Skocz do zawarto艣ci

Popovich CotY

Boowka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej s艂usznie, w og贸le teraz to Pop jeden z ostatnich ze starej gwardii szanuj膮cych siebie i dru偶yn臋 trener贸w, dzi臋ki takim nominacjom ta nagroda odzyskuje jakie艣 znaczenie, chocia偶 faktu 偶e Jerrego niema na li艣cie wyr贸偶nionych zawsze( mam nadzieje ze Sloan jeszcze wr贸ci wiec do momentu przyznania mu tej nagrody) b臋dzie k艂ad艂 si臋 cieniem.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

po co popowi ta nagroda? on ju偶 udowodni艂, 偶e jest p贸艂k臋 wy偶ej od wszystkich coach贸w w lidze. od 97 roku w PO ,dodatni bilans, mistrzostwa ,opieraj膮c zesp贸艂 na tych samych filarach ,wyszukuje diamenty w g贸wnie, miszcz.

Odno艣nik do komentarza

po co popowi ta nagroda? on ju偶 udowodni艂, 偶e jest p贸艂k臋 wy偶ej od wszystkich coach贸w w lidze. od 97 roku w PO ,dodatni bilans, mistrzostwa ,opieraj膮c zesp贸艂 na tych samych filarach ,wyszukuje diamenty w g贸wnie, miszcz.

Przyk艂ady? Najlepiej kilka.

Bardziej mi chodzi, kto jest/by艂 Twoim zdaniem "g贸wnem".

Odno艣nik do komentarza

Jak dla mnie m贸g艂by t膮 nagrod臋 co roku zgarnia膰, a偶 si臋 wierzy膰 nie chce, 偶e Sloan nigdy nie zosta艂 wyr贸偶niony, dlatego mam nadzieje, 偶e jeszcze mo偶e wr贸ci do trenowania, chocia偶 lat mu niestety nie ubywa i mo偶e by膰 ci臋偶ko mu wr贸ci膰.

Odno艣nik do komentarza

Przyk艂ady? Najlepiej kilka.

Bardziej mi chodzi, kto jest/by艂 Twoim zdaniem "g贸wnem".

Nie chce mi sie sprawdzac, ale zarowno Parker, jak i Ginobili byli wybrani z dalekimi numerami. Ktorys z nich (chyba Ginobili) nawet w drugiej rundzie.

Do tego dodaj Neala i teraz Leonarda. Ten ostatni byl wybrany z dosc wysokim numerem, ale nikt na niego nie postawilby tak wysoko, a Popovich jak sie pozniej okazalo, za tym gracze juz rok wczesniej kazal sledzil i wszystko bylo robione tak, zeby Spurs pozyskali go w drafcie.

A i jeszcze Blair. To chyba wystarczajaco.

Spurs sa ekipa, ktorzy dzieki Popovichowi maja bardzo gleboki sklad i nawet po odejsciu starej gwardii beda nadal liczyc sie w lidze, a to wszystko bez wlazenia w dupe wolnym agentom, czy przegrywania meczow, zeby moc w drafcie wyciagnac kogos pozytecznego.

Odno艣nik do komentarza

Spurs sa ekipa, ktorzy dzieki Popovichowi maja bardzo gleboki sklad i nawet po odejsciu starej gwardii beda nadal liczyc sie w lidze, a to wszystko bez wlazenia w dupe wolnym agentom, czy przegrywania meczow, zeby moc w drafcie wyciagnac kogos pozytecznego.

gdybyscie nie tankowali , nie mielibyscie tima , nie ma tima nie ma mistrzostw , wiec upraszczajac podstawa waszych sukcesow bylo tankowanie

Odno艣nik do komentarza

W og贸le wynoszenie Popa nad niebiosa r贸wna si臋 umniejszaniu zas艂ug i legacy Tima, Gino czy Parkera. Dzia艂a to tez w drug膮 stron臋.

Pop jest naprawd臋 艣wietnym ko艂czem, ale trzeba te偶 przyzna膰, 偶e mia艂 wszystko co potrzebowa艂 aby odnosi膰 takie sukcesy. Cho膰 nie ma艂a w tym zas艂uga jego samego(draft, ustawianie systemu pod aktualny sk艂ad etc...) i z tym co osi膮gn膮艂, bez wzgl臋du na to z kim pracowa艂 i jak dobrzy byli Ci gracze plasuje si臋 spokojnie w pierwszej 5 najlepszych trener贸w wszech czas贸w.

Odno艣nik do komentarza

W og贸le wynoszenie Popa nad niebiosa r贸wna si臋 umniejszaniu zas艂ug i legacy Tima, Gino czy Parkera. Dzia艂a to tez w drug膮 stron臋.

Pop jest naprawd臋 艣wietnym ko艂czem, ale trzeba te偶 przyzna膰, 偶e mia艂 wszystko co potrzebowa艂 aby odnosi膰 takie sukcesy. Cho膰 nie ma艂a w tym zas艂uga jego samego(draft, ustawianie systemu pod aktualny sk艂ad etc...) i z tym co osi膮gn膮艂, bez wzgl臋du na to z kim pracowa艂 i jak dobrzy byli Ci gracze plasuje si臋 spokojnie w pierwszej 5 najlepszych trener贸w wszech czas贸w.

Mocne s艂owa Luki

Pop z pewno艣ci膮 jest jednym z najlepszych coach贸w jakich teraz mamy, ale w pi膮tce wszech czas贸w - wysoko mu zawiesi艂e艣 poprzeczk臋. Mamy tendencj臋 oceny tylko tego co widzieli艣my, a NBA istnieje ju偶 od ko艅ca lat 40-tych. Po drodze by艂o wiele wielkich dru偶yn, kt贸re kto艣 przecie偶 szkoli艂 (Celtics Reda, Minneapolis). dla mnie to, 偶e Sloan nie zdoby艂 mistrzostwa wcale go nie skre艣la z listy tych wybitnych - zwyczajnie trafi艂 na czasy MJa, a Jazz chyba z 15 lat grali swoje pick&rolle.

Pop mia艂 艂atwiej, bo w pierwszym jego sezonie jak tankowali, to w nagrod臋 dostali w drafcie Duncana, a MJ konczy艂 w艂a艣nie swoja karier臋 w Bulls. Trzeba tez przyzna膰, 偶e Cavs, Nets, czy zdziesi膮tkowani Knicks nie byli wymagaj膮cymi przeciwnikami w Finale.

Inna sprawa, 偶e potrafi wykorzysta膰 odpowiednio zawodnik贸w i wkomponowa膰 ich w system. Spurs musz膮 mie膰 jaki艣 solidnych skaut贸w w Europie, bo sporo ich wybor贸w w drafcie o tym 艣wiadczy. Trza pami臋ta膰, 偶e przed Manu Gino wybranym z ko艅ca II rundy draftu, Spurs w pierwszej wybrali niezapomnianego Leona Smitha, kt贸ry po tym jak kiedy艣 przeholowa艂 z 'antybiotykami" ucieka艂 na krzese艂ko przed w臋偶ami.

Jednak nagroda w pe艂ni zas艂u偶ona. Wydaje si臋, 偶e Pop ma 艂atw膮 drog臋 ze swoim teamtem do Fina艂u Konferencji. Ciekawe, czy pokona Lakers..

Odno艣nik do komentarza

Ja powiem szczerze d艂ugo si臋 zastanawia艂em swego czasu nad tymi Utah starymi i czego艣 nie rozumiem.

Mieli jednego z najlepszych trener贸w wszech czas贸w, podobno najlepszego PF i top 5 (niekt贸rzy m贸wi膮 偶e top 2) rozgrywaj膮cego ever, nie taki s艂aby support i nigdy nie zdobyli mistrzostwa. Ani w czasach Jordana, ani kiedy Jordan zrobi艂 sobie przerw臋 ani po Jordanie.

Co艣 tutaj nie pasuje wed艂ug mnie. Kto艣 jednak nie by艂 tak doskona艂y jak si臋 o nim m贸wi chyba.

Odno艣nik do komentarza

nie taki s艂aby support

to nie pasuje. max co mieli to trzeciego zawodnika na poziomie s5 nba i role playerow

natomiast co do Popa w 5 all time to mam mocne watpliwosci, ja bym przed nim postawil np Rileya, Dailyego, Jacksona z "moich" czasow. czyli zeby Pop sie zmiescil to mamy miejsce juz tylko dla Reda - dla mnie mocno watpliwe.

a jezeli chodzi o placz ze Sloan nie dostal to nagroda jest przydzielana za wybitny sezon a nie za bycie jednym z lepszych przez jak najwiecej lat - moze mial jakis rok w ktorym zostal mocno skrzywdzony, ja nie pamietam.

Odno艣nik do komentarza

M贸wicie o Popie, m贸wicie o wyci膮ganiu diament贸w w g贸wnie, to co powiedzie膰 o Docu w tym roku?! Z przestarza艂ym big 3, bez Centra, po艂amanym Allenem, i graczami takimi jak np. Stiensma, Pietrus, Dooling czy Pavlovic w rotacji najprawdopodobniej dojdzie do fina艂u na (s艂abym co prawda) wschodzie. Czy to nie jest co艣 niesamowitego? A w tym g艂osowaniu stawiaj膮 przed nim jakiego艣 Vogela czy Hollinsa. O czym my tu rozmawiamy?

@Borys: Ginobili zosta艂 wybrany w drafcie z 57 numerem czyli pod sam koniec drugiej rundy. Steal wszechczas贸w.

Odno艣nik do komentarza

My艣l臋, 偶e Koelner nie mia艂 na my艣li Parkera i Gino, kiedy u偶ywa艂 zwrotu g贸wno tylko raczej graczy typu Neal,Bonner,Mason,Green, kt贸rzy byli brani znik膮d.

Manu wybrany w 99 roku, ale do Spurs przyszed艂 w 2002 gdzie by艂 ju偶 MVP Europejskiej Ligi i zdoby艂 na starym kontynencie wszystko co by艂o do zdobycia.

Ciekawostk膮 jest fakt, 偶e Manu zmierzy艂 si臋 kiedy艣 przeciwko Popowi (jak r贸wnie偶 Duncanowi). P贸艂fina艂 Olimpiady w 2004 roku, gdzie Argentyna wygra艂a 89 - 81 a Manu zdoby艂 29 pkt.

Podczas konferencji na temat przyznania nagrody COTy, POP powiedzia艂 kilka m膮drych rzeczy. Przede wszystkim to, 偶e w Spurs wszystkie elementy wsp贸艂pracuj膮 znakomicie: w艂a艣ciciel,gm,trener,zawodnicy itp.

Tom Thibodeau nie ma w tym roku lepszego sk艂adu ni偶 POP, gra jednak na wschodzie gdzie 艂atwiej o dobry bilans.

Bo widzisz Celmaki - w t膮 dwuletni膮 luk臋 wstrzeli艂 si臋 inny wybitny coach, autor s艂贸w, kt贸re w tym roku nijak maj膮 si臋 do Mavs;)

Rudy to wybitny Coach?? Oba mistrzostwa to zas艂uga jednego z dw贸ch najlepszych zawodnik贸w ever.

Co do tego kogo w finale mieli Spurs to bra艂e艣 pod uwag臋 rywali na Zachodzie? Lakersi z 3-peatu to jedna z lepszych ekip all time, p贸藕niej Mavs i Suns, do tego kilka innych utalentowanych ekip jak np Minny z zawodnikiem, kt贸ry by艂by najlepszy na Wschodzie.

Ale z drugiej strony to s艂abo 艣wiadczy o Heat, 偶e nawet nie potrafili wygra膰 z tymi 艣miesznymi ekipami co wymieni艂e艣 ;)

Odno艣nik do komentarza

nie wiem co mia艂bym napisa膰 Kosi. chyba to jest oczywiste. nie chce mi si臋 najnormalniej w 艣wiecie wypisywa膰 wszystkich zawodnik贸w, kt贸rzy stworzyli ekip臋 kt贸ra od 97' gra co roku w PO ,maj膮c najmniej 61% wygranych , zdobywa mistrzostwa, jest prawie co roku contenterem maj膮c bez przerwy jeden kr臋gos艂up. dla mnie to jest wybitne osi膮gni臋cie.

Odno艣nik do komentarza

Bo widzisz Celmaki - w t膮 dwuletni膮 luk臋 wstrzeli艂 si臋 inny wybitny coach, autor s艂贸w, kt贸re w tym roku nijak maj膮 si臋 do Mavs;)

No w艂a艣nie dok艂adnie o to mi chodzi. Zawsze znalaz艂 si臋 kto艣 lepszy od nich. Pytanie jest dlaczego. Czy to jednak trener nie by艂 taki wybitny 偶eby to wszystko dobrze pouk艂ada膰 czy mo偶e jednak ci najlepsi z najlepszych jednak s膮 przeceniani i nie byli nikim wi臋cej jak drug膮 p贸艂k膮 gwiazd.

Bo kurcz臋 jak by byli tacy jak si臋 o nich m贸wi to by chocia偶 jedno mistrzostwo zdobyli w tym czasie chyba nie?

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.