Skocz do zawarto艣ci

McGrady znowu najlepszym strzelcem ?

Fokcik

Czy McGrady znowu zostanie krolem strzelcow ?  

1 u偶ytkownik zag艂osowa艂

1. 1. Czy McGrady znowu zostanie krolem strzelcow ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat rowniez byl, na starym forum....

Sytuacja druzyny Orlando nie jest za ciekawa, a wiec jedynym sukcesem w tym sezonie Tracy'ego moze byc zdobycie kolejnego tytulu najlepszego strzelca. Obecnie sytuacja zawodnikow najlepiej punktujacych przedstawia sie nastepujaco:

1. Allen Iverson (Philadelphia 76ers) 27.5

2. Tracy McGrady (Orlando Magic) 27.1

3. Predrag Stojakovic (Sacramento Kings) 25.2

4. Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves) 24.6

5. Baron Davis (New Orleans Hornets) 23.3

W ostatnim okresie McGrady przerzucil sie bardziej na zdobywanie punktow i dzieki temu zblizyl sie do sredniej Allena Iversona. Kto waszym zdaniem ma najwieksze szanse na zdobycie tego tytulu ? Ja stawiam tu na McGrady'ego lub Iverson'a, ale moim zdaniem troche wiekrze szanse ma T-Mac. Z tego wzgledu, ze moze on sobie pozwolic na wiele, bo w razie niepowodzenia jego druzyna i tak nic nie straci ( mam tu namysli Playoffy )

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

No mo偶e i masz racj臋 Fokcik. Ale popatrz na to z drugiej strony - Allen ma wielk膮 mobilizacj臋, 偶eby jego dru偶yna by艂a jak najwy偶ej, bo (w przeciwie艅stwie do T-Maca... :)), ma o co walczy膰... Jest on zdeterminowany, bo ostatnio (w ostatnich sezonach) nie b艂yszczy tak, jak keidy艣. Nie jest to spowodowane jego s艂absz膮 gr膮, ale lepsz膮 innych. Bo Allen trzyma sw贸j 艣wietny poziom. I nie mo偶na liczy膰, 偶e poni偶ej tego poziomu zejdzie. Najwy偶ej mo偶na samemu przeskoczy膰 ten poziom, a to jest trudne, bo on jest wysoki. W zesz艂ym roku T-Macowi i Kobasowi si臋 uda艂o, ale w tym my艣l臋, 偶e ju偶 tak dobrze T-Macowi nie p贸jdzie... A m贸wi艂, 偶e jest najlepszy w NBA... :)

Odno艣nik do komentarza

pewnie t-wack zdob臋dzie tytu艂 strzelc贸w ale co z tyego, jego dru偶yna jest 偶a艂osna a du偶a w tym zas艂uga w艂a艣nie "lidera" T-lamac'a... no c贸偶 "m艂ode pokolenie supergfiasdor贸ff" nba :roll:

Odno艣nik do komentarza

pewnie t-wack zdob臋dzie tytu艂 strzelc贸w ale co z tyego, jego dru偶yna jest 偶a艂osna a du偶a w tym zas艂uga w艂a艣nie "lidera" T-lamac'a... no c贸偶 "m艂ode pokolenie supergfiasdor贸ff" nba :roll:

to ja napisa艂em tylko mnie nie zalogowa艂o...

a czy t-mac nadal ma zamiar ko艅czyc karier臋 bo go kryj膮 stref膮?? :lol:

Odno艣nik do komentarza

no coz niezachwycona mina stwierdzam ze T-Mac zdobedzie korone krola strzelcow..nie przepadam za nim za Iversonem rowniez jednak jako lider lepszy jest AI..a T-Mac niech sobie zdobywa te punkty szkoda tylko ze moja ulubiona druzyna traci na tym..brakuje tego insyntku zwyciezcy i lidera ble..a co do AI to on ma jako taka zgrana druzyne wielu graczy potrafui zdobywac punkty wiec czasami moze nie starczyc rzutow AI'owi by dotrwac do konca jako pierwszy strzelec

Odno艣nik do komentarza

No mo偶e i masz racj臋 Fokcik. Ale popatrz na to z drugiej strony - Allen ma wielk膮 mobilizacj臋, 偶eby jego dru偶yna by艂a jak najwy偶ej

Racja lezy po obu stronach.... ( no moze 51% po T-Mac'a :wink: ) Iverson ma niby wieksza mobilizacja, bo walczy o cos niesamowicie waznego ( tytul NBA ) ale mu nie zalezy tak na pkt, bo najwazniejsze sa dla niego zwyciestwa. T-Mac natomiast moze cieszyc sie tylko z krola strzelcow i znajac go, pewnie bedzie chcial to osiagnac za wszelka cene ( no moze przesadzilem, ale z pewnoscia bedzie ostro dazyl do tego ). Mysle ze zdobedzie ten tytul zawodnik ktory bedzie mial do konca sezonu lepsza forme.... a jak wiemy McGrady w ostatnich meczach gra calkiem niezle....

A m贸wi艂, 偶e jest najlepszy w NBA... :)

On mowi wiele rzeczy, czesto nie przemyslanych, ale w sumie dla mnie jest on najlepszy w NBA :wink:

a czy t-mac nadal ma zamiar ko艅czyc karier臋 bo go kryj膮 stref膮??

Nieoficjalnie mowi sie o tym, ze T-Mac zrobi sobie 2 lata przerwy. Majac nadzieje, ze po tym okresie nie bedzie mozna bronic juz strefa.... :PCzapi wyczuwam w twoich wypowiedziach jakas niechec do T-Mac'a i Orlando :twisted:
Odno艣nik do komentarza

Ja napisze to samo co na forum nba.xcomu, uwazam ze Tracey moze byc kr贸lem strzelc贸w, niech ma kt贸ra zbi贸rek asyst itd. ale czy uwazacie ze statsy 1 gracza sa tak wazne jak statsy calego teamu? co z tego ze tracey bedzie zucal po 40 ptk w meczu skoro reszta teamu nie ma mobilizacji do gry ....

Odno艣nik do komentarza

ale czy uwazacie ze statsy 1 gracza sa tak wazne jak statsy calego teamu? co z tego ze tracey bedzie zucal po 40 ptk w meczu skoro reszta teamu nie ma mobilizacji do gry ....

Oczywiscie ze tak nie uwazamy.... Zakladajac ten topic, nie mialem namusli tego, ze zdobycie krola strzelcow jest najwazniejsze. Nikt chyba nie mysli w ten sposob.... Jest to temat gdzie rozmawiamy tylko i wylacznie o najlepsyzch strzelcach ligi, bez wzgledu na to czy ich druzyna jest najslabsza czy najlepsza.... chodzi mi o sam fakt zdobycia tego trefeum.
Odno艣nik do komentarza

z tego ze tracey bedzie zucal po 40 ptk w meczu skoro reszta teamu nie ma mobilizacji do gry ....

Powinno si臋 gra膰 tak, aby wygrywa膰. Je艣li Tracy rzuca艂by w ka偶dym meczu po 40 punkt贸w to ja bym si臋 nie martwi艂 o wyniki Orlando. Sp贸jrz prawdzie w oczy. W Orlando nie ma kto rzuca膰, potwierdzaj膮 to mecze kiedy T-Maca nie ma na parkiecie. Gooden poza pewnymi wyj膮tkami kompletnie zawodzi, Giricek nie gra nawet tak jak w sezonie debiutanckim - nie rozwin膮艂 si臋, Howard robi du偶o piwot贸w ale skuteczno艣膰 z gry ma kiepsk膮, bo przy rzutach nie skacze, Garrity kontuzjowany przez ca艂y sezon.

T-Mac niech sobie zdobywa te punkty szkoda tylko ze moja ulubiona druzyna traci na tym

Twoja czy raczej Nasza dru偶yna nie traci nic na punktach McGrady'ego. Powiem wi臋cej: ona nawet zyskuje 27 punkt贸w w ka偶dym meczu ;). SHAQU czy widzisz jak膮艣 koncepcj臋 gry, kt贸ra pozwoli艂aby na wygrywanie mecz贸w bez wykorzystywania przy tym T-Maca? Wy偶ej pokaza艂em, 偶e zbilansowanie ataku w Orlando to poroniony pomys艂.

Owszem shoot selection T-Maca jest na niskim poziomie. Niepotrzebnie rzuca przez r臋ce - co prawda nawet wtedy zdarza si臋 偶e trafia, ale my艣l臋, 偶e m贸g艂by si臋 bardziej ogranicza膰. Cz臋艣ciowo jest to spowodowane tym, 偶e nie ma czystych pozycji, bo przeciwnikom wystarczy wyj艣膰 z za艂o偶enia: przykry膰 T-Maca, gra膰 pod kosz i mecz z Orlando wygrany.

Odno艣nik do komentarza

no i goni nasz T-Mac Iversona. R贸偶nica w pkt wynosi ju偶 tylko 0,2 pkt/na mecz.

Bior膮c pod uwage ostatnie wyczyny obu pan贸w, kwestia obj臋cia prowadzenia przez Tracy'ego jest chyba kwesti膮 czasu. Iverson gra ostatnio z fataln膮 skutecznosci膮 natomiast McGrady poprawia sie z meczu na mecz

Odno艣nik do komentarza

teraz g艂os zabierze adwokat Iversona :lol: no wi臋c Allen najprawdopodobniej zdob臋dzie ten tytu艂. Ale bior膮c pod uwage fakt, 偶e Allen jest obecnie w s艂abszej formie, a T-Mac jest jedynym dobrym strzelecem w Orlando i w tym ma przewage i to moze okaza膰 sie kluczowe. Ale i tak jestem my艣li, ze tradycyjnie ju偶 po ASG 76ers z艂apie wiatr w zagle i Iver znowu b艂y艣nie form膮. Wog贸le to nie rozumiem jak T-Mac mo偶e mie膰 problemy ze zdobyciem tego tytu艂u: Pierce musi gra膰 bardziej dla zespo艂u, od odejscia Walkera musi robic na boisku wszystko i spadaj膮 jego statsy punktowe. Koby nie w formie. Carter gra zespo艂owo i wal膮 go te nagrody. Iver ma Robinsona i pewnie mia艂by t膮 艣redni膮 ko艂o 30 pkt. na mecz, ale nie ma cud贸w. Wiec jak T-Mac mo偶e nie zdobyc tej nagrody? troche to 艣mieszne, no ale prawdziwe. Widocznie nie jest taki dobry za jakiego sie uwa偶a, bo w takim teamie jak Orlando powinnien mie膰 艣redni膮 35 :P

-Mac natomiast moze cieszyc sie tylko z krola strzelcow i znajac go, pewnie bedzie chcial to osiagnac za wszelka cene

czyli poprostu samolub :P:lol: tym si臋 r贸zni od AI i za to kocham AI, 偶e gra dla zepo艂u a T-Macma w dupie team, i wali se statsy, bo przecie偶 zesp贸l juz o nic nie walczy.... dziwi mnie to, nie szanuje takich graczy.... mo偶e w sumie dlatego nie lubie T-Maca :wink:

P.S: mam nadzieje ze nikt tu si臋 nie obrazi ze najecha艂em na T-Maca, ka偶dy ma swoich ulubionych graczy, ja mam Iversona, wy T-Maca, kilka s艂贸w krytyki si臋 panu McGrademu przyda :wink:

Odno艣nik do komentarza

zobacz sobie MASTER na Iversona. Gdyby on nie gra艂 egoistycznie to nie rzuca艂by niemal z ka偶dej pozycji. Jego fatalna skutecznaosc( poni偶ej 40% ) nie bierze si臋 z jego s艂abego rzutu, tylko z ch臋ci zdobywania pkt. Oddaje w kazdym meczu po 25 rzut贸w z czego jak mu si臋 si臋 uda trafi 10. Tylko 76 ers na tym trac膮. M贸wisz 偶e T-Mac patrzy tylko jak by tu zdoby膰 korone kr贸la strzelc贸w. To sk膮d u niego bierze si臋 艣r. asyst 5.6. To jednak dowodzi 偶e tak偶e potrafi dostrzega膰 partner贸w z dru偶yny. Inna sprawa 偶e w Orlando nie ma kto zdobywa膰 pkt, dlatego my艣le 偶e trener Magic daje mu woln膮 r臋ke, je艣li chodzi o rzuty.

Odno艣nik do komentarza

czyli poprostu samolub tym si臋 r贸zni od AI i za to kocham AI, 偶e gra dla zepo艂u a T-Macma w dupie team, i wali se statsy, bo przecie偶 zesp贸l juz o nic nie walczy.... dziwi mnie to, nie szanuje takich graczy.... mo偶e w sumie dlatego nie lubie T-Maca

Napisales wczesniej tez, ze McGrady powinien w takiej druzynie jak Magic zdobywac 35 pkt, a nie tak jak teraz tylko ponad 27. ALe po co ? Tylko po to, aby Tracy'ego nazywac samolubem. Bo przeciez gdyby tak punktowal, to bylby najwiekszym samolubem NBA. CIekawy jestem jak by gral Iverson gdyby znalazl sie w druzynie, w ktorej nie ma kto zdobywac punktow. Nawet obecnie oddaje wiele niepotrzebych rzutow, z reszta tak jak T-Mac ( z tym ze tracy mna lepsza skutecznosc ). Mowicie na McGrady'ego samolub, ale tylko dlatego ze jego zespol nie odnosi sukcesow. Czyzby T-Mac nie byl samolubem gdyby notowal takie same statystyki co obecnie a jego druzyna by wygrywala ? Wydaje mi sie z wtedy byscie nie uwazali Tracyego za samoluba tak jak obecnie. Jest to bezsensu, bo kierujecie sie wynikami jego druzyny, a nie sama gra. Czyzby Tracy mial w dupie druzyne ? Nie wydaje mi sie.... Gdyby tak bylo to nie przejmowalby sie porazkami itd.

Pierce musi gra膰 bardziej dla zespo艂u, od odejscia Walkera musi robic na boisku wszystko i spadaj膮 jego statsy punktowe.

Dziwia mnie wasze wytlumaczenia, dlaczego to tytul zdobedzie T-Mac a nie np Carter czy Pierce. Pierce robi wsyztsko na boisku ? Dla mnie McGrady tez robi wszytsko no i co z tego ? Tylko ze Tracy jest lepszym strzelcem i to dlatego zdobywa wiecej punktow. DLa mnie jest to bardzo proste... Wydaje mi sie, ze nie mozecie przyjac do wiadomosci ze T-Mac jest lepszym strzelcem od waszych idoli. Bo przeciez Carter woli grac dla zespolu, a nie dla statystyk. A czy McGrady woli grac dla statystyk ? Smieszy mnie to....

To sk膮d u niego bierze si臋 艣r. asyst 5.6

Zaraz ci pewnie antyfani T-Mac'a odpowiedza, ze Tracy nabija te asysty, ze one sa praktycznie nie potrzbne, bo McGrady zalicza je na rozgrzewce a nie w czasie meczu. Wszytsko to co T-Mac robi to nabijanie statystyk. Nie liczy sie dla niego dobro druzyny tylko wlanse osiagniecia.

P.S: mam nadzieje ze nikt tu si臋 nie obrazi ze najecha艂em na T-Maca, ka偶dy ma swoich ulubionych graczy, ja mam Iversona, wy T-Maca, kilka s艂贸w krytyki si臋 panu McGrademu przyda

Oczywiscie ze nie, krytyka jeszcze nikomu nie zaskodzila.... :D
Odno艣nik do komentarza

Czyzby T-Mac nie byl samolubem gdyby notowal takie same statystyki co obecnie a jego druzyna by wygrywala ? Wydaje mi sie z wtedy byscie nie uwazali Tracyego za samoluba tak jak obecnie.

tak, bo je偶eli jest sie samolubem, ale prowadzi to dru偶yne do zwyci臋stw, to jest oki. A na razie z indywidualnych akcji T-Maca nie wynika nic poza jego 艣redni膮

arboos napisa艂:

To sk膮d u niego bierze si臋 艣r. asyst 5.6

Zaraz ci pewnie antyfani T-Mac'a odpowiedza, ze Tracy nabija te asysty, ze one sa praktycznie nie potrzbne, bo McGrady zalicza je na rozgrzewce a nie w czasie meczu. Wszytsko to co T-Mac robi to nabijanie statystyk. Nie liczy sie dla niego dobro druzyny tylko wlanse osiagniecia.

艣rednia asyst nie 艣wiadczy wcale o tym, ze zawodnik nie gra indywidualnie. Jak tak, to copowiecie o np. Marburym. Ka偶dy widzi 偶e gra sam, a jednak 艣rednia asyst na poziomie.

Czyzby Tracy mial w dupie druzyne ? Nie wydaje mi sie

mi te偶 nie :D

Napisales wczesniej tez, ze McGrady powinien w takiej druzynie jak Magic zdobywac 35 pkt, a nie tak jak teraz tylko ponad 27. ALe po co ?

po to zeby dru偶yna wygrywa艂a. Nie sztuk膮 jest by膰 najlepszym strzelcemw dru偶ynie, jak si臋 jej nie prowadzi do zwyci臋stw.

CIekawy jestem jak by gral Iverson gdyby znalazl sie w druzynie, w ktorej nie ma kto zdobywac punktow.

no druzyne tak膮 doprowadzi艂 do fina艂u ligi :D i wtedy nikt nie patrzy艂 na skuteczno艣c, na to ze zdobywa艂 te 40 pkt. ile艣 tam w razy w ci膮gu sezonu maj膮c przy tym powiedzmy szczerze marn膮 skutecznos膰, bo team wygrywa艂 i te punkty da艂y co艣 wiecej ni偶 indywidualne statsy. Tak samo by艂oby z T-Maciem: miej sobie sredni膮 nawet 50 pkt. na mecz przy skuteczno艣ci 20 %, ale jak zaprowadzi dru偶yne gdzie艣 daleko, to zostanie mu to wybaczone 8)

Odno艣nik do komentarza

tak, bo je偶eli jest sie samolubem, ale prowadzi to dru偶yne do zwyci臋stw, to jest oki. A na razie z indywidualnych akcji T-Maca nie wynika nic poza jego 艣redni膮

A co ma niby wynikac skoro ma slaby team ? Chyba sam nie bedzie prowadzil druzyny do zwyciestw. Jego koledzy graja w tym roku niesamowicie w kratke, a o obronie juz nie wspomne ( jest zdecydowanie fatalna ). Poprostu to co sie dzieje w Orlando zasluguje na krytyke....

艣rednia asyst nie 艣wiadczy wcale o tym, ze zawodnik nie gra indywidualnie. Jak tak, to copowiecie o np. Marburym. Ka偶dy widzi 偶e gra sam, a jednak 艣rednia asyst na poziomie.

To w takim razie powiedz mi co swiadczy o grze zespolowej. Dlaczego Iverson gra zespolowo a Tracy nie ? Co musialby robic T-Mac aby w twoich oczach wygladalo to na gre zespolowa ?

po to zeby dru偶yna wygrywa艂a. Nie sztuk膮 jest by膰 najlepszym strzelcemw dru偶ynie, jak si臋 jej nie prowadzi do zwyci臋stw.

Gdyby Tracy zdobywal 40 pkt to i tak by to nie pomoglo druzynie Magic. Powtarzam.... druzyna Magic jest zbyt slaba, aby jeden zawodnik poprowadzil ja do Playoff.

no druzyne tak膮 doprowadzi艂 do fina艂u ligi i wtedy nikt nie patrzy艂 na skuteczno艣c, na to ze zdobywa艂 te 40 pkt. ile艣 tam w razy w ci膮gu sezonu maj膮c przy tym powiedzmy szczerze marn膮 skutecznos膰, bo team wygrywa艂 i te punkty da艂y co艣 wiecej ni偶 indywidualne statsy.

Czyzby Iversdon doprowadzil taka sama ( lub porownywalna ) druzyne do finalu NBA ? Bardzo prosze, porownaj sobie te druzyny, a wtedy na pewno stwierdzisz, ze roznia klasy pomiedzy zawodnikami Magic a tamtejszymi SIxers byla ogroooomna. Cud by nie pomogl Iverowi w doprowadzeniu dzisiejszych Magic ( nawet ) do PO. Smiem nawet stwierdzic, ze wyniki druzyny bylyby gorsze.

Tak samo by艂oby z T-Maciem: miej sobie sredni膮 nawet 50 pkt. na mecz przy skuteczno艣ci 20 %, ale jak zaprowadzi dru偶yne gdzie艣 daleko, to zostanie mu to wybaczone

Zgadza sie... wtedy skutecznosc sie nie liczy, nikt mu tego by nie wypominal, ale zeby w ten sposob wygrywac T-Mac musialby miec o wiele silniejsza ekipe.

Edycja:

Wczesniej mialem problemy z automatycznym logowaniem, ale obecnie ten problem zniknal....

Odno艣nik do komentarza

To w takim razie powiedz mi co swiadczy o grze zespolowej. Dlaczego Iverson gra zespolowo a Tracy nie ? Co musialby robic T-Mac aby w twoich oczach wygladalo to na gre zespolowa ?

wed艂ug Ciebie liczba asyst? no to jakby na to nie patrze膰, uzna艂e艣 teraz 偶e np. Marbury nie gra indywidualnie :? no sorry, ale troche 艣mieszne, bo na pewno widzia艂e艣 nie raz jego gre. I przde wszystkim nie bazujmy na statystykach, bo to nie ma sensu. Wszystko widac po grze, T-Mac oddaje rzut za wszelk膮 cene ( zreszt膮 Iverson te偶, chocia偶 ju偶 nie tak jak kiedy艣......mo偶e Tracy te偶 si臋 zmieni? :wink: )

ze roznia klasy pomiedzy zawodnikami Magic a tamtejszymi SIxers byla ogroooomna.

no czy "ogroooooomna" to nie bardzo. Fakt faktem, 偶e tamta dru偶yna by艂a lepsza od Magic, ale tak tak samo jak dzisiaj w Orlando, tam nie mia艂 kto zdobywa膰 punkt贸wpr贸cz Ivera, co zreszt膮 wysz艂o z finale z LAL, kiedy ju偶 podwajany a nawet potrajany przez lepszych obro艅c贸w nie m贸g艂 nic poradzic. M贸wimy og贸lnie o popisach strzeleckich i na to zwracam uwage.

Og贸lnie temat zszed艂 na troche inny tor :wink: zamiast o punktach m贸wimy kto jest samolubny a kto nie. No ale tak bywa na forach, ze tre艣c nie zawsze jest zgodna z tematem :P

Czy je艣li Philla nie wejdzie do PO, to uderzysz si臋 w pier艣 i powiesz: "Iverson ty samolubie".......

Nie zak艂膮dam takiej mo偶liwo艣ci,zeby Philla nie wesz艂a do PO :twisted: a co do pytania mo偶e tak nie stwierdze (chociaz nie m贸wie 偶e Iverson nie gra wog贸le samolubnie, bo faktem jest ze oddaje wiele niepotrzebnych rzut贸w. Jednak stwierdzenie ze on gra dla dru偶yny a T-Mac dla cyferek opiera艂em na ca艂okszt艂cie, np. "wielkim zaanga偶owaniu i walce o ka偶d膮 pi艂k臋" oraz "wspania艂ej grze defensywnej i przyk艂adanie sie do niej" T-maca . Zauwazcie, ze jak zesp贸l gra w ofensywie, to T-Macowi zaraz wracaj膮 ch臋ci do gry :wink: ale to taka ma艂a dygresja, nie bierzcie pod uwage :wink: ), ale b臋dzie to w du偶ej mierze spowodowane s艂abszym sezonem Iversona i w duzej mierze ma odbija sie to na wyniki dru偶yny.

Odno艣nik do komentarza

wed艂ug Ciebie liczba asyst? no to jakby na to nie patrze膰, uzna艂e艣 teraz 偶e np. Marbury nie gra indywidualnie no sorry, ale troche 艣mieszne, bo na pewno widzia艂e艣 nie raz jego gre.

Nie bazuje tylko i wylacznie na statystykach ( bo nie mialoby to sensu ), spytalem cie co ty berzesz pod uwage jako gra zespolowa, bo bylem ciekaw co odpowiesz. Szczerze to chcialem twoja definicje, obrucic przeciwko tobie tzn Iversonowi ( a czy to sie uda zobaczymy na dole ) :P

I przde wszystkim nie bazujmy na statystykach, bo to nie ma sensu. Wszystko widac po grze, T-Mac oddaje rzut za wszelk膮 cene ( zreszt膮 Iverson te偶, chocia偶 ju偶 nie tak jak kiedy艣......mo偶e Tracy te偶 si臋 zmieni? )

Ok oddaje rzuty za wszelka cene i ma przy tym skutecznosc lepsza od Iversona. Tracy notuje w meczu 2.86 strat, a Iverson odziwo 4.44. Z tego wynika ze Allen chyba wiecej kombinuje na boisko i niepotrzebnnie wdaje sie w roznegorodzaju sytuacje. Bo chyba mi nie powiesz ze ma wiecej strat przez to, ze ma gorszy drybling ( bo wiadomo ze ALlen jest znakomity pod tym wzgledem ). Jesli chodzi o asysty to Iverson ma ich o 0.7 wiecej. ( i kolejny raz ) Chyba mi nie powiesz, ze ze statystyk widac ze McGrady gra samolubniej od Iversona. Staty to nie wsyztsko ( ale to nie znaczy, ze poczesci nie odzwiercidlaja gry samolubnej ), ale jestem przekonany ze Allen czesciej wdaje sie w niepotrzebne pojedynki, zreszta mowiac to bazuje na obajrzanych spotkaniach tych zawodnikow.

no czy "ogroooooomna" to nie bardzo. Fakt faktem, 偶e tamta dru偶yna by艂a lepsza od Magic, ale tak tak samo jak dzisiaj w Orlando, tam nie mia艂 kto zdobywa膰 punkt贸wpr贸cz Ivera, co zreszt膮 wysz艂o z finale z LAL, kiedy ju偶 podwajany a nawet potrajany przez lepszych obro艅c贸w nie m贸g艂 nic poradzic. M贸wimy og贸lnie o popisach strzeleckich i na to zwracam uwage.

JA jestem przekonany, ze roznica byla ogrooooomna. Czemu ? Tutaj chodzi przede wsyztskim o obrone, gdy jest dobra obrona to wiekszosc punktow moze zdobywac jedna osoba, tak jak wtedy w Sixers. Gdy druzyna jest ustawiona na atak, to przeciez jeden zawodnik nie bedzie rzucal po 50 pkt, zabraknie mu sil. Zobacz sobie jaka obrona jest obecnie w Orlando ( fatalna ). Powiem wiecej, ze jest zdecydowanie jedna z najgorszych w NBA. Ich przeciwnicy zdobywaja ponad 100, pod tym wzgledem druzyna Magic zajmuje ostatnie miejsce w lidze, to chyba o czyms siawdczy prawda ? Przeciwnicy na tablicach, robia z nimi co chca, rzucaja ze znakomita skutecznoscia itd.... Poprostu grac z Magic, druzyna przeciwna jest niemal skazana na zwyciestwo. I prosze nie mow mi, ze druzyna SIxers z tamtych lat nie prezentowala o wileeeeele wiekszego poziomu.

Og贸lnie temat zszed艂 na troche inny tor zamiast o punktach m贸wimy kto jest samolubny a kto nie. No ale tak bywa na forach, ze tre艣c nie zawsze jest zgodna z tematem

Dokladnie i wlasnie to jest najlepsze w dyskusjach :D Nie wiesz czego mozesz sie spodziewac rozmawiajac na jakis temat....

P.S

A twoja odpowiedz na to, czy Iversona nazwalbys samulubem gdyby nie poprowadzil druzyny do Playoff, zostawiam do skomentowania koledze: Spabloo 8)

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.