Skocz do zawartości

[East Rd1] 2 Miami Heat - 7 New York Knicks

agresywnychomik

?  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. ?

• Bring me back 99
      33
    • Dude get real
      34

Rekomendowane odpowiedzi

On ma już 2 lenią córkę z ex dziewczyną :P

To mnie zaskoczyłeś, bo myślałem, że nadal jest z tą pierwszą i bachora jeszcze nie ma ;)

Tak bardzo subiektywnie - ten wsad J.R.-a to dla mnie Dunk of the Year. Jakoś te Griffina zrobiły na mnie mniejsze wrażenie.

Lorak, sprawdźże na synergy ile Carmelo ma FG przeciw Lebronowi a ile Battierowi w tej serii, bo wydaje mi się, że z Battiera-lockdown super niszczyciela to już niewiele zostało.

Przecież w Denver w PO było to samo. Widziały gały co brały :P

Yup. Dats y we hate.

Melodramat

zawiodłem się na Carmelo, wiem nie powinienem się dziwić

btw głupota Amare procentuje, i głupota brakuje nam ataku a nie damy szansy zagrać Linowi, jak mu dadzą grać w game 4 to będzie komedia

może jeszcze Linsanity wyciągnie serie ;]

Lorak, sprawdźże na synergy ile Carmelo ma FG przeciw Lebronowi a ile Battierowi w tej serii, bo wydaje mi się, że z Battiera-lockdown super niszczyciela to już niewiele zostało.

z jakichś dziwnych powodów synergy nie uwzględniło jeszcze (później na pewno to poprawią) trzech rzutów z dzisiejszego meczu (jednego na koniec I i dwóch tip inów z III), więc dane poniżej są bez nich, ale to i tak niewiele zmienia. poza tym kilka z pudeł przeciw Battierowi wynikało ze świetnej help D Joeala i Bosha, więc w rzeczywistości defensywa Shane'a wygląda jeszcze gorzej. z kolei gdy James bronił Melo, to rzadko kiedy otrzymywał pomoc, więc tym bardziej fantastyczne jest to, jak bardzo ograniczył Anthony'ego.

Melo

vs LeBron 4/25

vs Battier 13/22

wezcie tez pod uwage ze melo na battierze wymusil zdecydowanie wiecej ft. w przeciagu serii. battier to nie jest czlwoiek na takie kolki , fizycznie jest sg, zaczalem sie przygladac jego obronie baczniej od serii hou-lal , bryant wykrecal na nim dobre cyfry , niby sie stara, kontestuje, jest blisko ale nic z tego nie wynika (prawie jak ray allen:), imo to duzy blad ze spo zrezygnowal z jonesa, miami strasznie potrzebuje ludzi ktorzy by tylko biegali po obwodzie i tafiali seryjnie 3, battier taki zdecydowanie nie jest , ma problemy z trafianiem z rogow gdy jest open!!!! dobrze wymusza faule ofensywne i chyba nic wiecej

E no bez przesady.

Masz rację z tym, że Battier nie jest tak silny jak Tony Allen albo James/Deng/Artest, ale jednak jego praca w obronie to coś co Heat jeszcze się przyda. Melo to dla niego ciężki matchup, ale jestem pewien, że dobrze zaprezentuje się przeciwko np. Grangerowi, będzie dobry do biegania za Allenem być może, może przydać się na Gino lub Hardena/Duranta. Więc wg mnie w tej serii ma wyjątkowo niekorzystny matchup.

W ataku jest z nim mały problem, ale u nas jednak nawet trafiał te trójki.

wezcie tez pod uwage ze melo na battierze wymusil zdecydowanie wiecej ft. w przeciagu serii. battier to nie jest czlwoiek na takie kolki , fizycznie jest sg, zaczalem sie przygladac jego obronie baczniej od serii hou-lal , bryant wykrecal na nim dobre cyfry , niby sie stara, kontestuje, jest blisko ale nic z tego nie wynika (prawie jak ray allen:), imo to duzy blad ze spo zrezygnowal z jonesa, miami strasznie potrzebuje ludzi ktorzy by tylko biegali po obwodzie i tafiali seryjnie 3, battier taki zdecydowanie nie jest , ma problemy z trafianiem z rogow gdy jest open!!!! dobrze wymusza faule ofensywne i chyba nic wiecej

i tutaj dochodzimy do sedna. jeśli carmelo rzuciłby 10 fade-awayów LeBronowi ,gdy ten praktycznie nie miałby szans ,wtedy uznalibyśmy James'a jako słabego difendera? jakby Carmelo grając przeciwko Millerowi rzuciłby 0/10 ponieważ piłka wykręcałaby się z kosza to orzeklibyśmy ,że Mike Miller to top difender? mnie zawsze zastanawia taka łatwość w ocenie gracza korzystając z pustych cyferek.

akurat ja korzystam z pustych meczy po, chyba ewidentnie widac ze battier sobie fizycznie kompletnie nie dawal rady z melo, to jest koles do bronienia sg, zreszta jr tez go strasznie latwo minal do lini 2 razy w ostatnim meczu, zreszta jak juz pisalem wczesniej obserwuje battiera defensora juz dosyc dlugi czas i jest dla mnie zdecydowanie overrated

luki to jest kwestia wyboru imo battier nie jest zadnym defensywnym anchorem aby go koniecznie trzymac tyle minut, bez 3 ofensywa miami nie istnieje, dlatego jones zdecydowanie powinien dostawac ok20min poniewac jest wazniejszy dla funkcjonowania ofensywy heat , niz shane dla defensywy miami

Trójki są ważne, ale zauważ jaki system ma Miami w obronie - dużo przekazań, szybkie rotacje etc... Battier jest STWORZONY do takiego systemu defensywnego(szybkość, bb iq) i za to wystawia go Spo a Jones już kilka razy się gubił(choć miał też mecze gdzie bronił przyzwoicie) tak bardzo, że Spo chyba przestał mu ufać. Zresztą on nie do końca jest chyba w ogóle do niego przekonany(a szkoda bo JJ to profesjonalista zawsze gotowy do gry, w dodatku wg mnie dużo pewniejsza ręka od Millera).

I chyba najważniejsze czego dużo ludzie nie rozumie - Spoelstra ufa Battierowi i Anthonemu bo wie, że w D zrobią to co im każe. I to jest kluczowe dla zrozumienia tego dlaczego oni dwa grają tak dużo minut mimo, że wielu osobom się to nie podoba.

bo z Battierem teraz to juz jest tak, ze jest tak bardzo underrated ze az overrated.

od lat tylko slyszymy jak bardzo to on jest niedoceniany, jak wiele robi tych malych rzeczy i ile czarnej roboty odwala, ze w sumie wydaje sie ze jest lepszym graczem niz jest + dochodzi to ze kazdy sie starzeje = Battier teraz to naprawde malo uzytku, bo i rzutu bardzo dobrego nie ma i broni juz nie tak genialnie (+jak sie ma LeBrona i Wade'a to w sumie tez przez wiekszosc czasu nie potrzebny jest obronca na pozycje 2/3)