

P.s. Prosze o sensowne wyjasnienie jak na chwile obecna mozna wyzej cenic RR (Rubio) od RR (Rondo) ? Przeciez oboje tak samo ******** rzucaja.

Faul na Rondo powinien zostać odgwizdany. Obojętnie czy to było muśnięcie czy coś większego. Jeszcze nie raz będziemy widzieć z dupy z gwizdki. Taki sport, ale...

Jak można pisać, że drużyna X gra z drużyną Y w 8 na 5?! Naprawdę chcecie wierzyć w jakieś teorie spiskowe David Sterna kierującego się wskaźnikami ekonomicznymi i odbywającego potajemna spotkania z pasiakami?

Ofkoz można powiedzieć, że 50-50 są gwizdane dla gospodarzy, ale bardziej patrzyłbym na to jako na metaregułę do rozwiązywania tego typu zagadek niż na oszukaństwo. Ale poza tym zapomnijcie o 'sędziowaniu pod Heat/Thunder/Lakers/kogokolwiek', bo coś takiego nie istnieje.

A haterzy Rondo właśnie chcieli by Rajon tak grał. Wtedy nikt nie będzie hejtował, bo nie będzie czego. Ma rzucać, pieprzyć już skutek.

Też jestem ciekaw. "Laker z krwi i kości" to wiadomo, że to taki celebryta, "Clipper z krwi i kości" to urodzony nieudacznik a "Sun z krwi i kości" (nigga, jak to brzmi ;]) lubi szybką koszykówkę i small ball. No ale Celt to ni c***a nie ma żadnych cech charakterystycznych.

Pierwsza sprawa - pisząc o Robercie i Kevinie miałem na myśli ich ostatni wspólny sezon.

Druga rzecz - rozumiem,że usiłujesz być: a) albo nędznie zabawny B) jesteś zupełnym ignorantem,który nie mając pojęcia o historii Celtów próbuje zabłysnąć.W pierwszym przypadku szkoda mi na takie bzdety czasu,natomiast w drugim odsyłam do wypowiedzi kilku osób wcześniej,które w miarę prosto Ci wyjaśniły tak oczywistą sprawę co znaczy być prawdziwym Celtem.

dlaczego nie macie ŻADNYCH argumentów /obrońcy rondelka nie mają NIC do powiedzenia poza

Argumentem jest jego dobra gra.Jeżeli nie jesteś w stanie tego dostrzec to jaki jest sens jakiejkolwiek dyskusji?Hejter zawsze znajdzie dziurę w całym i potem stworzy z tego argument,który fałszywie utwierdza go o jego nieomylności.Najzabawniejsze jest to,że czytając niektóre wasze wypowiedzi krytykujące Rondo dochodzę do wniosku,że waszym przeznczeniem jest praca w sztabach trenerskich w NBA.Doc i jego sztab nie dorasta wam do pięt skoro nadal wierzy w Rondo.

Druga rzecz - rozumiem,że usiłujesz być: a) albo nędznie zabawny B) jesteś zupełnym ignorantem,który nie mając pojęcia o historii Celtów próbuje zabłysnąć.W pierwszym przypadku szkoda mi na takie bzdety czasu,natomiast w drugim odsyłam do wypowiedzi kilku osób wcześniej,które w miarę prosto Ci wyjaśniły tak oczywistą sprawę co znaczy być prawdziwym Celtem.

Chodzi ci o odpowiedzi w stylu "jak trzeba to spina dupsko i gra na 200%"? Jeżeli chodzi o szeroką rozumianą waleczność to zazwyczaj była to cecha wielu wschodnich ekip, nie tylko Celtics.

" w zespole innym niż Celtics, Rondo byłby znacznie gorszym graczem, i z tego powodu nie może być topowym PG w lidze" - ja pierdolę... to już nie

jest hejteryzm w stosunku do gracz, to jest wypowiedzenie wojny zdrowemu rozsądkowi i logice myślenia i postrzegania rzeczy, ewentualnie rytualne samospalenie przeciwko opresji zewnętrznej [w tym przypadku na skutek bolesnego zderzenia z rzeczywistością spod znaku NBA].

i koleś ma jeszcze czelnośc pisać, ze z jego teoriami niektórzy dyskutują słowami poety : "oto nasze lekarstwo/nowy cudowny lek/najpierw pierdolnij się w łeb"

jak mozna z ww. podsumowaniem jego wygibasów dyskutować ?

przecież to nawet nie jest tekst zgodny z jakimkolwiek sensownym podejściem do materii sporu.

jak można delikwentowi obniżyć ocenę z matfizy, bo w humanie BYŁBY zapewne gorszy ?

to jest szczyt idiotyzmu.

teoretyk, obstalowany nawet miliardem stron z wyliczeniami skuruplatnymi wzorów na pole powierzchni

jumpera i średnicę zbiórki w trafficu, nie będzie w stanie uchwycić ducha tej gry, ale, no k****, niech

to chociaż jakieś podstawy racjonalizmu zostaną zachowane w tym pierdolniku.

najlepsza, najpełniejsza odpowiedź na wszelkie bzdury, to wyniki : mistrzostwo i wicek po 7 grach , jakie Celtowie

wykręcili dowodzeni przez Rondo, a czasami jadący stricte na jego indywidualnych matchupach [np vs Cavs].

te 44 pts też nie wzięły się z powietrza. tylko wybitny gracz potrafi w takim momencie wziąć grę na siebie, na obu

połowach boiska, i zmienić obraz serii, dać swojej druzynie oddech i nadzieję, i to przeciw może najlepszej defensywie

w lidze.

a tutaj zbierają się stare ciotki i dawaj radzić, dlaczego ta młoda dupa z naprzeciwka, co robi doktorat i wygląda jak

mloda Sophia Loren, to jednak karierę naukową zawdzięcza dawaniu dupy, a jej uroda to efekt makijażu permanentnego

za pieniądze z dawania kierowcom tirów na parkingach.

znawcy, ich mać :] magistry od koszykówki.