Skocz do zawarto艣ci

[East RD2] (4) Boston Celtics - (8) Philadelphia 76ers

Julius

Who?  

28 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Who?

• Boston in 4
      4
    • Boston in 5
      19
    • Boston in 6
      37
    • Boston in 7
      4
    • Sixers in 4
      4
    • Sixers in 5
      0
    • Sixers in 6
      8
    • Sixers in 7
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Jakims cudem - a w艂asciwie dzi臋ki kilku cudom mamy Sixers w drugiej rundzie. Faktem jest, ze mieli wiecej szcz臋scia niz rozumu, ale z drugiej storny bylo 6 spotkan na styku i to oni wygrali jako pierwsi 4 z nich.

Jaka b臋dzie ta seria? Starcie dw贸ch 艣wiat贸w. Do艣wiadczeni, opanowani Celtics, majacy swoich lider贸w po obu stronach parkietu, swietnego coacha i cholernie duzo playoffowego ogrania przeciwko Sixers, a wiec zespol bez lidera, bez doswiadczenia, ktory od lat w RS przegrywa 80% spotkan, w kt贸rych wynik jest na styku.

Seria jest dla mnie spor膮 zagadk膮. Nie zgadzam sie z opini膮, ze C's zrobi膮 Philly z dupy jesien sredniowiecza, ale z dugiej strony po tym co Philly pokazala w 2 ostatnich spotkaniach to niczego nie jestem juz pewny.

Mysle, ze Sixers maja niezle machupy na gwiazdy C's

Rondo - Holiday/Turner

Allen - Holiday/Turner/Iguodala

Pierce - Iguodala/Turner/Sam Young

KG - r贸wnie stary Brand/m艂ody i szybszy, ale kr贸tszy Thadd Young

Jest kim bronic szczeg贸lnie Paula Pierce'a, kt贸ry moze nam zrobic chyba najwiecej obok KG krzywdy. Factorem w tej serii znowu moze byc Hawes, ktory powinien troche wyci膮gna膰 KG z pomalowanego, co zrobi troche wiecej miejsca na wjazdy. To byla zreszta jedna z wiekszych bol膮czek Sixers w serii z Bulls - Noah, potem Asik, Gibson + dobra rotacja Bulls nie pozwalala zdobywac nam prawie 偶adnych pkt z pomalowanego, Younga nie bylo praktycznie przez cala serie, jak pod kosz wybral sie lou/et konczylo sie to w wiekszosci wypadkow blokami.

Celtics to duzo starszy zespol, licze na to, ze ciezko bedzie im si臋 gra艂o przeciwko intensywnej, agresywnej obronie Philly, jezeli uda nam sie jako tako napedzic transition game to b臋dzie super. Widac bylo wyzszosc Bostonu nad Atlant膮, ale szczerze mowiac tam te machupy nie wygl膮da艂y dobrze dla Hawks. Mieli niby po powrocie Horforda przewag臋 pod tablicami, ale na PP nie miel zbytnio kogo rzucic.

Ciezko mi w tej chwili pokusic sie o jakis typ. Je艣li Sixers zagraja bez kompleks贸w to mysle ze mogliby nawet wygra膰 t膮 seri臋, ale obserwujac brak instynktu zab贸jcy w konfrontacji z Bulls mysle ze skonczy sie 4-2 dla Celtics.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Sixers in 4

1 50.00%

haha, widz臋 Julius optymizm dopisuje ;)

Wydaje mi si臋, mimo i偶 C's raczej wygraj膮 t膮 seri臋, 偶e 76ers nie s膮 zupe艂nie na straconej pozycji. Boston nie zdominuje ich tam, gdzie s膮 najs艂absi, bo.. sam ma du偶e problemy pod koszem. Stawiam Celtics w 6, ale je偶eli obwodzik Iggy Holiday Turner Lou zagra dobrze to mo偶e by膰 naprawd臋 ciekawie ;)

Odno艣nik do komentarza

Jestem zatrwo偶ony postaw膮 Celt贸w w pierwszej rundzie. W tej chwili jest KG, p贸艂 Pierce'a i nieobliczalny - a偶 k**** do przesady - Rondo. Ray si臋 nie stawi艂, Bass w PO narazie nie istnieje, podobnie Bradley, kt贸ry dodatkowo te偶 ma problemy ze zdrowiem. Stiemsma, Pietrus, Hollins - c'mon..

Gdyby w Bostonie wszystko by艂o w miar臋 pouk艂adane zar贸wno pod wzgl臋dem zdrowotno艣ci i formy, by艂by sweep dla Celt贸w. A tak siedemdziesi膮tkisz贸stki urw膮 ze 2 mecze.

Cho膰 nie zdziwi臋 si臋 jak dojdzie do meczu nr 7.

Odno艣nik do komentarza

Ciekawa seria si臋 szykuje ;] Celtics ofc to faworyci, ale problemy zdrowotne Pierce'a i Allena mog膮 si臋 odezwa膰 w ka偶dej chwili no i Sixers matchupuj膮 si臋 ca艂kiem nie藕le. Dla mnie x-factorem mo偶e by膰 duet Lou Will-Thad Young.

Odno艣nik do komentarza

Mysle ze Celtics powinni d膮偶y膰 do trzymania na parkiecie jak najlepszego 3pt shootera na PG. Bez tego na highpost i pod koszem bedzie ciasno, holiday za allenem spokojnie powinien sie wyrabiac, tak jak to bylo w wypadku ripa. Obrona Sixers naprawde dobrze rotuje, gorzej jezeli fizycznie przegrywa jakis machup na tablicach. Bullsi na poczatku serii mieli 2 7-footerow, do tego boozera i taja i gdyby watson trafial te tr贸jki co zazwyczaj to mysle ze philly by sie przed tym nie obronila. a tak, mimo ze ponowienia po ofensywnych zbiorkach robily nam rozpierdol, to w wiekszosci wypadkow byly to albo rzuty za 2pkt, albo FT. takze boje sie troche lineupu z doolingiem i np allenem na parkiecie.

ciekaw jestem tez pojedynku bass-thadd. z bulls mlody kompletnie nie byl soba, jezeli bedzie w stanie zdobywac punkty na bassie, to atak sixers powinien troche odzyc. z drugiej strony w RSie bass rzucal nam 18 18 i 12 pkt

Odno艣nik do komentarza

Bass p贸ki co zawodzi w tych PO wi臋c je艣li, to nie Smith sprawi艂, 偶e by艂 s艂aby, to Philla raczej si臋 go ba膰 nie powinna. Ja licz臋 standardowo na KG, Rondo i Pierce'a. Szkoda tylko, 偶e ten ostatni gra z kontuzj膮, bo to go wyra藕nie ogranicza. Mam nadziej臋 te偶, 偶e 3 Rayowi zaczn膮 siedzie膰... No nic zobaczymy jak to si臋 u艂o偶y. Gdyby Pierce by艂 gotowy na 100%, to obstawi艂bym C's w 5meczach, a tak to daje w 6.

BTW. Jak to jest, 偶e Indiana i Miami wcze艣niej sko艅czy艂y swoje mecze, a graj膮 p贸藕niej? G艂upota.

Odno艣nik do komentarza

Jedynym problemem Celt贸w jest ich zdrowie.

The Truth - naci膮gni臋te boczne wi臋zad艂o.

Jesus - ostrogi pi臋towe.

Avery - przemieszczony bark.

Je偶eli z tym sobie poradzimy to b臋dzie 4:1.W innej sytuacji 76'ers znowu mog膮 fuksem si臋 prze艣lizgn膮膰 - c贸偶 taki jest sport.

Odno艣nik do komentarza

Chyba troch臋 dramaty Chicago przys艂oni艂y wam to co ma Philly.

I tak, wiem, 偶e Boston jest te偶 ca艂y poobijany, ale tak czy siak ma takie przewagi w matchupach, 偶e masakra. Rondo ma przewag臋, cho膰 nie tak du偶膮, ale Brand i Hawes to nie jest inside presence, kt贸re go zatrzyma przed wje偶d偶aniem. Allen/Bradley teoretycznie maj膮 najtrudniej i to jedyna pozycja przez kt贸r膮 6ers mog膮 prowadzi膰 jaki艣 sensowny atak oparty na przewadze matchupowej. Pierce i Iggy - obaj graj膮 s艂abo wi臋c oczywiste jest, 偶e Pierce ze swoimi skillami i do艣wiadczeniem wygrywa. Bass/Brand - mo偶e by膰 r贸偶nie - jak dla mnie Bass b臋dzie x-factorem - jak mu wr贸ci automat p贸艂dystansowy z RS to Philly si臋 nie pozbiera. No i na koniec Garnett/Hawes - czyli rze藕.

Lubi臋 zawodnik贸w Philly i nawet fajny maj膮 ten zesp贸艂, ale tak realnie patrz膮c to jest bardzo s艂aby 8 seed, w s艂abszej konferencji, graj膮cy z mega do艣wiadczonym Bostonem, w dodatku bez HCA.

Wszystko powy偶ej 5 meczy mnie zdziwi. Chocia偶 jak ze zbieraniem Bostonu b臋dzie bardzo 藕le to mo偶e Philly i ze dwa urwa膰...

Edytowane przez Luki
Odno艣nik do komentarza

Brand/Hawes to nie jest wyjebiste duo shotblockerow, ale takiego gracza jak Rondo broni si臋 ca艂ym zespo艂em. Jezeli ucieknie Holidayowi/Turnerowi, ktorzy onball broni膮 b.dobrze/dobrze, to dopiero wtedy wychodzi do niego ktos z dw贸jki EB/SH. To nie jest atletycznosc Rose'a, a poza tym nie ma takiego rzutu wiec albo atakuje do konca pod obr臋cz, albo odgrywa. Zreszta nawet zdominowanie serii przez RR i wykrecanie mega statow nie gwarantuje Celtom sukcesu, bo jak pokaza艂y ostatnie lata, nie wychodzi im specjalnie na dobre taka totalna monopolizacja pilki przez Rajona.

Hawes to oczywiscie nie jest 偶aden machup dla KG, ale w ataku powinien dac nam troche wiecej miejsca, a bez KG pod koszem nie ma tam za bardzo kto bronic obr臋czy...

Co do pojedynku PP/Iggy - oczywiscie ze Pierce jest tutaj g贸r膮, szczeg贸lnie ze Andre tez ma od dluzszego czasu problemy z achillesem, ale jesli nie AI9 to kto moze sobie poradzic z kryciem tego goscia? mowie o przekroju ligi - chyba tylko lebron przychodzi mi na mysl.

Poza tym najwiekszym atutem Sixers powinna byc lawka - o ile Doug ja m膮drze wykorzysta. liderzy C's maja 34, 35, 36 lat. Z Hawks Pierce i KG grali srednio po 38min, musz膮 czuc juz i sezon i PO w nogach. Sixers musz膮 wykorzystac to, ze na parkiecie bedzie przewijal sie Stiemsma, Daniels, czy inny Hollins. Nie wyobrazam sobie tez, zeby Boston robil nam na deskach taki rozpierdol jak Chicago. Ich obrona w serii z Hawks tez byla gorsza niz to co zasadzili nam Bulls.

Nie widze, zeby Sixers w tej serii wygrywali cos w close games, bo to nie ta polka, nie ten swiat - ale wierze, ze mamy ekipe, ktora moze zrobic jakis run, odskoczyc na 10 pkt i potem mr贸wcz膮 obron膮 dowie藕膰 to do konca meczu. Serii nam to nie pozwoli raczej wygrac, ale jesli nie wyrwiemy chociaz 2 spotkan to 76ers s膮 mega pizdami.

Odno艣nik do komentarza

76ers s膮 mega pizdami i b臋dzie problem z wygraniem chocia偶 jednego meczu.

jedyna nadzieja 偶e ET trafi na sw贸j dzie艅 i nie b臋dzie sweepu...

Mo偶e nie nazwa艂 bym tego a偶 tak dosadnie ale z tym co Sixers graj膮 w ataku to ka偶dy wygrany przez nich mecz b臋d臋 traktowa艂 w kategorii: WOOW
Odno艣nik do komentarza

Co do pojedynku PP/Iggy - oczywiscie ze Pierce jest tutaj g贸r膮, szczeg贸lnie ze Andre tez ma od dluzszego czasu problemy z achillesem, ale jesli nie AI9 to kto moze sobie poradzic z kryciem tego goscia? mowie o przekroju ligi - chyba tylko lebron przychodzi mi na mysl.

Pami臋tam jak kiedy艣 w 2006 Sixers walczyli o PO i napisa艂e艣, 偶e Iggy w nadchodz膮cym meczu zamknie Pierce'a, a De Truf zrobi艂 31 punkt贸w z triple-double.

(Tak mi si臋 przypomnia艂o ;] )

Odno艣nik do komentarza

Jestem fanem Celtow jak jeszcze byl tam Rick Fox, przezy艂em wszystkie Mercery, Walkery itp. Wygrali mistrzostwo w dzien moich urodzin (piekny to byl dzien;] doczekalem ) i mimo wszystko... jestem zaskoczony tak pozytywnymi dla C's opiniami w tym temacie.

No fakt, teoretycznie maja wiele przewag, zaczynajac parkiecie konczac na tym 偶e Philly nie ma przewagi na chyba zadnej pozycji ale...

76ers sa mlodsi, szybsi, skoczniejsi itd.

Generalnie stawialbym 4-2 dla Bostonu ale to moze byc na prawde dziwna seria.

Celtics maja sporo brakow (zwlaszcza pod koszem; na szczescie Philly tu nadmiaru bogactwa nie ma), ale moze sie uda.

Najlepsze jest to 偶e PO lepiej sie dla nas (C's), lepiej ulozyc nie moglby, najpierw ATL gdzie mimo wszystko bylismy faworytami i sie uidalo, teraz 76 z naszym HCA,a pozniej zostanie Miami z ktorym no k**** nie boje sie tego powiedziec- niezle sie matchupujemy :)

Nie chce wychodzic za dalko w przyszlosc, ale jesli mialby byc w tym roku mi艣 to lepszej drogi byc nie mog艂o (tfu tfu zeby nie zapeszyc)

Odno艣nik do komentarza

Boston pokaza艂 jak nie gra膰 w PO, momentami pokaza艂 si臋 RR, sekundami widzia艂em Jesusa i Bradleya. Co by nie m贸wi膰 Pierce'a boli na tyle kolano, 偶e nie rozjedzie Phily, ale co bym nie narzeka艂 mamy w sk艂adzie KG#05 kt贸ry nas przepchna艂.

W serii jest 1-0 czekamy na wi臋cej...

Odno艣nik do komentarza

To b臋dzie brzydka seria.

Mam wielki szacunek dla tego co Doug Collins robi z 76ers i spodziewam si臋 tego typu r贸偶nic mi臋dzy zespo艂ami co w game 1 ju偶 w ka偶dym meczu serii. Philadelphia jest w stanie urwa膰 jakie艣 mecze swoj膮 defensyw膮, je艣li b臋d膮 w stanie przeku膰 j膮 na punkty w transition. Boston b臋dzie si臋 m臋czy艂, b臋dzie musia艂 wszystko wyszarpa膰, ale nie widz臋 innej opcji jak zwyci臋stwo Celtics, cho膰 nie jestem pewny, czy to b臋dzie szybka wygrana.

Kevin Garnett znowu jest najlepszym PF-em w NBA, sorry Love, Griffin i Dirk!!!

Odno艣nik do komentarza

Czy ja dobrze widzia艂em, 偶e Doug w tej ostatniej akcji kiedy Holiday'a faulowali celowo, mia艂 jeszcze czas, ale nie wiedzia艂/nie chcia艂 go wzi膮膰? Tak wysz艂o jedno wielkie g贸wno, a Rondo w ostatnich sekundach wyjeba艂 ca艂膮 Phile. Po timeoucie, ustawionej akcji po zas艂onie na np. Lou, Boston nie m贸g艂by faulowa膰, bo by艂yby 3 osobowe..

Odno艣nik do komentarza

caly game 1 w hd na yt :P

http://www.youtube.com/watch?v=trJQ96EIW1U&feature=plcp

Kana艂 vkclub1222 znowu nadaje :D

a co do meczu , to nie do konca kumam euforii kibic贸w Bostonu

Przecie偶 to by艂 game 1 u siebie gdzie trzeba "mocno" wejsc w serie a tu by艂o meega wyszarpany win

Mysle ze jezeli w game 2 philly wygra to i wygraja cal膮 serie...

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.